Slik migrerer du nettstedet ditt fra Joomla til WordPress

Har du et nettsted du vil flytte fra Joomla til WordPress? Etter vår mening er dette en fantastisk idé. WordPress er Hvis du for tiden bruker Joomla som CMS, vil denne artikkelen vise deg nøyaktig hvordan du flytter nettstedet ditt på to forskjellige måter.


Når det gjelder å flytte fra ett CMS til et annet, er det vanligvis tre måter å gjøre det på:

  1. manuelt
  2. Via et verktøy eller en tjeneste (programtillegg, utvidelse eller ekstern programvare)
  3. Ansett en profesjonell

Det at du endte opp med denne artikkelen, betyr sannsynligvis at du lurer på hvordan du gjør det selv, så vi kan ta alternativ 3 også fra bordet (men husk at det er der hvis du får støt senere på veien, og hvis du har et stort eller sammensatt nettsted, det er sannsynligvis det beste alternativet). Det første alternativet skal bare brukes hvis du er en erfaren utvikler. Igjen, det faktum at du ser opp dette betyr sannsynligvis at du ikke er en SQL- og PHP-ekspert som er klar til å takle farten manuelt. Det etterlater oss med god nummer 2.

I dette innlegget tar vi tak i hvordan du flytter nettstedet ditt ved å bruke et verktøy eller en tjeneste, i dette tilfellet en gratis plugin kalt FG Joomla til WordPress.

Forskjeller mellom Joomla og WordPress

La oss først se på et par utfordringer du kan støte på før vi går inn på hvordan du flytter nettstedet ditt fra Joomla til WordPress. Kanskje den største bekymringen folk flest har når de flytter fra en CMS til en annen, spesielt hvis du bruker en tjeneste, er at mens Joomla og WordPress begge er “content management systems”, startet de med forskjellige målmarkeder i tankene. På grunn av dette har de endt opp med å bli ganske forskjellige.

Joomla var opprinnelig ment som et CMS, mens WordPress startet ganske enkelt som en oversiktlig, brukervennlig bloggplattform. Dette betyr at administrasjonsgrensesnittene ikke bare er forskjellige, måten at hver CMS strukturerer innhold på nettstedet faktisk også er forskjellig.

Komponenter vs widgets

Joomla-komponenter tar for seg alle former for innhold utenfor artikkelen, inkludert ting som Menyer, toppbilder og lignende, som håndteres ganske annerledes av WordPress.

I WordPress får widgets vanligvis ett eller flere angitte områder der du kan velge å vise dem, så langt, stort sett det samme.

Temaer vs maler

Her er det egentlig ikke så stor forskjell. Maler og temaer omhandler begge innholdet i databasen og blir arrangert for besøkende.

Bannere, kontaktskjemaer osv

Dette er funksjoner som er inkludert i standard Joomla og har ikke et direkte motstykke i kjerne WordPress. Men vær trygg, det er plugins som kan installeres som håndterer denne typen ting.

Innen FG Joomla til WordPress-plugins viktigste funksjoner, handler mange av dem faktisk om å konvertere disse tingene til passende WordPress-kolleger (men i tilfelle av den gratis versjonen av plugin, blir ikke kontaktformularinformasjon eksportert – men det er enkelt nok å opprett et kontaktskjema med plugin).

Så med bekymringene adressert, la oss komme i bevegelse!

Hvordan migrere Joomla til WordPress med en plugin

Før du faktisk begynner å prøve å flytte nettstedet ditt, er det i din beste interesse å sikkerhetskopiere det. Du kan for eksempel bruke Joomla Akeeba-utvidelsen, eller sikkerhetskopiere nettstedet ditt manuelt. Du bør også teste farten på lokal utvikling. Du kan sjekke guiden vår for å installere WordPress lokalt for å se hvordan du konfigurerer en. Eller bare installer WordPress i en ny mappe hvis du allerede har et lokalt oppsett for Joomla.

Ved å teste overføringen fra Joomla til WordPress lokalt, kan du trene alle knekkene på din egen tid og i personvernet til din egen lokale server. Så når du har justert WordPress-versjonen av nettstedet ditt til perfeksjon, kan du bruke denne guiden til å flytte nettstedet ditt fra localhost til live server.

1. Installer WordPress i en ny mappe i lokal utvikling

Hvis du har Softaculous eller lignende programvare i Cpanel for din lokale dev-server, kan du ganske enkelt installere WordPress med ett klikk.

Hvis ikke, last ned den nyeste versjonen av WordPress fra nettstedet deres. Lag deretter en ny mappe i www- eller htdocs-mappen (avhenger av oppsettet), for eksempel joomlamove.

Installer WordPress lokalt

Åpne deretter din lokale phpMyadmin og lag en ny database, samt sjekk brukerkontoer.

Nå åpner WordPress-mappen i nettleseren din, og du bør se en installasjonsskjerm som ber deg velge et språk. Velg språket du velger, og fyll deretter ut databaseinformasjonen.

Nå er det bare å velge et nettstednavn og brukernavn / passord, så er du ferdig. Du har nå ditt nettsted for bevegelige tester satt opp lokalt, så det er på tide å gå videre til neste trinn.

2. Installer FG Joomla til WordPress-plugin på det lokale testområdet

FG Joomla til WP er et gratis programtillegg utviklet for å flytte alt innholdet ditt fra det ene CMS til det andre. Som nevnt er det gratis og heldig for deg å bli funnet i WordPress-plugin-katalogen i dashbordet.

Legg til nytt plugin - Joomla til WordPress

For å installere plugin-påloggingen til din lokale versjon på wp-login.php-siden, og åpne opp plugins-skjermen. Bare søk etter FG Joomla til WordPress-plugin for å installere og aktivere den.

Installer FG Joomla til WordPress Plugin

3. Begynn migrering av Joomla til WordPress

For å bruke plugin-hodet over til Verktøy> Import og klikk på “kjør importør” -koblingen under Joomla (FG) overskrift.

Bruk nå funksjonen til å “tømme alt WordPress-innhold.”

Gå til plugin-skjermen, og fjern alle WordPress-data.

Når du blir bedt om det, må du nøye fylle ut webadressen til nettstedet ditt og all relatert databaseinformasjon. Husk å dobbeltsjekke tabellen prefikset i PhpMyAdmin. Når du har fylt ut alt, må du teste databaseforbindelsen.

Fyll deretter ut resten av innstillingene for hva som passer dine behov. For eksempel å velge å importere metasøkkelord som tagger. Jeg vil også anbefale at du velger å ikke importere funksjoner med denne versjonen av plugin-en, da den ikke importerte de riktige under testene våre.

4. Tid for å flytte

Nå er det bare å klikke på start / gjenoppta import, og la plugin-en gjøre det magisk. Dette kan ta litt tid, avhengig av størrelsen på nettstedet. Hvis det er vellykket, bør du få en “Import fullført!” melding som vist nedenfor.

Start Importer + FG Joomla til WordPress Plugin

Hvis du har interne lenker i innholdet ditt (som du bør), sørg for å bla nedover forbi loggen, og klikk på modifiser interne lenker-knappen.

Endre interne koblinger - FG Joomla til WordPress Plugin

5. Adresse utvalgte bilder

Hvis du bruker funksjonene for funksjoner i Joomla, blir ting litt mer komplisert her. Hvis du ikke deaktiverte funksjonen for kjente bilder, og tar en titt på resultatene. Du vil se at pluginen ved et uhell ville ha gjort det første bildet av innlegget til det kjente bildet av innlegget, i stedet for det aktuelle bildet.

Men alt annet innhold er intakt, inkludert bilder i forskjellige innlegg, og de interne koblingene fungerer (viktigst er at permalinks er formatert nøyaktig på samme måte, så du trenger ikke gjøre noen viderekoblinger for eksisterende innhold).

Hvis du bare har noen få artikler i Joomla der hele artikkelbildet er forskjellig fra det første bildet i selve artikkelen, kan det være bedre å fjerne markeringen av alternativet for å importere det kjennete bildet i importinnstillingene og deretter bare oppdatere innleggene manuelt den nye WordPress-versjonen.

Men når mange innlegg blir berørt, blir det en ganske komplisert oppgave som innebærer flytting av mye data som er et passende tema for et komplett, dyptgående innlegg fra sitt eget (hvis du er interessert i å se et eksempel på et løsning, gi meg beskjed i kommentarene, jeg hadde allerede omtrent 30% av veien før jeg innså kompleksiteten til oppgaven..

6. Flytt moduler til widgets

Her er et annet punkt der forskjellen mellom de to CMS gjør at overgangen fra Joomla til WordPress er litt komplisert: moduler og widgets. De gode nyheter er at mange av de ofte brukte sidelinjene eller topp- / bunnområdet funksjonsbaserte modulene har nøyaktige motstykker i WordPress.

De dårlige nyheter er at du vanligvis ikke har så mye frihet når det gjelder plassering av widgets, som du gjør med å plassere forskjellige moduler på Joomla-siden din. Så migrasjonen er kanskje ikke perfekt.

Sidefelt / bunn (Header)

De fleste temaer har widgetområder i sidefeltet og bunnteksten. Hvis det er de eneste stedene du har moduler, gjør det ting ganske enkelt, da det er mange lignende alternativer tilgjengelig. Slik ser modulområdet til Joomla-eksempelet vårt ut:

Joomla-modulområdet

Og slik ser WordPress-widget-området ut:

WordPress Widget Area

Kanskje har du mange likheter også. Gå til Utseende> Widgets og se om ikke WordPress har det du trenger.

Brukte du en søkemodul i Joomla? Bare dra og slipp søkewidgeten fra i WordPress inn i widgetområdet. Du kan gjøre det samme for navigasjonsmenyer, bilder, siste innlegg eller kommentarer, for bare å nevne noen.

Søke widget - WordPress

Så er det moduler som det ikke er en innebygd widget for i WordPress, men som du kan installere plugins for å få tilgang til. For eksempel er det den “mest populære artiklene” -modulen som jeg bruker på Joomla-siden min. Jeg kan installere en tilsvarende plugin som tilbyr samme funksjonalitet.

Gå over til Plugins> Legg til nytt, og søk etter “mest populære innlegg”. Du har noen få forskjellige alternativer, men slipper taket WordPress Populære innlegg, i dette eksemplet.

WordPress Populære innlegg-plugin

Installer og aktiver plugin-modulen. Gå tilbake til Utseende> Widgets, og bla til bunnen, så ser du widgeten Populære innlegg fra WordPress.

WordPress Populære innlegg-widget

Du kan gjenta denne prosessen med andre Joomla-moduler som ikke er lett tilgjengelige i kjerne WordPress som widgets, siden de fleste har en tilsvarende gratis plugin..

Andre områder (logoer, toppbilder, ETC)

Så det er en modul du vil passe inn, som en logo eller topptekstbilde, som ikke går i de tildelte widget-områdene. Hvis det er et topptekstbilde eller -logo, med de nyeste temaene, kan du ganske enkelt bruke WordPress Customizer for å legge den til.

Navigere til Utseende> Tilpass og se hva alternativene dine er for temaet du har valgt (logo er vanligvis et alternativ i “Nettstedets identitet” eller “Topptekst” eller lignende)

WordPress Customizer

Det er imidlertid vanligvis begrensede alternativer for de fleste temaer, og selv om du har mange, kan de tilby noen alternativer for å plassere innhold på akkurat det stedet du ønsker.

Hvis du har et komplekst Joomla-nettsted med mange bevegelige deler, kan det være en god ide å ta en titt på WordPress-temaer med inkluderte sidebyggere (for eksempel vårt Total WordPress-tema) som lar deg enkelt plassere blokker med innhold akkurat der du vil, uten å måtte skrive en eneste kodelinje. Eller prøv en av de beste dra- og slipp-sidebyggerne en prøve med det nåværende temaet (bare vet at hvis temaet ikke ble satt sammen med pluginen eller hvis det ikke eksplisitt oppgir kompatibilitet, kan det være lurt å kontakte temaforfatteren bare for å være sikker på at du ikke får problemer med plugin-modulen).

Kontaktformularer / bannere

Når det gjelder kontaktskjemaer, bannere og andre komponenter fra Joomla, vil du sannsynligvis måtte stole på en lignende taktikk som med den mest viste artikkelen, installere en plugin som legger til funksjonaliteten du ønsker til WordPress.

Hvis du vil opprette og administrere kontaktskjemaer, kan du knapt gjøre det bedre enn Kontaktformular 7 plugin.

Concact Form Plugin - WordPress

Følg de samme trinnene som er beskrevet ovenfor, installer og aktiver det. Dette legger til et nytt menyelement til admin-dashbordet som heter “Kontakt”, hvor du går for å administrere kontaktskjemaene dine. Nå kan du flytte informasjonen manuelt fra Joomla-kontaktskjemaene:

Flytt kontakter fra Joomla til WordPress

Til de nye kontaktskjemaene du lager med Contact 7-pluginen.

Flytt kontakter fra Joomla til WordPress - WordPress-kontakter

Det skulle være det! Hvis du har andre Joomla-seksjoner å flytte over som en e-handelsdel, kan du se på tilgjengelige WordPress-plugins. For eksempel kan du prøve WooCommerce. Det er en brukervennlig plugin, så det vil ikke være noe problem å legge til noen få produkter.

Bonusplugin: CMS2CMS Joomla til WordPress

CMS2CMS: Automatisert Joomla til WordPress Migration

Ser du etter en alternativ plugin for å flytte alt innholdet fra din eksisterende Joomla-webside til WordPress? Noen ganger er det fint å ha alternativer. Den automatiserte Joomla til WordPress datamigreringspluggen utviklet av CMS2CMS er en god andre.

Med denne plugin-en er du bare seks raske skritt unna å flytte Joomla-baserte nettsteddata til WordPress. Disse er:

  • Last ned plugin og installer / aktiver den på ditt nye WordPress-nettsted
  • Opprett en CMS2CMS-konto
  • Oppgi din eksisterende URL-adresse til Joomla nettsted
  • Last ned zip-filen Connection Bridge (et skript opprettet for å koble til eksisterende og nye nettsteder), og trekk deretter ut CMS2CMS-mappen som ligger inne i zip-filen
  • Last opp den ekstraherte mappen til rotmappen på det eksisterende Joomla-nettstedet ditt (der index.php-filen er lokalisert) via FTP-klientprogramvare
  • Etter at alt er satt, klikker du Bekreft tilkobling

Hvorfor er den automatiserte Joomla til WordPress datamigreringspluggen verdt din oppmerksomhet? Enkel. Først av alt kan du utføre en gratis demovering for å forhåndsvise migreringsresultatene før du registrerer deg for en tjeneste (dette er et premium-tjenestebasert plugin, som belaster seg etter størrelsen på nettstedet ditt). I tillegg kan du velge hvilke innholdselementer og hvor du vil flytte dem.

Denne pluginen er en praktisk måte å unngå manuell migrering av innhold fra Joomla. Du kan migrere nettstedet ditt til WordPress på så få minutter (avhengig av størrelsen på nettstedet).

Konklusjon

Å flytte CMS fra Joomla til WordPress kan være en kompleks oppgave, men det trenger ikke å være overveldende. Å prøve å gjøre det manuelt uten liten eller ingen utviklingserfaring ville sannsynligvis ikke være noen god ide, men med hjelp av en plugin som FG Joomla til WordPress bør du kunne styre. Belønningen ved enden av tunnelen er absolutt verdt det. Med WordPress ‘markedsandel stadig økende, og Joomla er på vei ned, er det vanskelig å føle at WordPress ikke er det bedre valget på lang sikt.

Forhåpentligvis kunne denne guiden hjelpe deg gjennom prosessen med å flytte nettstedet ditt fra Joomla til WordPress. Disse trinnene skal fungere for de fleste blogger og mindre nettsteder, men hvis du har et sammensatt eller tilpasset Joomla nettstedoppsett, kan det hende du kanskje vil konsultere en profesjonell for å få hjelp.

Hvis du for øyeblikket flytter nettstedet ditt til WordPress, eller hvis du har spørsmål om migreringsprosessen til Joomla til WordPress, vennligst gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me