Mulți dintre noi care iubim WordPress și știm să-l folosim, uneori ne prindem întrebându-ne cum ar fi să fii dezvoltator WordPress, poate chiar visează să devii unul. În această serie vom încerca să vă oferim o perspectivă privilegiată despre cum sunt o zi din viața dezvoltatorilor WordPress de succes din diferite domenii ale pieței, ce fac zilnic pentru a rămâne de succes și ce sfaturi ar avea. pentru un dezvoltator WP aspirant.


În această primă tranșă în care ne uităm la o zi din viața unui dezvoltator independent, ne-am alăturat Bill Erickson, un dezvoltator / consultant freelance care a avut câțiva clienți cu un profil destul de înalt în vremea sa; Yoast, Universitatea din Cambridge, pentru a numi câteva. Întrebările sunt titlurile, iar răspunsurile lui Bill urmează mai jos.

1. Care este primul lucru pe care îl faci după ce te trezești dimineața?

Când mă ridic, îmi verific telefonul pentru a mă asigura că nu este nimic urgent (e-mail-uri SITE DOWN), dar încerc să nu fii târât la lucru prea devreme. Fac o plimbare lungă cu câinele meu, apoi pregătesc un fel de mic dejun (de obicei doar un pahar de suc de portocale, dacă nu îmi este foarte foame), mă duc și mă pregătesc. În jurul orei 9:00 sunt în biroul meu de acasă gata să mă apuc de treabă.

2. Cum te descurci cu blocarea codificatorului?

Este cu adevărat util să ai un grup de dezvoltatori să respingă ideile, să vezi cum alții ar construi ceva și să îți revizuiască codul. Am un chat Slack cu o mulțime de alți dezvoltatori, ceea ce este minunat. Este greu atunci când lucrezi acasă de unul singur și cred că mai mulți dezvoltatori ar trebui să găsească modalități de a ajunge la ceilalți – fie că lucrează împreună la un birou / jeleu, creează un chat Slack / HipChat sau pur și simplu păstrează legătura prin Twitter.

Dacă este ceva deosebit de dificil sau interesant, voi petrece timp suplimentar cercetând-o și înțelegând cu adevărat cum și de ce funcționează ceva. Îl împărtășesc public pe blogul meu. De exemplu, am avut un proiect în care trebuia să stabilesc valori implicite pentru o mulțime de tipuri diferite de conținut (meta meta, opțiuni, termen meta). Am săpat prin WordPress și nucleul Genesis găsind toate filtrele relevante, apoi a scris o postare despre asta. Am descoperit că, dacă știu că ceva va fi public și vizionat de alții, calitatea este mult mai bună. Încercați să scrieți tot codul dvs. cu așteptarea că acesta va fi vizualizat și distribuit.

Sincer, nu experimentez blocarea coderului foarte des. Sunt destul de conservator cu tipurile de proiecte pe care le iau. Dacă nu sunt 100% încrezător că pot îndeplini cerințele și depășesc așteptările clientului meu, nu accept proiectul.

Încerc să fac proiecte în afara zonei mele de confort la fiecare 2-3 luni. Rata mea efectivă pe oră (prețul proiectului împărțit la timpul petrecut) este de obicei destul de oribil pentru ei, dar sunt distractivi și mă ajută să învăț lucruri noi. Dar trebuie să fii atent la aceste tipuri de proiecte, deoarece îți pot distruge programul, durand mult mai mult decât te așteptai.

3. Ce instrumente / software nu puteți obține în timpul zilei de muncă fără (cu excepția WordPress, desigur!)?

Îmi fac toată dezvoltarea pe un MacBook Air cu ajutorul biroului meu / standului Varidesk. Îmi place foarte mult acest birou – găsesc că stau în picioare mă ajută să mă concentrez și să fiu mai productiv.

În program, folosesc Slack pentru chat, cărți proaspete pentru facturare și Toggl pentru urmărirea timpului. Facturez totul pe bază de proiect, dar urmăresc timpul pentru găsirea ratei mele orare eficiente și compararea proiectelor. Îmi place și WP CLI.

4. Urmați un program stabilit în fiecare zi? Dacă da, cum arată?

Am un program destul de stabilit, dar este vorba mai mult despre definirea unor blocuri mari de timp pentru muncă. De obicei, mă așez să fac emailuri în jurul orei 9, cu scopul de a fi făcut până la 10:00. Lucrurile care nu se pot face în 5-10 minute primesc o etichetă adecvată în gmail (modificări, în afara domeniului de aplicare, migrare, cotare) și sunt salvate pentru mai târziu. Mă trec apoi la birou în picioare și lucrez de la 10 dimineața. Îmi iau aproximativ 30 de minute pentru prânz și mai primesc încă 3 ore de lucru de la 12: 30-3: 30. Voi reveni apoi la ședință și să lucrez prin ceea ce mi-a rămas în curierul de intrare – pregătind ghilimele, făcând câteva cereri de schimbare …

În acele mari perioade de timp, m-am concentrat fie pe dezvoltarea inițială, fie pe solicitări de modificare. Dacă am un site mare de migrat, îl voi migra în fundal în timp ce fac solicitări de modificare.

5. Ce faceți zilnic care vă ajută să continuați munca?

Cel mai important lucru pe care îl fac pentru a continua munca este depășirea așteptărilor clienților și a avea clienți fericiți. 50% din munca mea sunt proiecte de la clienți trecuți, iar alte 25% sunt trimiteri de la clienți trecuți.

Împărtășirea a ceea ce învăț prin blogul și fragmentele mele de cod mă ajută să cresc și să îmi construiesc o reputație. Contribuind la proiecte open source precum WordPress core, Genesis core și pluginurile mele publice ajută, de asemenea. Dar valoarea în acestea sunt mai indirecte și mai difuze. Dacă încerc să măsoresc rentabilitatea pe aceste lucruri, este destul de scăzut, dar o fac pentru că mă bucur.

Menținerea clienților fericiți are un ROI imens și este doar ceea ce trebuie făcut.

(Întrebare de urmărire) Este posibil să puteți elabora un pic Cum vă păstrați clienții fericiți?

Unul dintre cele mai bune instrumente pentru a avea clienți fericiți este verificarea corectă a perspectivelor înainte de a deveni clientul tău. Căutați steaguri roșii obișnuite: estimare nerealistă a timpului și a costurilor, are nevoie de funcționalități pe care nu le-ați experimentat în livrare, nepotrivire a comunicării (clientul dorește tot ceea ce se face prin telefon, comunicați prin e-mail) …

Când un proiect nu merge bine, examinați-l și vedeți dacă ați putut face ceva pentru a preveni problema sau pentru a accepta proiectul în primul rând. Cred că o mare parte din mine cu clienți fericiți este prejudecata de selecție (alegeți oamenii potriviți cu care să lucreze).

Un alt mod este de a depăși așteptările, iar acest lucru este adesea realizat în backend. Când un client vă oferă un design, se așteaptă ca site-ul pe care îl construiți să se potrivească cu acel design pe frontend. Dar există o mulțime de moduri de a implementa un design în WordPress. Scopul meu este de a oferi întotdeauna o soluție elegantă, pentru a vă asigura că site-ul este ușor de gestionat, indiferent de complexitatea acestuia. Mulți dintre clienții mei revin în mod special din acest motiv – au lucrat cu alți dezvoltatori și găsesc întotdeauna site-urile pe care le construiesc pentru a fi mai ușor de gestionat.

6. Aveți obiceiuri sau ritualuri care vă ajută să vă țineți la pământ pe parcursul zilei?

Cu un birou de acasă, poate fi dificil să găsești un echilibru muncă / viață. Un lucru care ajută cu adevărat este utilizarea jobului soției mele pentru a-mi defini timpul de lucru. Când ajunge acasă (de obicei între 4: 30-5: 30), nu mai sunt „la serviciu”. Îmi las computerul la birou, închid ușa și sunt acasă.

7. Ce faci în zilele în care nu lucrezi activ la un proiect pentru un client?

Rămân destul de ocupat, există de obicei întotdeauna ceva care trebuie să facă. Dacă am terminat dezvoltarea inițială a oricăror proiecte pe care le-am programat în acea săptămână, de obicei am solicitări de modificare pentru alte proiecte sau modificări în afara domeniului de aplicare (facturate separat). Și atunci când nu am într-adevăr termene clare, există întotdeauna îmbunătățiri ale pluginurilor mele care trebuie făcute și au fost anulate.

8. În ce mod diferă stilul de viață de cel pe care îl așteptai când ai început?

Depinde de mine să stabilesc cât de puternic poate fi sau nu un stres. De fiecare dată când am un proiect care merge prost, fac un post mortem pentru a determina ce modalități aș ​​fi putut îmbunătăți sau evita. Aceasta include modificări ale procesului meu de vânzare (găsirea de noi modalități de eliminare a proiectelor proaste), modificări ale contractului meu și modificări ale procesului meu de comunicare pe parcursul proiectului. În calitate de freelancer, am libertatea de a lua toate proiectele care îmi plac, așa că încerc tot posibilul să iau doar proiecte de care mă voi bucura.

Celălalt lucru la care nu mă așteptam este cât de dificil este să iei vacanță. Nu mă pot deconecta pentru o perioadă lungă de timp, fără luni de planificare și cu un impact mare asupra veniturilor mele. Mi-am luat două săptămâni libere în această vară pentru a vizita familia și călătoriile. Cu o lună înainte de plecare nu am mai putut prelua nicio lucrare și a trebuit să renunț la proiectele existente. Luna după călătorie mi-am readus încet afacerea (începând munca, dar nu primesc încă o lună). Cele două săptămâni de concediu mi-au redus veniturile anuale cu aproximativ 20% (2,5 luni fără venituri noi).

Pot călători luni întregi și pot lucra cu o capacitate de 50%, dar nu este realist să mă aștept vreodată o perioadă rezonabilă de 0% de muncă, decât dacă angajez pe cineva. Probabil că nu voi angaja pe nimeni, deoarece mă bucur de avantajele stilului de viață independent independent, mai mult decât costul, dar este cu siguranță ceva care trebuie să țină cont.

9. La sfârșitul zilei, când încetați să priviți ecrane luminate cu albastru? (În zilele bune și în zilele rele.)

De obicei aproximativ 4: 30-5: 30 pm. Dar când trebuie să lucrez târziu, ecranul meu nu este luminat de culoare albastră de când îl folosesc flux ��

10. Privind prin portofoliul dvs., ați avut câțiva clienți foarte impresionanți (Yoast, Universitatea din Cambridge) ce v-a făcut pentru a vă distinge de mulțime și a deține clienți cu un profil mai înalt?

Nu fac o treabă foarte bună în descrierea valorii mele unice prin intermediul site-ului meu web. Site-ul meu actual a fost construit când m-am concentrat pe proiecte mai mici, iar actualizarea mesajului meu este unul dintre obiectivele mele pentru 2015.

Am reușit să obțin majoritatea clienților mei mai mari, deoarece persoana care ia decizia de angajare este, de asemenea, dezvoltator și este familiarizată cu munca mea. Prin lansarea de pluginuri, tutoriale, fragmente și contribuind la proiecte mai mari, am reușit să îmi demonstrez valoarea pentru factorii de decizie tehnici. Pentru majoritatea celorlalte proiecte, am lucrat cu ei la un proiect mai mic și, odată ce au realizat ce am adus la masă, m-au folosit la alte proiecte.

11. Care este un sfat pe care l-ați oferi unui dezvoltator WordPress aspirant abia la început?

Există mai multe lucrări decât există dezvoltatori de înaltă calitate pentru a o face. În opinia mea, una dintre cele mai bune metode pentru ca un dezvoltator să obțină mai multe afaceri acum este să contribuie la proiecte cu alți dezvoltatori de top. Talentele tale vor fi recunoscute și atunci când acești dezvoltatori vor primi o muncă care nu le este potrivită, o vor trimite pe calea ta.

M-am uitat doar la statisticile mele. Din ultimele 200 de persoane care m-au contactat pentru a lucra, am preluat 13 proiecte. Asta înseamnă că renunț la 93,5% din munca care îmi vine. Aceasta este din mai multe motive – în afara competenței mele, prea scurtă de timp, prea mică a unui proiect și multe alte motive. Pariez că mulți alți dezvoltatori ar avea statistici similare dacă ar arăta.

Când nu mă potrivesc, încerc să recomand persoanelor care ar putea fi. Și cel mai bun mod în care știu cui să-l recomand este prin a-i vedea în acțiune, a contribui la proiectele cu care urmez și lucrez.


Vă mulțumim că ne-ați acordat timp pentru a ne povesti despre ziua dvs. și despre munca dvs. în general, Bill. Dacă aveți întrebări pe care doriți să le adăugați pe listă, un fel de dezvoltator (temă, plugin, etc.) sau chiar un dezvoltator specific pe care doriți să îl intervievăm în continuare, vă rugăm să ne informați în comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me