Повећајте брзину веб локације помоћу ХТТП / 2

У савременом вебу рачуна се свака милисекунда перформанси ваше веб локације. То зависи од структуре ваше веб странице, али од тестова који су извршили ЦлоудФларе и ЛоадИмпацт, ваше веб локације може имати користи од 20% до 200% + повећање брзине од преласка на нови ХТТП / 2 протокол. Овај тест илуструје разлику у брзини приликом учитавања странице са више захтјева.


ХТТП / 2 је бинарни протокол који користи само једну везу по серверу. Омогућава брже перформансе ТЛС-а, подржава већу сигурност и поједностављује ваше веб апликације. Одлично је решење за већину веб локација и ЦМС-а попут ВордПресс-а. Ако желите да додатно убрзате своју веб локацију, овде имамо још 33 савета.

Хоћеш не користи са ХТТП / 2 ако ваша веб апликација углавном користи велике датотеке које можете преузети или преносити медијима. У овом случају вероватно не желите ТЛС, а мултиплексирање не даје никакве користи када се користи само један ток.

Увод у ХТТП / 2

ХТТП / 2 је главна ревизија традиционалног оквира за пренос података ХТТП / 1.1, који верно служи Ворлд Виде Веб петнаест година као основни метод учитавања веб средстава путем ТЦП веза.

Уместо да је преписано преписивање протокола ХТТП / 2 уместо поновног изражавања ХТТП кода, и користи исте методе, кодове статуса и семантику језика за решавање изазова са којима се данас суочава наслеђени ХТТП оквир. Првенствено, ХТТП / 2 изгледа да смањује кашњење учитавања на веб страницама повећањем броја неиспуњених захтева које страница може да поднесе без употребе „хакова“ као што су заоштравање домена, придруживање и спринтовање.

За шта се користи ХТТП / 2 и зашто га користити?

Развијен од стране ХТТП радне групе Интернет Енгинееринг Таск Форце, ХТТП / 2 заснован је на ранијем СПДИ протоколу који је развио Гоогле и који се користи за решавање ескалирајућих проблема са трошковима унутар коришћења података њихових мрежних центара и састоји се од две спецификације: наиме Хипертект Трансфер Протоцол в. 2 и формат компресије заглавља ХПАЦК.

Компресија заглавља посебно значајно смањује број обилажења потребних за потпуно учитавање података; ово је посебно корисно за мобилне клијенте, где обично видите кашњење у супротном кретању од неколико стотина милисекунди. Оквир СПДИ / 2 изабран је као основа за нови систем, а откад је имплементација ХТТП / 2 Гоогле прошла са плановима да уклони СПДИ подршку у корист нових и побољшаних протокола.

У коначници, побољшавате перформансе свог хостинга.

Како то ради

ХТТП / 2 користи бинарне протоколе, за разлику од текстуалних оквира ХТТП / 1.к оквира, јер су ови протоколи компактнији и једноставнији су за анализу „на жици“.

На старијим дизајновима постојала су четири начина на којима је страница могла рашчланити линијску поруку; у новом оквиру ово је сведено на само један позив. Као и ово, тхе укључивање пуне мултиплек подршке значи да су елиминисани проблеми са блокирањем наслова старијих протокола, што омогућава да више захтева и одговора буде у току преко једне ТЦП везе у било којем тренутку.

ХТТП2

(извор слике Нгинк)

Ово је важно јер ХТТП / 2 и даље омогућава само једну ТЦП везу, делом и због чињенице да већина модерних веб страница користи више извора. Многострука веза са различитих места порекла повећава употребу мрежног ресурса претраживача изван онога што је разумно, па ХТТП / 2 уместо тога користи потискивање и компресију сервера да би се максимизирао пренос података и ефикасност.

Апликације које нису у претраживачу, чак и оне које су ефикасне за пакет, као што је ВоИП, такође би требале бити у могућности да користе ХТТП / 2.к везе под условом да већ користе ХТТП. Упркос томе, ХТТП / 2 је до сада оптимизиран првенствено за употребу у прегледачу, јер то представља основну употребу оквира.

Интернет безбедност са ХТТП / 2

До сада ХТТП радна група није захтевала употребу метода шифрирања, као што су безбедност транспортног слоја (ТЛС); упркос томе, они су дефинисали ТЛС профил који укључује црну листу шифрованог скупа, а тренутно ниједан претраживач не подржава ХТТП / 2 у нешифрираном стању. Прегледачи који тренутно подржавају ХТТП / 2 протоколе укључују Мицрософт Едге, Сафари, Фирефок и Цхроме.

Снимак екрана 2017 7 17 Могу ли да користим табеле подршке за ХТМЛ5 ЦСС3 итд

Те статистике подршке су за јул 2017. Више информација о тренутном статусу можете провјерити извор овде.

Примена нових протокола

У већини случајева ХТТП / 2 се може имплементирати без претходне ХТТП / 1.к подршке. Ако не имплементирате идентификаторе протокола преговора протокола (АЛПН) ХТТП 1.1, тада је могућа и подршка за ТЛС шифровање. За ХТТП / 2 преко ТЦП-а, морат ћете обрадити надоградњу са ХТТП / 1.1.

Поред непостојања захтева за шифровањем, ХТТП / 2 има и пар слабих тачака. Колачићи нису много побољшани у односу на ХТТП / 1, и упркос релативно безазленој природи, хакери технички могу и даље да користе хакере да би добили приступ вашим приватним системима.

Како и када пребацити

Почетак рада са ХТТП / 2 није превише тежак са стране клијента, све што требате је да будете сигурни да је прегледач ажуриран, јер већина главних клијената подржава нове протоколе.

На страни сервера, међутим, мало више трчи унаоколо. Морат ћете се спремити да се одмакнете од слика, смањите количину ЦСС и Јава контаката на својим страницама и припремите своје дијелове домена за коалесценцију помоћу ХТТП / 2.

Да бисте то урадили, мораћете да обезбедите да обе дељене УРЛ адресе имају потребне ТЛС сертификате. Ако немате директну контролу над којим серверима су њихове странице распоређене, вероватно је најбоље да сачекате док не знате да се сервери ажурирају.

Проверите код свог домаћина

На крају, разговарајте са својим ВордПресс хостинг провајдера или администратора сервера како би утврдили да ли сте спремни за ХТТП / 2.

Након што потврдите да је инфраструктура ту, уведите нове протоколе о томе када ће посетиоци од ње највише имати статистичку корист. Ако не можете да контактирате свог домаћина сервера, на мрежи су доступни алати отвореног кода који можете да користите за тестирање статуса вашег сервера попут овог алатка од КеиЦДН.

Обавезно нас пратите на топ5хостингу за сјајне савете о оптимизацији пројеката и ако имате више питања о ХТТП / 2 протоколу проверите ФАК на Гитхуб-у.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me