Selg musikk online med WordPress

Å lage og drive en nettbutikk krever litt arbeid – det er ikke noe sukkerbelegg det faktum. Hvis du gjør det riktig, kan du imidlertid gjøre din nettbutikk til en levedyktig virksomhet. For å oppnå dette suksessnivået, må du designe butikken din slik at den samsvarer med typen produkt du selger, og hvis du har tenkt å selge musikk på nettet er det litt mer å vurdere.


For eksempel må butikken din settes opp på en annen måte for å tilby produkter som musikk, i motsetning til klær eller elektronikk. Du trenger en måte å enkelt selge digitale filer på butikken din, for eksempel den populære WooCommerce-plugin, samt en metode for å vise musikken din på en tydelig og organisert måte.

Selv om du alltid kan selge melodiene dine via iTunes eller BandCamp, er det en god ide å tilby din egen musikk, bonusspor eller til og med begrensede opplag (som tilpassede vinylplater) i din egen butikk. I dette innlegget skal vi vise deg hvordan du selger musikk på nettet med WordPress. Spesifikt hvordan du bruker WooCommerce og WooCommerce produkt tabell plugin for å selge din egen musikk på nettet. La oss komme på jobb!

1. Installer og installer WooCommerce for å selge musikk online

Før vi kommer i gang, antar vi at du har et WordPress-nettsted og er klar til å gå. WordPress er både kraftig og fleksibel, og kan enkelt brukes til å lage en blomstrende e-handelsbutikk.

Med dette ute av veien, er neste oppgave å legge til WooCommerce på nettstedet ditt. Denne enkle, men funksjonsrike plugin, forvandler WordPress-nettstedet ditt til en funksjonell butikk og gir enkle alternativer for deg å faktisk selge musikk online med WordPress:

WooCommerce-plugin

For å komme i gang, naviger til Plugins> Legg til nytt i WordPress-oversikten. Bruk søkefeltet til å finne “WooCommerce”, og klikk på Installere nå knapp:

Installer WooCommerce

Etter et øyeblikk merket en ny knapp Aktiver vil dukke opp. Velg det også, så vil WooCommerce være fullstendig konfigurert på nettstedet ditt!

På dette tidspunktet blir du ført til en kort veiviser:

WooCommerce Setup Wizard

Vi anbefaler på det sterkeste å gå gjennom disse få korte skjermene. De hjelper deg med å konfigurere den nye butikken din, etablere viktige sider og sette opp viktige elementer som for eksempel fraktpriser. For mer informasjon, se vår komplette guide for hvordan du installerer WooCommerce.

2. Legg musikken din til butikken

Når du har installert WooCommerce og gått gjennom installasjonsveiviseren, har du en tom butikk på hendene. Dette betyr at det er på tide å legge til produkter.

WooCommerce tilbyr en spesiell WordPress tilpasset innleggstype for å legge til produkter østover. Tilpassede innleggstyper ligner på å legge til blogginnlegg, bare med forskjellige alternativer som er spesifikke for innleggstypen (andre innleggstyper kan inkludere portefølje, attester, personale eller hendelseskalender). Hvis du vil legge til et nytt WooCommerce-element fra oversikten, går du til Produkter> Legg til nytt:

Legg til et nytt WooCommerce-produkt

Her kan du lage ditt første produkt. Du vil begynne med å gi den en tittel og beskrivelse ved å bruke de to første feltene. I høyre sidefelt kan du også tilordne produktet til en eller flere kategorier, gi det noen beskrivende koder og til og med laste opp bilder.

Imidlertid finnes ‘kjøttet’ av WooCommerce i Produktdata seksjon:

WooCommerce produktdata

Det er her du vil legge til all viktig informasjon om hvert element. Siden målet ditt er å selge musikk på nettet, er det første du vil gjøre å sjekke begge Virtuell og Nedlastbar bokser øverst. Dette vil endre alternativene du ser litt, for å ta hensyn til å selge musikkfiler på nettet i stedet for fysiske produkter:

WooCommerce nedlastbare produkter

Deretter kan du fortsette med å legge inn en pris for varen, og laste opp filen (e) kundene vil motta ved kjøp under Nedlastbare filer. Du kan også konfigurere om det skal være en grense for hvor mange ganger filene kan lastes ned, og om de utløper.

Resten av innstillingene i dette avsnittet er valgfritt, selv om du kanskje vil se gjennom dem uansett. I tillegg kan du sjekke ut Kort beskrivelse av produktet feltet rett nedenfor. Der kan du legge til innebygde lydspillere, slik at kundene kan høre hvordan musikken din høres ut.

For å gjøre dette, klikk på Legg til medier. Last opp lydfilen fra datamaskinen din, fyll ut detaljene og sørg for å velge Legge ned mediaspiller under Legge ned eller lenke:

WooCommerce innebygd mediaspiller

Dette vil legge til en enkel lydspiller i det korte beskrivelsesfeltet:

WooCommerce Media Player Kort beskrivelse

Når du er ferdig med å konfigurere det første produktet ditt, klikker du på publisere for å gjøre det live i butikken din. Gjenta deretter denne prosessen til du har lagt til alle sangene, albumene og så videre som du vil selge.

3. Lag et produktbord for å vise musikken din

Teknisk sett er de to første trinnene alt som kreves for å få butikken din i gang. Et tradisjonelt WooCommerce-oppsett er imidlertid ikke nødvendig den beste måten å selge musikk på nettet.

Hvis du lar ting være som de er, må kundene navigere til hver enkelt produktside for å sjekke ut all musikken din, lytte til eksempler på spor og bestille det de vil ha. Dette bremser dem betraktelig, noe som kan føre til tapt salg. Dessuten trenger musikkfiler vanligvis ikke mye kompleks beskrivelse eller store bilder, og standard WooCommerce-layout vekker ekstra oppmerksomhet til disse elementene..

I stedet kan du vise frem alt du har å tilby på en enkelt side ved hjelp av en produkttabell. Dette er en organisert, visuelt tiltalende måte å vise musikken på. Kunder kan se alt som er tilgjengelig i butikken din på en gang, og du kan gi alle nøkkelopplysningene mens de ikke overvelder dem med informasjon. I tillegg kan de legge til alt de vil i handlekurvene sine rett fra denne siden. Du kan til og med legge inn eksempler på lydavspillere direkte i tabellen for hvert produkt.

Hvis du vil sette opp en side som denne, trenger du WooCommerce produkt tabell plugg inn:

Dette verktøyet er optimalisert for å fungere problemfritt med WooCommerce, og lar deg tilpasse nøyaktig hvordan produktbordet ditt ser ut og hvordan det fungerer. Etter å ha kjøpt plugin-modulen, kan du installere den som en hvilken som helst annen tredjeparts plugin. Gå til Plugins> Legg til nytt og velg plugin-filen du lastet ned. Aktiver plugin, thøne, gå til WooCommerce> Innstillinger i dashbordet ditt. Naviger til Produkter kategorien, og velg Produkt tabeller for å oppgi lisensnøkkelen din:

WooCommerce produkt tabellinnstillinger

De mange innstillingene som tilbys her gjør det mulig for deg å finjustere hvordan produktbordet ditt fungerer. For eksempel under kolonner, kan du tilpasse nøyaktig hvilken informasjon som skal vises:

WooCommerce produkt tabell kolonner

Sørg for å ta med et bilde for hvert element, så vel som Kort beskrivelse (så mediaspillerne dine blir inkludert).

Filtrer nedtrekkene er en annen avgjørende setting:

WooCommerce produkt tabellfiltre

Ved å aktivere dette plasserer du rullegardinmenyer over tabellen din, som lar kundene sortere det etter nøkkelattributter som kategorier. Dette gjør det enkelt for dem å finne det de vil raskt.

Til slutt, merk av i boksen merket Kortkoder i tabellen. Dette kreves hvis du vil at de innebygde mediaspillerne skal fungere ordentlig:

WooCommerce-snarveier i tabellinnstilling

Hvis du vil ha mer informasjon om alle innstillingene du kan endre, vil du se på plugin-dokumentasjonen.

Lagre endringene når du er ferdig, og åpne deretter en ny side (via Sider> Legg til nytt). Klikk på Verktøylinje Veksle ikonet, og velg deretter Sett inn produktbord. Dette vil plassere en kortkode på siden din:

WooCommerce produktkortkode

Denne kortkoden henter inn alle innstillingene du nettopp tilpasset, og setter opp produktbordet automatisk. Du kan se hvordan det ser ut ved å bruke Forhåndsvisning knapp:

WooCommerce lydtabell

Hvis du vil, kan du fortsette å finjustere produktbordet ditt til det er helt riktig. Så fortsett og publiser den! Du er klar til å selge musikk på nettet. Kundene kan deretter bruke den til å se all musikken du har tilgjengelig og enkelt gjøre innkjøp.

Konklusjon

De beste butikkene er optimalisert for å matche den type produkter de tilbyr. For eksempel må du designe butikken nøye når du tar sikte på å selge musikk online med WordPress. WooCommerce er et utmerket utgangspunkt, men du vil også gi kundene en strømlinjeformet måte å utforske musikken din og gjøre valg, samt legge til andre WooCommerce-utvidelser for flere funksjoner og funksjonalitet.

Har du spørsmål om hvordan du konfigurerer WooCommerce-varene eller designer produktbordet ditt? Spør bort i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me