Të gjitha faqet e internetit funksionojnë përmes një shërbimi të mbajtjes së faqes në internet, i cili është një shërbim që u mundëson individëve dhe organizatave që t’i bëjnë faqet e tyre të internetit publike përmes World Wide Web. Një host në internet është në thelb një kompani që jep me qira hapësirë ​​në një server në internet për pronarët për t’i bërë faqet e tyre të internetit të arritshme në internet. Ndërsa jo të gjithë hostët në internet zotërojnë serverat e tyre, shumë prej tyre i marrin me qira nga kompani më të mëdha me qasje në qendrat e të dhënave, ose koleksione të serverëve, dhe nga ana tjetër ua marrin me qira këta serverë ndërmarrjeve ose individëve të tjerë. Ka disa lloje të mbajtjes në internet. Por, ne do të diskutojmë tre prej tyre këtu: Web hosting të përbashkët, pritjen e serverit privat virtual (VPS) dhe mbajtjen në internet të dedikuar.

Ndarja në internet e përbashkët

Pritja e përbashkët

Një shërbim i përbashkët i mbajtjes së faqes në internet mund të krahasohet me të jetuarit në një kompleks apartamentesh. Ashtu si individë dhe familje të ndryshme jetojnë në apartamentet e tyre në një ndërtesë, në një shërbim të përbashkët të mbajtjes në internet, shumë faqe interneti banojnë në një server të internetit. Kuptohet, kjo është forma më ekonomike e pritjes. Shtë ideal për faqet e internetit të thjeshta që nuk përmbajnë shumë karakteristika dhe ato që nuk ka të ngjarë të shohin shumë trafik. Një shërbim i përbashkët i mbajtjes së uebit trajtohet nga një administrator i sistemit. Përshtatshmëria e kësaj varet nga preferencat tuaja. Mund të jetë e dobishme nëse nuk doni të merreni me anën teknike të faqes, por mund të jetë problematike nëse kërkoni më shumë kontroll mbi faqen tuaj. Menaxhimi i serverit, instalimi i softverit të serverit, azhurnimet e sigurisë dhe mbështetja teknike trajtohen nga ofruesi i shërbimit. Një shërbim i përbashkët i mbajtjes së faqeve në internet gjithashtu mund të jetë i papërshtatshëm nëse kërkon zhvillim të gjerë softuerësh jashtë asaj që mbështet ofruesi i pritjes. Ka kufij të përdorimit dhe duhet të ketë karakteristika të gjera besueshmërie. Një tjetër disavantazh i këtij shërbimi është se pasi që shumë faqe interneti ndajnë të njëjtin server, nëse një faqe në internet është e përfshirë në ndonjë veprim joetik ose spamming, e gjithë adresa IP mund të bëhet në listë të zezë.

Përkushtuar Web Hosting

strehimin e dedikuar

Një shërbim i dedikuar për mbajtjen në internet mund të krahasohet me të jetuarit në një vendbanim të pavarur. Ky është një lloj shërbimi në të cilin një server i tërë është i zënë nga një uebfaqe e vetme. Si rezultat, pronari i faqes në internet ka kontroll të plotë mbi serverin. Nuk ka kufizime në gjerësinë e bandës dhe hapësirën e diskut. Në një shërbim të përbashkët të mbajtjes në internet, një administrator merret me konfigurimin dhe funksionimin teknik të serverit. Për një server të dedikuar, vijnë një mori aftësish teknike që duhet të jenë atje. Ekziston një nevojë e shtuar për të ngritur, administruar dhe menaxhuar serverin, megjithatë, me plane të reja dhe të përkushtuara plotësisht të pritjes, mund ta shfrytëzoni këtë me një çmim pak më të lartë. Për më tepër, shërbimet e dedikuara të pritjes ofrojnë performancë të lartë, stabilitet të postës elektronike, siguri dhe kontroll. Një shërbim i tillë është ideal për faqet e internetit që marrin trafik të lartë dhe përdorin karakteristika të gjera. Portalet e blerjeve në internet zakonisht përdorin një shërbim të dedikuar për mbajtjen në internet. Në ndryshim nga përdorimi i një shërbimi të përbashkët të mbajtjes së faqes në internet, ekziston një shans më i vogël për tu zënë në listën e zezë duke përdorur një shërbim të dedikuar për mbajtjen e faqes në internet pasi jeni nën kontrollin e plotë të serverit.

Pritja e serverit virtual virtual (VPS)

Server virtual virtual

VPS Hosting është një lloj hostimi që bie në mes të web-it të përbashkët dhe host-it të dedikuar në internet. Mund të krahasohet me të jetuarit në një godinë, ku ju ndani gjërat në pronë, por në fund të fundit jeni përgjegjës për mirëmbajtjen e pronës tuaj brenda godinës. Ajo ofron përdorimin e hapësirës së gjerë të diskut dhe bandës së gjerë. Një shërbim i tillë pritës përdoret në mënyrë ideale nga një kompani me aplikacione të rënda të burimeve dhe të dhëna të siguruara. Ashtu si në rastin e mbajtjes në internet të dedikuar, pritja VPS përdoret nga faqet e internetit që përjetojnë shumë trafik. Sidoqoftë, është më e lirë sesa përdorimi i një shërbimi të dedikuar për mbajtjen në internet pasi serveri akoma ndahet nga përdorues të shumtë. Edhe pse mund ta konfiguroni serverin në çfarëdo mënyre që dëshironi, do t’ju duhet akoma një administrator i përkushtuar i sistemit për t’u kujdesur për serverin tuaj. Tabela e mëposhtme përmbledh se si çdo shërbim pritës është i ndryshëm nga tjetri:

Ndarja në internet e përbashkëtPërkushtuar Web HostingVPS Web Hosting
Një server ndahet nga faqet e internetit të shumtaAi ofron gjerësi të kufizuar të hapësirës dhe hapësirës së diskut. Ishtë relativisht i lirë për shkak të kostove të përbashkëta. Nuk kërkon që pronari i faqes së internetit të ketë shumë aftësi teknike. llojet.Ai është më pak i sigurt në mesin e tre llojeve.Një server është i dedikuar vetëm për një faqe të vetme të internetit. Ai ofron hapësirë ​​të gjerë të bandës dhe disk. Ai është mjaft i shtrenjtë për shkak të pa kostove të përbashkëta. Pronari i faqes në internet do të duhet të ketë aftësi teknike pasi ai ka kontrollin e plotë të serverit. Serveri është dizajnuar për të trajtuar trafik të lartë.Ai ofron kontroll të lartë.Ai ofron siguri të lartë.Një server ndahet nga faqet e internetit të shumta.Ajo ofron një bandë të lartë dhe hapësirë ​​në disk.Ai është mjaft i kushtueshëm, por është më i lirë se një shërbim i dedikuar për mbajtjen e faqeve në internet. Nuk kërkon që pronari i faqes të ketë shumë aftësi teknike, por kërkon një administrator të sistemit. Serveri është krijuar për të trajtuar trafik të lartë.Ai ofron kontroll të lartë.Ai ofron siguri të lartë.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me