Introduksjon til Cloud Computing med WordPress
 1. 1. Slik installerer du WordPress i Microsoft Azure
 2. 2. Slik installerer du WordPress på Google Cloud
 3. 3. Installer WordPress i AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Leser for øyeblikket: Introduksjon til Cloud Computing med WordPress
 5. 5. Slik installerer du WordPress i DigitalOcean

Velkommen til den nye og oppdaterte nybegynnerguiden for cloud computing for 2019. Cloud computing har sett et enormt opptak de siste årene, med bedrifter og SMBer som flytter et flertall av tjenestene sine til skyen. Fra Amazon-bestillingen din til Instagram-historien din til artikkelen du leser akkurat nå, lagres, behandles og leveres til deg – over skyen.


Forfatterens merknad:

Denne innledende artikkelen om cloud computing for WordPress ble opprinnelig publisert for snart fire år siden i 2015. I løpet av denne tiden har vi sett en rask adopsjon av cloud computing på tvers av flere bransjer, og store forbedringer i kjerne-skyteknologiene. Imidlertid forblir de samme prinsippene og fordelene ved skyberegning med alle disse endringene. De primære typene cloud computing-løsninger er uendret. Du har fortsatt private, offentlige og hybride skyinstallasjoner. Hvordan organisasjoner adopterer dem, har endret seg.

Denne guiden fungerer som en nybegynnerguide for å forstå cloud computing og hvordan den relatert til WordPress.

Vi begynner med:

 • Hva cloud computing handler om
 • Studer fordelene
 • Forstå de forskjellige typene cloud computing-løsninger

Når det er gjort, skal vi se på hvordan cloud computing gir WordPress muligheter.

Hva er Cloud Computing?

cloud computing for wordpress oversikt

I følge G2 Skare, “En av de enkleste måtene å demonstrere” skyen “er gjennom lagring. Tradisjonell, lokal lagring vil lagre filer på harddisken. Når du lagrer et bilde eller laster ned et program, blir det lagret på enheten din. Skylagring lagrer derimot filen på nettet. Filen er distribuert over eksterne servere og får tilgang til via internett. “

Utvid nå konseptet “lagring” til å omfatte prosessorkraft og levering av innhold. Du har den moderne skyen.

Enkelt sagt er skyen et distribuert nettverk av datamaskiner, med flere kopier av dataene dine i separate maskiner. Så hvis den ene serveren går ned, tar den andre over. For sluttbrukeren stopper aldri beregningen.

Ulike typer skyberegning

cloud computing for wordpresstyper

Det er tre hovedtyper av cloud computing-løsninger basert på distribusjon. Du har offentlig, privat og hybrid. Før vi begynner, må du forstå at til syvende og sist består skyen av flere datamaskiner (kalt servere) som ligger i datasentre.

 • EN privat sky er som din egen Uber. Du deler den ikke med andre og bruker den bare til pendlingen din.
 • EN offentlig sky er som et Uber-basseng. Du pendler med folk som skal til samme destinasjon.
 • EN hybrid sky er en blanding av to. (Jeg kan ikke tenke på et Uber-lignende eksempel).

Kostnadene ved skyberegning

Privat sky: Kostnaden for å leie en privat eller offentlig sky tilsvarer din Uber-tur. Private drosjer (eller skyinstallasjoner) koster mer. Fordelen er at den er mye sikrere og kan plasseres bak firmaets brannmur.

Offentlig sky: Offentlig sky er veldig kostnadseffektiv, men har visse sikkerhetsbegrensninger sammenlignet med offentlig sky. Det er derfor du ser mange problemer med overholdelse når du lagrer medisinske data eller myndighetsdata på offentlige skyservere.

Hybrid Cloud – Det beste fra begge verdener: Foretak fant ut at den beste avkastningen kommer når du kombinerer de private og offentlige skyer, også kjent som hybridskyen. Foretak kan lagre sensitive data sikkert i den private skyen, beskyttet av selskapets brannmurer. Batchbehandlingen av offentlige eller anonymiserte data kan lastes ned til den offentlige skyen.

Fordeler med Cloud Computing

cloud computing for wordpress fordeler

Selv om kjerneteknologien bak cloud computing raskt har utviklet seg, har de grunnleggende fordelene ved å ta i bruk cloud computing ikke endret seg i det hele tatt. Her er en rask oversikt:

Tilgjengelighet og redundans: Siden skyen er et nettverk av flere, sammenkoblede datamaskiner med identiske kopier av datoen din, får du høy tilgjengelighet og redundans. Med andre ord, tjenestene dine kler ikke. Med mindre, selvfølgelig, går hele klyngen ned (som dette AWS blackout).

Betal-som-du-gå-modell: Denne betalingsmodellen har blitt bransjemodellen takket være sky computing. Borte er dagene da du trengte å reservere verts- og databehandlingsfasiliteter for en minimumsvarighet. Med cloud computing betaler du bare for ressursene du bruker. For skyyteklynger med høy ytelse kan du til og med leie dem i et par timer og bare bli fakturert for dem. Ingen skjulte kostnader, ingen installasjonsgebyr – ingenting!

skalerbarhet: Skalerbarhet lar deg ganske enkelt kjøpe mer datakraft når og når du trenger det. Når du er ferdig med ressursene, kan du ganske enkelt slippe dem tilbake til skyen.

Det er flere andre fordeler med å bruke skyen, men dette er de mest generiske som alle burde vite. Hvis du vil lære mer om cloud computing, vil jeg anbefale å lese G2 Crowd’s introduksjonsguide. Det er godt skrevet på en geekfri måte, ment for mennesker fra alle fagområder.

Ledende leverandører av cloud computing

Markedsandel av de ledende leverandørene av cloud computing i 2. kvartal 2018

Markedsandel av de ledende leverandørene av cloud computing i 2. kvartal 2018

Tilbake da cloud computing begynte å ta seg opp, hadde AWS størstedelen av markedsandelen i skyen. Imidlertid har ting i 2018 drastisk endret seg. Vi har flere bransjeledende nettskyleveranser som AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, IBM og Alibaba Cloud for å nevne noen.

Cloud Computing og WordPress

kinsta administrerte wordpress hostingDe fleste av de beste WordPress-hostingleverandørene bruker en av de ledende skyleverandørene for å tilby sine tjenester. For eksempel er Kinsta en populær administrert WordPress-vertsleverandør som er fullt vert i Google Cloud. Andre tjenester som Cloudways tilbyr administrert cloud WordPress-hosting i AWS, Google Cloud og andre. De er i hovedsak en tjenereleverandør i mellomlaget, som administrerer WordPress-nettstedet ditt i en skyleverandør du velger.

Hallo, Cloud!

I denne innleggsserien skal vi diskutere hvordan du installerer WordPress i de store skyleverandørene. Vi starter med et av mine favoritt sky hosting selskaper – DigitalOcean. Senere vil vi gå videre til avanserte emner som installerer WordPress på AWS og andre industristandard skyleverandører. Hvis du har spørsmål om cloud computing, eller cloud hosting generelt, er vi alle ører. Du kan også spørre meg direkte på Twitter @souravify, og jeg svarer gjerne på spørsmålet ditt. Her er en spennende reise – la oss komme i gang!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me