1. 1. Introduksjon til Google AMP for WordPress
 2. 2. Leser for øyeblikket: Slik konfigurerer du AMP i WordPress

Velkommen til den andre delen av AMP Guide for WordPress. I vår siste artikkel lærte vi om viktigheten av en mobil-første nettstrategi og hvordan AMP kan være en potensiell spillbytter. I dagens guide skal vi lære om:


 • Hvordan integrere AMP med WordPress
 • Beste WordPress-plugins for tilpasning av AMP
 • Trenger vi virkelig å implementere AMP på vårt WordPress-nettsted?

La oss komme i gang.

AMP for WordPress Video Guide

Når du plukker opp hvor siste innlegg i serien vår slapp, kan du følge med på WPCrafts video om hvordan du enkelt konfigurerer AMP med ditt WordPress-nettsted. Adams video leder deg gjennom hvert trinn i guiden vår – kos deg!

Hvordan sette opp AMP for WordPress

amp-plugin-wordpress-helten

Setter opp AMP for WordPress er en veldig enkel prosess. Alt du trenger å gjøre er å installere WordPress AMP-plugin utviklet av Automattic, og resten vil følge.

 • Gå over til WordPress Dashboard> Plugins> Legg til nytt
 • Søk etter “AMP”

Velg plugin og klikk på Installere nå

how-to-install-amp-wordpress-plugin

Når du aktiverer plugin-modulen, vil alle nettadressene på nettstedet ditt ha en AMP-versjon. Du kan gå til koblingen til ethvert innlegg, legge ved / Amp / til slutten av nettadressen, så får du se AMP-versjonen.

La oss se på den normale versjonen av nettsiden.

test-site-no-amp_rz

Og dette er AMP-versjonen av den samme siden:

test-site-amp_rz

Det er det – du har konfigurert AMP i WordPress. Vanskelig å tro at det er så enkelt, er det ikke?

Imidlertid, hvis du ikke har det ganske permalinks aktivert, kan du få forsterkerversjonen ved å legge ved ?amp = 1 til innleggets lenke. Innleggets lenke vil for eksempel være:

 • Normal versjon: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/
 • AMP-versjon: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/amp/
 • AMP-versjon (med Pretty Permalinks deaktivert): http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/?amp=1

AMP-pluginen legger til en standard metakode i hodet på de “normale” HTML-sidene som gjør det mulig for Google og andre søkemotorer å gjenkjenne AMP-versjonen av sidene som finnes. Den bruker nettstedets logo som du kan angi i WordPress Theme Customizer.

Det er viktig å merke seg at pluginen bare støtter konvertering av innlegg til AMP-versjoner. I henhold til programtilleggets beskrivelse åpnet 1st November 2016, støtte for AMP-versjon av WordPress-sider er under utvikling og kommer snart.

Måling av ytelseseffekt av AMP

Vi bestemte oss for å måle resultateffekten av AMP-versjonen av siden i Pingdom. Resultatene var dramatisk forskjellige. Husk at vårt WordPress-oppsett var i et delt vertsmiljø ved å bruke standard Twenty Fourteen-temaet uten installering av hurtigbuffer eller optimalisering..

Følgende skjermbilde viser ytelses benchmark for den grunnleggende versjonen av siden:

test-site-no-amp-Pingdom

Og dette er resultatet av AMP-versjonen av siden:

test-site-amp-Pingdom

Resultatene er påfallende fra hverandre.

Hver av komponentene opplevde en enorm forbedring:

 • Sidestørrelse gikk ned med 70%
 • Lastetiden gikk ned med 35% til under 900 millisekunder
 • Ingen av forespørslene ble redusert med nesten 60% fra 17 til bare 7!

Alt dette ble oppnådd av AMP, samtidig som innholdet på siden ble opprettholdt. Følgende tabell fanger opp detaljene i testen som referanse:

faktor VanligAMPForbedring
Sidestørrelse (KB)563,816770%
Lastetid (sek)1,420,92935%
Antall forespørsler17759%

Når du ser på disse tallene, er det tydelig at det å få AMP ikke er en brainer. Ikke bare vil det bidra til å forbedre SEO-poengsummene dine, det gir også en vakker, oversiktlig brukeropplevelse.

Du kan også inkludere sporingsmekanismer i AMP-versjonen av siden. Vi dekker det i den neste delen.

Utvide kapasitetene til AMP

Selv om å optimalisere innholdet ditt for leserne er en god praksis, er det også viktig å opprettholde merkevarekonsistensen. Dette betyr at selv AMP-versjonene av det eksisterende innholdet ditt skal følge merkevarens fargeskjema, skrifter og det generelle brukergrensesnittet.

AMP WordPress-pluginen har ikke mulighet til å gjøre slike endringer. Målet med dette var å gi en rask og enkel måte å gjøre hele eksisterende WordPress-innhold kompatibelt med AMP – en jobb som gjør det ganske bra.

Skriv inn AMP for WP – akselererte mobilsider plugg inn.

amp-for-wp-plugin-to-helten

Denne gratis plugin utvider funksjonene til AMP i WordPress ved å tilby ytterligere funksjoner som:

 • Google Analytics-integrasjon
 • Støtte for AMP WooCommerce Pages
 • Relaterte innlegg under innlegget
 • Liste over nylige kommentarer
 • Opplasting av tilpasset logo
 • Sosial delingslinje
 • Støtte for å legge inn rik innhold inkludert videoer og innhold fra innholdsplattformer som YouTube, Instagram, Twitter, Vine, etc..

Som en forutsetning krever plugin-en du installerer og aktiverer AMP-pluginen for å fungere ordentlig. Som vanlig kan du installere denne pluginen på samme måte som vi installerte AMP-pluginen i begynnelsen av dette innlegget.

amp-for-wp-plugin-to-install-activate

Når den er aktivert, er du klar til å konfigurere de forskjellige alternativene pluginen har å tilby. Gå over til WordPress Dashboard> AMP for å få tilgang til innstillingene.

Av de mange innstillingene pluginen tilbyr, prøvde vi ut:

 • Slå på kommentarer
 • Legger til relaterte innlegg
 • Legge til en navigasjon til Neste / Forrige innlegg

Her er et skjermbilde av hvordan AMP-versjonen så ut etter å ha lagret endringene:

amp-for-wp-plugin-to-hero-test-side-500-px

Og her er forestillingen:

amp-for-WP-plugin-2-trinns-test

Her er skjermdumpen av vanilje AMP-siden for sammenligning:

test-site-amp-Pingdom

Lastetiden reduserte ytterligere med 7,4%. Det er interessant å merke seg at selv om sidestørrelsen og antall forespørsler økte litt, var det en forbedring i den samlede ytelsesgraden (3-punkts økning).

Alt i alt er denne plugin-en utmerket hvis du seriøst på å presse hardere mot AMP og få innholdet, annonsene og analysene dine til å fungere godt med plattformen.

Konklusjon

Gitt den eksplosive veksten i bruk av mobiltelefoner de siste årene, er den ikke lenger en alternativ for online virksomheter å gå mobil først. Det er en absolutt nødvendighet. Prosjektet Accelerated Mobile Pages er en ambisiøs innsats mot det målet, og flere og flere mediehus tilpasser det raskt.

Selv om det er enklere for nyere blogger å innlemme AMP, kan blogger med tusenvis av sider med innhold sikkert synes det er spesielt utfordrende. Årsaken er enkel – ikke alle følger de riktige standardene når de publiserer online. Organisasjoner utvikler seg. Til og med nettteknologiene som var “varme” for fem år siden, er foreldet i dag. Mens AMP prøver sitt beste for å bygge videre på eksisterende webteknologier, kan det være flere tilfeller der det foreligger noen inkompatibilitet / feil. Og disse feilene kan påvirke SEO-resultatene dine negativt.

Ideelt sett bør bedrifter måle sine innkommende trafikkilder – hvilken prosentandel av dette kommer fra en mobilenhet? Hvor mange av dem kommer fra mobilsøk? Hva er avvisningsfrekvensen for mobile besøkende? Dette er spørsmålene du bør stille før du vurderer AMP.

Hvis du er overbevist om at innholdet på nettstedet ditt er teknisk strukturert i henhold til de nyeste standardene, så for all del – fortsett med AMP! Du vil bare øke SEO-en.

Men hvis du vet at det er mange interne feilkonfigurasjoner, ødelagte koblinger og feil, vil det være best å ta opp (og eventuelt løse) problemene før du fortsetter med AMP.

Hva er tankene dine om AMP? Bruker du det til å konsumere innhold? Har du implementert det på nettstedet ditt? Vi vil gjerne høre fra deg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me