Webinarer og WordPress: The Whys and the Hows

Har du lagt merke til at alle konkurrentene og de store navnene i bransjen din bruker webinarer? Vil du finne ut mer om denne formen for kommunikasjon og hvordan du kan bruke den til å utvide publikum og virksomhet? Vil du forsikre deg om at du ikke blir igjen?


I denne artikkelen lærer du om fordelene med webinarer og hvordan du med hell kan integrere dem i markedsføringsstrategien. Vi vil også diskutere noen av de beste webinarløsningene der ute for å hjelpe deg med å finne best mulig passform med dine mål.

Fordelene med webinarer og WordPress

Webinarer og WordPress

Flere og flere bedrifter er vert for webinarer. Så hva er fordelene, og hvorfor bør du vurdere å gå ned på webinarruten?

Samhandle med publikum

Et webinar er en fin måte å komme tett på og personlig med publikum. Gjennom webinarer kan du samhandle og få kontakt med menneskene der ute og virkelig få et inntrykk av hva de tenker og ønsker. Dette vil hjelpe deg å få en bedre forståelse av målgruppen din og begynne å bygge et fellesskap basert på nettstedet ditt.

Selge produktene dine

Enten du selger kurs, medlemskap på et nettsted, varer eller tjenester, er et webinar en effektiv måte å markedsføre premiumvarer. I stedet for bare å oppgi varen din på nettstedet ditt og håpe at folk er interessert, kan du få de besøkende til å registrere seg på et webinar. Gjennom webinaret kan du demonstrere produktet ditt, vise det i handling, forklare hvordan det løser et problem, svare på spørsmål og virkelig overbevise kundene dine om at det er noe de trenger.

Å vokse postlisten din

E-postlister er en viktig måte å holde kontakten med publikum på, og i tillegg til å velge det beste plugin-plugin for nyhetsbrev, er webinarer en flott måte å vokse dem på.

Når du driver et webinar vil du samle e-postadresser når folk melder seg på. Disse e-postadressene kan deretter legges til adresselisten din (forutsatt at du får tillatelse under påmeldingsprosessen) og brukes til å markedsføre ytterligere webinarer ved siden av markedsføring av nytt innhold og produkter.

Legge til flott innhold på nettstedet ditt

Når du begynner å bruke webinarer, bør de umiddelbart bli en del av strategien for innholdsmarkedsføring. Når du er ferdig, kan webinarer arkiveres og publiseres på nettstedet ditt, noe som gir nyttig informasjon presentert på en annen måte.

Bruke spørsmål fra webinaret

Alle sliter fra tid til annen med å komme med interessante og relevante ideer om blogginnlegg. Du vil skrive artikler som vil hjelpe mennesker med et problem de har, men det er ofte vanskelig å tenke på hva disse problemene kan være i forhold til din nisje.

Det er her webinarer kan være svært nyttige. Velg å åpne chatten for spørsmål på slutten av webinaret. Du kan deretter bruke disse spørsmålene til å danne blogginnlegg så vel som fremtidige webinaremner.

Hvis du kjører en serie webinarer, kan du også se nøye etter gjentagende spørsmål eller temaer der folk sliter med å forstå eller løse. Dette kan godt bety at det ikke er nok informasjon der ute som signaliserer et gap i markedet du kan benytte deg av.

Sparer tid

Å håndtere publikum spørsmål og krav kan være ekstremt tidkrevende og få deg til å svare på e-post til alle tider av døgnet. Et webinar er en veldig effektiv måte å spare tid på og håndtere flere kundesøk samtidig.

Ved å samhandle med publikum sammen, gjør du deg tilgjengelig, engasjerer deg med kundene dine og takler problemene deres. Når webinaret er ferdig vil du ha mer tid til resten av bedriften.

Tjene penger på webinarer

Webinarer trenger selvfølgelig ikke være gratis, og noen tjener mye penger på å drive dem. Imidlertid, hvis du skal ta betalt for et webinar, trenger du virkelig å tilby god valuta for pengene, spesielt ettersom det er så mange webinarer der ute som du ikke trenger å betale for å se.

En måte å komme seg rundt på er å samarbeide med andre store aktører i din nisje eller bransje. Ved å tilby et webinar med foredrag fra en rekke store navn vil du være berettiget til å be om et gebyr.

Webinarer for premiuminnhold

En annen måte å bruke webinarer er å tilby dem som en del av ditt WordPress medlemskap nettsted. Ved å legge til månedlige webinarer som premiuminnhold, vil medlemmene føle at de får pengene sine verdt.

Det er også en god måte å dele informasjon i et annet format, som kan bidra til å holde folk interesserte og oppmuntre dem til å fortsette å betale for et månedlig abonnement på nettstedet ditt. Igjen kan webinarene arkiveres og gjøres om til en ressurs, og øke volumet av innhold du tilbyr.

Klientanskaffelse

Hvis du tilbyr en tjeneste, er webinarer en fin måte å få flere kunder. Tilby et webinar, eller en serie webinarer, for å lære målgruppen å gjøre tjenesten du tilbyr selv.

Hvis du for eksempel er en nettstedutvikler, kan du kjøre et webinar som lærer folk hvordan du lager et grunnleggende nettsted. Ved å følge webinaret ditt, vil seerne få tillit til deg og anerkjenne ekspertisen din. På slutten av webinaret vil mange kunne bygge sine egne nettsteder, men andre vil fremdeles ikke være trygge nok til å gjøre det. Dette er når du tilbyr tjenestene dine.

Slik kommer du i gang med webinarer og WordPress

Det er en rekke profesjonelle løsninger som du kan bruke for å være vert for dine egne webinarer. Her er noen av de beste alternativene der ute.

WebinarJam

WebinarJam

WebinarJam er, på sitt mest grunnleggende nivå, et tillegg for Google Hangouts, men med noen veldig imponerende og verdige markedsføringsfunksjoner. Kanskje den største trekningen for store bedrifter er det ubegrensede antallet deltagere på webinarene dine som støttes.

Det koster ingen ekstra kostnad eller ekstra kostnad for å arrangere et webinar med over et bestemt antall mennesker, så jo flere seere du tiltrekker, desto bedre. Andre funksjoner inkluderer:

 • Alternativet å legge til 10 samtidige høyttalere til hver webinarøkt
 • Chatter i sanntid med publikum
 • Inviter publikumsmedlemmer til å delta direkte i sendingen din
 • En sanntids oppfordring til å kjøpe produkter
 • Full integrasjon av betalingsgateway hvis du betaler for webinarene dine
 • Integrasjon med alle autosvar

Som du kan se, er WebinarJam et kraftig verktøy. På ulemper er ikke webinarene selv vert på nettstedet ditt, og til £ 397 for et års abonnement er ikke prisen for alle!

EasyWebinar

EasyWebinar

EasyWebinar er en populær løsning for webinarer som integreres med WordPress via en plugin. EasyWebinar utnytter kraften til YouTube Live og Google Hangouts, noe som gjør det ekstremt pålitelig. Du kan streame til et ubegrenset antall seere, lage så mange arrangementer du vil, og tilby private eller offentlige møter. Det gir også et fantastisk utvalg av markedsføringsverktøy. Hovedfunksjonene inkluderer:

 • Forhåndsinnspilte videohendelser streamet i sanntids webinarøkter
 • Live-hendelser kan konverteres til eviggrønne eller automatiserte hendelser
 • Fungerer med WordPress, OptimizePress 2, Leadpages og mange andre sidebyggerprogrammer
 • Oppretter alle sider som er nødvendige for markedsføring (registrering, takk, hendelse, replay og nedtelling sider)
 • Oppretter en automatisert e-postsekvens
 • Vakkert optimaliserte maler

For å være vertskap for arrangementer på ditt eget domene, må du kjøpe lisensen og installere WordPress-plugin. Salg til samme pris som WebinarJam, EasyWebinar kommer ikke billig, men det tilbyr en imponerende service for prisen.

WebinarIgnition

WebinarIgnition

WebinarIgnition er en profesjonell, men likevel grei løsning, og kan være et fornuftig alternativ for de som nettopp begynner i webinarfeltet. Tilgjengelig som en plugin, integreres WebinarIgnition sømløst med ethvert WordPress-tema og er relativt enkelt å sette opp.

WebinarIgnition lar deg lage både live og automatiserte webinarer, i tillegg til å tilby alle verktøyene du forventer i forhold til markedsføring av et webinar. Andre funksjoner inkluderer:

 • Gjør det mulig å integrere hvilken som helst videostrøm (som Google Hangouts eller LiveStream) i din Live eller Automated webinar-side
 • Lar besøkende registrere seg via sin Facebook-pålogging
 • En Live Console Hub betyr at du kan administrere ditt live webinar mens det skjer
 • Mulighet for å velge en spørsmålsboks eller live chat-område på din live webinar-side
 • Tilpassbare sidemaler
 • Salg og konverteringssporing

Mye billigere enn WebinarJam eller EasyWebinar, WebinarIgnition vil koste en engangsavgift på $ 97. Dette gjør det til et flott alternativ for de som ønsker en profesjonell webinar-løsning på et budsjett.

Avsluttende tanker om webinarer og WordPress

Enten du driver en eCommerce-butikk, et medlemsnettsted eller en blogg, webinarer tilbyr så mange fordeler for alle typer virksomheter, det er på tide å begynne på alvor å vurdere å drive dem. Når du har valgt webinarløsningen for deg, kan du identifisere hva du vil tjene på webinarene dine og skreddersy hver hendelse deretter. Så lene deg tilbake og se på at bedriften din trives.

Tilbyr du webinarer på nettstedet ditt? Hvilken webinar-løsning bruker du og hvilke tips vil du gi til noen som nettopp startet i webinar-spillet?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me