45 de bloguri WordPress uimitoare pe care ar trebui să le urmezi

Cele mai bune bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmezi

În calitate de pasionat de WordPress, doriți întotdeauna să fiți la curent cu ultimele întâmplări din lumea WordPress și, într-o oarecare măsură, cu dezvoltarea web. Vrei să știi ce whos de WordPress trebuie să spun în orice moment. Vrei să rămâi în fața curbei; păstrați file pe noutățile WordPress, tehnici de ultimă oră, hacks, teme, plugin-uri și whatnot. Și ce modalitate mai bună de a fi informat și actualizat decât citirea blogurilor WordPress?


În slujba de astăzi, vă vom prezenta mai mult de 45 de bloggeri WordPress minunați pe care ar trebui să îi cunoașteți. Și cu siguranță ar trebui să aruncați o privire asupra conturilor lor de Twitter, așa că mergeți mai departe și atingeți butonul de urmărire. Pregătește-te să te distrezi.

1. WPExplorer

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPExplorer

Accesați blogul WPExplorer    Urmărește @WPExplorer

Aș putea fi un pic părtinitor aici, dar faptul rămâne fapt; WPExplorer este fără îndoială unul dintre cele mai bune bloguri WordPress de acolo. Adică, există doar atât de multe despre WPExplorer.

Vă întrebați ce este în meniu? De la tutoriale detaliate, teme și recenzii de pluginuri, până la sfaturi și ghiduri excelente de instruire, WPExplorer este una dintre resursele pe care doriți să le marcați chiar în acest moment. Între marile postări publicăm, de asemenea, cadouri și oferte exclusive care vă pot economisi o mulțime de bani ��

2. Teme elegante

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Teme elegante

Accesați blogul cu teme elegante    Urmăriți @elegantthemes

Blogul Theme Elegant oferă sfaturi, tutoriale și actualizări uimitoare pentru WordPress despre noile teme și plugin-uri WordPress. Blogul prezintă bloggerii respectabili WordPress, precum Kevin Muldoon, Brenda Barron și Jacqueline Thomas, printre altele.

3. Chris Lema

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Chris Lema

Accesați blogul lui Chris Lema    Urmăriți pe @chrislema

Cu excepția cazului în care ați început să utilizați WordPress recent, trebuie să fi auzit un lucru sau două despre Chris Lema – un blogger WordPress de nivel superior care a fost apelat pentru a sfătui aprecierile WooThemes, iThemes, Reaktiv, WP101 și altele. El face bloguri despre comerț electronic, freelancing, abonamente, e-learning și prezentare printre alte subiecte legate de WordPress.

4. Configurare WP

Configurare WP

VIZITARE WPSETUP    Urmăriți @wp_setup

Cauți ghiduri pentru instalarea WordPress? Alegerea unui plan de găzduire? Sau altceva? Configurarea WP are o serie de articole grozave, care acoperă o gamă largă de subiecte utile oricărui nou utilizator WordPress pentru a-și configura site-ul.

5. WPLift

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPLift

Accesați blogul wplift    Urmăriți @wplift

WPLift oferă ghiduri WordPress, tutoriale și sfaturi de la unii dintre cei mai buni bloggeri WordPress din jur. În plus, au la dispoziție câteva oferte grozave. Acest lucru plus un accent pe utilizatorii de nivel de intrare face WPLift un blog minunat pe care să îl urmeze pentru cunoștințele WordPress.

6. WinningWP

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - InningWP

Accesați WinningWP    Urmați @WinningWP

WinningWP este gestionat de Brin Wilson și este o resursă excelentă pentru WordPress. Aflați mai multe despre noile teme WordPress, consultați câteva recenzii de pluginuri și aflați noi abilități cu ajutorul tutoriale utile.

7. WP Tavern

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPtavern

Vizitați wptavernul    Urmărește @wptavern

Înființată în 2009 de Jeff Chandler, WP Tavern publică cele mai recente știri WordPress, hacks, teme și anunțuri despre plugin printre altele. Blogul este gestionat de Jeff Chandler și Sarah Gooding. Blogul este actualizat periodic cu cele mai recente noutăți din WordPress.

8. WPEka

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPeka

Accesați WPEka Blog    Urmăriți pe @wpekadotcom

Nu știu cum au apărut numele, dar sigur crește asupra ta după un timp. Numele nu este motivul pentru care WPEka l-a făcut pe această listă; blogul publică postări de opinie grozave, recenzii de teme și plugin-uri și tutoriale aprofundate de mai multe ori pe săptămână.

9. WPKube

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPkube

Accesați WPKube    Urmărește @wpkube

Devesh Sharma a fondat WPKube în iunie 2014 pentru a „furniza teme, plugin-uri, tutoriale, știri și modificări WordPress de calitate …” Dev, un webmaster de succes, din toate drepturile, a făcut o treabă excelentă cu WPKube. El publică o nouă postare la fiecare două zile. WPKube include bloggeri de renume WordPress, precum Joe, Ashley și Sourav Kundu, printre altele.

10. Blog WPMU DEV

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - wpmudev

Accesați blogul wpmudev    Urmăriți pe @wpmudev

Cu un design proaspăt copt, peste 360 ​​de membri și o secțiune de blog care conține unele dintre cele mai bune tutoriale, sfaturi și sfaturi WordPress pe web, WPMU DEV este resursa de acces la WordPress pentru mulți utilizatori – cu experiență sau altfel. Subiectele abordate pe blog se referă la WordPress, WordPress Multisite, BuddyPress și multe altele din comunitatea WordPress.

11. BobWP

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - BobWP

Accesați BobWP Blog & Podcast    Urmăriți @bobWP

Indiferent dacă ești un începător sau un utilizator WordPress avansat, poți învăța întotdeauna ceva de la Bob Dunn. El este un fel de afacere mare, așa că ar fi mai bine să acordați atenție atunci când merge pe scenă. Puteți urma, de asemenea, podcast-ul său pentru o mai bună bunătate WordPress.

12. Blogul ManageWP

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - ManageWP

Accesați blogul managewp    Urmăriți @managewp

ManageWP vă permite să gestionați mai multe site-uri WordPress dintr-un singur tablou de bord, economisind mult timp și efort. Nu încerc să trag piciorul, este într-adevăr convenabil, mai ales dacă vă chinuiți să vă gestionați site-urile. Prezentând scriitori și dezvoltatori de nivel superior, precum Vladimir Prelovac, Charnita Fance și Brenda Barron, printre altele, blogul ManageWP împărtășește tutoriale, sfaturi, recenzii, opinii, știri, sfaturi de afaceri, teme și pluginuri, printre altele..

13. Primar WP

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPMayor

Vizitați wpmayor    Urmărește @wpmayor

Dacă sunteți în căutarea celor mai tari și mai recente știri, articole, hack-uri și recenzii despre WordPress doar pentru a menționa câteva, doriți să adăugați WP Mayor pe lista dvs. de lecturi. Ca acum. Primarul WP este întreținut de domnul și doamna Jean Galea cu ajutorul lui Mark Zahra, care se întâmplă să fie vărul lui Galea. Această afacere de familie are un cuplu de participanți din toate categoriile de viață, oferind conținutului un sentiment global (multi-cultural).

14. WPBeginner

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPBeginner

Vizitați wpbeginner    Urmăriți pe @wpbeginner

Cu peste 130K utilizatori WordPress, WPBeginner este cea mai bună resursă pentru începătorii WordPress. Totuși, nu mă înțelegeți greșit, puteți afla încă multe despre WPBeginner chiar și ca utilizator WordPress experimentat. La urma urmei, învățarea nu se oprește niciodată de-a lungul vieții.

15. SitePoint

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - SitePoint

Accesați Sitepoint pentru WordPress    Urmăriți pe @sitepointdotcom

Din 1999, SitePoint a inspirat nenumărați designeri să creeze site-uri web și aplicații web de înaltă calitate. În afară de publicarea în fiecare săptămână a tutorialelor și a sfaturilor WordPress cu sertare de top, acestea oferă cărți și cursuri fantastice care se învârt în jurul HTML, CSS și JavaScript. Conținutul de pe blogul lor este creat de un imens echipa de scriitori și dezvoltatori.

16. CodeinWP

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - CodeInWP

Accesați blogul COdeinWP    Urmați @codeinwp

Având rolul lui Daniel Pataki, Tom Ewer (Jur, nu m-a mituit pentru mențiuni), Adelina Tuca și Karol K ca el însuși, blogul CodeinWP este o colecție bine gestionată de cele mai bune tutoriale, trucuri și sfaturi WordPress. . Postările de pe CodeinWP sunt foarte grozave, nu veți dori să ratați nimic!

17. Superstars WP

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPsuperstars

Accesați WP SuperStars    Urmați @WPSuperstars

WP Superstars este mai mult un site de recenzii decât un blog. Indiferent, ele elimină tutoriale și postări WordPress deosebite, care beneficiază atât pentru începători cât și pentru profesioniști. Deci, nu numai că veți primi recenzii minunate despre produsele dvs. WordPress preferate (adică teme, pluginuri, hosting etc), dar și postări bine cercetate pentru a afla tot ce puteți despre WordPress.

18. ThemeShaper

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - ThemeShaper

Accesați ThemeShaper    Urmează @ThemeShaper

Cine se află în spatele blogului WordPress ThemeShaper, care este pur și simplu prea grozav ca să reziste? Ian Stewart, Caroline Moore, Daniel Robert și alți doisprezece (12) pasionați de WordPress care le pasă mult despre teme WordPress. Secțiunea de blog este o arhivă uriașă de știri, sfaturi, inspirație, trucuri, hack-uri, fragmente și tutoriale aprofundate.

19. Cuplu

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Torque Mag

Accesați revista TOrgue    Urmărește @TheTorquemag

Adus de dumneavoastră de către tipii din spatele WPEngine, găzduirea WordPress administrată la alegere pentru mulți, Torque este despre noutățile WordPress, actualizările și toate cele mai recente întâmplări din lumea WordPress. În afară de știri, au categorii de afaceri, comunitate și dezvoltare care fac blogul mai bogat. Conținutul este creat de experți precum Shaun Quarton, John Stewart și Josh Pollock, printre alții.

20. Tuts+

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Tuts +

Vizitați tUts + pentru WordPress    Urmărește @TutsPlus

Nu putem publica o postare despre cele mai bune bloguri WordPress de urmat și nu putem menționa Tuts +, o resursă unică de natură potrivită pentru WordPress-uri începători și pro. Dacă mă veți lăuda, am căutat inspirație asupra tutuștilor+ un cuplu de nenumărate ori înainte și de fiecare dată nu am fost dezamăgit.

21. Pisicile care codifică

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Pisici care codifică

Accesați Pisicile care codifică    Urmărește @catswhocode

Adâncind peste 17k de adepți, Cats Who Code este curat de Jean, un blogger vechi de 30 de ani, cu sediul în Belgia. Este o arhivă uriașă de sfaturi nemaipomenite, hacks și tutoriale de codare WordPress. Lucrarea lui Jean a fost prezentată pe bloguri populare, cum ar fi Smashing Magazine, WPHacks și Pro Blog Design.

22. WP Arena

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WP Arena

Vizitați WP Arena    Urmărește @wparena

WP Arena este un blog util, specializat în recenzii, comparații și colecții. De asemenea, oferă câteva ghiduri nemaipomenite pentru pluginurile populare WordPress și sfaturi ușoare pe care orice utilizator WordPress le-ar găsi de ajutor (cum ar fi cum să vă personalizați blogul pentru a vă potrivi marca).

23. Elementor

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Elementor

Accesați blogul Elementor    Urmăriți pe @elemntor

Cu siguranță că ați auzit de Elementor – este cel mai bun plugin gratuit pentru creatorul de pagini pentru WordPress. Dar știați că au și un blog? Ei bine, și sunt pline de sfaturi grozave despre cum să construiți un site web mai bun, cu ajutorul Elementor, pe lângă inspirație și design-uri de web design, interviuri freelancer și multe altele.

24. 1stWebDesigner

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - 1stwebdesigner

Accesați 1stWebDesigner    Urmăriți pe @ 1stwebdesigner

1stWebDesigner a fost unul dintre primele bloguri WordPress (fără intenție de punere în valoare) care i-a inspirat pe fondatorii noștri să înceapă WPExplorer, așa că în mod firesc trebuiau incluși în această listă. sute de postări utile cu sfaturi de design web, fișe informative, resurse gratuite (teme, instrumente pentru Photoshop etc.), cele mai bune dintre liste și multe altele, trebuie să citești pentru orice designer web – nu doar pentru utilizatorii WordPress.

25. Woorkup

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Woorkup

Vizitați Woorkup    Urmați @mywoorkup

Gestionat de Brian Jackson (un guru serios WordPress și SEO), Woorkup este cu siguranță o resursă solidă de WordPress. Dacă nu sunteți niciodată sigur cu privire la un plugin sau căutați o inspirație, dați blogului lui Brian o citire. De asemenea, împărtășește sfaturi pentru freelancer pentru a conduce o afacere bazată pe propriile experiențe personale și are o cutie de instrumente cu produse recomandate pentru a vă ajuta să începeți.

26. WPShout

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPShout

Accesați WPShout    Urmăriți @WPShout

WPShout este condus de Fred Meyer și David Hayes, iar cei care pompează constant conținut minunat, cum ar fi tutoriale săptămânale, recomandări de resurse, sfaturi de dezvoltare, ghiduri de securitate și multe altele. Urmăriți-le pe twitter pentru actualizări periodice cu privire la ce săpă în fiecare săptămână.

27. Kinsta

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Kinsta

Vizitați blogul Kinsta    Urmăriți pe @kinsta

Oamenii sunt cu adevărat în legătură cu găzduirea WordPress rapidă, fiabilă și sigură a lui Kinsta. De ce? Pentru că ei știu cu adevărat lucrurile lor! Și norocoși pentru tine, aceștia împărtășesc aceste cunoștințe în mod obișnuit prin intermediul blogului lor. Accesați blogul lor pentru a afla despre pluginuri, securitate, sfaturi despre afaceri, blogging și multe altele.

28. Colorlib

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Colorlib

Accesați Colorlib    Urmărește @colorlib

Dacă ați căutat vreodată un anumit WordPress nișa, cum ar fi „cele mai bune teme creative WordPress” sau „cele mai bune teme WordPress pentru afaceri mici”, atunci ați văzut probabil o listă Colorlib înainte. Dar asta nu este tot ce oferă blogul lor. Colorlib oferă, de asemenea, ghiduri de pluginuri, sfaturi de design și chiar câteva teme gratuite pe care le puteți utiliza pe site-ul dvs. web.

29. Narrowem

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Narrowem

Vizitați Narrowem    Urmați @narrowthem

Narrowem este cunoscut pentru teme aprofundate și recenzii și ghiduri pentru pluginuri. Dacă încercați să decideți între teme (sau pluginuri), veți dori să vă adresați blogului lor pentru a vedea dacă puteți compara funcțiile și funcționalitățile. Sau aruncați o privire la studiile lor de caz pentru a afla din exemple reale de web design.

30. Cloudways

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Cloudways

Accesați blogul Cloudways    Urmați @Cloudways

Cloudways este o opțiune excelentă de găzduire în cloud, dar sunt de asemenea un blog minunat. Deși nu sunt neapărat concentrate doar pe WordPress, acestea oferă recenzii pe teme, ghiduri de configurare a site-ului web și tone de sfaturi de afaceri (pentru GDPR, design, comerț electronic etc.) pe care doriți să le adăugați la lista dvs. de lecturi.

31. Seful SEO

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmezi - Yoast SEO

Accesați Yoast SEO    Urmărește @yoast

Nu am putea lăsa Yoast SEO de pe lista noastră, deoarece acestea sunt cu adevărat cele mai bune din punct de vedere profesional atunci când vine vorba de optimizarea motoarelor de căutare. Urmăriți blogul lor pentru strategii SEO SEO actualizate, sfaturi SEO la fața locului, ghiduri de socializare și actualizări de pluginuri (pentru că dacă nu folosiți pluginul lor SEO ar trebui să fiți).

32. Carrie Dils

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Carrie Dils

Accesați blogul lui Carrie Dils    Urmărește @cdils

Carrie Dils este o expertă în WordPress, iar postările ei sunt o plăcere consistentă de a citi. Ești aproape garantat să înveți ceva – indiferent dacă este vorba despre WordPress, Genesis, WooCommerce sau altceva. Nu uitați să-i urmați și Twitter-ul – ea face un tweet în mod obișnuit și în funcție de ziua în care sunt absolut hilar.

33. Envato

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Envato

Accesați blogul Envato    Urmăriți pe @envato

Când te gândești la Envato, probabil te gândești instantaneu la teme premium, pluginuri, imagini etc. Dar Envato și-a intensificat blogul în ultimul an. Împărtășind sfaturi și soluții pentru aproape fiecare nișă, blogul lor este o resursă excelentă pentru freelancerii care lucrează la anunțuri pentru clienți, precum și pentru bricolajii care caută un ajutor sau o inspirație.

34. Templul mass-media

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Media Temple

Accesați blogul Media Temple    Urmăriți @mediatemple

Media Temple este o altă gazdă minunată, cu un blog la fel de spectaculos. Înregistrați-vă din când în când pentru a afla despre subiecte care variază de la reflectoarele clienților, sfaturi de optimizare de găzduire, editori de imagini, tutoriale WordPress și multe altele.

35. Anariel Design

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Anariel Design

Vizitați Anariel Design    Urmăriți pe @Ana_Segota

Anariel Design este condus de uimitorul dezvoltator Ana Segota. Urmați-vă blogul pentru a citi unul dintre interviurile WordPress, urmați împreună cu ghiduri utile (și ghiduri video), aflați sfaturi noi SEO și multe altele. De asemenea, oferă câteva teme frumoase premium pe care nu veți dori să le pierdeți.

36. MonsterPost

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - MonsterPost

Accesați MonsterPost    Urmărește @templatemonster

TemplateMonster este o piață imensă, cu mii de teme și modele uimitoare din care să alegeți, iar blogul lor MonsterPost oferă mii de articole utile (plus cărți electronice gratuite și teme de pornit). Îmbunătățiți-vă abilitățile de design, aflați despre optimizări ușoare ale conținutului site-ului, calculați-ne cel mai bun hosting pentru dvs. și multe altele.

37. WordPress.org

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WordPress.org

Accesați Știri WordPress    Urmați @WordPress

Desigur, a trebuit să includem blogul de știri al WordPress în această listă. Fiți la curent cu actualizările de bază ale WordPress, îmbunătățirile funcțiilor, evenimentele comunității și notele de la dezvoltatori.

38. WPBlog

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPBlog

Accesați WPBlog    Urmăriți pe @wpblogdottcom

WPBlog este un alt blog din WordPress, unde puteți obține informații despre tendințele WordPress sau puteți cerceta un produs înainte de a cumpăra. Acasă cu sfaturi, tutoriale și recenzii pentru WordPress, este un site bun pentru a adăuga pe lista dvs. de lecturi.

39. Tipa WP

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmezi - The WP Chick

Vizitați The WP Chick    Urmăriți pe @kimdoyal

Kim Doyal este un profesionist WordPress care împărtășește tone de cunoștințe pe blogul ei de la WP Chick (deși are și un podcast, cu siguranță, ar trebui să-ți faci plăcere). Ea împărtășește sfaturi grozave despre cum să îți administrezi blogul sau afacerea pe WordPress mai bine.

40. Blogul Rich Tabor

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Rich Tabor

Accesați Blogul Rich Tabor    Urmăriți pe @richard_tabor

Rich este un dezvoltator stelar de WordPress (poate că i-ai văzut treaba la ThemeBeans) care conduce și un blog personal. Este un loc minunat pentru a găsi tone de ghiduri Gutenberg, evidențiere WordCamp și sfaturi de WordPress.

41. WPLeaders

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPLeaders

Accesați WPLeaders    Urmăriți pe @thewpleaders

WPLeaders este un hub descris de sine stătător al informațiilor WordPress și ar trebui să fim de acord. Creată de Istiak Rayhan, WPLeaders este cu siguranță o altă resursă excelentă a colecțiilor WordPress pentru a adăuga la marcajele tale. Orice ați căuta – fie că este un plugin Click to Tweet, teme compatibile cu Gutenberg, sau chiar influenți pe care trebuie să-i urmați.

42. WPBuffs

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WPBuffs

Accesați WPBuffs Blog    Urmărește pe @THEWPBUFFS

Probabil că mai auziți de WPBuffs înainte. Oferă ajutor la cerere cu tot felul de personalizări WordPress, securitate, actualizări și multe altele. Dar s-ar putea să nu știți că au, de asemenea, o mulțime de resurse utile precum webinarii, ghiduri, recenzii și roundup-uri pe blogul lor!

43. Rai colectiv

Blog CollectiveRay

VIZITATI RAY COLECTIV    URMĂȚI @CollectiveRay

Căutați sfaturi WordPress, plus un pic de Joomla pe partea? Vă rugăm să citiți blogul lui David Attard pe CollectiveRay. După ce a fost în design web timp de peste 12 ani, acesta este locul în care își împărtășește cunoștințele cu alți proprietari de site-uri. CollectiveRay este specializată în ghiduri, recenzii de găzduire și sfaturi de design web pentru WordPress și multe altele.

44. WebCreate.Me

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - WebCreate.Me

Accesați WebCreate.me    Urmăriți pe @webcreateme

Direcționat către companii mici, WebCreate.Me este o resursă fantastică pentru a menține site-ul dvs. WordPress funcționând fără probleme. Obțineți sfaturi pentru redactare, partajare socială, programare, e-mail marketing și multe altele. Căutați un site web WordPress personalizat? Sau un consult SEO? Ei fac și asta – tot ce trebuie să faceți este să vă faceți obiectul unui preț.

45. Ma.tt

Bloguri WordPress pe care ar trebui să le urmați - Ma.tt

Vizitați Ma.tt    Urmărește @photomatt

Nu în ultimul rând, este important să doriți să faceți o vizită blogului personal al lui Matt Mullenweg. El publică adesea informații despre WordPress, editoriale legate de afaceri, interviuri, știri Automattic și, ocazional, se uită la diverse WordCamps sau Meetups.

Este randul tau…

WordPress continuă să crească în fiecare zi. Dezvoltatorii continuă să comită codul și să adauge noi funcții, ducând platforma mai departe de competențele imaginației. Este puternic acum mai mult ca niciodată și doar ne putem aștepta să crească această tendință. Puteți rămâne la curent cu toate modificările, noutățile și actualizările WordPress urmând blogurile preferate sau personal contribuind la proiect.

Cu această listă de bloguri WordPress bine elaborate, ar trebui să ai la dispoziție o mulțime de opțiuni. Evident, există multe alte bloguri WordPress acolo, așa că dacă am ratat favoritul dvs., asigurați-vă că îl menționați în comentarii pentru a continua să creșteți lista. În afară de asta, anunțați-vă gândurile și cum merge 2018. ciao!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map