WordPress ble opprinnelig bygget for å være et enkelt bloggesystem som gjorde publisering av innhold på nett til en lek. Med tiden har den omgjort til et fullverdig Content Management System (CMS). Brukere har nå full kontroll over utformingen og funksjonaliteten til WordPress-nettsteder. Uten innhold betyr design og funksjon ingenting, og i den forbindelse forblir WordPress tro mot sine røtter: oppretting og styring av innhold.


Mens mange funksjoner er innebygd i WordPress-baseprogramvaren, forblir innholdsoppretting den viktigste kjernen. Med det i tankene, la oss se nærmere på WordPress-visuelle redaktøren i dette innlegget, og hvordan du bedre kan utnytte det.

WYSIWYG

WordPress lar deg lage og administrere innhold visuelt i stedet for å kode det direkte i filene dine. Dermed kalles det en WYSIWYG-redaktør eller “What You See Is What You Get” for de uinnvidde. Redigeringsverktøyet har tre deler:

  1. Visual Editor
  2. Tekstredigerer (der du kan angi kode)
  3. Media Uploader (for å laste opp bildefiler)

Som standard er Visual Editor aktiv når du oppretter et nytt innlegg eller en side (sider > Legg til ny eller innlegg > Legg til ny). Hvis det av en tilfeldighet ikke er aktivt, klikker du på det:

pic1

WYSIWYG betyr at det du ser i Visual Editor mens du redigerer innlegget ditt, er det som vil vises i det publiserte innlegget. Tekstredigereren lar deg legge inn ren tekst, og lar deg også legge inn kode (HTML-markering) direkte som om du jobbet med den faktiske HTML-filen. Du aktiverer den ved å klikke på Tekst fanen til høyre for redaktøren:

pic11

Media Uploader gjør nettopp det: laster opp mediefiler til mediebiblioteket slik at du kan sette dem inn i innleggene dine som du ønsker:

pic10

Med denne korte introduksjonen til den kraftige WordPress-visuelle redigereren, la oss nå se hvordan du kan bruke noen nøkkelknapper til å lage og redigere innhold. Jeg bruker Blogger-temaet fra freebiesamlingen vår for illustrasjonene.

Legger til tekst

Det første er å fyre opp en ny side eller et innlegg og åpne den visuelle redaktøren: Gå til innlegg > Legg til ny. Som standard vil du se en kondensert verktøylinje når du oppretter et nytt innlegg:

pic2

Klikk på Kitchen Sink-ikonet for å avsløre andre formateringsalternativer i verktøylinjen:

pic3

For grunnleggende oppretting og styring av innhold, vil de ovennevnte formateringsalternativene gå bra. Selv om du er ny på WordPress, vil de fleste ikonene være kjent fra andre tekstredigerere som Microsoft Word. Faktisk utfører alle ikonene på den visuelle redaktørens verktøylinje den samme funksjonen som identiske ikoner i Microsoft Word gjør, så jeg har vist ut de mindre kjente å diskutere.

For å legge til tekst, skriv ganske enkelt innholdet ditt i redigeringsvinduet. Noen ganger kan det hende at innholdet ditt allerede er skrevet et sted, og i så fall kan du ganske enkelt lime det inn som vanlig eller formatert tekst fra Word ved å bruke disse knappene på verktøylinjen:

pic4

Det er raskt å bruke denne ruten, og den visuelle redaktøren gjør en god jobb med å bevare mye av formateringen fra Word – bedre enn standardkopi og lim inn. Imidlertid, som du snart vil oppdage, er det ikke en feilfri jobb, og noen ganger kan du ende opp med manglet tekst. Jeg synes at det er mye lettere å lime inn som ren tekst og deretter gjøre formateringen inne i den visuelle redigereren.

Fjern formatering fra teksten

Som vi har sett eller som du vil se når du eksperimenterer med disse formateringsknappene, har den visuelle redigereren svakheter når det gjelder håndtering av formatert tekst importert fra andre tekstredigerere. Så du kan finne ut at det er bedre å jobbe med vanlig gammel tekst. Dette er knappen du skal bruke for å fjerne formatering fra importert tekst:

pic5

Uthev teksten din og klikk på den knappen. Teksten din vil nå ha standardformateringen for temaet ditt. Vær oppmerksom på at denne knappen ikke fungerer for noen formateringstyper, for eksempel blokkeringskoder og overskrifter. Det er andre formateringsknapper som tar vare på disse typene.

Endre teksttype

Du kommer til å ha flere teksttyper i dokumentet, inkludert avsnitt og overskrifter. Hvis du vil endre teksttypen din, markerer du tekstdelen du vil endre og klikker på rullegardinmenyen for format ytterst til venstre i redigeringsverktøylinjen. Velg formatet du vil ha, og du er ferdig:

pic8

Det er klart at du kan formatere innleggene dine slik du vil, men sørg for at det er noe struktur for konsistens. Seksjonsoverskrifter bør for eksempel ha samme overskriftsformat, for eksempel Overskrift 2, mens den primære overskriften typisk er Overskrift 1. I tillegg skal standard avsnittstekst ha et standardformat, og det samme bør forhåndsformatert tekst og adresser.

Husk: standardformatene for de forskjellige teksttyper avhenger av temaet ditt. Hvert tema har sin egen standard styling for typene du ser i rullegardinboksen for format.

Bruke Avsnitt skriv inn rullegardinboksen for å fjerne formatering fra topptekstene siden Fjern formatering -knappen fungerer ikke for overskrifter og blokkeringer.

Bruke Blockquote -knappen for å formatere eller fjerne formatering av blockquote:

pic9

Fullskjermredigering

pic13

Hvis du liker å jobbe med minimale distraksjoner, vil du finne fullskjermmodus ideell for deg, og dette er knappen som aktiverer den. Den lukker ganske enkelt alle ikke-essensielle ting på skjermen og lar deg bare være med innholdsboksen og en kondensert verktøylinje som automatisk skjuler seg og vises når du holder musepekeren på siden.

Sett inn mer tag

pic12

Selv om dette er en ofte oversett egenskap hos den visuelle redaktøren, er det veldig nyttig når det gjelder å vise innleggsutdrag på bloggen din. Som du allerede vet, hvis du har publisert innlegg på bloggen din, viser WordPress utdrag av disse innleggene på hjemmesiden og arkivsidene. WordPress forkorter imidlertid utdragene tilfeldig, og dette kan være i midten av en setning.

Det er her de nifty Sett inn mer taggfunksjonen er nyttig. Den lar deg spesifisere nøyaktig hvor utdraget skal ende. En lenke som peker på hele innlegget vil bli satt inn der du spesifiserte utdraget til slutt. Det er mange måter du kan formatere denne taggen på, men husk at den som standard bare fungerer for innlegg (ikke sider):

pic14

Merk: Bruken av Sett inn mer koden er avhengig av støtten til det valgte temaet. De fleste gjennomtenkt utviklede temaer støtter det, men noen gjør det ikke.

Legg til og fjern koblinger

pic15

Det er enkelt å sette inn og fjerne koblinger ved å bruke disse knappene. De er inaktive som standard til du markerer teksten du vil lage lenken. Knappen til venstre legger til en lenke mens den til høyre fjerner lenker.

Spesielle karakterer

pic6

Hvis du noen gang har brukt spesialtegn-knappen i Word, bør også dette være kjent. Imidlertid er denne mer intuitiv ettersom den viser HTML-og NUM-kodene til et tegn når du holder musepekeren over det:

pic7

Hvis du er en vanlig WordPress-bruker, er sjansen stor for at du allerede er kjent med de fleste tingene vi har sett på ovenfor, men for nye WordPress-brukere bør dette være en hendig startguide til den visuelle redigereren i WordPress; dens evner så vel som dens begrensninger.

Jeg vil også høre fra deg om hvordan du bruker den visuelle redigereren. Har du noen tips eller triks du vil dele?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me