Slik utvider du ditt nettfellesskap med WordPress

Som et fleksibelt innholdsstyringssystem som er her for å bli, er WordPress et utmerket sted å sette opp nettmiljøet ditt. Imidlertid er du kanskje bare vant til å bruke plattformen for blogging, og ikke sikker på hvordan du best kan tilpasse den til et fellesskapsnettsted.


Heldigvis kan du opprette omtrent alle typer online fellesskap du kan forestille deg, takket være de mange relevante plugins som sømløst integreres med WordPress. Det er verktøy som kan hjelpe deg med å bygge fan-nettsteder, støttenettverk, interessebaserte grupper og mer.

I dette innlegget skal vi snakke om hvorfor du kanskje vil opprette et nettfellesskap i utgangspunktet. Så vil vi fremheve noen av de beste programtilleggene for å gjøre det, og presentere nøkkelfunksjonene deres. La oss komme i gang!

Hvorfor opprette et online fellesskap

Envato Forum

Et forum er et flott eksempel på et fellesside som gjør det mulig for brukere å komme sammen og diskutere et nisjeemne.

Et online fellesskap – for eksempel et forum, sosiale medienettverk, webside eller medlemskapsside – er en plattform der likesinnede kan slå seg sammen. Disse lokalsamfunnene kan være ment for støtte, nettverk eller bare for moro skyld.

Å opprette ditt eget samfunn gir en rekke fordeler, enten du er bedriftseier, blogger eller bare noen som leter etter et sted å henge på nettet. For eksempel:

  • Hvis du er bedriftseier, kan det hjelpe deg å skille seg ut blant konkurrentene dine og engasjere målgruppen mer dypt.
  • Hvis du er en blogger eller influencer, har du muligheten til å nå ut til et spesifikt nisjepublikum og bygge et dedikert lesertall.
  • Uansett hva lokalsamfunnets formål er, kan du kontrollere innholdet og utformingen, i motsetning til på en restriktiv plattform som Facebook.

Naturligvis har alle samfunnsnettsteder sitt eget unike formål og mål. Heldigvis gjør WordPress det mulig å designe dine til å dekke lokalsamfunnets behov med en rekke nyttige plugins.

Vi har valgt de fem verktøyene nedenfor nøye, med fokus på rangeringer, anmeldelser og viktige funksjoner. Selv om det ikke er en allomfattende liste, mener vi at dette er de beste valgene for å komme i gang på høyre fot, eller hjelpe deg med å utvide det eksisterende nettstedet ditt. La oss hoppe inn!

1. BuddyPress

Buddypress

BuddyPress lar deg opprette et sosialt medienettverk for dine kolleger, spesialinteressegruppe, familie eller noen andre. Det tilbyr en enkel, men tilpassbar plattform for å bygge og engasjere seg i samfunnet ditt.

Med BuddyPress kan medlemmene av nettverket ditt bygge personlige profiler, få kontakt med andre brukere og til og med opprette og samhandle i sine egne grupper. Du får alle fordelene med din egen, eksklusive plattform for sosiale medier, uten å kreve koding.

Det beste med BuddyPress er at det er gratis, og akkurat som WordPress er det mange BuddyPress-tillegg du kan laste ned gratis eller kjøpe for å utvide kjernefunksjonaliteten.

2. Innlagte brukerinnlegg

Bruker innsendte innlegg plugin

Innlegg fra brukeren lar deg gjøre WordPress-nettstedet ditt til en blogg med flere forfattere. Dette ligner på den BuddyPress-kompatible brukerbloggen, men med mer funksjonalitet.

Som frittstående plugin er brukerinnsendte innlegg et flott alternativ for nettsteder med innholdsfokus. Enten du driver med en hobbygruppe, et bransjesamfunn eller et nettsted med spesiell interesse, kan brukerne dine bli en del av fellesskapet ved å tilby sin egen innsikt og erfaring. Selvfølgelig gir denne plugin deg full kontroll over innleggene som er godkjent. For å aktivere disse innleggene, trenger du ganske enkelt å kopiere og lime inn en kortkode på en side, innlegg eller widget.

Plugin-en er gratis, og inneholder et grunnleggende innsendingsskjema og begrenset støtte. Du kan imidlertid oppgradere til premiumversjonen og motta en levetid på oppdateringer, full støtte og ekstra tilpasningsalternativer for innsendingsskjema.

3. Mongoose Page Plugin

Mongoose Page Plugin

Mongoose Page Plugin er en lett feed-plugin som lar deg bringe ditt aktive Facebook-fellesskap – og alle tilhengerne – til ditt WordPress-nettsted.

Med tillegg av en kortkode på en side, et innlegg eller en widget, kan du legge til Facebook-feeden din direkte på nettstedet ditt WordPress. Enda bedre kan brukerne samhandle med feedet ditt – å like, dele og kommentere – alt uten å forlate nettstedet ditt!

Denne plugins enkle og rene designen gjør den til et flott tillegg til ethvert nettsted. I tillegg gjør det brukervennlige instrumentbordet tilpasningen enkel. Som med de andre programtilleggene som er nevnt på listen vår, er Facebook Page Plugin helt gratis å bruke.

4. Enkelt medlemskap

Enkel plugin for medlemskap

Simple Membership er et plugin-medlemskap for nettsted som er lett, brukervennlig og kan tilpasses. Når denne plugin-en er installert, kan du enkelt opprette et medlemsnettsted for ditt online fellesskap.

Enten du ønsker å bygge et mer privat nettsted – bare slik at godkjente medlemmer kan delta – eller tilby forskjellige tillatelser til forskjellige medlemsnivåer, vil denne pluginen gjøre jobben. Enkelt medlemskap lar deg lage ubegrensede abonnementsnivåer, både gratis og betalt. Med betalte abonnement har du den ekstra fordelen med å akseptere sikre betalinger via PayPal.

Denne plugin-en er gratis, og siden den fokuserer på enkelhet, tilbys ingen tilleggsprogrammer eller tilleggsprogrammer. Den er fullt funksjonell på egen hånd, og vil komme deg i gang på kort tid.

5. bbPress

bbPress-plugin

Med bbPress forum-plugin kan du opprette et fullstendig forum på WordPress-nettstedet ditt, og det er en fin måte å starte samtalen på bloggen din. Siden fora er en enkel måte å få kontakt med likesinnede på, er dette et flott plugin-valg hvis du vil sette i gang nettlesfellesskapet ditt raskt.

Dessuten er denne pluginen godt designet for både nybegynnere og erfarne forummoderatorer. Med bbPress kan du enkelt konfigurere og moderere forumene. I tillegg kan du dele nettstedet ditt i seksjoner, og til og med tillate brukeropprettet innhold.

Som åpen kildekode-programvare er bbPress gratis å laste ned og bruke. Det er også mange bbPress-kompatible plugins – som Varsle (ingen spam) – som utvider verktøyets funksjonalitet og forbedrer brukeropplevelsen.


Enten du vil tilby støtte, bygge en fanbase eller gi et sted for likesinnede til å henge med, er WordPress en flott plattform for å opprette ditt online fellesskap. Faktisk er det dusinvis av plugins tilgjengelig for nettopp dette formålet.

I dette innlegget har vi introdusert deg for fem av våre anbefalte plugins for samfunnsbygging. Hvilke av disse pluginene for samfunnsbygging interesserer deg mest, og hvorfor? Eller har du en som bør legges til i listen Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me