�� isfarë është Mbrojtja e Intimitetit të Domainit të SiteGround?

Informacione të pambrojtura WHOIS pa mbrojtje, shtesa shtesë për mbrojtjen e intimitetit të domain SiteGround

Kur regjistroni një Emër Domain me SiteGround, procesi ju përfshin që të zbuloni tuaj informacione private siç janë Emri juaj, Adresë, Email, Numër telefoni, etj për tuajin Regjistri i domainit (SiteGround në këtë rast). Por duhet të dini gjithashtu që pasi të keni përfunduar me procesin e regjistrimit të emrit tuaj të domain-it me SiteGround, informacioni juaj i kontaktit personal bëhet i disponueshëm pothuajse menjëherë për publikun e gjerë (përmes Baza e të dhënave Whois).


Sidoqoftë, prapëseprapë mund ta ndaloni të ndodhë (nëse është e nevojshme) duke përdorur funksionin e Mbrojtjes së Intimitetit të Domainit të SiteGround, i njohur si ID e Domainit Mbroni. Ky shërbim shtesë opsional me pagë i ofruar nga SiteGround siguron që të ruhen të gjitha informacionet e kontaktit tuaj privat dhe nuk i zbulohet Publik i Përgjithshëm.

�� Gmimi i Mbrojtjes së Intimitetit të SiteGround Domain: A ia vlen të blini shërbime shtesë nga SiteGround?

Mbrojtja e privatësisë së domain-it SiteGround vs pa intimitetin

Me një çmimi prej rreth 1 $ në muaj (12 dollarë në vit) për tiparin e shtesës së mbrojtjes së intimitetit të SiteGround, ju merrni paqe mendore mbi Regjistrimin e Domainit të SiteGround. Sidoqoftë, çmimi i rinovimit të shërbimit të tyre të intimitetit të domain është pak më i lartë pasi do t’ju kushtonte 2 dollarë në muaj (24 dollarë në vit).

�� A kam nevojë për Mbrojtje të Intimitetit të Domainit të SiteGround?

Kjo varet plotësisht nëse dëshiron që informacioni juaj personal të vihet në dispozicion në një faqe në internet ku të tjerët mund ta kërkojnë atë në çdo kohë apo jo? Shumë njerëz nuk shqetësojnë me të vërtetë për të zgjedhur Mbrojtja e privatësisë së domenit (ID e Domainit Mbroni) opsion i ofruar nga SiteGround thjesht sepse ndoshta nuk e kanë menduar deri më sot. Në fakt, ata ndoshta nuk kanë qenë të vetëdijshëm për këtë çështje serioze. Sidoqoftë, ne ju kemi informuar tashmë paraprakisht në lidhje me këtë çështje, prandaj tani ju takon të bëni zgjedhjen më të mirë!

PËRGJIGJA E SHKURTËR
Ashtë PO nëse…
Ju shqetësoheni për privatësinë tuaj!
Ashtë një JO nëse…
Ju jeni me një buxhet të ngushtë dhe gjithashtu keni një mundësi për të blerë këtë shërbim shtesë nga SiteGround në çdo kohë në të ardhmen.

�� Si t’i fsheh informacionin tim personal për Emrin e Domain tim të regjistruar në sitin e faqes nga baza e të dhënave WHOIS?

Përdoruesit e SiteGround mund të mbrojnë detajet e tyre personale me shërbimin shtesë shtesë të Mbrojtjes së Privatësisë të quajtur ID e Domainit Mbroni përdoret për të mbrojtur privatësinë e emrit të domain-it të regjistruar me ta.

Ju mund ta blini këtë veçori, ndërsa të regjistroheni me SiteGround gjatë kohës kur blini emrin e Domain dhe Hosting tuaj, ose gjithashtu mund ta porosisni këtë veçori më vonë. Shkoni te SiteGround’s Zona e Përdoruesit »Shto Shërbime» Intimiteti i Domainit

Nëse domeni juaj i regjistruar në SiteGround është në pronësi të një individi, të gjitha të dhënat personale në lidhje me pronarin do të fshihen. Prandaj, vetëm informacionet në lidhje me regjistrimi / data e skadimit të emrit të domainit do të jetë i dukshëm.

Dhe nëse domeni i regjistruar i SiteGround është në pronësi jo të një individi, por një kompani, pastaj organizatë fusha do të marrë e dukshme publikisht në informacionin e WHOIS ndërsa Email-i, Numri i Telefonit, Adresa, etj do të jenë ende të fshehura.

�� Si të Menaxhoni (Ndryshoni dhe Mbroni) Informacionin WHOIS të Domain tuaj SiteGround?

Ne i përgjigjemi kësaj pyetjeje duke e ndarë atë në 2 tema të ndryshme për të shpjeguar qartë procesin e redaktimit dhe administrimit të mbrojtjes së intimitetit të domain-it në SiteGround:

1. Redaktimi i informacionit administrativ të domenit tuaj

Nëse emri i domenit tuaj është i regjistruar nga SiteGround, mund të ndryshoni të gjitha informacionet administrative me lehtësi nga faqja e SiteGround Zona e përdoruesit »Llogaritë e mia» Menaxho (opsioni i vendosur pranë emri i domain i preferuar).

Tani mund të ndryshoni detajet e kontaktit të emrit të domainit.

Nëse emri i domain nuk është i regjistruar nga SiteGround, atëherë mund të kontaktoni Regjistrin tuaj të Domainit dhe të kërkoni ndryshime të informacionit WHOIS (nëse ndonjë).

2. Menaxhimi i informacionit për privatësinë e domenit tuaj

Kur është fjala për .com, .neto ose ndonjë tjetër shtesat gjenerike të nivelit të lartë, shërbimi i mbrojtjes së intimitetit të domenit duhet të porositet shtesë. Duke aktivizuar këtë shërbim shtesë, detajet tuaja personale do të zëvendësohen plotësisht me informacionin e regjistruesit të SiteGround. Ky është një tipar i fuqishëm që zvogëlon spamin, parandalon vjedhjen e identitetit dhe korrjen e postës elektronike.

Nëse kjo veçori është e disponueshme për shtrirjen e emrit të domain-it, do të kesh mundësinë të shohësh një buton të quajtur Add ID Protect në SiteGround Zona e Përdoruesit »Llogaritë e mia» Domain

Cilat TLD lejojnë që IDG Domain ID Protect Feature?

Karakteristika e Mbrojtjes së ID-së së Domainit të SiteGround mund të blihet për këtë TLD me qëllime të përgjithshme të njohura siç janë .com, .neto, .org, .info, .biz, .emër, .cc, .televizor, .më etj. Sidoqoftë, kjo veçori opsionale e regjistrimit të domenit të SiteGround nuk është e zbatueshme për të gjitha shtesat e emrit të domenit, veçanërisht TLD me bazë vendi (ccTLD) të tilla si .SHBA, .Britani e Madhe, co.au, .ca, .nl etj.

Pse disa shtesa të emrit të domain nuk lejojnë regjistrimin privat të domenit?

Shumica e Zgjatjet e Domainit bazuar në vend (ccTLD) Mos lejoni përdorimin e funksionit të Mbrojtjes së Intimitetit të Domainit të SiteGround ose funksionit të Mbrojtjes së Domain ID. çdo ccTLD ka të tijën Politika e regjistrimit dhe ata nuk lejojnë regjistrimi i emrit të proxy që parandalon Regjistrin të shfaqë të dhëna të sakta. Prandaj, për të përmbushur një lloj të tillë kufizimesh, SiteGround nuk ofron shërbim të mbrojtjes së domain-it me të gjitha shtesat në dispozicion të emrit të domain.

A mund të përdor Mbrojtjen e ID-së së Domainit të SiteGround me fusha .uk?

jo, Tipari i Mbrojtjes së ID së Domainit të SiteGround nuk është i disponueshëm për emrat e domain .uk.

Pse nuk mund të shoh informacionin e Whois për domenin tim .ca të regjistruar në SiteGround?

Sipas të fundit Politika e CIRA-s, çdo modifikim i informacionit të Whois për domenin tuaj .ca është i dukshëm vetëm në regjistrues specifik WHOIS. Ndryshimi i detajeve të WHOIS nuk mund të kryhet më shpesh sesa 60 ditë dhe kjo është arsyeja pse ndonjë nga informacionet e kontaktit tuaj nuk do të jetë i dukshëm (në motorët globale të kërkimit WHOIS).

A është tipari i Mbrojtjes së Intimitetit të Domainit në dispozicion falas për klientët e SiteGround që zotërojnë një domen .it?

Rregullorja Evropiane për Mbrojtjen e të Dhënave e cila është e zbatueshme nga 25 maj 2018) ka zbatuar që Shërbimi i Mbrojtjes së Privatësisë së Domainit (Domain ID Protect) është i disponueshëm PA PAGESE për të gjithë klientët e SiteGround që regjistruan / transferuan një domen .it me / tek ata.

Shpresoj që udhëzuesi ynë të vazhdojë Rishikimi i Mbrojtjes së Privatësisë së SiteGround Domain (2020): A ju duhet dhe a është me vlerë kjo kosto? ishte e dobishme për ju për të zbuluar nëse duhet të kërkoni për këtë tipar shtesë të paguar shtesë të domain nga Web hosting i SiteGround ose thjesht t’i jepni një kalim dhe ta blini diku më vonë. Për ndihmë të mëtejshme në pyetjet në lidhje me Domain, kontaktoni Linjën e Ndihmës 24 × 7 e tyre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me