WordPress 4.9 utgivelse: Nye funksjoner du vil elske

WordPress 4.9 utgivelse: Nye funksjoner

Det er midten av november, og vi går opp til det som nettopp kan være en av de største cybersalg-ukene i WordPress-historien (Black Friday og Cyber ​​Monday-salget er allerede i gang). Og som om det ikke er nok til å være begeistret for, droppet WordPress bare 4.9 og vi kunne ikke ventet med å vise deg hvordan det var da vi oppdaterte. Så uten videre møte WordPress 4.9, mer kjærlig kalt “Tipton.”


Tilpasset utkast og planlegging

WordPress 4.9 Customizer Utkast og planlegging

En funksjon vi er glade for å benytte oss av, er de nye alternativene for Customizer Drafts & Scheduling. Når du bruker livetilpasseren, kan du lagre endringer som en utkast, noe som er ekstremt nyttig når du jobber med en ny design av nettstedet. På denne måten kan du teste forskjellige farger, skrifter, oppsett eller andre tilpassingsinnstillinger som følger med temaet ditt direkte på ditt live nettsted uten å måtte forplikte deg til endringen med en gang. Bare lagre og kom tilbake for å se på designen din senere. Ikke bekymre deg hvis du glemmer å lagre – WordPress lagrer utkast automatisk, så hvis du ved et uhell lukker vinduet ditt, burde du kunne

Alternativet til å være like nyttig som utkast rute en designendring. Dette er en flott måte å planlegge og legge til salgsfremmende eiendeler, salgsbannere eller sesongannonser på nettstedet ditt. Gjør redigeringene dine enkle, og planlegg deretter dagen og klokkeslettet for å få ditt nye design til å bli levende.

Oppgraderinger av tilpassingssamarbeid

Gode ​​nyheter for designteam, WordPress 4.9 legger også til nye funksjoner for å gjøre samarbeidet enda enklere. Den første er tilpassing låsing mens du gjør endringer. På denne måten kan et annet teammedlem ikke blande seg i den kreative prosessen din.

Den andre er en enkel å dele tilpasset forhåndsvisningskobling alternativet når du lagrer utkastet. Bare kopier og lim inn lenken i teamet ditt Slack eller gruppe e-post for å få innspill.

Temaer via Customizer

En annen funksjon vi ønsket å berøre, var det faktum at du nå kan forhåndsvise og installere mer enn 2600 gratis temaer fra WordPress.org-depotet rett fra tilpasseren. Dette er en flott funksjon, spesielt når du først setter opp nettstedet eller bloggen din med WordPress.

Nye og oppdaterte widgets

WordPress 4.9 Galleri-widget

Denne WordPress-oppdateringen legger til en ny Galleri-widget du kan bruke i sidefelt, bunntekst og andre widget-klare områder. Dette er en flott måte å vise frem funksjoner fra prosjektbilder, stabsbilder eller egentlig noe annet.

WordPress 4.9 Galleri Widget-innstillinger

Widgeten fungerer akkurat som vanlige WordPress-gallerier. Bare klikk for å velge bilder du vil legge til pluss angitte alternativer for kobling, kolonner, bestilling og størrelse. Husk å lagre etter å ha satt inn galleriet for å se det live på nettstedet ditt.

WordPress 4.9 Tekst Widget

Alle andre bemerkelsesverdige endringer ble gjort forbedre Tekst-widgeten, som nå støtter oEmbed media og og analyserer kortkoder. Hva betyr dette for deg? Vel, du kan raskt legge til YouTube-videoer, SoundCloud-podcaster, Polldaddy-undersøkelser, Tumblr-innlegg, Spotify-musikk eller annen WordPress-støttet oEmbed media til et widget-område ved å lime inn koblingen i en tekstwidget (du kan bruke det praktiske medieinnsetting-alternativet hvis du vil). Eller hvis temaet ditt (eller pluginene) inneholder kortkoder, skal du nå kunne bruke dem i widgetene dine.

Forbedringer ved endring av temaer

Har du noen gang mistet widgetene dine, eller hadde menyer ikke tilordnet fra lokasjoner når du byttet tema? Dette var et vanlig problem som brukere møtte når de oppdaterte nettsteddesignen, men med WordPress 4.9 er det nå en saga blott!

WordPress vil nå gjøre det best å opprettholde menyposisjoner og widgetområder basert på lignende ID-er og navngiving. Så ideelt sett vil dine “Topp” og “Hoved” menyposisjoner forbli når du bytter fra et tema til et annet. Dette forutsetter at begge temaene bruker lignende menyposisjoner eller det samme antallet menyplasseringer (ettersom WordPress vil prøve å tilordne menyen fra det første stedet i henhold til det gamle temaet til det første menyposisjonen i det nye temaet). Tilsvarende skal sidefeltwidgets forbli i sidefeltet og bunntekst-widgetene i bunnteksten (igjen – forutsatt at lignende steder finnes).

Redaktørforbedringer

Den siste versjonen av WordPress kommer også med nye og forbedrede oppdateringer for kodeditoren (selv om vi personlig anbefaler på det sterkeste å bruke redaktøren, siden egentlig alle endringer bør gjøres via et tilpasset underordnet tema for å sikre at redigeringene dine forblir når du oppdaterer temaene dine) og plugins).

WordPress 4.9 Editor Forbedringer

Hvis du bruker redaktøren til å gjøre endringer, vil du gjerne vite at den nå støtter CodeMirror som formaterer koden din som de fleste større kodeditorer. Denne oppdateringen integrerer forbedret formatering, automatisk fullføring og live syntaksfeilvarsel. Denne nye funksjonaliteten har også muligheten for utviklere å aktivere CodeMirror i plugins.

Mer for utviklere

Som alltid skjedde det flere endringer under panseret så å si. Dette inkluderer tilpassing JS API forbedringer, en MediaElement.js oppgradering til 4.2.6, REST API-oppdateringer for gjenstander, så vel som merkevare nye roller og evner. Sørg for å lese over den offisielle for en fullstendig nedtur dev notater fra Make WordPress Core trac.

Over til deg

Det er det vi lekte med i WordPress 4.9. Vi er definitivt mest glade for å bruke tilpassingplanleggingen, spesielt med høytidsalg og kampanjer rett rundt hjørnet. Men hva med deg? Hvilke funksjoner du liker i 4.9? Gi oss beskjed nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map