Slik bygger du en redaksjonell kalender i WordPress

Å bygge en redaksjonskalender i WordPress er ikke så vanskelig av en oppgave.


Imidlertid kommer det hele ned på om du bruker kalenderen eller ikke, eller om den kommer til et punkt der den faktisk gjør deg mer uorganisert.

En redaksjonskalender kan fungere for både individuelle og flere forfatterblogger. Hver av disse bloggtypene krever kalendere, siden den enkelte forfatterbloggen sannsynligvis ikke har en redaktør for å holde forfatteren på topp, mens bloggen med flere forfattere bare er mer komplisert, med tanke på hvor mange artikler som er planlagt og kommer inn fra forskjellige kilder.

Siden redaksjonskalenderen er en så viktig del av bloggsuksessen din, la oss gå gjennom hvilke redaksjonelle kalendertillegg du bør vurdere. Deretter forklarer vi installasjonsprosessen, hvilke verktøy som er til fordel for prosessen din, sammen med noen tips om hvordan du holder deg i den med kalenderen din.

Velg et redigeringsprogram for kalender som passer deg

Det er et begrenset antall redaksjonelle kalendere på markedet, noe som gjør det litt enkelt å finne ut hvilken som er riktig for deg. Nedenfor er alternativene og hvorfor de skiller seg ut etter min mening:

  • Redaksjonell kalender – Det er helt gratis og enkelt å bruke. Du trenger ikke å konfigurere noen innstillinger ved installasjon, og det gir deg en av de reneste, mest grunnleggende redaksjonelle kalendere der ute. Den har ikke påminnelser eller mer avanserte funksjoner, så noen hevder det er for de mer proaktive bloggerne.
  • CoSchedule – Du må betale en pris for denne, men de fleste brukere oppgir at det er helt verdt det. Det er et av de bedre alternativene for å forbedre sjansene dine for å bruke kalenderen, med en overskriftanalysator, Chrome-utvidelse for kuratering av innhold, påminnelsessystem og alternativer for å planlegge andre ting som sosiale medier og e-poster.
  • PublishPress – Denne pluginen er gratis, men noen av de nyttige tilleggene er gratis. Jeg liker varslene og kommentarene du kan komme med folk i teamet ditt, sammen med tilpassede statuser (som “Pitched” eller “Tildelt” i stedet for “In progress” eller venter på anmeldelse. “)
  • Rediger flyt – Her er en annen gratis redaksjonskalender med brukergrupper, kommentarer, tilpassede statuser og et historibudsjett. Hvis du leter etter noen få ekstra funksjoner, vil jeg anbefale dette etter redaksjonskalender.
  • WP-innholdskalender – Dette er en mindre populær plugin, så jeg har ikke testet den ut så mye. Når det er sagt har den dra- og slippverktøy, hele kalenderen og mer.

Vårt valg: Den redaksjonelle kalenderplugin eller CoSchedule

Det er et tøft løp. Jeg personlig gleder meg over minimalismen i redigeringsprogrammet for kalender, men jeg har full forståelse for at noen ønsker flere funksjoner som med CoSchedule og Edit Flow.

For denne artikkelen skal jeg bruke redigeringsprogrammet Kalender-plugin, men tipsene som er nevnt gjelder redaksjonelle kalendere generelt.

Installer plugin-modulen og sørg for at du vet hvor kalenderen din er

En stor del av det å faktisk bruke redaksjonskalenderen din er å vite hvor den er. Jeg har brukt noen kalendere tidligere der lenken er noe skjult, eller jeg ville aldri ende opp med å klikke på fanen som fører meg til kalenderen. Det er ikke bra. Jeg forstår at alle redaktører og forfattere har sine egne spørsmål, og det er derfor det er viktig at du tester ut alle de mer troverdige kalenderpluginene.

Hvis du føler at du aldri åpner kalenderen, kan du hoppe over plugin-modulen. 

For eksempel søkte jeg på Redaksjonskalender i backend på WordPress-nettstedet mitt, og fant pluginet jeg ønsket, installerte og aktiverte det.

Etter det tok det meg faktisk et øyeblikk å finne ut hvor kalenderen lå. Imidlertid innså tankene mine at Innlegg-fanen var fornuftig.

Så når du går til Innlegg> Kalender, dukker hele kalenderen opp på skjermen for redigering. Årsaken til at jeg liker dette oppsettet er fordi jeg klikker på den fanen Innlegg hver gang jeg lager et nytt blogginnlegg i utgangspunktet. Du har kanskje andre tendenser, men jeg er ikke en stor fan av andre redaksjonelle kalendertillegg, fordi de har separate dashbord eller skjulte kalendere..

Dette fungerer helt riktig for meg.

Å lage et nytt innlegg krever at du klikker på en av dagene i kalenderen. Du vil se en knapp for nytt innlegg når du blar gjennom en dag.

Etter det lar det deg raskt fylle ut en tittel, innhold, tid for publisering og statusen til innlegget, for eksempel utkast. Når du trykker på Lagre-knappen, blir den lagret i kalenderen for fremtidig redigering og publisering.

Husk at du må gjøre det endre utkast til status til planlagt for at kalenderen skal gjøre jobben sin.

Utvikle innleggingsplanen

En måte å sikre at du ikke glemmer kalenderen din, er å følge en hard tidsplan.

Det er ikke nok å bestemme at du skal legge ut en gang i uken. Det er enda verre å si at du planlegger fem eller seks innlegg i måneden.

Hold deg til en ukeplan og velg en ukedag. Slik husker du, og leserne dine vil se frem til den dagen.

I kalenderen har jeg for eksempel planlagt å legge ut hver fredag ​​kl. I begynnelsen av hver måned planlegger jeg de fire fredagene med bloggtitlene og eventuelle ekstra notater som må skrives ned.

Søk etter og lag en liste over blogginnlegg-ideer

Hold øye med stadig nye ideer om blogginnlegg. Det beste alternativet ditt er å følge blogger og publikasjoner som har tilknytning til bloggen din. Hvis du ser et interessant emne, merk det og lag ditt eget spinn for å gjøre det unikt.

Etter det, plasser tittelen i kalenderen slik at du aldri glemmer den. Du trenger ikke å planlegge ting rett utenfor flaggermusen, men du bør ha en heftig del av utkast som venter på å bli sett på i kalenderen din.

Noen andre steder å finne fine ideer om blogginnlegg inkluderer:

  • Google Trender
  • Google Varsler
  • Reddit
  • Quora
  • Bransjeforum

Fullfør enkle og avanserte redigeringer annerledes

En grunn til at folk slutter å bruke sine redaksjonelle kalendere, er fordi de blir utbrent.

Ikke gjør den feilen ved å fullføre mer arbeid enn du må gjøre. Alle større redigeringer bør gjøres på den vanlige Innlegg-siden, men redigeringsprogrammet Kalender-plugin har et fantastisk verktøy for raske redigeringer, noe som sparer tid på lang sikt.

Alt du trenger å gjøre er å gå til kalenderen og velge innlegget du vil vise. Klikk på Quick Edit-knappen for å justere alt innhold du ønsker. Det som er enda kulere er at hvis du lærer litt HTML, kan du gjøre omtrent alle innlegg endringer fra denne visningen.

Lag notater for senere eller for redaktøren

Kommunikasjon er nøkkelen for en redaksjonell kalender. Editing Calendar-pluginen jeg liker har ikke kommentarer eller påminnelser om å planlegge innleggene dine. Du kan imidlertid løse dette med et ekstra program som Trello.

Hvis det ikke er din stil, kan du prøve ut andre plugins som CoSchedule og Edit Flow. De er mer kompliserte, men funksjonene er langt mer avanserte enn funksjonen for plugin-en for redaksjonell kalender.

Lykke til med din redaksjonelle kalender!

Organisering som denne blir overveldende, så ta tipsene vi dekket over for å presse gjennom og gjøre bloggen din så effektiv som mulig. Hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me