Farë kuptohet nga WHOIS private?

Të gjitha informacionet e kontaktit që keni hyrë gjatë procesit të regjistrimit të emrit të domain-it ruhen automatikisht në bazën e të dhënave WHOIS, një bazë të dhënash publike që përmban të gjitha detajet e kontaktit dhe regjistrimit dhe informacionin për çdo domen të regjistruar me një regjistrues të veçantë. Ky informacion është i disponueshëm publikisht dhe mund të arrihet nga kushdo që dëshiron të. Meqenëse informacioni vihet në dispozicion të publikut, do të thotë se ai është i pambrojtur.
Sidoqoftë, ekziston një mënyrë për të mbrojtur informacionin tuaj që ruhet në bazën e të dhënave WHOIS. Ky proces i mbrojtjes së bazës së të dhënave WHOIS quhet WHOIS Private, i njohur gjithashtu si Domain Privacy. Domain Privacy ndihmon në mbrojtjen e informacionit tuaj personal duke e fshehur atë nga sytë e publikut, të cilët, nga ana tjetër, ju ndihmojnë të mbroni ju nga spammers, telemarketers dhe individë të tjerë të paskrupull, nga përfitimi i informacionit tuaj personal.


A ofron InMotion WHOIS Private dhe si funksionon?

Si pjesë e angazhimit të InMotion për të siguruar një përvojë të sigurt dhe të shëndetshme për klientët e saj, InMotion ofron shërbime të Domain Privacy për klientët e saj. Sidoqoftë, shërbimi nuk është një tipar standard i paketës së tij të pritjes, por përkundrazi ofrohet si një shërbim shtesë. Si një shërbim shtesë, do të thotë që shërbimi ofrohet me një kosto, e cila aktualisht mund të blihet me një kosto prej 9,99 $ në vit për një fushë. Edhe pse kostoja mund të konsiderohet pak e shtrenjtë, përfitimi që u sjell atyre që dëshirojnë të mbrojnë informacionin e tyre privat tejkalon koston.

Sapo klienti blen intimitetin e domain, InMotion zëvendëson të dhënat e informacionit publik për emrin e domain me informacionin e vet të InMotion. Informacioni i zëvendësuar do të përfshijë adresën e postës elektronike, numrin e telefonit dhe adresën fizike përveç Emrit të Organizatës, pasi është pronari ligjor i domenit.
WHOIS Private ose Private Domain është i disponueshëm për të gjitha fushat, përveç atyre me një zgjatje .us.

Si mund të marr shërbimin e Intimitetit të Domainit të InMotion?

Mbrojtja e informacionit tuaj WHOIS nga Mbrojtja e Domainit të InMotion është mjaft e lehtë. Thjesht ndiqni hapat pasues:

  •  Së pari, duhet të identifikoheni në Panelin tuaj të Menaxhimit të Llogarisë ose AMP;
  •  Sapo të keni hyrë në faqe, nënvizoni mbi “Domain” dhe klikoni “Menaxho Domain”;
  •  Më pas do të silleni në një faqe ku do të shihni fushat tuaja të listuara. Në anën e djathtë të domeneve tuaja është një lidhje “Shto Privatësi”, kliko në atë që korrespondon me domenin që ke dashur të jesh privat.
  •  Klikimi i butonit do t’ju sjellë në një faqe faturimi ku mund të lidhni transaksione me departamentin e faturimit të InMotion në lidhje me shërbimin tuaj të ri. Ju mund të vendosni të përdorni informacionin tuaj ekzistues të kartës së kreditit të ruajtur në sistemin e tyre ose mund të shtoni një të re. Shtë e rëndësishme që të pajtoheni me Kushtet e tyre të Shërbimit duke e lexuar me kujdes dhe pastaj pasi të keni kuptuar dhe rënë dakord, klikoni Dorëzoni. Shtë e rëndësishme të theksohet se edhe pse shërbimi i intimitetit u shtua në domenin tuaj pasi të klikonit “Dorëzo”, mund të zgjasë deri në 24 orë para se njerëzit e tjerë të shohin azhurnimet e informacionit WHOIS.

Klientët e tanishëm mund të dërgojnë me email në emailin e mbë[email protected] ose të telefonojnë 888-321-4678 ose 757-416-6575 (për klientë ndërkombëtarë) ndërsa klientë të rinj ose ata që nuk kanë akoma llogari pritje të InMotion, mund të kontaktoni [email protected] ose telefononi numrat e dhënë më lart.

A do të jem akoma në gjendje të ndryshoj ose azhurnoj informacionin tim WHOIS?

Ju lehtë mund të modifikoni ose ndryshoni informacionin tuaj WHOIS duke modifikuar detajet tuaja të regjistrimit. Detajet e regjistrimit mund të modifikohen përmes Panelit tuaj të Menaxhimit të Llogarisë. Kjo është ajo që ju duhet të bëni.

  •  Hyni në Panelin tuaj të Menaxhimit të Llogarisë (AMP);
  •  Hover mbi Domains në menunë e sipërme dhe pastaj kliko Menaxho Domain;
  •  Klikoni në fushën ku doni të bëni një ndryshim nga një listë e fushave të paraqitura;
  •  Kjo do t’ju sjellë në një faqe ku do të shihni një listë të lidhjeve, do të gjeni dhe klikoni në linkun “Rishikoni ose ndryshoni detajet tuaja të regjistrimit”;
  •  Në ekranin që pason, klikoni në butonin “Ndrysho” pranë detajeve që dëshironi të ndryshoni;
  •  Pasi të shtohen informacionet, rishikoni me kujdes dhe pastaj kliko “Dorëzo”. Informacioni juaj duhet të ndryshohet deri tani, por zakonisht zgjat deri në 24 orë para se ndryshimet të jenë në dispozicion në WHOIS.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me