1. 1. Hvordan tjene penger med en WordPress-blogg
  2. 2. Leser for øyeblikket: Hvordan tjene penger på å selge WordPress produkter og tjenester
  3. 3. Slik forvandler du WordPress-bloggen din til en bedrift

Det har gått en stund, men jeg er endelig tilbake med del 2 av å tjene penger med WordPress-serien. Tidligere var det viktig å tjene penger med WordPress-bloggen din, men det er ikke den eneste måten du kan utnytte WordPress til å bygge en vellykket virksomhet.


Mange mennesker (inkludert WPExplorer) tjener penger på å selge produkter og tjenester for WordPress. I dag skal vi se på hva du kan lage for å hjelpe andre WordPress-brukere, og spesifikke fordeler og ulemper å vurdere før du begynner å selge.

Tjen penger med WordPress-produkter

Hvis du bruker WordPress, bruker du (eller har brukt) minst noen få tredjepartsprodukter med sikkerhet for å gå sammen med kjernen din. Etter min erfaring er det tre hovedprodukter mange WordPress-brukere er villige til å betale en premie for.

1. & 2. Premium WordPress-temaer og plugins

Et av de største markedene relatert til WordPress er tema- og plugin-markedet. Det er utallige uavhengige tema-butikker (ThemeBeans, ThemeIsle, Anariel Design, etc) i tillegg til megatema-markedene som Themeforest eller Templatemonster som har utallige produkter fra mange forskjellige utviklere.

Hvis du er en utvikler og har tillit til kodingsevnen din, er det å lage premium-temaer eller plugins en fin måte å generere inntekter på. Den eneste investeringen som kreves er tiden din! Når du har laget et originalt produkt, trenger du bare å bestemme deg for om du heller vil starte din egen butikk, selge på en markedsplass eller balansere en kombinasjon av bry.

Start ditt eget WordPress-tema eller plugin-butikk

Elegante temaer er et lysende eksempel på en uavhengig tema & plugin butikk lage et navn for seg selv. Det som startet som et lite nettsted for medlemskap med temaer, har vokst til en virksomhet på flere millioner dollar alt bygget i forutsetningen om å tilby premium WordPress-temaer og plugins til en overkommelig pris. Andre viktige suksesshistorier inkluderer OptinMonster, Themify, DesignModo, Soliloquy og StudioPress blant mange andre.

Den største fordel for å starte din egen butikk er at du har 100% kontroll over alle beslutninger. Du bestemmer prisene. Du bestemmer hva du skal selge. Du bestemmer om du vil kjøre kampanjer.

Samtidig kan det være vanskelig å drive din egen butikk fordi du er den som driver den. Dette betyr at du må ta ekstra forholdsregler for kundedatasikkerhet, sørge for å følge alle lokale e-handelslover, og hvis du gjør internasjonale salg er det flere lover du må følge. Det er mye!

Det er alternativer som Shopify som du kan bruke for å bedre administrere butikken din, men du må bare gjøre undersøkelser for å se hvilken e-handelsmetode som fungerer best for butikken din.

Selg på en WordPress Marketplace

For WPExplorer har vi valgt å bruk markedsplasser for våre premium temaer. For øyeblikket kan du finne oss på Themeforest og Creative Market. I vårt tilfelle følte vi at det var lettere å la noen andre administrere transaksjonene for oss, mens vi fortsetter å håndtere temautvikling og støtte.

De to hovedutfordringene med å bruke markedsplasser er at de ofte har strenge, lange vurderingsprosesser og i tillegg tar en prosentandel av salget. Vi erfarer at vurderingsprosessen ofte gjør ting bedre, og den nominelle avgiften er mer verdt å slippe å styre vårt eget e-handelssystem.

Selg WOrdPress-produktene dine overalt

Til slutt har du muligheten til å dra nytte av begge deler og selge varene dine på en ikke-eksklusiv basis på markedsplasser så vel som din egen butikk.

Merker som Themefuse, ArrayThemes og Anariel Design har gjort en god jobb med å dra nytte av markedsplasser for eksponering, så vel som egne butikker for nærmere kontroll over salg.

Et forbehold med dette alternativet er at noen markedsplasser som Themeforest belaster ikke-eksklusive forfattere et større salgssum. Dette betyr at du kanskje må miste litt mer av inntekten din for å ha fleksibilitet til å selge mange steder.

I tillegg, jo flere steder du selger varene dine, desto flere steder trenger du å gi varesupport. Du må enten opprette et sentralt supportsted (for eksempel et kundeforum, eller et billettsted som bruker en tjeneste som HelpScout eller ZenDesk) eller ta deg tid til å logge inn på flere forfatterkontoer for å gi kundene tilstrekkelig varesupport.

Alle tre alternativene er fantastiske måter å selge egne produkter på. Bare husk at uansett hvilken metode du velger, vil det ta tid å etablere deg som en pålitelig utvikler eller merke i WordPress-samfunnet. Ikke bli motløs hvis du ikke ser massevis av salg i begynnelsen. Nettverk med blogger for å få dem til å markedsføre varene dine, lage premium tillegg for produktene dine eller vurdere å lage “lite” -versjoner for ekstra eksponering.

3. WordPress e-bøker og kurs

Selg WordPress e-bøker eller kurs

Det neste produktet som er verdt å nevne, utvider ikke WordPress, men komplimenterer det i stedet. Det er millioner av WordPress-brukere over hele verden, og mange av dem lærer fortsatt. Så hvorfor ikke tilby et produkt som hjelper dem å gjøre akkurat det?

Kunnskapsrike mennesker har laget premium ebøker, guider og til og med nettkurs (som de som tilbys på Udemy, eller selg dem selv med LearnDash eller et annet WordPress-kursverktøy) for å hjelpe nye brukere med alt fra å sette opp en blogg for første gang med å utvikle dine egne tilpassede plugins.

Det beste med å tilby pedagogiske produkter er at du ikke trenger å være en utvikler eller designer for å lage et nyttig produkt som brukere vil kjøpe. Du trenger bare kompetanse og evnen til å formidle det du vet til andre.

Tjen penger ved å tilby WordPress-tjenester

WordPress-produkter gir store muligheter for sultne gründere til å starte suksessrike bedrifter, men du trenger ikke å selge et produkt for å tjene penger. Mange kreative mennesker har funnet måter å tilby tjenester til WordPress-brukere til en premie.

4. WordPress Nettstedsdesign og utvikling

WordPress Nettstedsdesign og utvikling

Den første tjenesten som kommer til tankene er ganske enkelt å lage nettsteder. En rekke designere bygger kundesider fullstendig med WordPress. Dette er en langvarig prosess siden du ofte vil trenge å samarbeide med klienter gjennom konsept, oppretting og potensielt vedlikehold.

Fordelen med å takle et nettdesignprosjekt for klienter er at du ofte kan belaste en heftig sum for din innsats, siden du sannsynligvis vil bruke et par uker eller mer på å jobbe med det. Du vil kunne føle deg trygg i en fast inntekt mens du fokuserer innsatsen på et enkelt prosjekt (eller kanskje til og med noen få prosjekter hvis du er i stand til å sjonglere dem).

Det utfordrende ved webdesign er å jobbe med klienter. Ikke alle klienter vil være gode å jobbe med (stole på oss, vi vet og vi har til og med skrevet en artikkel om hvordan man kan kysse marerittklienter farvel). Noen klienter vil være fornøyde med arbeidet ditt, og du vil aldri høre fra dem igjen. Andre vil ofte sende deg beskjed med nye forespørsler. Hver klient er forskjellig.

Det er opp til deg å bestemme hvilket servicenivå du ønsker å tilby dine kunder, så husk bare å bygge det inn i kontrakten din før du starter et prosjekt.

5. & 6. Installerings- og tilpasningstjenester for WordPress

Tilby WordPress-installasjon og tilpasninger

Kanskje du ikke vil samarbeide med klienter på sikt, og heller vil tilby en-og-gjort-tjenester som tema- eller plugin-installasjonstjenester. Mange eksperter tilbyr denne eksakte tjenesten på nettsteder som Upwork eller frilanser.

Noen nye WordPress-brukere forstår hvordan de oppretter blogginnlegg, men kunnskapen deres ender der. Dette kan gjøre installasjon og konfigurering av temaer eller plugins til en utfordring for dem. Ved å tilby installasjonstjenester kan du ganske enkelt logge inn, legge til temaet, sørge for at det er konfigurert riktig og bli gjort.

Tilpasninger er en annen flott nisje innen WordPress der frilansere kan tjene litt ekstra penger. Mange brukere trenger bare hjelp til å endre titteloppsettet, eller legge til en ny tilpasset innleggstype, men har ikke kodingskunnskapene til å gjøre det. Det er her du kan tilby tjenestene dine per tweak-basis.

7. WordPress Management, vedlikehold og / eller support

Tilby WordPress Vedlikehold

Et annet alternativ som er verdt å vurdere er WordPress Vedlikeholdstjenester. Nettsteder som WP Butler og WP-kurve har bygget virksomheter rundt vedlikehold av WordPress-installasjoner for folk som rett og slett ikke har ferdigheter eller tid til å gjøre det selv.

En av de beste delene med vedlikehold er at du enkelt kan legge til for å øke verdien på tjenesten din. Å tilby nettstedrevisjoner, sikkerhetskopier, skanning av skadelig programvare, tilpasninger og lignende alternativer betyr at du kan belaste mer for tjenesten din.

8. WordPress Hosting

Tilby WordPress Hosting

Hvis du er litt mer ambisiøs, kan du også vurdere å selge din egen administrerte WordPress-hosting-tjeneste. Med dette trenger du ikke være en tradisjonell WordPress-utvikler eller designer, selv om du vil trenge forståelse av kjerne WordPress-funksjoner.

Det beste er at du ikke trenger dine egne servere for å begynne å tilby hosting – mange av de store hostingfirmaene som HostGator tilbyr forhandlerhotell som et alternativ. Disse planene inkluderer også nyttige verktøy for å lage pakker eller administrere kundenes kontoer direkte fra ditt eget brukerpanel. Du kan også bygge din egen administrerte hosting med en virtuell privat server fra Media Temple eller skyhost via Cloudways, ettersom de begge tillater ubegrensede installasjoner på hver server. Du trenger bare å skalere opp din egen plan når du skaffer deg flere kunder.

Fordelen med å tilby hosting er at du kan sikre deg en regelmessig, gjentagende inntekt fra klienter. Plus hosting er et naturlig tillegg hvis du allerede tilbyr andre WordPress-tjenester som webdesign eller nettstedsadministrasjon.

Før du hopper inn må du vurdere noen av kravene til å tilby hosting. Kontrakter, serversikkerhet, oppdateringer, etc. Bare gjør forskningen i orden?

9. Tilpasset WordPress produktutvikling

Tilpasset WordPress produktutvikling

Hvis du er en utvikler, men ikke har ideer til ditt eget produkt, eller kanskje du ganske enkelt ikke vil lage noe du må støtte, kan du alltid tilby tjenestene dine til andre utviklere eller bedrifter.

Ofte vil skapere søke hjelp fra andre utviklere som har mer kompetanse på et bestemt område. For eksempel vil temautviklere ofte nå ut til plugin-utviklere for hjelp til å lage tilpassede utvidelser. I disse tilfellene kan de ansette en utvikler for et engangsprosjekt for å skape noe som gir verdi til deres eget produkt.

Igjen, nettsteder som Upwork og Envato Studio tilbyr utviklere et sted å annonsere sine ferdigheter og kvalifikasjoner.

10. Word-opplæring på en eller en person

Tilbyr en-til-en eller personlig WordPress-trening

I likhet med å tilby ebøker eller kurs som produkt, kan du tilby lignende utdanningsmateriell i et tjenestetypeformat. WordPress-eksperter liker LisaWork har laget karrierer ved å tilby live WordPress-seminarer der nye brukere kan komme inn for å lære å bruke WordPress.

Mange nye brukere setter pris på muligheten til å stille spørsmål og motta en-til-en-hjelp når de går gjennom prosessen med å opprette et nettsted for første gang. Du kan bruke denne muligheten til å opprette en inntektsbringende virksomhet, med ekstra inntektsstrømmer fra anbefalte oppfølgingskurs, hosting eller nøkkelprodukter.

Følg med

WordPress er en fantastisk plattform, ikke bare for nettsteder, men også for å bygge en vellykket virksomhet. Så langt har vi delt de beste måtene å bruke WordPress til å tjene penger på bloggen din, samt 10 måter å tjene på å selge produkter og tjenester. Forhåpentligvis var informasjonen ny eller nyttig for deg!

I neste avdrag vil vi dekke hvordan du gjør bloggen din til en bedrift og noen av de avgjørende trinnene vi tok for å lage WPExplorer.

Inntil da gi oss beskjed om du har spørsmål i kommentarfeltet nedenfor! Vi svarer dem så godt vi kan for å hjelpe deg med å starte din egen virksomhet med WordPres.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me