Si të filloni një dyqan onlineDëshironi të filloni një dyqan në internet? Apo të paktën duke e konsideruar mundësinë? Ju jeni në vendin e duhur.


Në këtë udhëzues hap pas hapi, ne ju tregojmë se si të filloni një dyqan online nga e para. Në fund të këtij udhëzuesi, ju duhet të keni një faqe plotësisht të punës eCommerce me produkte dhe karrocë blerjeje.

Falë mjeteve dhe zgjidhjeve moderne, të gjithë mund të fillojnë operacionin e tyre të tregtisë elektronike pa ditur dizajnin ose kodimin.

1. Vendosni se çfarë doni të shisni

Hapi i parë që është një domosdoshmëri absolute është të bësh zgjedh ngrohtë tuaj. Siç përcaktohet shpesh, një kamare është një pjesë specifike e një tregu më të gjerë.

Na vjen keq nëse kjo tingëllon pak si fjalor. Le ta zbërthejmë në terma më të thjeshtë. Në thelb, kur zgjedh ngrohtë, duhet të vendosni:

 • Farë doni të shisni?
 • Kujt do t’i shisni?
 • Pse do të blinin?

Këto tre pyetje mund të duken mjaft të dukshme, por ato nuk janë vërtet larg.

Përcaktimi i bazës tuaj ideale të klientit dhe të kuptoni pse ata do të blinin nga ju do ta bëjnë punën tuaj shumë më të lehtë më vonë. Gabimi kryesor që njerëzit bëjnë është duke shkuar shumë gjerësisht me shpresën se sa më i madh të jetë tregu i mundshëm, aq më shumë të ngjarë janë ata për të marrë shitje të mira. Kjo nuk është e saktë.

Nëse baza e klientit tuaj të synuar është thjesht “njerëz që marrin frymë”, ju do të keni një kohë të vështirë për të pozicionuar produktin tuaj në treg, duke e promovuar atë, dhe duke shpjeguar se çfarë është kaq e vlefshme për të.

i përgjithshëm, përqëndrimi në një vend është më i mirë sesa të kalosh të gjithë.

Shtë më së miri të filloni në një zonë ku ju tashmë keni një interes personal, njohuri ekspertësh ose pasion për të. Reallyshtë vërtet e vështirë të operosh në një fushë për të cilën nuk di asgjë.

Pra, filloni me interesat tuaja, lundroni që andej. Përcaktoni se kush është klienti juaj ideal dhe çfarë i bën ata të duan të blejnë produktet që dëshironi të ofroni.

Një pikë e mirë fillestare është të shikoni se çfarë po bën konkurrenca juaj në kamare. Shikoni se si i pozicionojnë produktet e tyre, cilët janë klientët e tyre. Mësoni nga kjo dhe ndërtoni mbi përvojat e njerëzve të tjerë.

2. Zgjidhni midis heqjes dorë dhe shitjes së produkteve tuaja ��

Le të fillojmë që nga fillimi duke shpjeguar dy skenarë të njohur eCommerce:

Skenari nr.1 është mënyra tradicionale e drejtimit të një dyqani në internet. Në këtë model:

 • (1) ju merrni produkte nga furnizuesi ose i krijoni ato vetë → (2) ju ofroni ato produkte për klientët përmes faqes tuaj të internetit your (3) klienti blen produktin → (4) ju ia dërgoni produktin atyre

Këtu është modeli dropshipping:

 • (1) ju filloni duke renditur produktet në faqen tuaj të internetit → (2) klienti blen produktin → (3) furnizuesi i dërgon produktin direkt konsumatorit

Përfitimi kryesor i modelit dropshipping është se ju nuk duhet të mbani ndonjë inventar vetë. Kjo do të thotë që nuk ka asnjë kosto të përfshirë në bërjen e produkteve ose ruajtjen e tyre. Në fakt, gjithçka që ju shet është fitim i pastër pasi që ju duhet të paguani furnizuesin vetëm pasi të merrni një porosi nga klienti juaj.

Në modelin tradicional, ju duhet të hidhni para nga paratë për të marrë produkte nga furnizuesi ose t’i krijoni ato. Ju duhet ta bëni atë përpara se të filloni t’i shisni ato.

Nga ana tjetër, dropshipping nuk do të jetë për ju nëse produktet që dëshironi të shisni janë të prodhimit tuaj ose duhet të personalizohen / personalizohen para se të shiten.

Në përgjithësi, nëse mundeni, vendosni për dropshipping – dhe veçanërisht nëse është përpjekja juaj e parë për të filluar një dyqan në internet. Dropshipping është një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar ujërat dhe për të vërtetuar që produktet që dëshironi të shisni janë vërtet diçka që klientët do të duan të blejnë. Pastaj, më vonë, mund të zgjeroni dhe të filloni të ofroni produktet tuaja gjithashtu.

3. Zgjidhni produktet e sakta për të shitur

Një nga gjërat e shkëlqyera në lidhje me dropshipping është se ka një bollëk të produkteve të ndryshme për të zgjedhur në pothuajse çdo vend.

Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për bizneset që sapo kanë filluar dhe nuk duan të investojnë në zhvillimin e produkteve të tyre. Hapat e përgjithshëm janë:

 • Hulumtoni ngrohtë tuaj. Shqyrtoni se çfarë lloj produktesh konkurruesit tuaj po shesin, dhe cilat janë produktet e tyre më të shitur.
 • Shkoni në faqet e përmbajtjes në internet për të gjetur se për llojin e sfidave, produkteve ose gjërave në përgjithësi, audienca juaj e synuar lexon.
 • Shkoni në forume të lidhura me ngrohtë dhe shikoni se çfarë flasin klientët tuaj.
 • Kërkoni në Google me fjalë kyçe më të rëndësishme për ngrohtësinë tuaj.
 • Shkoni në Amazon dhe bëni kërkime të ngjashme. Shikoni cilat produkte shesin mirë.

Me gjithë këtë hulumtim, tani mund të shkoni në disa tregje të njohura dhe të filloni të kërkoni produkte specifike që mund të shisni.

Tregu më i madh i këtij lloji është AliExpress. Sshtë një treg i rregullt i tregtisë elektronike sipas shumicës së standardeve, por gjithashtu ju lejon të krijoni marrëdhënie me tregtarët dhe t’i ofroni produktet e tyre si një mjet transportues. Shkoni atje dhe shikoni për produkte që janë në përputhje me kërkimin që keni bërë, dhe gjithashtu duket si diçka interesante-mjaftueshme që baza e klientit tuaj të shijojë.

aliexpress

Ne ju rekomandojmë të filloni me rreth 10-50 produkte. Kjo do t’ju japë më shumë se sa sende të mjaftueshme për ta bërë dyqanin tuaj të plotë dhe gjithashtu nuk ju mërzit me ato që po ndodhin ndërsa punoni me dyqanin çdo ditë.

Kur po bashkoni një listë të produkteve, mbani në mend gjërat e mëposhtme:

 • Sigurohuni që produkti të jetë i disponueshëm për transportim në vendet ku është audienca juaj e synuar. Gjithashtu, sa më të ulëta të jenë shpenzimet e transportit, aq më mirë.
 • Kontrolloni kohët e transportit dhe sigurohuni që ato nuk tejkalojnë ato që ju konsideroni të pranueshme (unë lë të vendos se çfarë është e pranueshme dhe çfarë nuk është për gjykimin tuaj).
 • Nëse është e mundur, shmangni produktet e markave (nuk doni të varet nga aftësia për të shitur atlete Adidas, për shembull).
 • Shtë një praktikë e zakonshme për dyqanet që lëshojnë shigjeta për të vendosur kufijtë e tyre në masën 50%. Do të thotë, kur kërkoni produkte për të shitur, përqendrohuni në ato që janë gjysma e çmimit në krahasim me atë për të cilën dëshironi t’i shisni.

Siç e përmendëm edhe më parë, të kesh një listë me 10-50 produkte është e përshtatshme për një fillim. Ne do ta përdorim atë listë më vonë kur importojmë produktet në dyqanin tuaj aktual online.

4. Ejani me një emër biznesi dhe regjistrohuni një emër domaini

Zgjedhja e një emri për dyqanin tuaj është padyshim pjesa më argëtuese e gjithë përpjekjes. Njerëzit pëlqejnë t’i emërtojnë gjërat. Sidomos bizneset.

Megjithatë. Emri me të cilin përfundoni mund të ketë shumë domethënie për suksesin tuaj të ardhshëm dhe aftësinë për të tregtuar biznesin në mënyrë efektive. Këtu janë gjërat që duhet të mbani në mend kur stuhia e një emri biznesi:

Zgjidh një emër që është i lehtë për tu shqiptuar

Imagjinoni veten duke biseduar me dikë përmes telefonit dhe keni nevojë të përmendni emrin e dyqanit tuaj. A duhet ta shqiptoni atë që personi tjetër ta kuptojë?

Nëse e bëni këtë, emri është shumë kompleks. Shkoni për diçka të thjeshtë dhe të lehtë për tu shqiptuar në lëvizjen e parë.

Zgjidh një emër që është i lehtë për tu mësuar

Kjo lidhet me pikën e mëparshme, disi. Përveç që të shqiptohet lehtë, emri juaj gjithashtu duhet të jetë i lehtë për t’u mësuar përmendësh.

Ju mund ta arrini këtë në disa mënyra. Shkuarja me një fjalë plotësisht të krijuar pasi emri juaj është një zgjidhje (mendoni “Google”). Përndryshe, ju mund të bashkoni dy fjalë që kanë kuptime të vërteta, por krijoni diçka origjinale kur vendosen pranë njëri-tjetrit (mendoni “Libri i fytyrës”).

Zgjidh një emër që është i markës

Emri juaj duhet të jetë mjaft origjinal në mënyrë që njerëzit të mos e gabojnë atë për ndonjë biznes tjetër të ngjashëm.

Për shembull, nëse doni të emëroni piceri tuaj “Pizza Den”, por ekziston një biznes tjetër në qytet i quajtur “Pizza Pan”, atëherë nuk është një emër i mirë.

Zgjidh një emër që është i shkurtër (ish)

Jo më gjatë se një kombinim i 2-3 fjalëve.

Anydo më e gjatë dhe do të jetë më e vështirë të mbani mend dhe më pak të markueshme.

Mos përdorni ndonjë personazh të veçantë ose numra

Gjithashtu harroni për pikat, nënvizimet, copëzat, etj.

Zgjidh një emër që është i disponueshëm si një domen .com

.com është shtrirja më e popullarizuar dhe më e rëndësishme e emrit të domain-it të bandës. Nëse jeni duke menduar një emër, mos shkoni për diçka që nuk ka ndonjë .com domain në dispozicion.

Ju mund të kontrolloni nëse emri i domainit tuaj të ëndrrave është i disponueshëm në një sit si Domain.com (por mos e blini akoma).

fushë

5. Filloni një Uebfaqe të Dyqanit Online Nga Vetë ��️

Më në fund, është koha për të ndërtuar një dyqan aktual në internet.

Këtu është pjesa më e mirë: ju mund t’i bëni të gjitha vetë, nuk ka nevojë për ndihmë profesionale, dhe nuk keni pse të sakrifikoni cilësinë e rezultatit përfundimtar. Lexoni: dyqani juaj në internet do të jetë po aq funksional dhe po aq i mirë, sikur të ishte i ndërtuar nga një profesionist.

1) Shkoni në Bluehost dhe Regjistrohuni për Web Hosting

Bluehost është host.1-i ynë i rekomanduar në internet. Ata kanë rreth e rrotull për vite me radhë dhe kanë provuar të ofrojnë shërbime të nivelit të lartë. Në të njëjtën kohë, ato janë më se të përballueshme – fatura juaj mujore e pritjes do të jetë vetëm 2,75 $.

Për të filluar, vizitoni Bluehost.com dhe klikoni në butonin kryesor:Filloni një dyqan online në Bluehost

Zgjidhni planin më të lirë dhe klikoni mbi zgjedh: zgjidhni planin për të filluar një dyqan në internet

Në hapin tjetër, shkruani emrin e domain që dëshironi të regjistroheni për dyqanin tuaj:

zgjedh domain

Ju do të merrni këtë emër domain falas për vitin e parë.

2) Instaloni WordPress

WordPress është një sistem operativ për faqet e internetit. ’Shtë burim i hapur, i fuqishëm dhe i thjeshtë për tu punuar me të. Ne do ta përdorim atë si themelin e dyqanit tuaj.

Për të instaluar WordPress, futuni në panelin tuaj të përdoruesit Bluehost, shkoni te Faqet e mia, dhe pastaj klikoni në Krijoni sit.

krijoni një sit dhe filloni një dyqan online

Bluehost do të kërkojë disa detaje themelore, si emrin që dëshironi të vendosni për sitin tuaj dhe një etiketë.

Tjetra, zgjidhni emrin e domain nga lista – Bluehost ju pyet për këtë vetëm për të qenë të sigurt se cilën adresë dëshironi të përdorni në faqe.

caktoni domenin

Klikoni mbi tjetër për të instaluar WordPress.

Pas disa sekondash, do të shihni një ekran konfirmimi dhe do të jeni në gjendje të regjistroheni në panelin tuaj të administratorit të WordPress.

3) Instaloni WooCommerce

WooCommerce është një shtesë për WordPress që e shtrin atë me funksionalitetin eCommerce. Kjo është shtojca kryesore që në thelb do t’ju lejojë të filloni një dyqan online. Alsoshtë gjithashtu falas dhe me burim të hapur, shumë si WordPress vetë.

Për ta instaluar, futuni në panelin e administratorit të WordPress dhe shkoni te Shtojcat → Shto të Re (nga menyja e shiritit anësor).

Shkruajeni “WooCommerce” në fushën e kërkimit dhe instaloni dhe aktivizoni plugin.

instaloni WooCommerce

WooCommerce më pas do t’ju marrë me dorë përmes konfigurimit fillestar që kërkohet për të bërë dyqanin tuaj.

Konfigurimi WooCommerce

4) Shtoni produktet tuaja

Në këtë fazë, është koha të shtoni produktet tuaja të para në katalogun e dyqanit.

Nëse do të ofroni produktet tuaja, mund t’i shtoni ato në Produkte → Shtoni produktin. Do të shihni ekranin e mëposhtëm: 

shtoni produkt

Këtu ka hapësirë ​​për emrin, përshkrimin e produktit tuaj, dhe gjithashtu të gjitha detajet e tjera si çmimi dhe informacioni i transportit.

Nëse do të lëshoheni, duhet të instaloni një shtojcë shtesë, e cila do t’ju lejojë të importoni produkte nga furnitorët. Një nga zgjidhjet më të mira për dyqanet e reja është Dropship.me. Ju mund të filloni ta përdorni atë falas, dhe më pas mund të zgjidhni të përmirësoni në një plan të paguar nëse dëshironi të importoni më shumë produkte.

dropship.me

Pasi të instaloni Dropship.me, do të keni qasje në më shumë se 50,000 produkte dropshipping nga tregjet si AliExpress.

5) Zgjidhni një Temë

Hapi i fundit është zgjedhja e një teme (një pakete projektimi) për dyqanin tuaj online.

Gjëja e shkëlqyeshme për WordPress është se ka mijëra tema për të në të gjithë rrjetin.

Duke u thënë kështu, ne duam të veçojmë tre tema që vijnë me përfitimet e tyre specifike:

 • storefront. Kjo është tema zyrtare për WooCommerce. Ajo ka të gjitha karakteristikat themelore dhe është e lehtë për t’u filluar me të. Dizajni është pak thelbësor, por mund të jetë ai që dëshironi.
 • Neve. Një temë e shkëlqyeshme që funksionon nga kutia dhe vjen me një dizajn të optimizuar për të punuar në një dyqan eCommerce.
 • Astra. Një temë me një thikë të fortë ushtarake që vjen me një ton faqesh fillestare dhe cilësime për ju që të zhyteni. Nëse ju pëlqen të shkundni me gjërat, përdorni atë.

Nëse dëshironi më shumë këshilla për instalimin e dyqanit tuaj online duke përdorur Bluehost dhe WooCommerce, ne kemi një udhëzues të thelluar mbi temën këtu.

6. Vendosni Metodat e Pagesave

Pjesa e fundit e enigmës kur përpiqeni të filloni një dyqan në internet është pranimi i pagesave nga klientët.

Si parazgjedhje, WooCommerce ju lejon të pranoni pagesa përmes PayPal. Ju nuk duhet të bëni shumë për të mundësuar këtë sistem pagese. Me gjasë tashmë jeni kujdesur për të gjatë vendosjes fillestare WooCommerce.

faqja kryesore e paypal-it

Thënë kështu, ju mund të zgjidhni një sistem të ndryshëm pagese, apo edhe të përdorni disa sisteme alternative në të njëjtën kohë. Një nga arsyet për këtë mund të jetë që disa nga klientët tuaj do të preferojnë mënyra të veçanta pagese mbi të tjerët. Pra, sa më shumë prej tyre të keni integruar në dyqanin tuaj, aq më shumë shitje do të merrni.

Dy nga mënyrat më të njohura të pagesës shtesë për WooCommerce janë Stripe dhe Square. Këto janë zgjedhje veçanërisht të mira nëse doni të pranoni kartat e kreditit (të cilat me siguri i bëni).

Të dy Stripe dhe Sheshi janë të lirë për të filluar. Sidoqoftë, si me çdo metodë pagese, ka tarifa shtesë të vendosura për çdo transaksion të bërë (është njësoj me PayPal), kështu që thjesht kini kujdes për atë.

Marrja e një metode të re pagese të instaluar në dyqanin tuaj në tregti elektronike është e thjeshtë. Ato sisteme pagese janë dorëzuar të gjitha si shtojcat e WordPress, kështu që ju mund t’i instaloni ato në të njëjtën mënyrë si keni instaluar WooCommerce.

Pas kësaj, çdo sistem pagese vjen me procedurën e tij të konfigurimit. Megjithatë, shumica e kohës duhet të regjistroheni në një llogari dhe të verifikoni detajet tuaja.

7. Filloni Marketingu Dyqanin tuaj Online

Ka shumë gjëra të ndryshme që mund të bëni për të marrë fjalën në lidhje me dyqanin tuaj, por ne do të përqëndrohemi në vetëm katër këtu – katër që kanë më shumë gjasa të punojnë në vitin 2020 dhe të ecin përpara.

Marketingu i Ndikimit

Marketingu i influencës është një mënyrë relativisht e re për të promovuar dyqanin tuaj. Shumica e saj është bërë në Instagram.

Mënyra se si funksionon është kjo:

 1. Gjeni njerëz të njohur në ngrohtë tuaj ose të njohshëm për çfarëdo arsye.
 2. Afrojuni atyre dhe pyesni cilat janë nivelet e tyre për promovimin e produkteve si tuajat. Gjithashtu, kushtojini vëmendje madhësisë së tyre në vijim dhe pyesni për numrin e angazhimeve që ata marrin nën postime të ngjashme.
 3. Bini dakord për dy ose tre postime promovuese dhe dërgojuni produkteve tuaja.

Shpalljet e paguara

Reklamat e paguara në thelb nuk dështojnë kurrë. Nëse ka një treg për diçka, dhe e keni në shënjestër atë treg me reklama, do të merrni disa shitje.

Platforma më e njohur për reklamimin e produkteve tuaja është Google AdWords. Fillimi me ta është relativisht i lehtë, dhe Google ka udhëzuesit e vet për të marrë përsipër hapat fillestarë.

Marketingu i mediave sociale

Ndërsa Instagrami sigurisht është rrjeti më i prirur i mediave sociale sot, kjo nuk do të thotë se është vendi i vetëm ku duhet të promovoni dyqanin tuaj.

Në fakt, ju duhet të jeni të pranishëm në të gjitha vendet ku klientët tuaj ka të ngjarë të rrijnë jashtë. Kjo, në ditët e sotme, do të thotë shumica e rrjeteve të njohura të mediave sociale. Ose, në minimum, ato më të larta si Facebook, Twitter, dhe opsionale Pinterest (nëse klientët tuaj e përdorin atë).

Qasja juaj për të gjitha këto rrjete do të jetë e ngjashme, por qëllimet dhe mënyra sesi ndërtoni mesazhet tuaja do të jenë të ndryshme.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të hulumtoni se çfarë po bën konkurrenca juaj dhe si ato shkojnë për promovimin e dyqaneve të tyre. Kini parasysh strategjitë dhe taktikat e tyre dhe shihni se çfarë mund të përshtateni me situatën tuaj. Kryesisht, kushtojini vëmendje:

 • lloji i mesazheve që ata postojnë
 • frekuenca e postimit
 • sa shpesh promovojnë produktet e tyre direkt
 • cili është zëri i tyre i përgjithshëm dhe si mesazhet e tyre ju bëjnë të ndjeheni

Tjetra, përcaktoni qëllimet tuaja për atë që dëshironi të arrini përmes mediave sociale.

Më së shpeshti, këto synime duhet të jenë ndërtimi i vetëdijes për markën midis klientëve, dhe vetëm herë pas here promovimi i produkteve tuaja dhe përpjekja për të gjeneruar shitje të drejtpërdrejta. Nëse i shtypni gjërat tuaja shumë, do të armiqësoni njerëzit shpejt.

Hapi tjetër është vendosja e një kalendari publikimi dhe përgatitja e disa postimeve në media sociale paraprakisht. Pastaj mund t’i publikoni ato postime me ndihmën e mjeteve si zbutës.

Marketingu i përmbajtjes dhe SEO

Në ditët e sotme, marketingu i përmbajtjes dhe SEO janë metodat më efektive për të promovuar çdo faqe në internet (përfshirë dyqanet e e-commerce).

Ideja që qëndron në tregun e përmbajtjes është e thjeshtë: ju u jepni njerëzve njohuri mbi temat që lidhen me biznesin tuaj dhe kështu ngjallni interes për atë që keni për të ofruar.

Për shembull, nëse dyqani juaj shet çorape të dimrit, atëherë mund t’u ofroni njerëzve këshilla për gjëra të tilla si mënyrën e zgjedhjes së çorapeve të skive. Ju mund të jepni atë këshillë në formën e një postimi të thjeshtë në blog. Ndërsa njerëzit lexojnë përmbajtjen tuaj, ata gjithashtu njihen me dyqanin tuaj dhe çorapet që keni në katalogun tuaj.

I njëjti parim mund të përshtatet në çdo treg apo vend. Zbuloni se çfarë duan të dinë njerëzit dhe më pas krijoni përmbajtje që u jep atyre informacione atyre.

Kur e bëni këtë, optimizoni përmbajtjen tuaj në mënyrë që të zbulohet më shumë përmes Google. është raportuar se Google është përgjegjës për 94% të trafikut organik të përgjithshëm në internet.

�� Këtu keni më shumë informacione se si të merrni më shumë trafik në dyqanin tuaj në internet ose faqen e internetit duke përdorur SEO.

përmbledhje

Siç mund ta shihni, për të filluar një dyqan në internet nuk është aq e vështirë për një detyrë në fund të fundit. E tëra që ju duhet për të nisur shpejt dyqanin tuaj është të planifikoni hapat tuaj dhe të përfitoni nga mjetet moderne si WordPress dhe WooCommerce.

Vetëm për të rikujtuar, këtu janë të gjitha hapat edhe një herë:

 1. Vendosni se çfarë doni të shisni
 2. Zgjidhni midis dropshipping dhe shitjes së produkteve tuaja
 3. Zgjidhni produktet e sakta për të shitur
 4. Ejani me një emër biznesi dhe regjistroni një emër domain
 5. Filloni një faqe interneti të dyqaneve në internet vetë
 6. Vendosni mënyrat e pagesës
 7. Filloni marketingun e dyqanit tuaj online
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me