WordPress-samfunnet er fullt av fantastiske mennesker som gjør fantastiske ting – blant dem bloggere, frivillige og gründere. Jeg hadde nylig en sjanse til å snakke med en av de uforferdelige WordPress-gründerne: David Rashty, grunnleggeren av CreativeMinds.


CreativeMinds ble grunnlagt i 2008 og tilbyr WordPress-plugins, Magento-utvidelser og tilpasset utvikling for begge plattformene. Rashty har over 20 års erfaring med å jobbe på ledende stillinger ved flere oppstart, og tok seg til WordPress-samfunnet på en typisk måte: blogging. En oppstart han jobbet for valgte WordPress som deres bloggplattform du valgte, og da de eksterne plugin-ene de brukte ikke var opp til å snus, endte de opp med å kode sine egne.

I dette innlegget vil jeg dele høydepunktene i intervjuet mitt med Rashty (som jeg har redigert lett for lengde og klarhet), inkludert de anbefalte appene hans og hans kritiske tanker om det nåværende WordPress-plugin-systemet.

1. Hva Creative Minds handler om

CreativeMinds er selskapet bak plugins som CM Tooltip Glossary og CM Ad Changer. Det du kanskje ikke vet, er hvordan virksomheten startet – og hvor mye arbeid som går med disse produktene. Dette er hva Rashty sa:

WordPress-virksomheten vår startet som sideprosjekt mens vi jobbet med en annen satsing og vokste sakte opp til å bli stor. Vi konsentrerer oss om å utvikle unike og sterke WordPress-baserte produkter der vi tror at løsninger enten ikke eksisterer, eller ikke som vi ønsker å ha dem.

Vi investerer en stor mengde tid i hvert produkt, prøver å gi litt merverdi i funksjonalitet, gjør UI og UX enkelt og intuitivt og gjør mange tester før vi slipper. Vi er alltid de første kundene for produktene våre, som gir oss muligheten til å forstå hva som mangler. Når vi slipper, får vi mange ideer og tilbakemeldinger fra brukerne våre.

2. Hvordan teamet deres fungerer

Jeg trodde at denne biten var fantastisk fordi den virkelig eksemplifiserer online virksomhet i vår tids globalisering. Rashty forklarte at CreativeMinds-teamet er spredt over tre kontinenter:

Teamet vårt har vokst det siste året og består nå av 15 personer (ikke alle jobber på heltid). Vi er delt inn i flere team: produkt, markedsføring, design, kundeservice og instruksjonsdesign.

Vi er spredt rundt tre kontinenter. Våre utviklere er i Europa, mens markedsføring foregår i Israel og USA. Vi er delvis virtuelle og delvis ikke. Vi har et kontor i Europa og et kontor i Israel, men noen av våre teammedlemmer jobber hjemmefra.

3. Hvilke programmer og apper han anbefaler

Å styre et internasjonalt team – og håndtere de normale belastningene, belastningene og nødvendighetene i virksomheten – kan være en utfordring. For å holde alle på samme side bruker Rashty og teamet hans prosjektledelsesappen asana.

Her er en liste over flere andre programmer og apper som Rashty fortalte meg at han anbefaler:

  • Hjelp speideren for kundesupport
  • Moz for optimalisering av søkemotorer (i tillegg til Google Analytics)
  • Crazy Egg for å se hva kundene gjør på nettstedet CreativeMinds
  • Monitis for å spore serverytelse og pålitelighet
  • google Dokumenter å hjelpe med planlegging og styring

4. Hvordan han genererer WordPress-plugin-ideer

Å komme med ideer for plugin kan være den vanskeligste delen av utviklingen. Rashty forklarte prosessen sin:

Ideer kommer fra kunder vi samhandler med og fra våre egne ønsker og drømmer. Ikke alle viser seg å være veldig vellykkede. Vi har utviklet flere produkter som vi kastet i søpla eller brukt på nytt er en annen måte. Vi starter alltid med noen grunnleggende MVP (Minimum Viable Product) som vi kaster ut for å se tilbakemeldingene og deretter begynner å vokse produktet. For tiden jobber vi med seks nye produkter. Jeg vil si at vi får halvparten av produktideene våre fra kundene våre, og halvparten internt.

5. Hva han tenker om den gratis plugin-modellen

En av de mest spennende delene av diskusjonen min med Rashty involverte hans syn på måten WordPress-plugins for øyeblikket blir presentert og tenkt på. Han er veldig kritisk til gratis plugin-modellen:

Å få brukere til å sette pris på at WordPress-produkter tar enormt mye tid og krefter på å utvikle seg og enda mer å støtte er en utfordring. Noen brukere mener fortsatt at alle WordPress-produkter bør være gratis. Jeg tror denne gratis modellen ikke fungerer: av de 30 000 pluginene på WordPress.org er 95% ikke godt vedlikeholdt eller skrevet i henhold til WordPress-standarder, noe som forårsaker konflikter og problemer når den er installert.

I hans ideelle verden ville premium-plugins spille en større rolle og få en større plass i samfunnets søkelys:

Jeg tror WordPress / Automattic burde endre måten det fungerer på og samhandle med plugin-utviklere og støtte dem. Vi er en del av det som gjør WordPress til et så flott miljø, og vi er en del av WordPress-økosystemet … Jeg prøver å si: hjelpe oss og støtte vår innsats.

Som et eksempel gir Magento av AOL en gratis katalog der hver utvikler kan liste utvidelsene sine – uavhengig av om de er gratis eller premium – og også motta tilbakemeldinger og supportkunder. Dette er ikke mulig med WordPress … Hvis det ikke er en levedyktig modell som WordPress vil stå bak og skyve, vil vi ikke se for mange flotte plugins.

Jeg spurte ham om hans stilling og han svarte videre:

Et annet aspekt ved dette problemet er at mange eksisterende plugins ikke er skrevet i henhold til allment akseptable standarder og ikke støttes godt. Når vi støtter våre kunder, må vi håndtere disse programtilleggene. Vi finner oss som regel forklare hvorfor en annen plugin de har installert, forårsaker problemer fordi den ikke er skrevet riktig. I mange tilfeller viser de også JS / PHP-feil.

Poenget mitt er at for å ha gode plugins, må det være en bærekraftig modell som WordPress vil stå bak, og til og med skyve, som vil gjøre det mulig for plugin-utviklere å utvikle og støtte produktene sine.

6. Hans favoritt WordPress-plugins

Det betyr ikke at Rashty er nede på hver plugin som finnes. Langt ifra. Jeg ba ham om å liste opp noen av favoritttilleggene fra samfunnet:

jeg elsker Relevanssi og er også i kontakt med utvikleren fra tid til annen. Han gjør en god jobb og har et fantastisk produkt. Vi er også veldig glad i Visual Form Builder som er mindre kjent enn alternativene.

Jeg ba ham også trekke frem noen få CreativeMinds-plugins som han synes er noe av det beste:

Jeg tror ved siden av Tooltip-ordlisten har vi et flott nytt produkt som vi nettopp ga ut kalt OnBoarding Plugin, som er et flott veilednings- og brukeropplevelsesverktøy som vi er veldig stolte av.

7. Selskapets nåværende prosjekter

Rashty var snill nok til å gi oss et innblikk i noen kommende tilbud fra CreativeMinds:

Vi har flere plugins-matlaging: En ny WordPress Reports-plugins som vil være en plattform for å generere rapporter for forskjellige behov og bruk-saker. En videokursadministrasjonsplugin som vil hjelpe organisasjonen med å spore og kontrollere videotimer, en enhetlig produktkatalog for sammenslåing mellom flere netthandelskataloger som EDD og WooCommerce, og flere nye produkter som fremdeles er i planleggingsfasen.

8. Hans håp for selskapets fremtid

Med mange års arbeid bak seg ba jeg Rashty se frem til fremtiden. Han forklarte hvordan han ser for seg at WordPress-markedet vil utvikle seg i løpet av de kommende årene, og hvilken rolle CreativeMinds kan spille i det:

Jeg tror WordPress-markedet fremdeles utvikler seg og merkevarene bygger fortsatt på seg selv. Vi vil gjerne se CM som et verdsatt merke for gode WordPress-produkter, på samme måte som vi ser på EDD / WooCommerce / Yoast / ElegantThemes og andre gode merkevarer …

Jeg tror at markedet vi befinner oss i vil vokse. Flere organisasjoner og næringsliv bruker WP som en innholds- og e-handelsløsning, og de trenger pålitelige verktøy av høy kvalitet for å drive innholdet og nettstedene deres. Behovene for slike verktøy kommer bare til å vokse, så jeg tror å ha et stort utvalg av gode WordPress-verktøy der vi sikter.

Konklusjon

David Rashty har hatt stor suksess i WordPress-plugins-markedet, og det er alltid interessant å høre perspektivet til en utvikler.

La oss få vite hva du synes om det han sa: Bruker du noen av de anbefalte programmene hans? Har han rett om gratis plugin-modellen? Legg inn kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me