WordPress har alltid blitt rost som et av de mest SEO-vennlige og optimaliserte innholdsstyringssystemene (CMS) der ute – til og med rett utenfor boksen! Men det er fremdeles noen veldig viktige og grunnleggende første skritt du vil ta når du først installerer WordPress på bloggen eller nettstedet ditt for å hjelpe deg med å optimalisere SEO-siden på installasjonen din og sikre at du er på riktig vei for å rake godt i søk motorer. I tillegg vet alle høye rangeringer = trafikk og vel, trafikk = penger.


Dette innlegget er for deg som har det nettopp installert WordPress og vil optimalisere nettstedet deres for å forsikre deg om at de ikke trenger å gå igjennom tonnevis med arbeid senere for å fikse den grunnleggende SEO-siden på nettet.

1. Sjekk personverninnstillingene

Dette er et veldig grunnleggende trinn, men VELDIG viktig. WordPress har dette lille alternativet under Innstillinger -> Personvern der du kan stille inn nettstedet til å “blokkere søkemotorer”. Noen verter som har automatisk installasjonsfunksjoner, kan installere WordPress med denne innstillingen som standard, noe som vil forhindre at du blir indeksert i en hvilken som helst søkemotor..

Sørg for å sjekke at innstillingen er satt til alternativet som sier: “La søkemotorer indeksere dette nettstedet.”.

WordPress personverninnstillinger

2. Optimaliser Permalinks

Som standard bruker WordPress en veldig “skitten” URL-struktur som ser noe slik ut: http://www.example.com/blog/?p=70

Av SEO- og brukervennlighetsgrunner bør du alltid ha en URL-struktur som består av nøkkelord som forteller deg noe om en side bare ved å se på den. Heldigvis har WordPress en “permalink” -innstillingsside som lar deg endre URL-strukturen til noe mer SEO-optimalisert. Så ta turen over til Innstillinger -> Permalink og velg alternativet som sier “Innleggsnavn” eller skriv inn din egen tilpassede URL-struktur nedenfor.

Innstillinger for WordPress Permalink

Merk: For de fleste vil WordPress oppdatere .htaccess-filen automatisk for å gjenspeile den nye permalinkstrukturen, men for noen må du kanskje oppdatere den manuelt. Du vet det fordi du får en liten advarsel, og du vil få 404 feil på nettstedet ditt.

3. Installer SEO-plugins

Noe av det beste med WordPress er muligheten til å installere plugins som vil legge til en tilleggsfunksjon på nettstedet ditt. Når det gjelder SEO, er det mange WordPress-plugins å velge mellom, hvorav mange kan være veldig nyttige for å forbedre nettstedets samlede On-Page SEO.

Alt i en SEO-pakke eller WordPress SEO-plugin av Yoast

Først vil du få en SEO-plugin som lar deg enkelt legge til metabeskrivelser og metatitler til blogginnleggene dine. Jeg har prøvd flere der ute og minYoast SEO favoritt plugins for dette er Alt i ett SEO-pakke”Og“WordPress SEO Av Yoast“. Personlig bruker jeg All In One SEO-pakken fordi jeg allerede har brukt den i lang tid, og det ville være veldig arbeidsintensivt å bytte til plugin av Yoast.

Når du velger SEO-plugin for nettstedet ditt, må du huske å teste noen få og finne den du liker best. Forsikre deg om at du virkelig liker det, for når du har et par tusen innlegg på bloggen din, vil du ikke bytte plugins og måtte gå gjennom alle innleggene dine for å fikse alle metatitler og beskrivelser.

Google XML-nettkart

Et nettstedskart er alltid en god idé. I utgangspunktet er det en liste over alle lenkene på nettstedet ditt som du ønsker indeksert, og du kan laste det opp via Google Webmastere, slik at du kan fortelle Google hvilket innhold du har på nettstedet ditt, og hva de bør gjennomsøke og indeksere..

De Google XML-områdekart er min favoritt plugin for å lage sitemaps. Det vil automatisk generere nettstedskartet ditt hver gang for å skrive et nytt innlegg, og det vil gi søkemotorene beskjed om at nettstedskartet er oppdatert.

Automatiske SEO-koblinger

Etter min mening Automatiske SEO-koblinger er et must-plugin. Denne pluginen lar deg legge inn nøkkelord og velge en URL for hvert. Plugin vil da automatisk erstatte det søkeordet i blogginnleggene dine med en lenke til den matchende URL-en. Det er en veldig effektiv tverrbindingsteknikk som tar veldig liten innsats.

De automatiske SEO-koblingene kan også brukes for tilknyttede selskaper som ønsker å markedsføre produkter via nøkkelord på nettstedet ditt. Og ja, det er et alternativ å legge til ikke-følge til noen individuell søkeordlenke.

Skrive SEO Content Plugin

Scibe SEO er et premium-plugin som har fått mye popularitet i det siste, og som garantert vil være et av de beste innholds- og koblingsbyggingspluginene der ute. Plugin-en ble opprettet av den veldig populære “CopyBlogger”, og den fungerer på medlemsbasis. I utgangspunktet legger det til et helt SEO-analysesystem på nettstedet ditt, så når du skriver et nytt innlegg, kan det skanne det og gi deg alle slags SEO-tips for å forbedre blogginnlegget når det gjelder innhold, nøkkelord, metatagger… osv. Plugin vil også vise deg kilder du kan få relaterte lenker til innleggene dine i, samt identifisere innflytelsesrike brukere av sosiale medier som kanskje vil dele innholdet ditt.

Skrive SEO

4. Velg et SEO-vennlig WordPress-tema

Velg et WordPress-tema er også veldig viktig for SEO. Mange gratis temaer der ute har krypterte koblinger som går til ekle spillsider som gjør at du mister verdifull siderangering. Fordi dette er nettsteder som kanskje ikke er relatert til ditt, kan det å skade rangeringene dine koble til dem.

Et annet problem er at noen temaer ikke utnytter overskriftsetiketter (h1, h2, h3, h4 ..) på riktig måte, innholdsposisjonering (posttekst skal alltid komme foran sidefeltet) eller bare er kodet så dårlig at søkemotorbotene vil ha problemer med å gjennomsøke nettstedet ditt ordentlig.

Hva du skal se etter i et WordPress-tema:

Her er noen ting du vil lete etter mens du velger WordPress-tema.

  • Nettstittelen skal være en h1-overskrift på hjemmesiden og en h2-overskriften på andre sider
  • Alle innleggstitler skal ha h1-taggen
  • Brødsmulernavigering
  • Neste og forrige innleggslenk
  • Relaterte innlegg på enkeltinnlegg
  • Ren semantikk – sjekk med w3c
  • Forsikre deg om at det ikke er noen “fishy” lenker i temaet som peker til skisserte nettsteder

Innebygde SEO-alternativer?

Jeg personlig liker ikke innebygde SEO-alternativer i WordPress-temaene mine. Hovedårsaken er at hvis jeg noen gang vil bytte tema, er min SEO-innsats på siden nå tapt. Så etter min mening er det en veldig dårlig idé. For noen mennesker som egentlig bare vil sette opp et raskt nettsted, kanskje med bare noen få sider (som en rask tilknyttet destinasjonsside), kan innebygde SEO-alternativer være ok. Nedenfor er en rask titt på seo-alternativene som Nick legger til temaene sine på på Elegante temaer.

Elegante temaer SEO

Det kan være lurt å sjekke ut min elegante temaomtale hvis du er interessert i å kjøpe pakken deres.

5. Legg til Analytics-sporing til temaet ditt

Det er ikke nødvendigvis et SEO-trinn, men å sette opp sporingssystemet med en gang vil hjelpe deg å holde oversikt over hvor mange som besøker nettstedet ditt, samt overvåke hvordan de kom dit. Å følge nøye med på analysene dine kan virkelig hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt i fremtiden.

Det er mange plugins der som lar deg konfigurere sporingskoden på nettstedet / bloggen din (for eksempel Yoast Google Analytics-plugin). Imidlertid inkluderer mange av de premium temaene der ute et alternativ i administratorpanelet der du kan lime inn koden din, og den vil automatisk inkludere sporing i toppteksten eller bunnteksten på nettstedet ditt..

Personlig ville jeg bare åpne opp header.php- eller footer.php-filen og satt inn koden manuelt.

6. Legg til sosial bokmerke for temaet ditt

Vi vet alle hvor viktig sosial innflytelse er når det gjelder rangering av nettsteder i disse dager. Og selv om det ikke øker rangeringene dine, er det fortsatt viktig for å generere trafikk og følgere. Så du vil absolutt ønske å installere noen sosiale bokmerke-knapper på nettstedet ditt, for eksempel tweet-knappen, google plus-knappen og facebook-lignende-knappen, samt legge inn lenker til sosiale profiler..

Nedenfor er noen plugins jeg har brukt og likte.

Social Box Social Widget

WordPress Social Box

Dette er favoritttillegget mitt for å vise frem de sosiale profilene dine på temaets widgetiserte sidefelt. Det lar deg ikke bare vise frem lenkene dine, men det viser også en teller for dine følgere. I tillegg har jeg brukt det på WPExplorer tidligere, og det har fungert bra!

Sticky Bar Social Sharing WordPress Plugin

WordPress Social Sticky Bar

Sticky Bar er en virkelig fantastisk WordPress-plugin som vil legge til en statisk delingslinje på nettstedet ditt, slik at brukere enkelt kan klikke for å like, tweet eller hva du vil. Den har noen gode alternativer, og siden den legger til en klebrig bar, vil den alltid være synlig for leserne dine, noe som gjør det mer sannsynlig at de klikker på knappene.

Merk: Virker som om denne pluginen ikke lenger er tilgjengelig (trist ansikt). Her er et godt, gratis alternativ – Glatte sosiale delingsknapper.

7. Skriv / legg til episk innhold

Nå som du er ferdig med å sette opp det grunnleggende, er det eneste som gjenstår for deg å skrive Episk innhold. Til syvende og sist er den største faktoren for om du vil få trafikk og få folk til å dele nettstedet ditt innholdet ditt. Du må sørge for at nettstedet ditt gir verdi til leserne. Og ikke bare vil det med flott innhold hjelpe deg å rangere og få folk til å dele nettstedet ditt, men det vil også hjelpe deg å samle følgende. Og for noen nettsteder er dine følgere det som vil gi mest inntekt for deg i motsetning til passive besøkende.

Sammendrag

Hvis du får gjort det grunnleggende først og riktig, vil det gjøre SEO-arbeidet ditt i fremtiden til en enklere oppgave. Jeg har sett mange mennesker som ikke endret permalinkstrukturen før etter at de hadde hundrevis av innlegg, noe som betydde at de måtte opprette TONN av viderekoblinger bare for å flytte siderangeringen til den nye URL-strukturen. I tillegg, hvis du får all den grunnleggende SEO fra veien helt fra begynnelsen, kan du fokusere på de viktigere tingene som innhold og sosiale medier.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me