Велики број посетилаца можда жели да провери власника веб странице коју посећују. Примарни разлог за то је што потенцијални купци желе да знају да ли ће моћи да добију један или два предмета који планирају да купе. То је зато што постоји пуно лажних пословних веб локација које обећавају брзу и поуздану испоруку, али понекад неки купци остану ништа недељу или две касније. То се још више погоршава када нема одговора на жалбе о испоруци које су послали купци. Ови проблеми отежавају успешно функционисање легитимних пословних веб локација.


Регистровање домена веб локација 

Оно што већина потенцијалних купаца и посетилаца веб локација не зна је да се домени пословних веб локација строго региструју. Влада је тражила од власника пословних веб локација да региструју своје веб локације као да се ради о пословима с опеком и зидовима. Разлог за то је тај
Приликом регистрације, власник веб странице мораће да достави неке основне личне податке као што су:

 •  Име
 •  Контакт информације
 •  Кућна адреса 

Нажалост, неки од личних података који се траже од новог власника веб странице могу се приказати јавно. Ово се сматра потенцијално опасним за власника веб странице због високе учесталости крађе идентитета. Крађа идентитета један је од најтежих проблема за власника веб странице јер злонамерни појединци могу те податке искористити за прављење другог пословног веб мјеста у сврху преваре потенцијалних купаца података о њиховим кредитним картицама. Овде долазе регулатори пословних веб локација, јер откривају пословне веб странице које су уредно регистроване у својој држави и оне које нису.

Регулатори за веб сајтове 

Регулатори веб локација као што је Међународна корпорација за додељена имена и бројеве (ИЦАНН) сада од власника веб локација траже да региструју своје домене како би били укључени у базу података Вхоис. Сврха овога је да потенцијални купци омогуће одређивање читљивости веб локације јер они сада могу лако комуницирати са власником веб локације због потенцијалних проблема. 

Власници веб локација могу да региструју своје пословне веб локације у свом стамбеном простору ако имају пребивалиште код куће, на виртуалоперативном подручју или на месту где имају стварну продавницу од опека и малтера. Ицанн захтева од власника веб локације да обезбеди четири најважнија поља информација као што су:

 •  Име регистранта
 •  Адреса
 •  Адреса Е-поште
 • Број телефона

Шта је ко? 

Вхоис протокол упита користи се за добијање основних информација о веб локацији и регистрованом власнику. То се лако постиже коришћењем бесплатних претраживача Вхоис Лоокуп, као што је ввв.домаинтоолс.цом. Због лакоће коришћења ове апликације, лични подаци власника веб странице могу се лако прикупити. То је разлог због којег већина власника предузећа радије користи услугу опција приватности коју нуди њихов провајдер веб хостинга.

Опције приватности за ВебХостингХуб 

Ко се сам користи корисно је за потенцијалне купце са пословних веб локација, али на жалост може се користити за стицање личних података утврђених власника веб локација. Већина власника нових веб локација не воли да се њихови лични подаци лако виде будући да су подложни злонамерним делима непознатих особа. Ове информације могу да користе веб сајтови и трговци на мрежи како би им послали понуде производа поред нежељене поште.
Како би смањили ову безбедносну забринутост, неки добављачи веб хостинга нуде функцију приватности домена тако да се лични подаци власника веб локације остају приватни. Услуга није укључена у основне пакете који се нуде постојећим и новим власницима веб локација и може се користити уз додатну накнаду. Имена домена обично немају задану опцију приватности домена.

Предности функције опције приватности 

Предност употребе опције приватности за ВебХостингХуб је та што ће провајдер веб хостинга бити онај који прво прима све поруке послане власнику веб локације. То значи да

 •  адреса Е-поште
 •  Контакт информације
 •  Поштанска адреса
 • Број телефона

Од добављача веб хостинга поставља се лична информација регистрованог власника пословне веб локације. Само име регистрованог власника заправо ће бити стварне информације које ће уступити пружатељ веб хостинга јавности.

Додатна услуга коју нуди добављач веб хостинга је да ће се е-поруке послате власнику веб локације филтрирати. Све е-поруке или филтриране е-поруке затим ВебХостингХуб шаље власнику веб локације на приватну адресу за подешавање е-поште. У зависности од пакета, ВебХостингХуб може филтрирати продајне позиве, нежељене позиве, нежељену пошту, па чак и нежељену пошту која се тиче домена. Ово дугорочно користи власнику предузећа јер ће вријеме на одлагање нежељене поште с поштанског сандучета бити минимизирано. Додатна предност плаћања опције приватности је да власник веб локације има нижи ризик од преваре, узнемиравања и крађе идентитета..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me