WordPress este la fel ca o paradigmă de cynosure printre diverse platforme de sistem de gestionare a conținutului (CMS). Utilizarea și avantajul acestui gen particular au fost mereu la cerere. Cu toate acestea, fie că este vorba despre o întreprindere la scară mică, un mediu sau o manipulare individuală; toată lumea este unicul antreprenor de acest tip. În mod semnificativ, un atribut a fost încurajat în sistemul WordPress, ceea ce motivează un utilizator să efectueze alocarea multisite pe același nume de utilizator sau domeniu. Această afirmație specifică a dus la o nouă eră a dezvoltării site-urilor web, în ​​care fiecare obsedat de tehnologie și un utilizator laic se bucură de fezabilitate..


Caracteristica atribuită este cunoscută sub numele de WordPress Multisite. În acest articol vom începe cu o imagine de ansamblu asupra WordPress Multisite, de ce s-ar putea să aveți nevoie de ea, cum să activați asistența multisite în WordPress și diferitele avantaje ale utilizării multisite pentru instalarea WordPress. Sa incepem!

Prezentare generală a site-urilor WordPress

Multisite este un algoritm avansat în cadrul platformei WordPress, introdus în 2010, care permite utilizatorului să creeze mai multe conturi pentru bloguri sau site-uri conexe. Datorită acestei funcții versatile, puteți crea cu ușurință mai mult de 1000 de bloguri în cadrul unei singure instalări WordPress. În plus, o amalgamare a diferitelor site-uri web ale întreprinderilor la scară largă poate fi gestionată în mod judiciar profitând de acest sistem distinctiv. Diferitele accesorii de conținut care pot fi gestionate aici includ rețelele de socializare, conținut de bloguri, redactări multiple sub-domeniu și așa mai departe.

În cadrul unui server totul este împuternicit; ulterior, începând cu 2010, au existat anumite modificări terminologice care sunt evidențiate mai jos pentru cunoștințele utilizatorului:

 • WordPress MU, care a fost cunoscut sub numele de Multisite sau MS este acum denumit WordPress cu funcția Multisit
 • Blog este cunoscut sub numele de Site (adică un blog pe care un utilizator îl poate folosi pentru înscriere)
 • A teren este denumită Rețea (adică un grup de bloguri susținute de blogul tată unde se fac înregistrările). O instalare cu mai multe site-uri are o singură rețea decât dacă un utilizator folosește un plugin special care permite mai multe rețele
 • Administratorul site-ului este denumit Super Admin, care oferă acces la toate prin rețea completă
 • Tabloul de bord Administrator de rețea este cunoscută ca o modificare cheie odată cu lansarea WordPress 3.1, câmpul Super Admin este relocat într-un tablou de bord independent. Această zonă este accesibilă făcând clic pe fila Administrator de rețea prezentată în bara de administrare WordPress
 • Tabloul de bord al administratorului site-ului este zona de administrare WordPress pe care o văd vizitatorii și utilizatorii obișnuiți și unde se poate accesa cu ușurință toată funcționalitatea standard WordPress

Următoarea secțiune a acestui conținut evidențiază cerința de bază a unui sit multiseț WordPress. În general, există două tipuri de scenarii în care un utilizator solicită mai multe site-uri web pentru domeniul său, cum ar fi:

 1. Invitarea publicului pe site-urile gazdă: Cu siguranță, un cont Multisite poate fi creat de o persoană fără nici o luptă cu ajutorul administratorului. Și „blogurile” sau sub-site-urile vor fi găzduite fie pe site.com/new-site, fie pe new-site.site.com (subdirectorii sau subdomenii) în funcție de setările / configurarea dvs..
 2. Găzduirea unui lanț de rețele interne: În această categorie, o afacere de dimensiuni mici sau mari creează autentificarea lor multisolată pe platforma WordPress pentru a coleca aceeași sarcină a gestionării conținutului. O multitudine de site-uri web sunt inițiate printr-o singură instalare WordPress, ceea ce face procesul complet ușor de utilizat și lipsit de riscuri. De exemplu, o școală cu sucursale diferite poate solicita o platformă Multisite pentru a-și reda conținutul serviciilor și pentru a-l ține la curent.

Cum să activați mai multe site-uri WordPress

În mod semnificativ, cel de-al treilea aspect al acestui articol evidențiază un punct important: cum să activăm WordPress Multisite? O scurtă conotație de alocare a unui Multisite este percolată, care este descrisă în următorii șase pași.

Pasul 1: Creați o nouă instalare WordPress self-hosting

Acesta este primul pas către călătoria de a permite un multi-site în rețeaua dvs. (dacă nu aveți deja instalat WordPress). În consecință, dacă aveți deja o instalare WordPress, puteți să o convertiți în mai multe site-uri, trebuie doar să vă asigurați că dezactivați (dacă este doar temporar) toate pluginurile dvs. active pentru a preveni eventualele conflicte (le puteți reactiva întotdeauna după configurarea rețelei multisite).

Pasul 2: Activați mai multe site-uri

Pentru a autoriza funcția de meniu de configurare a rețelei, trebuie să activați mai întâi Multisite în fișierul wp-config.php. Pentru a face acest lucru, deschideți-vă fișierul wp-config.php și introduceți codul următor mai sus acolo unde arată / spune „Asta este totul, opriți editarea! Blogging fericit ”:

/ * Multisite * /
define ('WP_ALLOW_MULTISITE', adevarat);

După ce faceți acest lucru, conectați-vă la tabloul de bord WordPress sau dacă ați fost deja conectat să actualizați pagina pentru a continua pasii următori.

Pasul 3: Instalarea unei rețele

Pasul de mai sus autorizează elementul de configurare a rețelei în meniul dvs. Instrumente, astfel încât să puteți naviga la Administrator / Instrumente / Configurare rețea din tabloul de bord WordPress, unde veți găsi noua pagină „Creați o rețea de site-uri WordPress”, astfel încât să puteți configura lucrurile..

Configurare WordPress Multisite

Imaginea de mai sus este pentru o instalare de gazdă locală. Veți vedea că vi se oferă posibilitatea de a alege sub-domenii și subdirectoare (de multe ori alegerea nu este oferită atunci când setările serverului existente interzic alegerea dvs. – instalarea locală văzută mai sus folosește un director). A sub-domeniu este o platformă de rețea bazată pe domenii, în care sunt utilizate site-uri la cerere. A subdirector este o cale, care se bazează pe site-uri la cerere. Selectați oricare doriți, puteți, de asemenea, să reconfigurați contul de rețea pentru a utiliza oricare alegere după instalare. (Reconfigurarea poate fi un pic)

Detaliile din rețea sunt completate în mod implicit, dar cu siguranță se pot face modificări:

 • Adresa serverului: URL-ul domeniului pe care îl utilizează o persoană fizică pentru a accesa instalarea WordPress
 • Titlul rețelei: Titlul rețelei îl folosește în ansamblu
 • Adresa de e-mail Admin: Adresa de e-mail a utilizatorilor ca super administrator al rețelei

În cele din urmă, verificați din nou elementele și faceți clic pe instalare!!

Notă: Sistemul de instalare poate executa o verificare pentru un sub-domeniu wildcard atunci când nu le-ați configurat. Vă rugăm să ignorați aceste tipuri de avertismente dacă nu se referă la rețelele dvs. Mai mult, este întotdeauna recomandat ca începătorii să parcurgă cerința serverului și înainte de a crea o pagină de rețea cu informații despre caracteristica sub-domeniu wildcard.

Pasul 4: Activarea rețelei

Pentru a activa rețeaua dvs., trebuie doar să urmați instrucțiunile furnizate de WordPress așa cum se vede pe ecranul evidențiat mai jos.

Wordpress Multisite

Acum, faceți o copie de siguranță a fișierelor wp-config.php și .htaccess accesibile înainte de a face următoarele modificări doar pentru a încerca ceva..

1. Adăugați liniile de mai jos la fișierul dvs. wp-config.php:

define ('MULTISITE', adevarat);
define ('SUBDOMAIN_INSTALL', fals);
define ('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'wordpressintegration.com');
define ('PATH_CURRENT_SITE', '/');
define ('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
define ('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

2. Adăugați liniile de mai jos pentru fișierele dvs. .htaccess:

ReescrieEngine Activat
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]

# adăugați o lamă de finalizare la / wp-admin
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? Wp-admin $ 1wp-admin / [R = 301, L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (Wp- (conținut | admin | include). *) $ 2 [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (. * \. Php) $ 2 [L]
RewriteRule. index.php [L]
Notă: Dacă nu aveți un fișier .htaccess, atunci trebuie să-l creați în același director cu fișierul lor wp-config.php. Și dacă există un fișier .htaccess, atunci înlocuiți liniile WordPress existente cu aceste noi. Asigurați-vă că copiați codul exact cum este în ecranul panoului de administrare, codul de mai sus este un exemplu, dar este posibil să nu fie 100% la fel ca ceea ce aveți nevoie.

După inițializarea și executarea acestor pași, conectați-vă din nou folosind linkul furnizat. Unul poate șterge memoria cache și cookie-urile browserului pentru a vă autentifica.

Pasul 5: Setări de administrare rețea

Acum, veți căuta linkul Administrator de rețea din meniul derulant opțiunea Site-ul meu sau în bara de administrare WordPress.

Tabloul de bord WordPress

Prin intermediul acestuia, puteți schimba în mod adecvat și rapid administratorul de rețea în tabloul de bord al administratorului site-ului. Acest lucru se realizează făcând clic pe opțiunea de legătură a tabloului de bord către oricare dintre site-urile preferate de pe Site-urile mele.

Exemplul 4.

Pasul 6: Administrare

Ați creat o rețea Multisite! Mai multe informații pe care trebuie să le examinați. Vă rugăm să priviți peste Administrare rețea multisolată ghid creat de WordPress pentru a vă ajuta să înțelegeți cum funcționează noua dvs. instalare multisite.

Concluzie

Multisite WordPress este un instrument excelent, cu multe avantaje. Doar câteva dintre diferitele merite de a avea un multizolaj WordPress includ:

 • Crearea automată de bloguri sau site-uri pentru orice tip de utilizator (fie că este vorba de afaceri individuale, mici sau mari)
 • Dezvoltare nelimitată de site pentru un singur utilizator
 • Diverse teme pe diferite părți ale site-ului dvs.
 • Utilizatorii au fezabilitatea de a plasa widget-uri, antete, fundaluri și meniuri pe site-ul respectiv, indiferent de tema lor
 • Site-urile pot fi integrate între ele sau separate
 • Acest sistem și procedură completă sunt lipsite de riscuri și definite de utilizator, ceea ce menține un profan la ușurință absolută

Așadar, în închidere se poate spune cu siguranță că un WordPress Multisite este o platformă remarcabilă, care a permis mulți utilizatori să creeze site-uri complexe dintr-o multitudine de motive. Spuneți-ne cum merge procesul pentru multe site-uri în comentariile de mai jos. Sau împărtășiți modul în care ați utilizat mai multe site-uri pentru instalarea WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me