Fremtiden til WordPress

Fremtiden til WordPress er lys som tusen soler på grunn av mangel på en bedre likhet. En gang et kjør av bloggplattformen for mølle, omformer WordPress seg effektivt til et applikasjonsrammeverk som skyller pundits og nykommere over hele nettet.


For en stund siden skisserte vi hvordan WordPress ble til og hvordan det vokste til et content management system (CMS) som driver med over 75 millioner nettsteder, inkludert store navnemerker som CNN, Jay-Z og så mye mer.

I skrivende stund er WordPress ganske den robuste plattformen med ankomsten av nye teknologier som, la oss innse det, ser ut til å komme fra Sci-Fi-filmer. Hvis du lurer på, slipper vi et par termer som kan steke hjernen din, men ikke løp bort.

Hold deg i stedet fordi det vi har stilt opp i dag betyr alle slags flotte ting for din WordPress-baserte virksomhet. Hvis du ser deg rundt, er du nødt til å finne opphetede diskusjoner om dyr som WordPress Rest API, WP-CLI, Calypso og bakoverkompatibilitet blant andre.

Fremtiden til WordPress Beyond 2017

Vel, dette er den slags ting som bare gir mening for utviklere. Pokker, emner som WordPress REST API forvirrer dritt fra mange utviklere også, så vi vil skåne deg for den typen tortur. Det vi deler i dag er hvordan nevnte teknologier kan hjelpe deg å oppnå mer med WordPress.

Denne forutsetningen åpner portene for en fremtid med WordPress som aldri har sett før. Ta meg nå og la oss ringe på Ahn Wee, den hipster kinesiske klarsynte som bor inne i hver krystallkule. Vitser til side, la oss få slutt på dette.

1. Forbedringer av WordPress Admin UI

For ikke så lenge siden var WordPress-administratoren en anstrengelse. Dette vet vi førstehånds fordi vi hoppet på den forbaskede tidsmaskinen og oppdaget hvordan WordPress admin UI har utviklet seg. Og mens brukergrensesnittet (UI) ikke har noe på et verktøy som Ghost, er det mye forbedret.

Men hva har fremtiden til WordPress i vente for oss når det gjelder admin-brukergrensesnittet? Du gjettet riktig hvis du forventer at WordPress-administratoren endres til det bedre. Hvis Calypso ikke er bevis nok, vet jeg ikke hva det er.

Mine Jamaicanske venner ville være som, “faen er Calypso-mann?” Hvis du ikke har besøkt WordPress.com på en stund, går du glipp av det nye Calypso-grensesnittet. Har du ikke en WordPress.com-blogg? Vel, Calypso ga WordPress.com blogger en ekstrem makeover når det gjelder admin UI.

fremtiden til wordpress calypso

Det er vakkert og supersnurt for å si det mildt (tilbake ved ditt spøkelse), og du kan enkelt og fritt bruke Calypso til å administrere bloggene med egen vert fra ett sentralt sted. Det eneste kravet er at du må aktivere Jetpack og WordPress.com desktop app. Så igjen, kan du administrere nettsteder som er hostet fra WordPress.com-kontoen.

Med Matt vinkling for en mer brukervennlig opplevelse, vil Calypso sannsynligvis gå over til WordPress som er selv vertskap i fremtiden. Dette, eller WordPress-designteamet vil komme med et bedre brukergrensesnitt, men hvorfor gjenoppfinne hjulet når du allerede har det American Racing?

I alle fall kan du forvente en forbedret WordPress-administrator som er kjøligere og raskere enn det vi har for øyeblikket. Dette kan bare bety gode ting for WordPress-virksomheten din ganske enkelt fordi hastigheten er god. Det er også en tydelig mulighet til å se tilpassede dashboards takket være REST API.

2. WordPress som et applikasjonsrammeverk

WordPress Rest API

Jeg tror ganske sterkt at JavaScript og API-drevne grensesnitt er fremtiden for ikke bare WordPress, men nettet. – Matt Mullenweg

Dette sa Matt ved State of the Word tilbake i 2015. I dag er det veldig en realitet, mer med at REST API blir slått sammen til WordPress-kjernen. Hva er det med disse tøffe ordene hombre? Hva er REST API? Og hvordan, ber, fortelle, er det viktig?

Vel, i sin mest grunnleggende form er REST API ganske enkelt kode som lar deg sende og hente data fra WordPress uavhengig av applikasjonen du har. Dette betyr at du kan bruke WordPress som et rammeverk for å administrere innhold for alle webapplikasjoner der ute.

Si hei til alle slags gode muligheter for fremtidens WordPress-utvikler. Du kan bygge mobile apper på WordPress like enkelt som du bygger nettsteder. Du kan ha originale iPhone- eller Android-apper som kjører på WordPress fordi – REST API.

Hvis du ikke hadde noen anelse om, at det Calypso-dyret vi nettopp nevnte, ganske enkelt er et tilpasset grensesnitt som kommuniserer med WordPress via – vent på det – REST API!

3. Kompatibilitet på tvers av plattformer

WordPress & Javascript

Dette betyr også at du kan lage svært tilpassede WordPress-temaer og så mye mer. Enkelt sagt bringer REST API mange muligheter til bordet, noe som betyr at fremtiden til WordPress ble enda lysere. Se for deg å bygge apper på hvilket som helst programmeringsspråk og bruk den kraftige WordPress-backend til å drive alt. Det høres bra ut, ikke sant?

Den eneste ulempen er at du som WordPress-utvikler må opp JavaScript-ferdighetene dine for å dra full nytte av REST API. Ja, WordPress vil fremdeles kjøre på PHP i fremtiden, men mye av frontend-utvikling vil være avhengig av JavaScript.

Gutter, WordPress er ikke lenger bare et CMS, det er nå en full applikasjonsramme som kan gjøre stort sett alt. Matt, i en Reddit AMA, sa:

Jeg synes det (WordPress) er en flott ramme for alt innholdsdrevet. For ting som meldinger som ikke kartlegger WPs datamodell, kan du fremdeles gjøre det bare å lage noen nye tabeller, ikke prøv å sko det i standard.

På slutten av dagen er REST API et fantastisk tillegg til WordPress-kjernen som betyr at du ikke kommer noen vei snart.

Fortsetter raskt …

4. Et større stykke av brukerbasen

Virale WordPress nettsteder

WordPress gir en enorm mengde nettsteder. Det er den mest populære applikasjonsrammen (ja, dette høres bedre ut enn CMS) herfra til Mars og utover. Mange andre løsninger vil trenge tiår med utvikling bare for å ta igjen.

Og med alle disse nye oppdateringene som slipper hele tiden, kan du forvente at flere og flere vil hoppe på WordPress-bandwagon. Fremtiden til WordPress betyr selvfølgelig en mer nybegynnervennlig plattform som gir alle overalt. Resultatet? Flere nybegynnere blir med.

Nybegynnere vil ikke dele hår på boarding, og utviklere over hele nettet vil ikke lenger tro at WordPress bare er en bloggplattform. Takket være REST API vil alle utviklere vite at WordPresss uhemmete kraft er på deres glede når som helst. Resultatet? Utviklere fra alle samfunnslag blir med.

Spekulasjoner fra dem eksperter har det at WordPress vil drive over 35% av nettet innen år 2020. Det er et enormt tall med tanke på at WordPress allerede kjører 1 av 5 nettsteder i 2017. Trenger du at vi forteller deg hva en brukerbase for denne andelen betyr for din WordPress-relaterte virksomhet?

Hvis du trenger at vi skal holde hendene dine i forhold til dette, betyr det mange forretningsmuligheter, et større og bedre samfunn og så mye mer. Samfunnet er en av WordPress ‘sterke drakter, og drivkraften bak de fleste (om ikke alle) WordPress-produkter.

Den enorme markedsstørrelsen og utviklingssamfunnet rundt WordPress er to grunner til at det er flott å basere virksomheten din rundt WordPress. – Muhammad Haris

5. Front-End Content Design

Visual Composer Frontend Editor

Med fremveksten og populariteten til WordPress sidebygger som Beaver Builder, Visual Composer og disse verktøyene for bygging av nettsteder (via Website Builder Insider), er det tydelig at det er en fraksjon av WordPress-brukere som bruker front-end-design. Trenden har migrert til WordPress-temaer med den beste forsendelsen med fullblåste sidebyggere.

Nå trenger du ikke kjenne en kodelinje for å piske opp vakre design som en sjef. Hva sier dette om fremtiden til WordPress? Vi kan forvente å se flere frontbyggere komme inn i markedet. Dette kan være frittstående plugins eller byggherrer som er integrert i temaer.

Bortsett fra, er det utfordrende å designe sider i den opprinnelige WordPress-redigereren. Dette endrer ikke om du bruker den visuelle redigereren eller bytter til tekstredigereren, mens sistnevnte krever litt kodingsevner. Med hvordan ting ser ut og for å holde de fleste nybegynnere sane, kan det hende at WordPress leveres med en innebygd sidebygger i fremtiden.

Vel, det ville ikke knekke bein å lage fantastiske sider rett fra WordPress. Og etter hvert som flere utviklere tilpasser REST API og blir klar over alle de fantastiske tingene JavaScript betyr for frontend, vil mye av designarbeidet skifte fra backend.

Dette betyr at du ikke vil bruke timer på toppen av timene på å trene klienter på hvordan du endrer font her og litt farge der. Det er bra så lenge vi overholder de beste standardene og gjør kodeoppblåsing til en fortid. Oppretting av dra og slipp er ikke en kjepphest, den er her for å bli.

6. Fokus på mobil respons og ytelse

WordPress Mobile Ready

På spørsmål om den største utfordringen WordPress står overfor, sa Matt å gjøre WordPress mer mobilvennlig er av største viktighet. Hans eksakte ord var:

Jeg synes mobil er veldig utfordrende fordi den grunnleggende er på lukkede plattformer.

Responsiv og mobil-første webdesign var uhørt for et par år siden. I en verden der flertallet av mennesker surfer på mobile enheter, har du ikke råd til å drive et stivt nettsted. Likevel er det bedrifter med nettsteder som er så stive som stive blir.

WordPress-utviklere kaster responsive produkter i dag, og resultatene er imponerende. Å få tilgang til WordPress-admin fra en mobiltelefon er ikke akkurat jevnt. Det er så lite du kan gjøre på en mobil enhet.

Mer arbeid er nødvendig på dette området, og jo mer responsive WordPress blir (spesielt på områdene som virkelig betyr noe), jo høyere blir adopsjonsfrekvens blant mobile brukere. Vi kan forvente at WordPress blir mer lydhør i fremtiden.

7. Ytelse

WordPress Speed

Når det gjelder saker og ting, har WordPress-teamet et sterkt fokus på stabilitet, brukervennlighet og hastighet. Eller som Matt uttrykker det:

Først og fremst de viktigste tingene for en plattform er stabilitet, hastighet og sikkerhet. For å gjøre det bra trenger du muligheten til å skyve oppdateringer og fikser så nær sanntid som mulig. Og den trenger å fungere på alle språk. Brukergodkjenning, data og cache-abstraksjon.

Han har noen råd for håpefulle tema- og plugin-utviklere:

Design og brukervennlighet er viktigere enn noen gang. Se en venn eller et familiemedlem prøve å bruke pluginen fra start til slutt, og den vil gi deg massevis av ideer om hvordan du kan gjøre det bedre.

Videre bruker WordPress plugin-drevet utvikling i den forstand at nye funksjoner prøves som plugins først for å samle tilbakemeldinger fra brukere. Dette gir god plass for ytelsesoppgraderinger som betyr bare gode ting for fremtiden til WordPress.

Når alt er sagt og gjort, er WordPresss primære fokus å gjøre plattformen nyttig for den gjennomsnittlige Joe, samtidig som den tilbyr strømbrukere verktøyene de trenger for å bøye rammeverket, men de ønsker. Det er tøft, så vennligst legg inn bidrag allerede.

8. WordPress vil støtte flere språk

WordPress Oversettelser

WordPress polygloter jobber hardt for å oversette plattformen til så mange språk som mulig, og dette fortsetter i fremtiden. Flere temaer og plugins blir oversettelsesklare i fremtiden for WordPress det Ahn Wee ser ��

Hvis du gjerne vil bruke WordPress på ditt eget språk, kan dette være din sjanse til å lage WordPress du vil være stolt av å vise barna dine. Vi har dekket WordPress-oversettelse for hvordan du kan bidra til WordPress, så ikke hold tilbake.

9. Mer tilgjengelighet

WP-tilgjengelighet

Vi kan ikke utelate våre sanseshemmede brødre og søstre siden de utgjør fremtiden til WordPress også. Takket være API-drevne grensesnitt har utviklere større frihet til å lage en WordPress som fungerer for brukere “… med sansevansker, med muligheten til å slå spesifikke tilgjengelighetsfunksjoner av og på ved hjelp av JavaScript”- wpmudev.

WordPress har gitt ut sitt eget Håndbok for tilgjengelighet men det er hundrevis av andre open source-ressurser for utviklere på nettet (som gratis WP-tilgjengelighets plugin). Med disse verktøyene kan utviklere finpusse produktene sine for å være sikker på at temaene og pluginene dine kan brukes av alle. Et flott eksempel hvis Total WordPress-temaet, som integrerer nye tilgjengelighetsfunksjoner med hver oppdatering (en av hovedårsakene til at University of Hawaii velger å bruke Total).

Hva ville WordPress-brukere se i fremtidige versjoner?

Vi så oss rundt og fant noen interessante samtaler rundt WordPresss fremtid. Hver bruker vi kom over er ganske optimistisk med hensyn til WordPresss fremtid. Her er et par:

Jeg synes at wordpress er kjempebra, men det som trengs for å sikre overlevelsesevne er en innebygd designredigerer som ligner på noen av plugins – som vc – for å bli en del av plattformen. Wix / ss-vognen er en svært lønnsom virksomhet og wp truer deres kjernes eksistens. – raybees

Så har vi …

Mye bedre brukeropplevelse, først og fremst for nybegynnere sammen med mye bedre interoperabilitet mellom plugins / temaer / WordPress i seg selv, slik at vi ikke opplever hyppige stopp av nettsteder etter oppdateringer av nettsteder. – Ivica Delic

Og endelig…

WordPress utviklingsferdigheter blir raskt en av disse ferdighetene med stor etterspørsel, ikke bare fra kunder, men også fra potensielle arbeidsgivere. Flere og flere ser folk den store muligheten til å bruke WordPress som et ekte innholdsstyringssystem. – Ed Nailor

Om WordPresss fremtid sier Matt:

Du vet, det jeg stadig vender tilbake til, og det er litt ostete og litt abstrakt, men WordPress kan virkelig være et operativsystem, ikke bare for nettet, men for det åpne nettet. Noe av det jeg elsker med når vi vokser, og når vi blir mer suksessrike og får mer av den markedsandelen, er at vi skifter nettet til å være mer åpent, bare ved å se på tingene som er innebygd i WordPress. APIene, måten vi gjør alt på, feeds. – Matt, WCEU, 2016

Noe å huske på

Bare å kaste dette der ute …

Mens jeg forsket på dette innlegget, skjønte jeg at det er så mye å lære om hvordan WordPress fungerer. Dette betyr at jeg må pusse opp kodingsferdighetene mine, og jeg anbefaler deg å gjøre det samme hvis du ønsker å dykke dypere i WordPress.

Hvis du ikke allerede har det, kan du lære grunnleggende HTML og CSS. På toppen av det, finn et JavaScript-kurs og skol deg opp. Hei, ikke glem PHP også, for det er det som driver WordPress. Hvis du bare trenger et WordPress-tema for å sette opp et bedriftsnettsted, anbefaler vi vårt helt egne Total WordPress-tema.

Over til deg…

Dette er bare mine 2 cent. Vi vil gjerne høre tankene dine om fremtiden til WordPress. Hvor ser du WordPress de neste 5 årene? Enda bedre, hva vil du gjerne se i neste versjon av WordPress?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me