Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди хостинг
Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди хостинг

У овом туториалу ћу вам показати како инсталирати и деинсталирати ВордПресс на ГоДадди и објаснићу сва подешавања и шта оне значе.


Помоћу инсталације једним кликом, ГоДадди има могућност да ВордПресс инсталирате буквално у секунди.

Дакле, кренимо.

Прво, морате да имате ГоДадди план хостинга и треба вам домен који упућује на ово хостинг. Добра вест је да можете да купите ГоДадди план за само £ 1 / м са овом везом за попуст.

Ако је ваш домен правилно усмерен на ваш хостинг налог, требало би да видите овај екран када посетите ваш домен:

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 1

У овом туторију ћу користити домен ахостинг.цо (као што можете видети у прегледачу)

Затим идите на почетни екран ГоДадди и пријавите се на свој налог.

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 2

Када кликнете на ваше корисничко име (горњи десни угао) отвориће се мега мени. Кликните на Управљање хостингом линк за прелазак на подешавања налога за хостинг.

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 3

Једном када сте тамо, кликните на хостинг рачун на који желите да инсталирате ВордПресс. У нашем случају ахостинг.цо

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 4

Ово ће отворити контролну таблу вашег рачуна за хостинг на којој можете прилагодити подешавања вашег пројекта. Да бисте инсталирали ВордПресс, кликните на Отвори линк поред апликације Инсталатрон у одељку Алатке.

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 5

Ово ће отворити апликацију ГоДадди Инсталлатрон која је инсталација једним кликом различитих апликација које ГоДадди подржава. Веома је слична Софтацулоус апликацији на цПанелу.

Померите се према доле и видећете икону ВордПресс-а (где је црвена стрелица). Кликните на ову икону која ће вас довести до екрана апликације ВордПресс.

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 6

Овде можете прећи директно на дугме са десне стране – Инсталирајте ову апликацију

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 7

Ово ће отворити чаробњака за инсталирање ВордПресс-а где морате донети неколико избора пре инсталације.

Дозволите ми да објасним сваку опцију са бројем поред ње:

1. Домен – изаберите име домена на које желите да инсталирате ВордПресс.

2. Именик – ово је пут на који ће бити инсталиран ВордПресс. У овом случају сам изабрао ахостинг.цо/блог на коју ће инсталирати апликацију ахостинг.цо/блог. Ако га желите инсталирати на роот домен, нпр ахостинг.цо требате оставити поље директорија празно.

3. Изаберите најновију доступну верзију ВордПресс-а.

4. Изаберите језик за инсталацију, подразумевано енглески.

5. Одаберите Прихваћам (иначе га не можете инсталирати)

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 8

Када се помичете према доље, постоји још опција. Објаснићу сваки са бројем

1. Предлажем да одаберете аутоматске исправке. Ово ће аутоматски ажурирати ваш ВордПресс и најсигурнији је пут јер ваша веб локација неће бити отворена за рањивости које се налазе у најстаријој верзији и увек ће бити ажуриране. Ово је посебно тачно ако се не пријављујете на своју веб страницу свакодневно. С друге стране, то може покварити вашу страницу ако неки од додатака које користите нису компатибилни са најновијом верзијом. Због тога вам увек предлажем да направите резервну копију.

2. Исто као 1, али за додатке. Волим да буде укључена опција аутоматског ажурирања.

3. Као 1 и 2, али за теме – такође о.

4. Изаберите прву опцију – да направите резервну копију и да је аутоматски вратите ако ажурирање не успе. Ово је добра опција за очување ваше веб локације.

5. Изаберите и администраторско име. ГоДадди већ има случајни квадер за вас, али га увек можете променити у нешто што вам се допада. Никада не користите админ као подразумевано корисничко име. То је мера безбедности.

6. Изаберите јаку лозинку или је генеришите помоћу дугмета са десне стране. Обавезно га запамтите или упишите јер ће вам требати касније када се пријавите на ВордПресс административни панел.

7. Попуните адресу е-поште на којој желите да примите обавештење за своју нову веб локацију ВордПресс.

8. Овде укуцајте наслов своје веб локације. Увек га можете променити касније.

9. Ово је линија веб страница која ће се појавити под насловом. Можете га оставити празним или уписати слоган за свој блог.

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 9

И још неколико поставки преосталих пре него што покренемо инсталацију

1. Изаберите да не омогућите двофакторску аутентификацију (то можете учинити касније, али није неопходно ако сте одабрали друго корисничко име осим администратора и јаку лозинку).

2. Држите ово да, ограничите неуспјеле покушаје пријаве. Ово је сигурносна функција која спречава ботове да погађају вашу административну лозинку и на силу упадају на вашу веб локацију.

3. Ово би требало бити постављено на Не. Мултисите можете омогућити касније када је инсталација завршена ако вам је потребна ова опција.

4. Ово можете оставити на Аутоматски. ГоДадди ће подразумевано поставити сва остала подешавања и не морате се бринути због тога

Сада када будете спремни коначно можете да кликнете на Инсталирај дугме у доњем десном углу. Ово би требало да започне процес инсталације ВордПресс-а.

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 10

Овај екран је трака за напредак инсталације. Обично се ради мање од једног минута.

Када се заврши, идите на ваш домен и путању на коју сте инсталирали ВордПресс и требало би да видите подразумевани екран теме ВордПресс.

Да бисте се пријавили на нову веб локацију, на путу и ​​/ вп-админ. У нашем случају ахостинг.цо/блог/вп-админ ће бити УРЛ где је ВордПресс контролна табла.

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 11

Како деинсталирати ВордПресс на ГоДадди?

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 12

Сада када смо инсталирали ВордПресс ако из неког разлога желите да га деинсталирате, ГоДадди има веома брзу и чисту опцију директно са управљачке плоче хостинга.

Идите поново до Инсталатрона и испод Моје апликације, видећете своју ВордПресс апликацију са сродним информацијама. У горњем десном углу видећете Кс икону, а када лебдите мишем каже Деинсталирај. Кликните на њега и то ће обрисати вашу ВордПресс инсталацију, датотеке и базу података са само једним кликом.

Инсталирајте ВордПресс на ГоДадди 13

Овако можете инсталирати и деинсталирати ВордПресс на ГоДадди са само неколико кликова и за мање од 5 минута.

ГоДадди је одлична опција ако имате буџет или тек започињете. Међутим, ако вам треба снажнији ВордПресс хостинг током раста веб странице, провјерите наш чланак о најбољим ВордПресс хостинг компанијама у Великој Британији. А ако желите да угостите нешто друго осим ВордПресса, погледајте наше предлоге за хостинг на почетној страници Топ5хостинг.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me