Шта је Гоогле Апп Енгине и шта можете учинити са њим

логотип покретачког програмаГоогле Апп Енгине (можете пробајте бесплатно овде) је отворена облачна платформа која омогућава изградњу мобилних и веб апликација. Међутим, то није све; можете донети своје оквире, језичне руте и чак библиотеке трећих страна. Гоогле Апп Енгине је добро управљана платформа која у потпуности искључује инфраструктуру тако да можете да поставите сав фокус на свој код. Штавише, можете да кренете од нуле до планета и схватите зашто најуспешније компаније користе Гоогле-ов Апп Енгине за покретање својих апликација.


Неке фирме које користе Гоогле Цлоуд платформу су Цоца-Цола, Спотифи и Моторола. Можете пронађите још апликација које користе покретачки програм овде.

Карактеристике

Гоогле Апп Енгине не само да вам помаже да направите скалабилне мобилне уређаје и додатке на свим језицима на инфраструктури компаније, већ вам нуди и тону сјајних функција.

Сваки популарни језик

Можете да креирате своју апликацију у Јави, Ц #, Ноде.јс, Питхон, Руби, ПХП или Го; чак можете да донесете и свој језик.

Документација апликације за апликацију Гоогле Апп Енгине Документација мотора за Гоогле Цлоуд Платформ

И флексибилно и отворено

Апп Енгине вам нуди прилагођене време извршавања које вам омогућавају да доведете било који оквир и библиотеку у Апп Енгине пружајући Доцкер контејнер.

Добро управља

Гоогле-ов Апп Енгине управља свим забринутостима које бисте могли имати око инфраструктуре, тако да можете да се фокусирате само на свој код.

Дијагностика, надзор и евидентирање

Гоогле нуди Стацкдривер (можете га испробати и бесплатно) која вам пружа моћну дијагностику апликација за надгледање и уклањање погрешака у раду и здрављу ваше апликације.

Верзија апликације

Лако можете сместити различите верзије апликације и лако створити производна окружења, тестове, постављање и развој.

Подела саобраћаја

Долазне захтеве можете усмеравати на различита издања апликација, урадити инкрементално извођење функција и А / Б тест.

Сервицес Екосистем

Можете додирнути растући екосистем ГЦП услуга из своје апликације, укључујући одличан пакет алата за развој облака.

Предности

За сваку језичку заједницу

Као што смо раније рекли, Апп Енгине подржава Јава, Ц #, Ноде.јс, Питхон, Руби, ПХП. Бићете веома задовољни ако сте програмер који ради са неком од ових језичких заједница јер ћете одмах бити продуктивни у окружењу које сте већ упознали. Све што треба да урадите је да додате код. Да не спомињемо да је инсталација и покретање веома једноставно, овде можете пронаћи детаљан водич.

Опен Цлоуд

Већина нас неће прихватити контролне алате који вас закључавају у технологије и платформе са нереалним ограничењима.

Ако ово звучи као ви, вјероватно тражите нешто изван оквира. Помоћу Апп Енгине-а можете да доставите своју Доцкер слику и пренесете свој софтверски пакет из оквира у језичке програме за треће стране. Ако требате да преместите апликацију на другу платформу, то можете учинити тако што ћете узети апликацију са собом и разместити је у систем контејнера, као што је Кубернетес он-прем или јавни или приватни облак.

Само додајте код

Ако користите апликацију Апп Енгине, ништа неће сметати између вас и стварати код високог квалитета. Питања везана за инфраструктуру, као што је смањење ваше апликације на доле или горе да бисте управљали саобраћајем, исцељивање инстанци, здравствена провера и балансирање оптерећења, као и примена ажурирања на основни оперативни систем, у потпуности управља Гоогле за вас..

Инфраструктура кад вам затреба

Не само да уживате у добро управљаном искуству програмера, већ и по потреби можете да се спустите у инфраструктуру за већи ниво контроле. Ако вам је потребно да имплементирате прилагођени код, интегришете мотор у свој ДевОпс процес који можете ССХ упутити директно у своје инстанце. Можете одредити меморију своје апликације и ЦПУ-ове захтеве и мотор ће аутоматски организовати инфраструктуру у ваше име.

Израчунавање од краја до краја за свако радно оптерећење

Веће компаније са наслијеђеним апликацијама раде у хибридним, а понекад чак и вишеструким облацима у којима би апликације могле да се редистрибуирају на ВМ-ове, потпуно управљане платформе или контејнере. ГЦП је супериорнији када је у питању ово разнолико окружење и омогућава вашим апликацијама да комуницирају са стварно малим кашњењем на Гоогле-овој мрежној инфраструктури како би подржали било које радно оптерећење.

Раст екосистема услуга

ГАЕ је дизајниран тако да можете да уђете у напредан екосистем управљаних услуга са само АПИ позивом. Можете одабрати или СКЛ или НоСКЛ базе података, услуге као што су Цлоуд Пуб / Суб, алате за надгледање и дијагностику и фантастичан спектар алата за програмере на ГЦП-у.

Гоогле Апп Енгине вс. Хероку

апп енгине вс хероку

Рачунарство у облаку више није следећа велика ствар. Докази су јасни у свим центрима за инфраструктуру података који постављају играчи који су већ успостављени попут Амазоновог АВС-а и Гоогле-овог Апп Енгине-а. Дакле, очигледно је да је то тренутно велика ствар. Наравно, постоје и мањи пионири попут Херокуа, који је започео 2007. године, што је касни јурски период у облачном рачунању.

Дакле, у овом одељку ћемо упоредити Хероку и Гоогле Апп Енгине, који су обе ПааС понуде, да видимо која од њих их чини квачицама.

Апп Енгине и Хероку су слични јер су оба ПааС решења. Обоје вам пружају непосредно окружење у којем можете разместити своје апликације и код. Међутим, ово окружење не садржи неограничен низ база података, оперативних система, језика и других базних платформи.

Дакле, можете се подићи да покренете прилично брзо, али ако се ваша апликација не покреће или је не хостује или не развија претходно одобрена листа, тада ћете остати високо и суво. Ово је у супротности са ИааС платформама попут Амазонових АВС-а који вам пружају виртуелну машину на којој можете прилагодити и инсталирати своје софтверско окружење онако како желите..

Оно што су

Гоогле Апп Енгине вас упознаје са апстрактним приказом машинске инстанце која покреће ваш код и подржава Јава и сличне ЈВМ језике попут Цлојуре, ПХП и ЈРуби, чак и језике попут Питхон-а и Гоогле-а Го. Нажалост, подржан је само чисти Питхон, тако да нећете моћи покренути модуле који садрже, на пример, Ц код.

Будући да постоје таква језичка ограничења, јасно је да Гоогле уводи програмере у окружење које је познато језиком у којем могу да покрену свој код. Многи се жале да власничка природа апликације Апп Енгине само за читање резултира непотребним и заморним преправљањем кода.

То значи да апликације морају бити написане у виду Апп Енгине-а. На пример, чак и стандардни Јава код мора бити доста измењен да би се уклопио у окружење Апп Енгине. Други недостатак је што Гоогле инсистира на томе да њихови купци користе само нерационални ДБ-ов компанијски БигТабле, иако су недавно додали подршку за ЦлоудСКЛ. То је навело многе потрошаче на вјеровање да их Гоогле покушава закључати у њихов оквир.

Хероку је тренутно у власништву Салесфорцеа, а некада је подржавао само Руби. Међутим, сада такође укључује подршку за Сцала, Јава, Цлојуре, ПХП, Питхон и Ноде.јс. Још увијек је препознат као одличан домаћин за Руби оквире и платформе попут Руби он Раилс. Када је реч о базама података, имате и не-релациони и релациони избор у Редису, ПостгреСКЛ-у, Цлоудант-у и МонгоДБ-у..

Ово је значајна предност у односу на Апп Енгине јер Херокуове базе података нуде колекцију која је у широкој употреби у ширем свету. Разумно је лако пренијети вашу базу података из Орацле-а на ПостгреСКЛ јер су обоје релацијске, али премјештање ваше релацијске базе у не-релацијске БигТабле биће прилично тешко. Не кажемо да се то не може учинити, али требаће вам доста времена, а то може бити јако неугодно.

Цене

Упоређивање цена за ПааС производе може бити прилично фрустрирајуће. Вјероватно мислите да слични производи на истом тржишту нуде идентичне карактеристике, које их чине лакшим за упоређивање. Међутим, то је тешко учинити за ПааС производе. На пример, можете добити бесплатни ниво са обојицом, али они имају различите могућности. Хероку-ова јединица назива се дино и нуди 512МБ са 100МБ простора за замену као и непознату напајање ЦПУ-а бесплатно.

Ако вам треба више диноса, то ће вас коштати 0,05 долара на сат. Еквивалент за дино на Апп Енгине-у назива се ФронтЕнд, а кошта 0,08 долара по сату. База података на Апп Енгинеу кошта 0,24 УСД по Гигабајту месечно и вишеслојни је план од 9 до 100 долара за Терабите на Хероку.

Међутим, Апп Енгине такође вам наплаћује 0,07 УСД за сваких 100 000 читања и 0,10 УСД за сваких 100 000 писања у базу података. Сматрамо да је ово безобразлук – не постоји добар разлог да облачне платформе наплаћују кориснике да читају или уписују своје податке. Хероку то не наплаћује.

Хероку је много јефтинији од Гоогле-овог Апп Енгине-а.

За и против

Хероку

+ Стандардни СКЛ.
+ Једноставнији модел одређивања цена.
+ Релативно безболно постављање.

– Мањи од Гооглеа.
– Домаћин је на Амазоновом АВС-у који доживљава велике недостатке.

Апп Енгине

+ Омогућује вам приступ остатку услуга компаније.
+ Лакше покретање асинхроних задатака него Хероку.
+ Гоогле има своју облачну инфраструктуру.

– Недостатак флексибилности платформе.
– Не постоји стандардна СКЛ база података.

Гоогле Апп Енгине вс АВС

апп енгине вс Амазон авс

Програмери се прилично дуго свађају о теми ГАЕ вс. АВС. Многи људи верују да је Гоогле Цлоуд Платформ најјачи и највећи конкурент конкуренцији АВС. Дакле, у овом одељку ћемо укратко објаснити најважније факторе који ће вам донети одлуку да помогнете.

Оно што су

Једна од највећих разлика између платформи су неке услуге које нуде. Са ове тачке гледишта, АВС је бољи. Квалитет и количина доступних услуга на АВС-у су врло опсежне и широке, те стварају огроман низ могућности за многе различите потребе.

С друге стране, ГЦЕ-ова листа производа је много мања и углавном се фокусира на класичне ПааС и ИааС услуге. Прва је област у коју је Гоогле усмерио већину свог напора, с обзиром на то да је Апп Енгине прва услуга која је икада покренута у ГЦП-у.

Међутим, и даље ћете пронаћи уобичајене базе података ИааС објеката за складиштење, рачунање, нерелацијске и релацијске базе података и још неколико услуга за крајње тачке и ДНС. Међутим, овде постоји огромна разлика између ових конкурената. Утицај на вашу архитектуру највише зависи од ваших потреба. Услуге које пружа ГЦП највероватније ће удовољити вашим потребама, јер њихов рачунски мотор има много предности које тренутно недостају АВС-у.

Посебна област у којој је Гоогле супериорнији су Биг Дата. Није изненађујуће да компанија као што је Гоогле користи сву своју стручност у овој области да би направила одличне производе. БигКуери омогућава анализу огромних количина података у врло кратком времену и чак вам пружа увид у стварном времену о вашим сетовима података. Оно што изненађује за овако софистицирану услугу је да је с њом такође врло лако започети рад.

Цене

Гоогле је много бољи од АВС-а у погледу цене и брзине. За више информација погледајте овај папир.

За и против

АВС

+ Невероватан број услуга са новим који се свакодневно додају.
+ Многе зоне доступности широм света
+ Много ресурса за помоћ, попут стручњака и књига

– Скупо за наставак употребе
– ЕЦ2 инстанце су фиксне конфигурације и не можете додати језгре ЦПУ-а и задржати исту количину РАМ-а
– Модел скривених цијена

Апп Енгине

+ Јефтиније је ако користите непрекидно
+ Можете одабрати конфигурацију своје инстанце
+ Балансирање терета је боље од АВС-а

– Мање услуга и управљаних и неуправљаних
– Теже је потражити квалифицирану помоћ
– Гоогле подршка тренутно је непозната количина

Завршне белешке

Гоогле Апп енгине одлична је платформа за покретање апликација ако имате буџет. Гоогле је познат по својој квалитетној инфраструктурној подршци, а Апп Енгине би могао бити савршено место за смештај ваше нове апликације. На врху5хостинг трудимо се да вам пружимо најновије информације и тестове за најбоље хостинг платформе и уређаје. Обавезно често проверавајте.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me