Installere WordPress på Mac med MAMP
 1. 1. Leser for øyeblikket: Installere WordPress på Mac lokalt med MAMP
 2. 2. Installere WordPress på Windows lokalt med WAMP
 3. 3. Installer WordPress på Ubuntu lokalt med LAMP

Siden jeg fremdeles lærer når det gjelder WordPress-temautvikling, ønsket jeg å dele mine erfaringer med dere alle. Jeg vet at det er mange andre der ute som nettopp begynner sin WordPress-reise og tenkte at du kanskje har noen av spørsmålene (eller får problemer med noen få problemer) som jeg har.


Dette er den første i en serie innlegg som vil dekke grunnleggende WordPress-temautvikling fra start til slutt. Jeg håper du kan lære noe av disse innleggene – selv om det er noe lite.

Installere WordPress på en Mac

Jeg har nylig utgitt mitt aller første WordPress-tema, men før jeg kunne begynne å kode, måtte jeg få den lokale verten min i gang.

Nedenfor er trinnene jeg brukte for å lokalt installere WordPress på en Mac. Hvorfor skriver jeg bare om lokal installasjon på en Mac? For det er det jeg har. Hvis jeg noen gang installerer WordPress på en PC, vil jeg være sikker på å oppdatere dette innlegget. Så for dere som har Mac-maskiner, la oss komme i gang!

Last ned og installer MAMP

Jeg anbefaler å bruke MAMP for lokale installasjoner av WordPress på en Mac. Først må du først laste ned MAMP (Mac Apache MySQL PHP) som du kan få gratis fra hjemmesiden deres ved å klikke på den nifty-knappen nedenfor.

Når du har lastet den ned, installerer du MAMP som et hvilket som helst annet program ved å dra mappen inn i applikasjonsmappen.

Last ned MAMP

MAMP-innstillinger

Nå som du har Mamp installert på datamaskinen din, må du justere standardinnstillingene for MAMP.

 1. Først vil du åpne MAMP, og du bør komme i gang (se bildet under-venstre)
 2. Klikk på “Innstillinger” -knappen.
 3. Dette skulle åpne et nytt skjermbilde (se bildet nedenfor – til høyre)
 4. Klikk på “Porter” -knappen for å oppdatere de valgte verdiene.
 5. Det anbefales at du bruker 80 for Apache Port og 330 for MySQL Port.

Mamp innstillinger

Justeringene av portene vil tillate deg å ekskludere portnummeret fra din localhost URL og beskytte din lokale vert. Selv om du bruker port 80 krever at du oppgir administratorpassordet hver gang du starter serverne dine, plager det meg ikke og det får meg til å føle meg tryggere med de hemmelige temakreasjonene mine.

Mens du er i dine preferanser, vil du også angi PHP til den nyeste versjonen og velge et dokumentroteplass for Apache (100% ditt valg – jeg lagde en ny mappe i dokumentene mine bare for å holde organisert ting).

Servere / Database

Nå er det på tide å starte opp serverne dine og legge til en database.

 1. > Åpne Mamp
 2. Klikk på “Start servere”
 3. Du vil se en velkomstskjerm som nedenfor
 4. Klikk på phpMyAdmin
 5. Du bør føres til et nytt skjermbilde der du får muligheten til å opprette en ny database. Tenk på hva du vil navngi databasen din. Test, wordpress, wp, wpdev – hva som fungerer for deg (husk bare navnet fordi du trenger å bruke det til et nytt trinn senere).
 6. Skriv inn navnet og klikk opprett.

Opprett Mamp Database User

Bam! Du er nå klar til å installere WordPress lokalt! Se på deg – å være teknologisk kunnskapsrik.

Last ned WordPress

WordPress er kjent for sin enkle installasjon. For å starte – last ned den nyeste versjonen av WordPress fra nettstedet deres ved å klikke på knappen nedenfor.

Få WordPress

Når du er lastet ned, dobbeltklikker du for å trekke ut mappen. Åpne “WordPress” -mappen og dra alt annet innhold til mappen Applications / MAMP / htdocs.

Installer WordPress

Trinn 1: Rediger vertsfilen

terminalDette er et viktig skritt for å være sikker på at du senere kan aktivere flerside. For at mutlisite skal fungere, må du fjerne postnummeret fra localhost URL. Så vi kommer til å kartlegge en helt ny URL til vår lokale host. Først åpner du terminal og skriver følgende:

sudo nano / private / etc / hosts

Rediger verter FIle in Terminal

Det kan hende du blir bedt om administrasjonspassordet ditt, så skriv det bare og trykk enter. Deretter blir du ført til skjermen nedenfor. Bruk pil ned for å gå til bunnen av listen og legge til (med en fane i mellom, og hvor “test” er navnet du ga til MAMP-databasen din):

127.0.0.1 test

Legg til database til vertene FIle i terminal

Trykk “kontroll + x” for å gå ut av menyen. Sørg for å oppgi “Y” når du blir bedt om å lagre endringene dine.

Trinn 2: Rediger wp-config-sample.php

Gå til MAMP / htdocs og gi nytt navn til “wp-config-sample.php” -filen til “wp-config.php” og åpne den opp. Nå rediger filene ved å bruke navnet på databasen du opprettet, så vel som “root.”

Rediger WP-Config-fil

Lagre filen. Gå nå til din hjemmekatalog (som skal være http: // hva-din-database-navn-er) og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen.

Trinn 3: Fullfør WordPress-installasjonen

Når din lokale verts-URL, skal du se en skjerm som den nedenfor, der du legger inn hovedinfo for WordPress-installasjonen. Fyll ut skjemaet og trykk “Installer WordPress”.

WordPress Install Velkommen

Nå skal du ha WordPress installert lokalt!

WordPress Installer suksess

Konfigurer en multisite WordPress-installasjon

Multisite er en flott funksjonalitet du vil bruke med din localhost når du utvikler WordPress-temaer. På denne måten kan du lage mange testnettmiljøer der du umiddelbart kan se endringer du gjør i temaene dine uten å måtte bruke et live nettsted. Det er ikke tid som i dag å installere multisite, og siden du har en ny WordPress-installasjon fra trinnene over, er det ingenting å ta sikkerhetskopi av (men hvis du velger å aktivere multisitet på et senere tidspunkt, bør du ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du starter dette trinnet ).

Vis skjulte filer – viktig!

En del av Multisite vil omfatte redigering av .htaccess-filen som tilfeldigvis er en skjult fil. Jeg brukte en stund på å lete etter den, og følte meg da som en komplett noob da jeg endelig skjønte at den var skjult. Åpne terminalen igjen og skriv inn følgende kode for å vise alle skjulte filer:

standard skriver com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

killall Finder

Dette tilbakestiller Finder til å vise alle de slemme skjulte filene dine, og vil gi deg mindre hodepine når vi går videre til senere trinn.

Rediger wp-config.php

Åpne wp-config.php-filen din igjen. Nå skal vi legge til følgende kode for å slå på WordPress ‘trinn-for-trinn-instruksjoner for å legge til multisite:

WordPress Tillat multisite

WP Installer nettverksinnstillinger

Forsikre deg om at MAMP-serverne kjører. Logg deg på localhost-siden din. Under verktøy skal det være et nettverksalternativ. Her kan du velge å bruke underkataloger eller underdomener (jeg brukte underkataloger, men det er bare min preferanse) og fortsette med nettverksoppsett. Den neste siden skal be deg om å legge til et nettstednavn og en e-postadministrator.

Lag et nettverk

Klikk deretter på installer og la WordPress fungere som det er magi.

Rediger .htaccess- og wp-config.php-filer

Neste skal du bli presentert for en skjerm som ligner på denne:

Lag en WordPress nettverkskode

Bare fortsett å følge instruksjonene. Du pleide å lage en /blogs.dir-fil i wp-innhold-mappen, men det ser ut til at du med WordPress 3.5 ikke lenge trenger å gjøre dette trinnet (jeg gjorde det ikke, og har ikke fått problemer ennå ;-). Åpne wp-config.php-filen og lim inn den relaterte koden:

Rediger WP-Config for Multisite

Og gjør det samme med .htaccess-filen (som du synliggjorde i et tidligere trinn):

Rediger .htaccess for Multisite

Legg til nettsteder i MultiSite

Alt du trenger å gjøre er å logge deg på WordPress-dashbordet ditt og gå til “Mine nettsteder”, nettverksadministrator og deretter nettsteder for å legge til nye.

Legg til nytt nettverksside

Herfra kan du legge til ønsket nettstednavn, tittel og admin.

Legg til nytt nettverkssted

Suksess! Du kan nå installere alle nettverksaktiverte temaer på de nye nettstedene dine for testing. Lag så mange eller så få nettsteder du vil og utvikle deg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me