En dag i livet til en WordPress-utvikler – Freelance Developer Bill Erickson

Mange av oss som elsker WordPress, og vet hvordan de skal bruke det, fanger oss noen ganger til å lure på hvordan det ville være å være WordPress-utvikler, kanskje til og med drømme om å bli en. I denne serien vil vi prøve å tilby deg et innsideperspektiv på hvordan en dag i suksessen til vellykkede WordPress-utviklere i forskjellige områder av markedet ser ut, hva de gjør på daglig basis for å forbli vellykket, og hvilke råd de vil ha for en ambisiøs WP-utvikler.


I dette første avdraget hvor vi ser på en dag i en frilansutvikler, har vi fått selskap av Bill Erickson, en frilansutvikler / konsulent som har hatt noen ganske høyprofilerte klienter på sin tid; Yoast, University of Cambridge, for å nevne noen. Spørsmålene er overskriftene, og Bills svar følger nedenfor.

1. Hva er det første du gjør etter at du våkner om morgenen?

Når jeg reiser meg, sjekker jeg telefonen min for å forsikre meg om at det ikke er noe presserende (SITE NED e-postmeldinger), men prøver å ikke bli dratt inn i jobb for tidlig. Jeg tar en lang tur med hunden min, tilbereder en slags frokost (vanligvis bare et glass appelsinjuice med mindre jeg er sulten), dusjer og gjør meg klar. Rundt klokka 09.00 er jeg på hjemmekontoret mitt klar til å komme på jobb.

2. Hvordan takler du koderens blokkering?

Det er veldig nyttig å ha en gruppe utviklere til å sprette ideer fra, se hvordan andre vil bygge noe og se gjennom koden din. Jeg har en Slack-prat med en rekke andre utviklere, noe som er flott. Det er vanskelig når du jobber hjemme alene, og jeg tror flere utviklere burde finne måter å nå ut til andre – enten det jobber sammen på et coworking office / gelé, lager en Slack / HipChat-chat, eller bare holder kontakten via Twitter.

Hvis det er noe spesielt vanskelig eller interessant, vil jeg bruke ekstra tid på å forske på det og virkelig forstå hvordan og hvorfor noe fungerer. Jeg deler det deretter offentlig på bloggen min. For eksempel hadde jeg et prosjekt der jeg trengte å sette standardverdier for en haug med forskjellige typer innhold (post meta, opsjoner, term meta). Jeg gravde gjennom WordPress og Genesis core for å finne alle relevante filtre, da skrev et innlegg om det. Jeg har funnet ut at hvis jeg vet at noe blir offentlig og sett av andre, er kvaliteten mye bedre. Forsøk å skrive all koden din med forventning om at den blir sett og delt.

For å være ærlig opplever jeg ikke koderblokk veldig ofte. Jeg er ganske konservativ med de prosjekttypene jeg tar på meg. Hvis jeg ikke er 100% trygg på at jeg kan oppfylle kravene og overgå kundens forventninger, tar jeg ikke på meg prosjektet.

Jeg prøver å gjøre prosjekter utenfor komfortsonen min hver tredje måned. Min effektive timepris (prosjektpris delt på tidsbruk) er vanligvis ganske fryktelig for dem, men de er morsomme og hjelper meg å lære nye ting. Men du må være forsiktig med denne typen prosjekter siden de kan ødelegge timeplanen din og tar mye lenger tid enn forventet.

3. Hvilke verktøy / programvare kunne du ikke få gjennom arbeidsdagen din uten (annet enn WordPress selvfølgelig!)?

Jeg gjør all utviklingen min på en MacBook Air med sit / stand-desk på Varidesk. Jeg liker virkelig denne pulten – jeg synes at stående hjelper meg å fokusere og være mer produktive.

Programvaremessig bruker jeg Slack til chat, Freshbooks for fakturering og Toggl for tidssporing. Jeg fakturerer alt per prosjektbasis, men holder oversikt over tid for å finne min effektive timepris og sammenligne prosjekter. Jeg elsker også WP CLI.

4. Følger du en fast plan hver dag? I så fall hvordan ser det ut?

Jeg har en ganske fast tidsplan, men det handler mer om å definere store blokkeringer for arbeidstid. Jeg vil vanligvis sette meg ned for å sende e-post rundt klokka 9, med målet å være ferdig innen kl. Ting som ikke kan gjøres på 5-10 minutter, får en passende kode i gmail (endringer, utenfor rekkevidde, migrering, tilbud) og blir lagret for senere. Så bytter jeg til stående skrivebord og jobber fra kl. Jeg tar omtrent 30 minutter til lunsj og får en ytterligere 3 timers arbeidsblokk fra 12: 30-3: 30. Så vil jeg bytte tilbake til å sitte og jobbe gjennom det som er igjen i innboksen – forberede tilbud, gjøre noen få forespørsler om endring …

I løpet av de store tidsblokkene har jeg fokusert enten på første utvikling eller endringsforespørsler. Hvis jeg har et stort nettsted å migrere, overfører jeg det i bakgrunnen mens jeg gjør endringsforespørsler.

5. Hva er det du gjør på daglig basis som hjelper deg med å fortsette å komme inn?

Det viktigste jeg gjør for å fortsette å komme inn er å overgå kundens forventninger og ha fornøyde kunder. 50% av arbeidet mitt er prosjekter fra tidligere klienter, og ytterligere 25% er henvisninger fra tidligere klienter.

Å dele det jeg lærer gjennom blogg- og kodebitene mine, hjelper meg å vokse og bygge et omdømme. Bidra til open source prosjekter som WordPress core, Genesis core og mine offentlige plugins hjelper også. Men verdien i disse er mer indirekte og diffuse. Hvis jeg prøver å måle avkastningen på disse tingene, er den ganske lav, men jeg gjør det fordi jeg liker det.

Å holde kunder glade har en enorm avkastning og er akkurat det rette å gjøre.

(Oppfølgingsspørsmål) Er det mulig du kan utdype litt om hvordan du holder kundene dine glade?

Et av de beste verktøyene for å ha fornøyde klienter er å se på potensielle kunder før de blir din klient. Se etter vanlige røde flagg: urealistisk estimering av tid og pris, trenger funksjonalitet som du ikke har opplevd i å levere, kommunikasjonsmatch (klienten vil ha alt gjort via telefon, du kommuniserer via e-post) …

Når et prosjekt ikke går bra, kan du gå gjennom det og se om det er noe du kunne ha gjort for å forhindre enten problemet eller å godta prosjektet i utgangspunktet. Jeg tror en stor del av meg å ha fornøyde kunder er valgskjevhet (velg de rette menneskene å samarbeide med).

En annen måte er å overgå forventningene, og dette gjøres ofte i backend. Når en klient gir deg et design, forventer hun at nettstedet du bygger skal stemme overens med det designet på fronten. Men det er mange måter å implementere et design i WordPress. Målet mitt er å alltid levere en elegant løsning, for å sikre at nettstedet er enkelt å administrere uavhengig av frontens kompleksitet. Mange av kundene mine kommer tilbake til meg spesielt av denne grunn – de har jobbet med andre utviklere og finner alltid nettstedene jeg bygger for å være enklere å administrere.

6. Har du noen vaner eller ritualer som hjelper deg med å holde deg jordet hele dagen?

Med hjemmekontor kan det være vanskelig å finne en balanse mellom arbeid og liv. En ting som virkelig hjelper er å bruke min kones jobb til å definere arbeidstiden min. Når hun kommer hjem (vanligvis 4: 30-5: 30) er jeg ikke lenger “på jobb”. Jeg lar datamaskinen ligge på kontoret, lukker døren og er hjemme.

7. Hva gjør du på dager der du ikke jobber aktivt med et prosjekt for en klient?

Jeg holder meg ganske opptatt, det er vanligvis alltid noe som må gjøres. Hvis jeg er ferdig med den første utviklingen av de prosjektene jeg har planlagt den uken, har jeg vanligvis endringsforespørsler for andre prosjekter, eller utenfor endringene (faktureres separat). Og når jeg virkelig ikke har presserende frister, er det alltid forbedringer av pluginene mine som må gjøres og har blitt satt av.

8. Hvordan er livsstilen forskjellig fra hva du forventet da du startet?

Det er virkelig opp til meg å bestemme hvor høyt eller lite stress mitt arbeid kan være. Hver gang jeg har et prosjekt som går dårlig, gjør jeg en post mortem for å finne ut hvilke måter jeg kunne ha forbedret eller unngått det. Dette inkluderer endringer i salgsprosessen min (å finne nye måter å eliminere dårlige prosjekter), endringer i kontrakten min og endringer i kommunikasjonsprosessen gjennom hele prosjektet. Som frilanser har jeg frihet til å ta på meg prosjekter jeg liker, så jeg prøver mitt beste for å bare ta på meg prosjekter jeg vil like.

Den andre tingen som jeg ikke forventet er hvor vanskelig det er å ta ferie. Jeg kan ikke koble av på lengre tid uten måneder med planlegging og et stort treff på inntekten. Jeg tok to uker fri denne sommeren for å besøke familie og reise. Måneden før jeg dro kunne jeg ikke påta meg noe arbeid og måtte avvikle eksisterende prosjekter. Måneden etter reise reiste jeg sakte opp virksomheten min (begynte å jobbe, men fikk ikke betalt for en måned til). De to ukene fri reduserte min årlige inntjening med omtrent 20% (2,5 måneder uten ny inntekt).

Jeg kan reise i flere måneder og jobbe med 50% kapasitet, men det er ikke realistisk for meg å noen gang forvente en rimelig periode på 0% med mindre jeg ansetter noen. Jeg vil sannsynligvis ikke ansette noen siden jeg liker fordelene med en enkelt frilanser-livsstil mer enn kostnadene, men det er absolutt noe som må vurderes.

9. Når slutter du å se på blåopplyste skjermer på slutten av dagen? (På gode dager og dårlige dager.)

Vanligvis ca 4: 30-5:30. Men når jeg må jobbe sent, er skjermen ikke blålys siden jeg bruker fl.ux ��

10. Når du ser gjennom porteføljen din, har du hatt noen veldig imponerende kunder, (Yoast, University of Cambridge), hva gjorde du for å skille deg fra mengden og lande flere kunder med høy profil?

Jeg gjør ikke en veldig god jobb med å beskrive min unike verdi gjennom nettstedet mitt. Min nåværende webside ble bygget da jeg fokuserte på mindre prosjekter, og å oppdatere meldingen er et av målene mine for 2015.

Jeg var i stand til å få de fleste av mine større kunder fordi personen som tar ansettelsesbeslutningen også er en utvikler og er kjent med arbeidet mitt. Ved å gi ut plugins, tutorials, tekstutdrag og bidra til større prosjekter har jeg kunnet bevise min verdi for tekniske beslutningstakere. For de fleste av de andre prosjektene jobbet jeg med dem på et mindre prosjekt, og når de først skjønte hva jeg brakte til bordet, benyttet de meg til andre prosjekter.

11. Hva er et råd du vil gi til en håpefull WordPress-utvikler nettopp startet?

Det er mer arbeid der ute enn det er utviklere av høy kvalitet som gjør det. Etter min mening er en av de beste måtene for en utvikler å få mer virksomhet nå å bidra til prosjekter med andre topputviklere. Talentene dine blir gjenkjent, og når de utviklerne får arbeid som ikke passer for dem, vil de sende det på din måte.

Jeg så bare på statistikken min. Av de siste 200 personene som kontaktet meg for å jobbe, tok jeg på meg 13 prosjekter. Det betyr at jeg avslår 93,5% av arbeidet som kommer min vei. Dette er av en rekke årsaker – utenfor ferdighetssettet mitt, for kort tidslinje, for lite prosjekt og mange andre grunner. Jeg vedder på at mange andre utviklere ville ha lignende statistikk hvis de så ut.

Når jeg ikke passer, prøver jeg å anbefale folk det kan være. Og den beste måten jeg vet hvem jeg skal anbefale er ved å se dem i aksjon, bidra til prosjekter jeg følger og jobber med.


Takk for at du tok deg tid til å fortelle oss om dagen din og arbeidet generelt, Bill. Hvis det er noen spørsmål du vil legge til listen, en slags utvikler (tema, plugin, osv.), Eller til og med en bestemt utvikler du vil at vi skal intervjue neste, vennligst gi oss beskjed i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map