Andrew Nacin kunngjorde nettopp løslatelsen av andre utgivelseskandidat WordPress 3.9, og akkurat i dag WordPress 3.9 “Smith” var utgitt.


Som med alle større oppdateringer av WordPress, vil 3.9 legge til nye funksjoner til WordPress-plattformen. Jeg tok utgivelseskandidaten for et snurr for å se hva vi kan forvente av denne kommende utgivelsen.

Forhåndsvisninger av widgetene lagt til WordPress Theme Customizer

Tematilpasseren ble lagt til WordPress i versjon 3.4 i juni 2012. Det var et flott tillegg til WordPress-plattformen, men jeg fant det alltid som begrensende. Mens du kan forhåndsvise farger på et nytt tema og endre meny og topptekstbilde; du kan ikke legge til widgeter.

Dette betydde at du ikke kunne fylle widget-soner som sidefeltet med data. Derfor viste forhåndsvisningen vanligvis en kolonne med innhold i stedet for to.

WordPress 3.9 adresserer denne begrensningen med en ny forhåndsvisning av live widget.

Forhåndsvisninger av WordPress Live Widget

WordPress legger til et menyelement for hver widget-sone på nettstedet ditt. Når du klikker på knappen “Legg til en widget”, vil et panel fylt med alle tilgjengelige widgeter gli ut til høyre. Du kan også søke etter widgets gjennom panelet.

Når du legger til en widget på denne måten, vil den vises umiddelbart i forhåndsvisningsområdet.

Legge til en widget i Theme Customizer

Forhåndsvisning av widget fungerer bra i praksis. For meg har det endelig gjort tilpasningen til et praktisk verktøy som jeg vil bruke på mine nettsteder.

Denne nye funksjonen ble importert til kjernen fra en plugin med tittelen Widget Customizer. Jeg anbefaler å prøve plugin-modulen hvis du vil ha en forhåndsvisning av hvordan den nye widget-forhåndsviseren fungerer.

TinyMCE

Open source WYSIWYG editor TinyMCE, ellers kjent som WordPress-visuelle redaktør, er oppdatert til versjon 4.0.21.1.

Som noen som deaktiverer den visuelle redaktøren når du skrev, var det ikke opprinnelig klart for meg hva som hadde endret seg.

Det ser ut til å være en liten endring i ikonene som er oppført i den visuelle redaktøren. Dette er et skjermbilde av den visuelle redaktøren i WordPress 3.8.

Gammel versjon av TinyMCE

Dette er et skjermbilde av den visuelle redaktøren i den kommende utgivelsen av WordPress 3.9.

Ny versjon av TinyMCE

Fra øverste rad kan du se at et nytt ikon er lagt til etter anførselstegnet. Når du klikker på dette nye linjeikonet, kan du legge til en horisontal linje i innholdet.

Jeg trodde først at alternativet for distraksjon gratis skriving hadde blitt fullstendig fjernet fra WordPress. Ved nærmere undersøkelse har ikonet for redigering av distraksjon imidlertid ganske enkelt blitt flyttet helt til høyre for redaktøren. Dette ser ut til å være et mer praktisk sted å vise dette ikonet, da det ikke brukes til å endre innhold.

Full skjermbilde av Visual Editor

Du kan se at ikonet for “Lim inn fra Word” er fjernet fra den nederste raden. Nå kan du kopiere innhold fra Word ved å bare kopiere og lime inn og ikke bekymre deg for at uønsket stylingkode blir kopiert over. Du kan fjerne formatering fullstendig ved å aktivere alternativet “Lim inn som tekst”.

Installere nye WordPress-temaer

WordPress har også fornyet det nye installasjonsområdet for tema. I WordPress 3.8 viste hovedsiden en søkelinje med et funksjonsfilter under for å gjøre søk mer nøyaktige.

Gammel måte å installere nye temaer på

Ting ser mye finere ut i WordPress 3.9.

I stedet for bare å bli vist på søkesiden, er søkefeltet flyttet til navigasjonsmenyen og vises nå på alle sider. Dette er helt klart en mer praktisk løsning.

På samme måte er alternativet for å laste opp et tema flyttet fra hovedmenyen og plassert til høyre for teksten “Legg til temaer” øverst på hver side. Menyen “Nyeste” linken har også fått nytt navn til “Siste”, og den nylig oppdaterte siden er erstattet av en side for populære temaer..

Ny måte å installere nye temaer på

Funksjonsfilteret er fjernet fra hovedsiden og flyttet til sin egen unike side. Alternativene vises nå vertikalt, i stedet for horisontalt.

Filtrering av WordPress-temaer

Den nye utformingen av temainstallasjonsområdet ser mye bedre ut på grunn av at skjermbilder vises på hjemmesiden. Forhåpentligvis vil WordPress rotere de designede designene regelmessig, slik at de samme designene ikke blir markedsført hele året.

Video- og lydspillelister

Gallerier viste seg å være veldig populære blant WordPress-brukere. WordPress har utvidet dette konseptet ved å legge til et alternativ for spillelister for lyd- og videofiler.

Det fungerer på nøyaktig samme måte som å legge til bilder i et galleri. Hvis du laster opp lyd eller video, vil du se et nytt alternativ for å lage en spilleliste.

Opprette en lydspilleliste

Som vanlig lar WordPress deg redigere tittelen, bildeteksten og beskrivelsen av opplastede filer. Beskrivelsen legges automatisk inn for lydspor ved å trekke data fra ID3-taggene.

Opprette en lydspilleliste

Den siste siden lar deg ordne rekkefølgen på sporene dine eller videoklipp. Spillelister kan vise en sporliste med artistens navn og visningsbilder.

Redigere en lydspilleliste

Du kan forhåndsvise den nye spillelisten din direkte fra den visuelle redigereren. Jeg ble overrasket over hvor flytende lydspilleren var og hvor raskt den gikk over mellom sporvalg.

Forhåndsvisning av en lydspilleliste

HTML5 Gallerier og bildetekster

WordPress har lagt til HTML5-versjoner av galleri og bildetekstkoder. De har også utført noen mindre stylingjusteringer av måten billedtekstene håndteres.

HTML4 la tidligere ti piksler bredde til bilder med bildetekster. De har fjernet disse pikslene og også fjernet bildetekststiler i redaktøren.

Skjermdumpen nedenfor viser hvordan bildetekster ser ut ved hjelp av HTML4.

Bildetekster ved hjelp av HTML4

Dette skjermbildet viser hvordan ting vil se fremover ved å bruke HTML5.

Bildetekster ved hjelp av HTML5

Og resten…

Som vanlig introduserer WordPress 3.9 mange endringer som vil påvirke utviklere, inkludert:

Du kan se en etterslep av alle funksjonene som er lagt til, og fikser som er brukt, ved å lese WordPress Core blogg. Hvis du vil prøve den nyeste versjonen av WordPress i et testmiljø, kan du gjøre det ved å installere WordPress Beta Tester plugg inn.

WordPress 3.9 er offisielt ankommet. Husk å oppdatere manuelt for de av dere som ikke har automatiske temaoppdateringer aktivert WordPress 3.9, eller ved leiekontrakt sørg for at du oppdatering til WordPress 3.8.3 ettersom den adresserer en feil funnet i 3.8.2.

Takk,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me