Comunitatea WordPress este plină de oameni fantastici care fac lucruri fantastice – printre ei bloggeri, voluntari și antreprenori. Recent am avut ocazia să vorbesc cu unul dintre acei antreprenori WordPress antreprenori: David Rashty, fondatorul CreativeMinds.


Fondată în 2008, CreativeMinds oferă plugin-uri WordPress, extensii Magento și dezvoltare personalizată pentru ambele platforme. Rashty are peste 20 de ani de experiență lucrând funcții la nivel executiv la mai multe start-up-uri și și-a făcut drum spre comunitatea WordPress în modul tipic: blogging. O pornire la care lucra a ales WordPress ca platformă de blog la alegere și, atunci când pluginurile externe pe care le-au folosit nu au fost la dispoziție pentru a te prinde, au sfârșit codificându-le.

În această postare, voi împărtăși cele mai importante momente ale interviului meu cu Rashty (pe care l-am editat ușor pentru lungime și claritate), inclusiv aplicațiile sale recomandate și gândurile sale critice despre actualul sistem WordPress Plugin.

1. Ce este Mintea Creativă

CreativeMinds este compania din spatele unor pluginuri precum CM Tooltip Glossary și CM Ad Changer. Ceea ce poate nu știți este modul în care a început afacerea și cât de multă muncă lucrează în acele produse. Iată ce a spus Rashty:

Afacerea noastră pe WordPress a început ca proiect secundar în timp ce lucrau la o altă acțiune și încetul cu încetul a devenit majoră. Ne concentrăm pe dezvoltarea unor produse unice și puternice bazate pe WordPress, unde considerăm că soluțiile sunt fie inexistente, fie nu așa cum ne-am dori să le avem.

Investim o perioadă importantă de timp în fiecare produs, încercând să oferim o valoare adăugată funcționalității, făcând UI și UX să fie simple și intuitive și făcând multe teste înainte de lansare. Suntem întotdeauna primii clienți pentru produsele noastre, ceea ce ne oferă capacitatea de a înțelege ceea ce lipsește. Odată lansat, primim o mulțime de idei și feedback de la utilizatorii noștri.

2. Cum funcționează echipa lor

M-am gândit că acest lucru a fost excelent, deoarece exemplifică într-adevăr afacerea online în epoca noastră de globalizare. Rashty a explicat că echipa CreativeMinds este distribuită pe trei continente:

Echipa noastră a crescut în ultimul an și acum este formată din 15 persoane (nu toate lucrează cu normă întreagă). Suntem împărțiți în mai multe echipe: produs, marketing, proiectare, servicii pentru clienți și proiectare de instrucțiuni.

Suntem răspândiți pe trei continente. Dezvoltatorii noștri sunt în Europa, în timp ce marketingul este în Israel și SUA. Suntem parțial virtuali și parțial nu. Avem un birou în Europa și un birou în Israel, dar unii dintre membrii echipei noastre lucrează de acasă.

3. Ce programe și aplicații recomandă el

Administrarea unei echipe internaționale – și abordarea eforturilor normale, a eforturilor și a nevoilor de afaceri – poate fi o provocare. Pentru a-i ține pe toți pe aceeași pagină, Rashty și echipa sa folosesc aplicația de management de proiect Asana.

Iată o listă cu alte câteva programe și aplicații pe care Rashty mi-a spus că le recomandă:

  • Ajutor Scout pentru asistență pentru clienți
  • Moz pentru optimizarea motorului de căutare (pe lângă Google Analytics)
  • Oul nebun pentru a vedea ce fac clienții pe site-ul CreativeMinds
  • Monitis pentru a urmări performanța și fiabilitatea serverului
  • documente Google pentru a ajuta la planificare și management

4. Cum generează idei de pluginuri WordPress

Crearea de idei pentru plugin poate fi cea mai grea parte a dezvoltării. Rashty a explicat procesul său:

Ideile provin de la clienții cu care interacționăm și din propriile noastre dorințe și vise. Nu toate se dovedesc a fi de mare succes. Am dezvoltat mai multe produse pe care le-am aruncat la gunoi sau le-am reutilizat. Începem întotdeauna cu unele MVP de bază (produs minim viabil) pe care le aruncăm pentru a vedea feedback-ul și apoi începem să creștem produsul. În prezent, lucrăm la șase produse noi. Aș spune că primim jumătate din ideile de produse de la clienții noștri și jumătate din interior.

5. Ce gândește despre modelul de plugin gratuit

Una dintre cele mai interesante părți ale discuției mele cu Rashty a implicat opiniile sale despre modul în care pluginurile WordPress sunt prezentate și gândite în prezent. El este foarte critic cu modelul de plugin gratuit:

A face utilizatorii să aprecieze faptul că produsele WordPress necesită o cantitate imensă de timp pentru a se dezvolta și chiar mai mult pentru a susține este o provocare. Unii utilizatori încă cred că toate produsele WordPress ar trebui să fie gratuite. Cred că acest model gratuit nu funcționează: din cele 30.000 de pluginuri de pe WordPress.org, 95% nu sunt bine întreținute sau scrise conform standardelor WordPress, ceea ce provoacă conflicte și probleme odată instalate.

În lumea sa ideală, plugin-urile premium ar juca un rol mai mare și ar primi un loc mai mare în centrul atenției comunității:

Cred că WordPress / Automattic ar trebui să schimbe modul în care funcționează și interacționează cu dezvoltatorii de pluginuri și să îi susțină. Facem parte din ceea ce face din WordPress un mediu atât de grozav și suntem parte a ecosistemului WordPress … Încerc să spun: ajută-ne și susținem eforturile noastre.

Ca exemplu, Magento by AOL oferă un catalog gratuit în care fiecare dezvoltator își poate enumera extensiile – indiferent dacă sunt gratuite sau premium – și, de asemenea, primește feedback și suport clienți. Acest lucru nu este posibil cu WordPress … Dacă nu există un model viabil pe care WordPress să rămână în urmă și să îl împingă, atunci nu vom vedea prea multe plugin-uri grozave.

L-am întrebat despre poziția sa și el a răspuns mai departe:

Un alt aspect al acestei probleme este faptul că multe plugin-uri existente nu sunt scrise în conformitate cu standarde larg acceptabile și nu sunt bine acceptate. În sprijinirea clienților noștri trebuie să ne ocupăm de aceste pluginuri. De obicei ne descoperim de ce un alt plugin pe care l-au instalat cauzează probleme deoarece nu este scris corect. În multe cazuri, acestea prezintă, de asemenea, erori JS / PHP.

Ideea mea este că, pentru a avea plugin-uri bune, trebuie să existe un model durabil pe care WordPress să rămână în spate și chiar să împingă, care să permită dezvoltatorilor de pluginuri să își dezvolte și să susțină produsele lor.

6. Pluginurile lui preferate de WordPress

Asta nu înseamnă că Rashty este scăzut pe fiecare plugin care există. Departe de. I-am cerut să enumere doar câteva dintre pluginurile sale favorite din comunitate:

iubesc Relevanssi și, de asemenea, sunt în legătură cu dezvoltatorul din când în când. Face o treabă excelentă și are un produs minunat. De asemenea, ne place foarte mult Visual Form Builder ceea ce este mai puțin cunoscut decât alternativele.

I-am cerut, de asemenea, să evidențieze câteva plugin-uri CreativeMinds care consideră că sunt unele dintre cele mai bune:

Cred că, alături de Glossary Tooltip, avem un produs nou, pe care tocmai l-am lansat, numit Plugin OnBoarding, care este un instrument excelent de orientare și experiență pentru care suntem foarte mândri.

7. Proiectele curente ale companiei

Rashty a fost suficient de amabil să ne ofere o privire asupra unor oferte viitoare de la CreativeMinds:

Avem mai multe plugin-uri de gătit: un nou WordPress Rapoarte plugin-uri care va fi o platformă pentru generarea de rapoarte pentru diferite nevoi și cazuri de utilizare. Un plugin de gestionare a cursurilor video care va ajuta organizația să urmărească și să controleze lecțiile video, un catalog de produse unificate pentru contopirea dintre mai multe cataloage de comerț electronic, cum ar fi EDD și WooCommerce, și mai multe produse noi care sunt încă în stadiul de planificare..

8. Speranțele sale pentru viitorul companiei

Cu ani de muncă în spatele lui, l-am rugat pe Rashty să aștepte cu nerăbdare viitorul. El a explicat cum prevede evoluția pieței WordPress în următorii ani și ce rol ar putea juca CreativeMinds în acest sens:

Cred că piața WordPress încă evoluează, iar mărcile se construiesc în continuare. Am dori să vedem CM ca o marcă apreciată pentru produsele WordPress excelente, în același mod în care ne uităm la EDD / WooCommerce / Yoast / ElegantThemes și la alte mărci bune …

Cred că piața în care ne aflăm va crește. Mai multe organizații și afaceri folosesc WP ca soluție de conținut și comerț electronic și au nevoie de instrumente fiabile de înaltă calitate pentru a-și conduce conținutul și site-urile. Nevoile pentru astfel de instrumente vor crește, așa că cred că faptul că avem o selecție mare de instrumente WordPress excelente este acela în care ne propunem.

Concluzie

David Rashty a avut mult succes în piața pluginurilor WordPress și este întotdeauna interesant să auzim perspectiva unui dezvoltator.

Spuneți-ne ce credeți despre ce a spus: Folosiți vreunul dintre programele sale recomandate? Are dreptate în legătură cu modelul de plugin gratuit? Postează comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me