Како функционира веб хостинг?

У почетку када направите веб локацију или веб програмер то уради за вас, она се чува само у вашем рачунару. Свет неће бити свестан ваше веб локације јер немају приступ вашем рачунару. Интернет је решење. Ако ваша веб локација мора бити доступна преко интернета, она се мора сместити у посебан рачунар који се зове сервер. Ваша веб локација биће домаћин на одређеном серверу који нуде компаније за хостинг.

Сервер и центар података

Центар за податке

Сервер је посебан уређај или рачунар који чува веб странице које прегледавате преко Интернета да бисте добили приступ. Сервер је у основи повезан са хостинг компанијама које их изнајмљују за вашу веб локацију.

Можемо повезати сервер са станом; То је стан у којем се налазе датотеке са веб локација.

Дата центар може бити соба или посебна зграда у којој се налази неколико сервера, рутера, прекидача и фиревалл-а са одговарајућим резервним напајањем и редундантним комуникацијским везама..

Поред тога, дата центар може бити приватни или заједнички. Будући да дата центар свакодневно ради из дана у дан, мора имати клима уређај и уређај за сузбијање пожара.

Које су врсте веб хостинга?

Заједнички веб хостинг

Дељење основа хостинга

Дељено веб хостинг је основна врста хостинга где више власника веб локација дели ресурсе сервера. Свака веб локација на серверу за дељење хостинга делиће један заједнички ИП који је на серверу.

Ову врсту хостинга најчешће користе почетници који су нови у хостинг окружењу, Блогери и мали власници веб локација. Ово је јефтиније од осталих врста хостинга. Заједничке основе веб хостинга за почетнике

ВПС хостинг (Виртуал Привате Сервер) веб хостинг

ВПС хостинг

ВПС хостинг, код ове врсте веб хостинга, сервер је заправо подељен и свака партиција делује као наменски сервер веб локацији која се у њима чува. То је само практично приватно; реалност је да се читав сервер дели између корисника. Можда имате приступ роот-у свом простору на серверу, али активности неких других веб локација могу мало утицати на перформансе ваше веб локације.

Овај хостинг има могућност управљања великим прометом и брзим прометима. ВПС се препоручује онима којима је потребна већа контрола на страни сервера и не могу себи да приуште улагања на наменском серверу.

Мало је скупље од Заједничког веб хостинга, али јефтиније од наменског веб хостинга.

Наменски веб хостинг

Наменски хостинг сервер

Намјенски веб хостинг је врста гдје се један сервер изнајмљује кориснику. Корисник ће имати роот приступ серверу. Ако сте наменски корисник сервера, тада можете само да сместите веб локацију на сервер. Успешност ваше веб странице зависиће од тога колико добро подносите хостинг окружење. Намјенски веб хостинг нуди максималну контролу и боље перформансе сервера. Што је већа снага, већа је и цена; стога је прилично скупо.

Цлоуд веб хостинг

Хостинг сервер у облаку

Скуп сервера је састављен и назива се Цлоуд; они ће угостити групу веб локација. Дакле, више рачунара заједно ради на високом промету и шпицима за веб локације. Веб странице ће користити виртуелне ресурсе неколико сервера.

Цлоуд хостинг је прилично скуп, али обично је доступан уз наплату по употреби.

Врсте веб хостинга – Како одабрати план веб хостинга?

Класификација веб хостинга на основу оперативног система.

На основу оперативног система сервера постоје две главне врсте хостинга; Виндовс веб хостинг и Линук веб хостинг. Обе имају своје јединствене карактеристике и ограничења.

Линук веб хостинг

Линук је систем отвореног кода и не треба платити накнаде за лиценцирање за коришћење Линука као оперативног система сервера и стога нуде Линук веб хостинг услуге за нижу цену. Линук веб хостинг је пожељан када ваша веб апликација користи оквире као што су ВордПресс или Јоомла итд. Ова врста хостинга користи се за веб локације направљене помоћу ПХП, МиСКЛ и Апацхе. Штавише, пружа вам више контроле и флексибилности у контроли сервера. Има много лакшу и бољу контролну таблу као што је цПанел који се користи за управљање веб локацијама и е-маиловима.

Виндовс веб хостинг

Ово је веб хостинг где сервер користи Виндовс као свој оперативни систем. Ако сте упознати са Виндовс оперативним системом, онда ћете се сигурно добро проводити користећи Виндовс сервер. Ова врста хостинга пожељна је за Виндовс апликације или веб локације. Претпоставимо да ако користите .НЕТ Фрамеворк за развој веб апликације, онда је Виндовс хостинг једина опција да га угостите. Мицрософт даје пуно ажурирања за Виндовс сервер софтвер. Дакле, нема места за грешке и биће брзо поправљено ако их има.

Који је платформа или језик скрипте за вашу веб локацију? – Пронађите одговарајући план веб хостинга

Ствари које су важне приликом одабира добре услуге хостинга

Увек је боље знати ваше захтеве пре него што одаберете план веб хостинга.

Када је у питању добављач хостинга, боље је истражити их и проверити све врсте прегледа, а исто тако и пар фактора као што су перформансе сервера, цена, функције, подршка за кориснике, локације сервера и још много тога.

Да бисте сазнали више, проверите наше упоређивање веб хостинга или погледајте наше 10 најбољих избора за хостинг.

Која је разлика између хостинга и имена домена?

Шта је хостинг?

Хостинг је у основи услуга која се пружа за чување веб локација на уређају или посебном рачунару који се зове сервер, тако да је доступан корисницима који прегледавају Интернет.

Шта је име домена?

Чување веб локације на серверу није довољно. Мора да постоји јединствено име да бисте га препознали. Ово јединствено име ваше веб странице познато је као Име домене. Обично пружатељи услуга хостинга пружају ову услугу имена домена.

Назив домена и хостинг заједно иду заједно са веб страницама. Обоје су саставни део веб странице ако су доступне путем интернета. Једноставним речима, можемо рећи да је хостинг место на коме веб локација борави а Име домена је адреса / име тог места. Најбољих 10 пружалаца регистрације домена за 2018

Како функционише име домена?

Узмимо пример из реалног света да бисмо разумели како функционише име домена. Сваки предмет на који наиђете имаће име које ће се моћи идентификовати. Одједном ћете препознати људе који вам прилазе по вашем имену.

Слично томе, веб локација мора да има име да би се идентификовала путем интернета. Међутим, веб странице имају своју ИП адресу путем које можемо добити приступ одговарајућој веб локацији.

Назив домене намењен је људском разумевању, али не помаже прегледачу. Дакле, Интернет има ДНС (Домаин Наме Систем) сервер који функционише као телефонски именик. Овај сервер има базу података која чува имена веб локација и њихове одговарајуће ИП адресе.

Када затражите веб локацију која користи њено име домена у прегледачу, ДНС претвара име у његову еквивалентну ИП адресу.

Врсте имена домена

ТЛД – Домен највишег нивоа

Ова имена домена су највишег нивоа у ДНС хијерархији. .цом, .цо итд. су проширења домена највишег нивоа.

ццТЛД – код државе Топ Левел Домаин

Ова имена домена обично имају проширење са два слова и намењена су за одређене географске локације попут државе. На пример: .ус, .ук, .ин итд.

гТЛД – генерички домен највишег нивоа

То може да региструје било ко и било где. Уобичајена проширења овог типа су .нет, .орг, .биз итд.

Како да региструјете име домена?

  1. Замислите добро име које је релевантно за вашу веб локацију
  2. Постоје шансе да не буде доступно име које желите за своју веб страницу. Дакле, боље је имати резервна имена.
  3. Планирајте добар и приступачан регистар домена који ће резервисати ваше име домена.
  4. Ако је име домене доступно, купите га.
  5. Након регистрације, промените ДНС запис тако да усмеравате ваше име домена са веб хостингом.

Окончање

Дакле, то је све што имамо за крајње смернице за хостинг веб странице. Надам се да морате научити нешто ново!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me