Si të përdorni ShopifyShopify është një pajtim në një shërbim softuer që ju ofron të krijoni një faqe në internet dhe të përdorni zgjidhjen e tyre të shportave të blerjeve për të shitur, transportuar dhe menaxhuar produktet tuaja. Duke përdorur shërbimin e tyre, ju mund të merrni akses në panelin administrues të lehtë për t’u përdorur, ku mund të shtoni produkte, të përpunoni urdhra dhe të futni të dhënat e dyqaneve.


Për një abonim mujor prej 29 $ / muaj, ju mund të ndërtoni një dyqan online plotësisht funksional që mund të përdorni për të shitur mallra dixhitale ose fizike. Shopify gjithashtu ofron një provë të kufizuar falas.

Nëse doni të krijoni një dyqan në internet duke përdorur Shopify, ju keni ardhur në vendin e duhur.

Në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë se si ta përdorni Shopify në mënyrë që të filloni dyqanin tuaj online sa më shpejt të jetë e mundur.

Ready? Le të fillojmë…

Koha totale për të krijuar një dyqan online duke përdorur Shopify: ~ 1-2 orë
Niveli i aftësive: fillestar

Si të krijoni dyqanin tuaj online me ndihmën e blerjes

Shpalosje e plotë: Ne fitojmë një komision nëse përfundoni blerjen e Shopify përmes lidhjeve të mia të referimit në këtë udhëzues. Kjo na ndihmon të mbajmë faqet e internetitSetup dhe të funksionojnë dhe azhurnuar. Faleminderit per mbeshtetjen.

Regjistrimi me Shopify dhe fillimi i dyqanit tuaj nuk mund të jetë më i lehtë dhe ata madje ofrojnë një provë falas 14-ditore për t’ju marrë.

Për të nisur dyqanin tuaj Shopify, duhet të regjistroheni për një llogari.

1. Regjistrohuni me Shopify

Vizitoni Shopify.com. Përdorni formularin e regjistrimit për të krijuar një llogari.

Vendosni detajet e kërkuara dhe klikoni në “Filloni provën falas” buton.

Blerje faqen kryesore

Emri juaj i dyqanit duhet të jetë unik ose Shopify do t’ju kërkojë të zgjidhni diçka tjetër.

Pas këtij ekrani fillestar, do t’ju kërkohen disa detaje të tjera, duke përfshirë emrin, adresën, vendin dhe numrin e kontaktit.

Ju gjithashtu do të pyeteni nëse keni produkte dhe nëse po, çfarë synoni të shisni. Nëse thjesht po provoni Shopify për të parë nëse funksionon për ju, mund të zgjidhni “Unë thjesht po luaj rreth e rrotull” neA keni produkte? ‘ rënie, dhe ‘Nuk jam i sigurt’“Willfarë do të shesësh?” seksion.

Pasi të keni përfunduar, klikoni ‘Une perfundova’.

2. Filloni të Vendosni Dyqanin tuaj Online

Pasi të regjistroheni, do të drejtoheni drejtpërdrejt në ekranin e administratorit të dyqanit tuaj. Tani ju jeni gati të filloni të personalizoni dyqanin tuaj, të ngarkoni produkte dhe të vendosni pagesa dhe dërgesë.

shopify panel admin Ekrani juaj i administratorit në shtëpi ju tregon gjithçka që duhet të dini për t’ju ngritur dhe vrapuar.

3. Zgjidhni një “Tema” ose një “Layout”

Shopify ka dyqanin e vet zyrtar të temave. Këto tema janë të garantuara që të kenë mbështetje të plotë nga projektuesit, kështu që ju e dini që dyqani juaj është në duar të mira.

Të gjitha temat vijnë me një listë gjithëpërfshirëse të modifikimeve që mund të bëni pa pasur nevojë të prekni një linjë kodesh. Temat e primit vijnë me më shumë modifikime, por gjithashtu mund të arrini një sit të shkëlqyeshëm në kërkim me një të lirë. Këto ndryshime përshkruhen në pjesën tjetër.

Nëse dëshironi të bëni ndryshime me shumicë në një temë, ka shumë pak kufizime se çfarë mund të arrihen duke hyrë në HTML dhe CSS. Mos u shqetësoni nëse nuk keni ndonjë përvojë të kodimit. Shopify ka një ekip ndërkombëtar të agjencive të projektimit që ata i quajnë ‘Shopify Experts’ që mund të punësoni për të personalizuar plotësisht faqen tuaj.

Për të gjetur një temë që i përshtatet nevojave tuaja, ju rekomandojmë sa vijon:

1. Shfletoni Dyqanin e Temave

Hyni në Shopify dhe vizitoni Dyqanin e Temave të Shopify në themes.shopify.com. Do të gjeni mbi 70 variante temash për të zgjedhur, duke përfshirë një përzgjedhje të mirë të atyre falas.

Ju gjithashtu mund të gjeni Bleni tema në Vende të tjera të Tregut, si një TemplateMonster.
Thjesht zgjidhni, kategori, veçori për të zgjedhur temën tuaj.

Ju mund të filtroni sipas industrisë së paguar ose të lirë, sipas veçorive. Ju gjithashtu mund të renditni temat sipas çmimit, popullaritetit dhe më të fundit.

Bleni zgjedhjen e temës

 Dyqani i Temave të Shopify.

2. Kontrolloni funksionalitetin dhe rishikimet

Pasi të keni gjetur një temë që ju pëlqen, klikoni në imazhin e mostrës së temës. Do t’ju jepen më shumë informacione rreth temës, siç është nëse tema është e përgjegjshme / e gatshme për celularin midis veçorive të tjera.

Shkoni poshtë për të lexuar disa rishikime në lidhje me atë që e-personalistët e tjerë që përdorin temën mendojnë për të.

3. Paraprakisht Tema

Për të parë temën në veprim, klikoni Shikoni Demo. Do ta shihni këtë poshtë butonit green Temë Paraprake në Dyqanin tuaj ’.

Nëse tema vjen në një gamë stilesh, mund të shikoni edhe demonstrime të stileve të ndryshme duke klikuar mbi to.

4. Merrni Temën

Pasi të keni gjetur një temë që ju pëlqen, klikoni në butonin jeshil.

Shopify do t’ju kërkojë të konfirmoni se doni të instaloni temën.

Kliko Publikoni si Temën e Dyqanit tim.

Mos u shqetësoni nëse nuk jeni 100% i sigurt se është tema e duhur për ju. Ju gjithmonë mund të ndryshoni mendimin tuaj më vonë.

Pasi të jetë instaluar tema, Shopify do t’ju njoftojë dhe do t’ju japë mundësinë për të Shkoni te Menaxheri juaj i Temës.

Menaxheri juaj i temave tregon temat e publikuara (atë që keni instaluar ose aktivizuar më së fundmi) dhe temat e pabotuara më poshtë (temat e instaluara më parë).

Bleni tema

4. Ndryshoni Cilësimet e Shopifikimit

Shumica e temave të Shopify ju lejojnë të bëni ndryshime të thjeshta që mund të ndryshojnë masivisht pamjen e dyqanit tuaj, kështu që mund të siguroheni se dini se nuk do të përfundoni me një faqe në internet që duket si një klon i mijëra dyqaneve të tjera.

blerje shabllone dyqanesh

Këto dyqane janë ndërtuar të gjitha duke përdorur të njëjtën temë.

Në ekranin tuaj të administratorit, zgjidhni ‘Tema’ nga menyja e majtë e lundrimit. Në këtë faqe do të shihni temën tuaj të drejtpërdrejtë në një kuti në krye, në këndin e sipërm të djathtë të asaj kutie do të jenë dy butona. E para është nga tre pika, e cila ju jep disa ndryshime themelore të cilësimeve. Një nga këto ju lejon të bëni një kopje të temës. Ne ju rekomandojmë ta bëni këtë në rast se bëni disa ndryshime që nuk ju pëlqejnë, mund të fshini kopjimin dhe të filloni përsëri.

Butoni i dytë thotë “Rregulloje Temën”. Nëse e klikoni atë, do të çoheni në një faqe që kontrollon të gjithë funksionalitetin themelor të dyqanit tuaj. Kjo është një kohë e shkëlqyeshme që ju të keni një lojë të plotë me parametrat dhe të provoni të gjitha tiparet, në mënyrë që të zbuloni se çfarë është në gjendje faqja juaj.

blini cilësimet e temës me porosi

Temat tuaja në cilësimet e personalizuara.

Karakteristikat më të zakonshme do të përfshijnë:

 • ngarkimi i logove
 • ngarkimi i rrëshqitjeve në një karusel të faqes kryesore
 • duke shtuar funksionalitetin e artikullit të lidhur në faqet e produktit
 • duke zgjedhur sa artikuj shfaqen në secilën rresht të faqeve të koleksionit
 • skemat e ngjyrave
 • zgjedhjet e shkronjave.

Disa tema gjithashtu do t’ju lejojnë të ripoziciononi elemente në faqe siç janë shfaqja e imazheve të produkteve në të majtë, të djathtë ose në qendër të faqes. Ju gjithashtu mund të zgjidhni nëse doni të shfaqni butona social si / cicërimë / pin / + 1.

5. Shtoni produktet tuaja në dyqan

Navigimi i shiritit në të majtën e zgjedhjes ‘Produktet’. Më pas do të shihni një blu “Shtoni një produkt” butoni në mes të faqes. Përdorni ekranin e mëposhtëm për të shtuar sa më shumë detaje në lidhje me produktet tuaja. Sidomos shikoni në ato që do t’ju ndihmojnë me SEO të tilla si emri, përshkrimi dhe URL-ja. Përfshini sa më shumë detaje që të jetë e mundur për të ndihmuar në informimin e klientëve për artikujt tuaj.

Ky është ekrani ku ngarkoni fotot e produktit. Sapo të ngarkohen imazhet, mund t’i rregullosh ato, kështu që mos u shqetëso për t’i ngarkosh në ndonjë mënyrë të veçantë.

Ekrani i produktit tuaj

Ekrani i Produktit. Sigurohuni që të plotësoni sa më shumë informacione të jetë e mundur.

Imazhet e produkteve mund të bëjnë një shitje, kështu që sigurohuni që t’i tregoni produktet tuaja në maksimum dhe të nënvizoni çdo veçori të veçantë ose unike me fotografi të afërta. Për ta mbajtur në rregull dyqanin tuaj, ju sugjerojmë të mbani të gjitha imazhet në të njëjtat dimensione. Në qoftë se nuk planifikoni të bëni faqet tuaja të koleksionit të duken si një bord Pinterest.

Pasi gjithçka të plotësohet, gjithmonë mos harroni të klikoni në ‘Ruaj produktin’ butoni në qoshet e sipërm dhe të poshtëm të djathtë.

Vendosni koleksione (Grupet e Produkteve)

Një koleksion është çdo grup produktesh që kanë disa karakteristika të përbashkëta që klientët mund të kërkojnë kur vizitojnë dyqanin tuaj. Për shembull, klientët tuaj mund të bëjnë blerje për:

 • rroba posaçërisht për burra, gra ose fëmijë
 • sende të një lloji të caktuar, të tilla si llamba, jastekë ose qilima
 • sendet në shitje
 • artikuj në madhësi ose ngjyra të caktuara
 • produkte sezonale, të tilla si kartat e festave dhe dekorimet.

Produktet mund të shfaqen në çdo numër koleksionesh. Zakonisht, ju do t’i shfaqni koleksionet tuaja në faqen tuaj dhe në shiritin e lundrimit. Kjo i ndihmon klientët të gjejnë atë që kërkojnë pa pasur nevojë të klikojnë në të gjithë katalogun tënd.

Shopify duke shtuar një produkt

Ekrani i ngritur Mbledhja funksionon saktësisht në të njëjtën mënyrë si ekrani i Produktit

Koleksione manuale dhe automatike

Kur shtoni një koleksion të ri, mund të zgjidhni se si produktet duhet të shtohen në të. Këto janë dy opsionet:

 • Manualisht – Ju shtoni dhe hiqni produktet në një koleksion manual individualisht.
 • Automatikisht – Mund të vendosni kushte përzgjedhjeje për të përfshirë automatikisht produkte që plotësojnë kritere të caktuara.

Portat e Pagesave

Një portë pagese ju lejon të merrni pagesa nga klientët tuaj përmes faqes tuaj të internetit. Ratemimi dhe shkalla e komisionit është e rëndësishme, por është gjithashtu e rëndësishme të shikoni se cilat karakteristika ofrojnë. Jo të gjitha portat e pagesave janë krijuar të barabarta.

Ju duhet të shikoni në vijim kur zgjidhni portën e duhur të pagesës për ju.

 1. Tarifat e transaksionit

Kur bëni një pagesë, disa porta do të mbajnë një përqindje të vogël ose tarifë të sheshtë (ose nganjëherë të dy) për t’ju lejuar të përdorni shërbimin e tyre. Krahasoni këto bazuar në ato që janë shitjet tuaja të parashikuara.

 1. Llojet e kartave

Ju duhet të dini se çfarë lloje kartash pranohen nga Gateway juaj i Pagesave të zgjedhur. Të gjithë pranojnë VISA dhe Mastercard, ndërsa shumica e pranojnë American Express. Paypal po bëhet gjithashtu më i popullarizuar për pagesa në internet.

 1. Kontrolli i jashtëm

Disa porta do të marrin pagesën në serverat e tyre përmes formës së tyre. Kjo do të thotë që klienti është hequr nga arka juaj dhe ata paguajnë në formën e dhënë nga porta juaj e pagesës. Atëherë ato ridrejtohen në faqen tuaj të konfirmimit pasi klienti të paguajë me sukses. Kjo ju lejon të keni një kontroll pak më shumë mbi procesin e arka.

Mund të anashkaloni kufizimet e Shopify – ato nuk ju lejojnë të personalizoni fletën tjetër përveç asaj me CSS.

Tarifat e transaksionit të portës së pagesës janë shtuar në krye të tarifave të transaksioneve të Shopify. Që nga nëntori dyqanet me qendër në SH.B.A. dhe UK mund të përdorin Pagesat e Shopify. Në varësi të planit tuaj Shopify, ju mund të kurseni në këto kosto shtesë. Në varësi të planit tuaj, ju do të merrni këto norma mjaft tërheqëse.

 • Basic 2.4% + 20p
 • Professional 2.1% + 20p
 • Unlimited 1.8% + 20p

Në varësi të numrit të transaksioneve që bëni çdo muaj, mund të jetë me vlerë të azhurnuar për të përfituar nga këto kursime.

6. Merrni dyqanin tuaj online “LIVE”

Para se faqja juaj të mund të shkojë drejtpërdrejt, ju duhet të shtoni disa detaje të tjera në lidhje me kompaninë tuaj dhe si planifikoni të bëni dërgesa dhe të paguani taksë.

i përgjithshëm

Sigurohuni që të gjitha informacionet e biznesit tuaj të plotësohen në zonën e poshtme të cilësimeve. Sigurohuni që të përdorni funksionin Google Analytics. Kjo mund të provojë të jetë një burim i paçmuar për gjurmimin e vizitorëve të dyqanit tuaj.

Blerje cilësimet

Tatimet

 1. Shkoni në Faqja e produkteve të panelit tuaj të administratorit.
 2. Klikoni në emrin e një produkti të caktuar.
 3. Shkoni poshtë tek pjesa e quajtur “Variantet”.
 4. Sigurohuni që kutitë e kontrollit pranë Taksa tarifash dhe Kërkon transportin kontrollohen nëse duhet t’i përfshini këto me produktet tuaja.
 5. Disa dyqane nuk do të duhet të paguajnë taksat ose transportin e produkteve si produkte dixhitale. Nga ana tjetër, një dyqan me bluza ka të ngjarë të duhet të ngarkojë të dy.
 6. Nëse po planifikoni të dërgoni produktin tuaj te klientët, sigurohuni që të futni peshën e produktit në fushën e duhur.

Shipping

Nëse tarifat e transportit tuaj janë shumë të ngushta, ose nuk jepni mundësi të mjaftueshme, mund të humbni disa shitje. Shopify do të llogarisë vetëm një normë transporti për klientët tuaj bazuar në rregullat që përcaktoni në faqen e Transportit të administratorit. Për tu siguruar që nuk do të humbni asnjë shitje:

duke shtuar fusha me porosi në blerje

 1. Nga admin e dyqanit tuaj, shkoni në Cilësimet> Faqja e transportit.
 2. Në seksionin “Tarifat e Transportit”, shihni nëse keni vendosur një tarifë të bazuar në peshë dhe rregulloni atë sipas specifikave të produktit tuaj.

Testoni sistemin tuaj të porosive

Për të provuar sistemin tuaj, ju mund të simuloni një transaksion duke përdorur Bogify Gateway të Shopify.

Përdorimi i Portës së Bogusit:

 1. Nga dyqani juaj admin, click Cilësimet, atëherë pagesat për të shkuar te juaji Cilësimet e pagesave
 2. Nëse keni një hyrje të kartës së kreditit të aktivizuar, çaktivizoni para se të vazhdoni. (Kliko redaktoj, atëherë Deactivate, atëherë konfirmoni çaktivizimin tuaj.)
 3. Pranoni kartat e kreditit seksion, klikoni Zgjidhni një Portë Kartë krediti për të hapur menunë rënëse.
 4. Shkoni poshtë në listë te tjetër, pastaj kliko (për provë) Porta e Bogusit.
 5. Kliko Aktivizoni (apo ringjall, nëse e keni përdorur më parë Portën e Bogus-it).
 6. Shkoni në dyqanin tuaj dhe vendosni një urdhër ashtu siç do ta dëshironte një klient. Në arkë, shkruani detajet e mëposhtme të kartës së kreditit në vend të numrave origjinal:

Testimi i një porte të vërtetë pagese me një transaksion të mirëfilltë:

 1. Sigurohuni që e keni vendosur portë pagese ju doni të provoni.
 2. Bëni një blerje nga dyqani juaj, pasi një klient do të bëjë, dhe kompletimin e arkës duke përdorur detaje origjinale të kartës së kreditit.
 3. Anuloni porosinë menjëherë, për të rimbursuar veten dhe për të shmangur pagimin e tarifave të transaksionit.
 4. Hyni në portën tuaj të pagesave për të siguruar që fondet kaluan.

A është falas?

Po – sigurohuni që ta anuloni dhe rimbursoni porosinë menjëherë pasi ta vendosni.

Nëse cikli juaj i faturimit godet pasi të keni vendosur urdhrin e provës, por para se ta anulloni, tarifat e transaksionit do të shfaqen në faturën tuaj. Akoma mund të anuloni pasi të keni paguar faturën tuaj për të Shopify, por do të merrni një rimbursim si një kredi të transaksionit në llogarinë tuaj. Ju mund të përdorni kredi të transaksionit për të paguar tarifat e transaksionit në të ardhmen.

7. Shtoni një Emër Domain

Për të jetuar faqen tuaj, do t’ju duhet një emër domaini. Ju keni dy zgjedhje.

Së pari ju mund të blini një domain nga Shopify dhe ai do të shtohet automatikisht në dyqanin tuaj. Kjo ju kursen kohë, veçanërisht nëse nuk keni njohuri rreth mbajtjes së një faqe në internet. Këto fusha zakonisht kushtojnë 9 – 14 $ USD në vit. Mundësia juaj e dytë është të blini një domen nga një palë e tretë siç është GoDaddy. Këto fusha fillojnë nga 10,00 dollarë dollarë në vit. Dobësi është se ju do të duhet të ridrejtoni regjistrimet e DNS vetë, gjë që mund të duket e frikshme në fillim.

Nëse nuk jeni në gjendje të gjeni një emër të mirë domain, lexoni këshillat tona se si të zgjidhni një emër të mirë domain.

Këtu janë hapat për ta vendosur drejtpërdrejt dyqanin tuaj të Shopify në emrin e domainit të palëve të treta.

 1. Shtoni domenin e ri në Shopify

Në administratorin e Shopify, në navigacionin e majtë shkoni te Cilësimet dhe pastaj domains dhe shtoni emrin e domain duke përdorur “Shtoni një domain ekzistues” buton.

 1. Përditësoni regjistrimet e DNS

Hyni në regjistrin tuaj të domain-it dhe bëni ndryshimet e mëposhtme në regjistrimet DNS:

 • Zëvendësoni rekordin e @ ose kryesore A me adresën e mëposhtme të IP: 23.227.38.32
 • Shtoni ose zëvendësoni www CNAME me emrin e dyqanit.myshopify.com (d.m.th. dyqani juaj Shopify lidhjen pa HTTP, të cilën mund ta shihni në faqen e cilësimeve të fushave)
 1. Hiqni çdo fjalëkalim në dyqan

Përndryshe, askush nuk do të jetë në gjendje të hyjë në faqen tuaj edhe kur është i gjallë.

 1. Vendosni si parësor nëse është e rëndësishme

Ndërsa në Dyqani Online> Domenet, ju mund të zgjidhni fushën tuaj kryesore duke përdorur drop-down në krye të ekranit:

domeni kryesor i dyqaneve

Sigurohuni që të kontrolloni gjithashtu ‘Ridrejtoni të gjithë trafikun në këtë fushë’. Kjo do të thotë që trafiku në të gjitha fushat e tjera do të drejtohet në domenin tuaj parësor. Kjo është thelbësore për SEO të mirë.

 1. Shtimi i fushave të tjera 

Ju mund të përsërisni hapat 1 dhe 2 me emra të tjerë domain që zotëroni. Të gjithë emrat e domain do të ridrejtohen tek “Primar” domen, të cilin mund ta ndryshoni në çdo kohë me “Vendos si parësore” opsion pranë secilit emër domain.

Vini re se numri i emrave të domain që ju zotëroni nuk ka ndikim në SEO.

duke shtuar fusha me porosi në blerje

Urime, Dyqani juaj i ri i Shopify është gati!

Nëse e keni arritur atë mënyrë – urime. Tani duhet të keni një dyqan online plotësisht të punuar. Nëse doni të eksploroni alternativat, shihni më poshtë:

Alternativa për Shopify?

Ju gjithashtu mund të përdorni WooCommerce për të filluar dyqanin tuaj online. Shtë pak më e lirë, por kërkon një kurbë mësimi më të shpejtë. Sido që të jetë, mund të jetë një alternative e shkëlqyeshme.

Për një përmbledhje më të hollësishme midis të dyve, lexoni këtë – Shopify vs WordPress (WooCommerce) Për më tepër, këtu mund të gjeni faqe të tjera të tregtisë elektronike që ju lejojnë të krijoni një dyqan online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me