Jeg er Freddy Muriuki, en frilans WordPress-blogger og nettdesigner på deltid. Selv om det er litt vanskelig å skrive om meg selv, vil jeg prøve mitt beste for å gi deg et glimt, uansett hvor lite, inn i mitt vakkert WordPress-liv. Det er et tilbakeblikk på det vakre livet du så nådig hjalp meg med å bygge.


Det hele startet i desember 2008, da jeg oppdaget WordPress.com. Før den gangen hadde jeg selvfølgelig vokst en ublokkelig interesse for alle nettdesign da jeg begynte å jobbe på en nettkafé tilbake i 2007, noen måneder etter endt utdanning. Mer om dette på et øyeblikk.

Lenge før webdesign, eller til og med WordPress, visste jeg at jeg ville skrive. Da jeg bare var 12 år satt jeg sammen min første novelle; The Adventures of Ronnie and Friends, som senere forsvant fra skapet mitt under mystiske omstendigheter. I den ømme alderen trodde jeg aldri for en gangs skyld at jeg til slutt ville legge brød på bordet, eller rettere sagt blogge.

Før jeg imidlertid oppdaget blogging, ville jeg skrive noveller, dikt, brev og hva som helst, og senere sende dem (og mye, mye senere) på e-post til venner og elskere. Jeg elsket å helle tanker i ord, og før lang tid var jeg avhengig av hvor mye jeg oppnådde bare ved å sette penn på papir. Jeg snakker om romantiske erobringer her, drømmen til enhver ung mann. Selvfølgelig hjalp det karakterene mine også.

Da jeg gikk på videregående, glemte jeg alt om å skrive i tre gode år før jeg til slutt bestemte meg for å hente håndverket og skrive den andre delen av “Ronnie and Friends”. Etter endt utdanning, et år senere, la jeg skriving på bakbrenneren da jeg gikk på jobb som UT-lærer. Imidlertid kom min reddende nåde i form av en jobb med nettkafékafé jeg landet noen måneder senere.

cyber-computer-kafé

På nettkaféen skjedde det mye. Muligheten åpnet øynene mine for en helt ny verden. Jeg møtte så mange mennesker, både online og offline. Et av menneskene jeg møtte på nettet, Gud velsigne ham, introduserte meg for SEO-skriving. På samme tid, siden jeg hadde ubegrenset tilgang til internett, utviklet jeg en intens kjærlighet for webdesign, som jeg fortsatte å lære dag i dag ut.

Da jeg reiste på universitetet, et par måneder senere, var jeg en underbetalt SEO-skribent og nybegynner webdesigner. Jeg hadde lært litt C ++ også, så ja, jeg hadde det allerede moro med datamaskiner og å skrive. Den uberegnelige og magre lønnen fra SEO-skriving plaget meg ikke en gang, og jeg kan ikke huske om det skyldes at jeg var fersk på universitetet med noen besparelser på siden, eller bare fordi jeg likte å skrive.

Jeg begynte på universitetet i november 2008, og i desember samme år skrev jeg regelmessig om kveldene. All skrivingen min sentrerte seg om SEO og noen få andre verdslige temaer. Så oppdaget jeg WordPress.com ved en tilfeldighet (eller er det skjebnen?) Og startet en gratis blogg.

Imidlertid ville jeg gå lange perioder uten å legge ut på bloggen siden jeg hadde skolearbeid på den ene siden, og SEO-skriving på den andre. Samtidig var jeg fremdeles forvirret over hva jeg ville gjøre med livet mitt, selv om jeg hadde meldt meg inn i det mange ville ansett som et prestisjefylt og lukrativt kurs. I løpet av det andre året var det viktig å balansere skolearbeidet og SEO-skrivingen. Jeg ble revet mellom kurs og skriving på heltid, spesielt siden lønningene fra SEO-skriving ble bedre.

Jeg kunne ikke droppe, fordi jeg ikke hadde noen baller, og følte at folkene mine ikke ville ha noe av det. Etter sjelesøkning bestemte jeg meg for å bruke mer tid på å skrive og lære koden, noen ganger på bekostning av klassene mine. Så brukte jeg de neste tre årene feste som gal undersøker og bestemmer om jeg skal droppe og jobbe på håndverket mitt på heltid, eller bare tøffe det, og bruke resten av livet på å angre på at jeg ikke tar sjansene mine.

Jeg oppdaterte min gratis WordPress.com-blogg nå og da, uten noen reell plan, og siden jeg var opptatt med å studere til eksamener og sånt, hadde jeg liten tid til å gjøre noen reelle fremskritt. Så satt jeg sammen et team av forfattere som hjalp til med arbeidsbelastningen, og frigjør nok tid til å forske på hvordan man kan tjene penger på blogging.

I løpet av det siste kvartalet 2011 sjanset jeg et par blogger (Sted 180 og Forlater arbeidet bak blant andre) som gikk inn for den livsstilen jeg alltid drømte om. Jeg ble en fast troende av prinsippene som ble lært på disse bloggene, som dreier seg om å integrere arbeid i livet ditt, så sømløst at du knapt kan si hva som er hvilket. Jobbe for å leve, ikke leve for å jobbe riktig?

Etter å ha fulgt disse bloggerne en stund, hadde jeg materialene og ånden jeg trengte for å starte min helt egen online virksomhet. På samme tid hadde jeg lært mer om WordPress, gratisversjonen, men ideen om en blogg med egen vert var fortsatt så fremmed for meg. Hva det betyr er at jeg ganske enkelt ikke visste hvordan jeg ser på servere, og hvordan jeg installerer skript og slikt.

wordpress-install-versjon

Så jeg dedikerte et par timer per dag til å lære mer om WordPress som er selv vert, og i desember 2012 lanserte jeg mitt første WordPress-nettsted. Jeg husker dagen så godt. Ikke fordi jeg tjente veldig mye på det, men fordi jeg var så spent på å eie min egen webside. Mine første par lesere besto av venner og lesere fra min gratis WordPress.com-blogg.

Jeg startet min blogg med selvhosting med ti innlegg og et par sider med det klare målet å lære andre online gründere hva jeg visste om SEO og lage effektivt nettinnhold. Dette rabatter ikke det faktum at jeg ikke ante hvem målgruppen min var.

Jeg begynte med en strimle av en idé, men jeg var så motivert etter å ha lest og lest på nytt Tenk og bli rik av Napoleon Hill. Noen av vennene mine trodde jeg var gal å “knytte fremtiden min” på bare en eBok. Jeg ble ikke motløs, og selv om jeg ikke ante hva jeg gjorde, fortsatte jeg å hacke unna, skrive og rusle sammen.

Hvis jeg kunne bygge et lesertall, var planen å begynne å tilby tjenester for å lage nettinnhold til online-gründere jeg ville tiltrekke meg til bloggen. Jeg fortsatte å legge ut på bloggen, jobbet med den hver dag, mens jeg fortsatt gjorde forretninger med SEO-klientene mine. Jeg trengte SEO-penger for å støtte mitt ellers utlandske festliv på college. Hva? Det er college. Pluss at jeg hadde det så gøy å jobbe for meg selv!

Da jeg oppdaget det Problogger Job Board Takk til Tom Ewer, bloggen min hadde tatt form, ved at jeg kunne vise frem for potensielle kunder. Det var en redningsmann, jobbrettet, fordi lønnen var mye bedre enn hva jeg gjorde fra SEO-skriving.

laptop-tastatur

Jeg sendte inn min første søknad, og det var begynnelsen på et annet kapittel i livet mitt. Jeg ante ikke at jeg senere skulle bli WordPress-blogger da jeg sendte inn den første søknaden i siste kvartal 2013, men den første bloggjobben åpnet dører for en helt ny verden av WordPress-muligheter. Jeg har aldri sett meg tilbake siden, og jeg er glad jeg aldri har gjort det. Faktisk dreier det meste av arbeidet mitt i dag seg om WordPress. Jeg dabler i webdesign og internettmarkedsføring, men fremdeles bærer WordPress dagen for meg.

Jeg har jobbet med en rekke flotte WordPress-kunder siden 2013, og jeg må innrømme at jobben har vært like hyggelig som den er innbringende. Det har vært en flott læringsmulighet som har tillatt meg å møte så mange vakre mennesker. Du, min kjære leser, er en av disse vakre menneskene.

Hver morgen gleder jeg meg til å dele den lille verdenen min med deg via WordPress-blogging. Når jeg deler erfaringer, tips eller tutorials, og flytter deg nærmere dine mål, at det er innbegrepet i mitt vakre WordPress-liv. Når du kommer til kommentarfeltet og deler din mening og ideer, kan jeg ikke la være å føle meg utrolig ydmyk. Du gjør mitt WordPress-liv vakkert.

Når du kjærlig sprer innleggene våre via sosiale medier, er det lett å føle seg bra, men bare fordi du hjelper oss å nå ut og hjelpe flere mennesker. Når jeg våkner om morgenen, og før jeg går tilbake til senga, er det eneste jeg vil gjøre nå for tiden å legge penn på papir og komme gjennom for deg, om bare for å dele et ekstra tips, en ekstra ide om denne plattformen vi begge deler elsker så høyt.

Jeg har aldri forelsket meg i en plattform så mye som jeg har med WordPress, men det er fordi du, min kjære leser, har vært ved min side hele tiden. Hun feide meg av føttene siden første dag, WordPress, i prosessen som hjalp meg med å bygge en grundig stimulerende bloggvirksomhet. WordPress er kanskje motoren, men du er skjønnheten i mitt WordPress-liv.

Og det er fordi uten deg ville jeg sluttet å eksistere – jeg ville være irrelevant. Du gjorde meg til det jeg er, og i prosessen hjalp du meg til å bli den jeg er. Du er skjønnheten i mitt WordPress-liv.

Ressurser jeg brukte underveis

wordpress-verktøy

Følgende verktøy og ressurser var uvurderlige for meg når jeg bygde min WordPress bloggvirksomhet:

 • Flotte WordPress-temaer – Du trenger et profesjonelt WordPress-tema for å skille deg ut. Jeg har brukt WPExplorer-temaer siden jeg startet.
 • Trello fordi du trenger å holde prosjektene dine organisert. Tusen takk til Dev Sharma for at jeg introduserte meg for denne gode tjenesten.
 • Enkle kortkoder for fine ekstrautstyr (f.eks. Trekkspill, knapper, utrop, attester osv.) Du trenger for å skille deg ut.
 • WordPress SEO av Yoast, fordi SEO er en viktig ingrediens hvis du prøver å lage den på nettet.
 • Google Analytics for å spore nettrafikk
 • Akismet for å holde skurkene ute. Se også Topp 10 WordPress profanityfiltre og plugins for blokkering av spam.
 • Flott og rimelig WordPress-hosting. Se også Hvordan velge det beste WordPress Hosting
 • Flott domenehosting av Namecheap. Jeg er vert for alle domenenavnene mine her siden jeg startet, og jeg har aldri hatt en eneste grunn til å klage.
 • En penn og en notisbok er favorittverktøyene mine så langt. Jeg skriver alt innlegget mitt på papir først, fordi jeg vil bevare det aspektet (følelsen) av å skrive. Hva? Hver person til sine metoder.
 • En mengde plugins for sosiale medier fordi du trenger å dele det fantastiske blogginnholdet ditt
 • Tenk og bli rik av Napoleon Hill for motivasjonen, og lage den hovedplanen du vet du trenger.
 • Forlater arbeidet bak av Tom Ewer. Tom vil vise deg hvordan du bygger en lukrativ bloggvirksomhet, selv om du sviktet engelsk, og suger til alt annet i livet. Han har vært til stor hjelp.
 • Sted 180 fordi Sean Ogle tror på livsstil-design. Han vil vise deg nøyaktig hvordan du bygger en virksomhet, bor hvor som helst og oppnår frihet.
 • WordPress.com – Start her for å eie en gratis WordPress-blogg på mindre enn 5 minutter.
 • WordPress.org – Start her hvis du er interessert i å lære mer om WordPress.

Jeg vil fortsette å oppdatere denne listen i kommentarene, så vær på utkikk! Imidlertid, hvis du leter etter flere WordPress-ressurser til din egen profesjonelle verktøysett, kan du gjerne sjekke ut:

 • WordPress Toolkit: WordPress Resources for brukere og utviklere
 • WordPress Resources: Beste WordPress Podcasts
 • 10 WordPress-ressurser du trenger for å bokmerke akkurat nå
 • De beste WordPress-verktøyene og ressursene for frilansere

Hva holder fremtiden for oss?

Mens det å skrive om WordPress fortsatt vil være min kjærlighet, planlegger jeg å dabbe i WordPress temautvikling i løpet av en nær fremtid. Dette vil la meg bruke mine nettdesignferdigheter i god bruk, samtidig som jeg gir tilbake til samfunnet som har gitt meg så mye.

Jeg vil fortsette å blogge om WordPress fordi når plattformen sprer seg i markedet, er det flere som trenger å lære seg hvordan de best kan bruke det til å fremme sine ambisjoner. Akkurat som jeg har lært av andre, vil jeg holde liv i ånden om å dele, slik at vi alle kan se tilbake en dag i fremtiden, og se de gode verkene vi har oppnådd sammen.

Spesiell takk

Takk

Jeg kom ikke så langt alene. Jeg hadde mye hjelp underveis. WordPress-bloggreisen min ville ikke være så morsom, hvis det ikke var for noen få spesielle mennesker som har vært kjempebra. Jeg vil uttrykke min inderlige takknemlighet til Kyla Glover, AJ Clarke, Tom Ewer, Kevin Muldoon, Dev Sharma, Sean Ogle, og viktigst av alt, min kjære leser. Takk for den fantastiske støtten og stående ved min side siden første dag. Dere er alle nådige sjeler, og har påvirket livet mitt på måter du aldri vil kjenne eller forestille deg.

Final Say …

Etter å ha vært ansatt to ganger, visste jeg med sikkerhet at jeg ville suge stor tid som ansatt. Jeg visste at jeg ville drive egen virksomhet, og ha det moro mens jeg gjorde det. Jeg ante ikke hvor det ville ta meg, men jeg tok mitt sprang av tro, og mens reisen har vært (og fremdeles er) utfordrende, får jeg glede av å jobbe når og hvor som helst. Vel, jeg har ikke fått meg til å jobbe i pjs ennå, men det er historien for en annen dag.

I dag vil jeg si en STOR takk for at du er en stor del av det som gjør mitt WordPress-liv vakkert. Jeg ber høytidelig og håper at du også vil skape drømmenes liv. Takk så mye amigo. Ser deg rundt …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me