Hvordan rote WordPress-bloggen din i 10 enkle trinn

Å lansere en blogg – teknisk sett – er ekstremt enkelt. Egentlig. Alt du trenger er 10 minutter av tiden din, $ 5 å spare på hosting, og du er god til å gå! I tillegg til alle installasjonsfunksjonene med 1 klikk som mange webhoteller tilbyr i disse dager, trenger du ikke engang å vite hva som skjer under panseret. Når det er sagt, er jeg redd det er her eventyret slutter.


Å ta vare på det første oppsettet er bare begynnelsen på eventyret ditt, og fra det tidspunktet fremover, må du takle mange utfordringer, som alle kan gjøre bloggingen din mye vanskeligere. Nå er jeg sikker på at du har lagt merke til at blogging-råd ikke er noe som er mangelvare på nettet, så det jeg vil gjøre i dag er å ta en annen tilnærming. La oss gjøre det interessant og snakke om hva du skal gjøre for å rote bloggen din.

Jeg skal ta tak i emnet fra to separate vinkler:

 • Tekniske problemer – de som kan drepe bloggen din over natten akkurat slik, uten advarsel
 • Problemer med måten du publiserer innhold – de som vil fortsette å drepe bloggen din gradvis, ett skritt av gangen

1. Å ikke være klar for maskinvarefeil

Det er noe du bør vite om maskinvare (servere, harddisker, andre maskiner som i utgangspunktet holder nettstedet ditt online). Saken er det det er bare et spørsmål om tid før serveren din svikter deg. Det er virkelig ingen hvis. Det er bare når.

Hver person som noen gang har jobbet med datagjenoppretting, vil fortelle deg at alle harddisker (det er 100 prosent) mislykkes på et tidspunkt. Gitt, noen mislykkes på den andre dagen, noen mislykkes etter 20 år med feilfri ytelse, men alle av dem mislykkes til slutt. Her er en interessant innlegg av Backblaze på hvor lange diskstasjoner varer, bare for å gi deg en idé. Derfor, i stedet for å håpe at feilen ikke vil skje med dataene på nettstedet ditt, har du det bedre å forberede deg og sette opp ting på en måte slik at du kan få nettstedet ditt til å fungere igjen så snart som mulig.

Først av alt må du ta vare på sikkerhetskopier av nettsteder. I kjernen er sikkerhetskopiering en enkel ting. Det handler om å bevare en kopi av nettstedet ditt et annet sted enn standard-serveren. Du kan få slik funksjonalitet med en plugin som UpdraftPlus. Det vil lage en sikkerhetskopi, og du har muligheter til å lagre den i Dropbox, Google Drive, e-post osv. Du kan deretter ta denne sikkerhetskopien og bruke den slik du måtte ønske. Eller du kan gå etter en mer avansert løsning og skaffe deg en Vaultpress regnskap.

En annen tjeneste som er verdt å sjekke ut er CloudFlare. CloudFlare lager flere kopier av nettstedet ditt og distribuerer dem over et nettverk av servere. Du får mange fordeler på grunn av dette, og noe ekstra nettstedssikkerhet er bare en av dem. (CloudFlare er forresten gratis.)

Cloudflare CDN

Når du har tatt vare på sikkerhetskopier av nettstedet og har et verktøy som CloudFlare i arsenalet ditt, kan du holde nettstedet ditt på nettet litt lenger (hvis det skulle mislykkes) og også gjøre det mulig for deg å gjenopprette det på en ny webhotell raskere, i tilfelle større hosting mislykkes.

2. Bruker ikke et sikkerhetsplugin

Selv om jeg vet at plugins er like mye av problemet som de er en del av løsningen (det er ofte mange sikkerhetsfeil i utdaterte plugins eller av lav kvalitet), kan det å lønne seg noen sikkerhetsplugins av høy kvalitet.

Her er tingen. Det er mange forskjellige trusler som bare venter på å kaste et slag på nettstedet ditt. Du har hackere, bots, serversårbarheter, osv. Noen gode sikkerhetsplugins vil hjelpe deg å beskytte deg mot disse truslene. Her er to av favorittene mine:

 • BulletProof Security: En av de beste .htaccess-sikkerhetspluginene der ute. Det beste med det er at du ikke engang trenger å vite hva .htaccess er å bruke denne pluginen. Det er innebygde forhåndsinnstillinger som tar seg av nettstedet ditt på autopilot.
 • Sucuri Security: Du kan bruke det til å skanne nettstedet ditt av og til og sørge for at ingenting skjedde med dets integritet i mellomtiden. Den utfører en rekke kontroller mot ting som malware, XSS, JavaScript-injeksjoner og mye annet.

3. Falling for a Pretty (on the Surface) Free Theme

Alle vil ha en fin side. Det er bare naturlig. Men du må være forsiktig så du ikke får et dårlig kodet tema bare fordi du liker det visuelt. Jeg har sagt det flere ganger i løpet av WordPress-karrieren min, men jeg skal si det igjen – vær forsiktig når det gjelder gratis temaer. Svært ofte er de chock fulle av kryptert kode, statiske SEOd-koblinger, bunntekstblokkerende JavaScript, og hvem vet hva annet. Selvfølgelig er det noen gratis temaer der ute av høy kvalitet, men laster bare ned gratis temaer fra anerkjente kilder.

Selv om du vil snuble over hundrevis av listeposter på nettet og gi deg de “topp gratis WordPress-temaene for [BLANK],” bør du ikke stole på dem alle så mye. Menneskene som publiserer listene, går sjelden gjennom hvert tema for å sjekke om det faktisk er et kvalitetsprodukt. I stedet stoler de bare på det visuelle. Hva det betyr for deg – leseren – er at du aldri kan vite med sikkerhet om et gitt tema kommer til å være trygt. Kort sagt, vær forsiktig når du leter etter et gratis tema. Prøv disse alternative stiene i stedet:

 • Akkurat her på WPExplorer tilbyr vi noen ganske fantastiske gratis WordPress-temaer. Våre gratis temaer er kodet med omhu og inkluderer førsteklasses funksjoner som egendefinerte innleggstyper, Google-skrifter, temagliver og mer.
 • De offisiell temakatalog på WordPress.org. Alle temaene i katalogen er testet, slik at du i det minste ikke trenger å forholde deg til ondsinnet kode som noen inkluderte med vilje.
 • Kommersielle temabutikker. Bortsett fra å tilby premium (betalte) temaer, gir noen temabutikker også bort gratis temaer som en markedsføringsmetode.

Og til slutt vet jeg at dette rådet kanskje ikke passer godt for noen av dere, men hvis du vil ha et trygt, sikkert, funksjonelt og pent tema, må du betale for det 90% av tiden. Du kan også ansette en designer for å lage et tilpasset tema for deg, men det vil koste deg mye mer.

4. Ikke opprett en redaktørkonto for daglig blogging

WordPress har en rekke innebygde brukerroller som du kan bruke når du oppretter nye kontoer for deg selv eller for teamet ditt. Det er kontoer for abonnenter, bidragsytere, forfattere, redaktører og administratorer. Standardkontoen som WordPress gir deg når du først installerer nettstedet ditt, er hovedadministratorkontoen (forresten, ikke logg inn “admin”). Den vanskelige delen som de ikke forteller deg, er at det er en veldig god praksis å ikke bruke denne kontoen til vanlig bruk. Administratorkontoen har tilgang til alle deler av wp-admin og kan brukes til å endre hver innstilling. Du trenger ikke det for å håndtere standard bloggeoppgaver.

Lastpass

For å skrive og publisere, oppretter du en Editor-konto med et halvkompleks passord som du fremdeles kan huske. Når det gjelder administratorkontoen, endrer du påloggingen til noe som ikke er opplagt (som “the-site-master-chief”), og endrer passordet til noe som ikke kan antas å bruke flere tegntyper (som “dfqWW341 ## 2”) . Lagre dette passordet med et verktøy som 1Password eller Lastpass.

5. Å vise frem negativ sosial bevis

Dette forundrer meg virkelig, men av en eller annen grunn installerer bloggere de store settene med sosiale medier for å dele knapper over nettstedene (flere knapper for Facebook, Twitter, Pinterest og så videre) bare for å få dem til å vise alle nuller. Som dette:

Sosiale tellere på 0

Hva forteller dette deg? Her er et hint: Den forteller deg at siden du leser er upopulær. Og fortsetter du den tanken, forteller den deg også at du sannsynligvis ikke burde kaste bort spill på å lese den. Ikke misforstå, jeg synes at sosiale medieknapper er kjempebra. De gir den enkleste måten for besøkende å dele innholdet ditt. Men du må bruke dem på riktig måte hvis du vil at de skal hjelpe deg med å vokse bloggen din i stedet for å skade din innsats gjennom negativt samfunnsbevis. To løsninger:

 • Bruk et programtillegg for deling av sosiale medier som ikke viser tallene i det hele tatt (som AddThis Share-knapper).
 • Bruk et delingsprogram for deling av sosiale medier som bare viser tallene når de når en gitt angitt terskel (som Sosial krigføring).

6. Bruke tagger og kategorier tilfeldig

I kjernen er kategorier og tagger ment å gjøre det lettere å navigere rundt innholdet ditt. Med andre ord, du bør bare bruke kategorier og koder for å hjelpe leserne dine å forstå hva et gitt innlegg handler om. Kategorier er veldig generelle. Jeg oppfordrer deg til å opprette bare en håndfull kategorier for bloggen din, og deretter tilordne blogginnleggene til bare en kategori hver. Hvis bloggen din for eksempel handler om matlaging, kan kategoriene være: frokost, lunsj, middag.

Med tagger er det litt mer komplisert. En av de beste leservennlige tilnærmingene jeg har funnet, er å behandle dem som en liste over emner som innlegget ditt handler om. La oss for eksempel si at det er et innlegg med tittelen “Topp 10 måter å markedsføre virksomheten din på nettet.” Tittelen i seg selv gir ikke så mye om det faktiske innholdet. Imidlertid, hvis du ser at det er merket med “Facebook, Twitter, e-postmarkedsføring, lokal SEO”, er det en helt annen historie. Du får en veldig klar innsikt i området for temaene som venter inne.

Merkingstips

Her er et sett med retningslinjer du kan bruke når du tagger innleggene dine:

 • Gå gjennom innlegget ditt, velg de enkelte emnene det diskuteres, bruk dem som tagger.
 • Hold deg til generelle vilkår. Akkurat som i eksemplet over (“Facebook, Twitter, e-postmarkedsføring, lokal SEO”).
 • Ikke behandle koder som et SEO-verktøy, og ikke bruk flere ord nøkkelord (nøkkelord) som koder.
 • Ikke gjenta den samme taggen ved å bruke flere alternativer som alle har samme betydning. Eksempel: “Facebook-råd, Facebook-tips, Facebook-triks.”

Merk: For å gjøre det enklere å jobbe med tagger, sjekk gjerne ut en plugin som Automatisk posttagger. Selv om denne plugin-en ikke har blitt oppdatert på noen få år (bruk på egen risiko), ser den ut til å virke. Det lar deg angi en fast liste over koder, og deretter analysere hvert innlegg du publiserer og tildeler kodene automatisk. Dette er ekstra praktisk.

7. Å være inkonsekvent med innholdslengde

Bare for det, la oss si at du er en abonnent på New York Times. Hvordan vil du føle deg hvis avisen var 20 sider lang, den neste uken 200 sider og en uke etter den var en uke? Ville det ikke være forvirrende? Dette er nøyaktig hva leserne dine føler når du ikke stemmer overens med innholdets lengde

Hvis du er konsistent, derimot, vet leserne alltid hva de kan forvente seg når de ser en ny overskrift. Og i dette tilfellet fungerer det å være forutsigbart bare til fordel for deg. Velg et målinnholdsområde (vi skyter 1500-2500 ord på WPExplorer) og holder oss til det.

8. Fokusere på inntektsgenerering altfor tidlig

Vel, når jeg sier “altfor tidlig”, mener jeg egentlig “å håpe å gjøre inntekt på heltid for tidlig.” Å sette opp noen inntektsgenereringskanaler foran er en god vane i seg selv. På den måten lar du leserne vite at bloggen muligens kan bli en for-profit-satsing på et tidspunkt. Så det er mindre sannsynlig at du får noen tilbakeslag når du ruller ut andre inntektsgenereringsmetoder senere.

Men den delen som mange mennesker tar feil, er å sprenge bloggene deres med AdSense-seksjonen på toppen av AdSense-seksjonen på toppen av betalt kampanje, så det ser ut til at selve innholdet ikke engang spiller noen hovedrolle. Jeg oppfordrer deg til å ta en annen rute. Begynn i det små. Sett opp en liten AdSense-blokker et sted på WordPress-bloggen din hvis du vil. Du kan gjøre det med en enkel tekst widget – bare plassere AdSense-koden din der. Begynn deretter å inkludere tilknyttede lenker i innleggene dine (bare glem ikke å inkludere en FTC-avsløring på siden din). Ikke behandle det som en sikker måte å tjene penger på, men som noe for å gjøre leserne dine vant til en form for inntektsgenerering. Det er alt.

9. Ikke aktiverer deg selv for rådgivning eller direkte klientarbeid

Klientarbeid

Noe du kanskje tenker akkurat nå, er hvorfor bruker denne karen så mye tid på å snakke om forskjellige pengerelaterte ting. Jeg mener, er det virkelig så viktig for bloggens trivsel? Det viser seg, som det viser seg.

La meg si det slik. Jeg har aldri møtt noen som har forlatt bloggen sin på grunn av et teknisk problem. Men jeg har kommet over titalls mennesker som gjorde det fordi de ikke lenger kunne fortsette å investere i bloggen uten avkastning i horisonten. Enten vi liker det eller ikke, penger betyr noe. Reklame – nevnt i forrige punkt – er en av de mest populære metodene for å tjene penger med en blogg. Det er et godt eksempel på en passiv inntektsstrøm – noe som gir deg penger uten noe aktivt arbeid fra din side.

Men det er også den andre siden av mynten. Aktiv inntekt. Med andre ord, å tilby din kompetanse og tid i bytte mot penger. Å bygge merkevaren og omdømmet ditt opp til et punkt der du vil ha en konstant strøm av kunder som ber om å ansette, du kan og vil ta mye tid. Men som de sier, den beste tiden å plante et tre for 20 år siden, den nest beste er i dag. Så begynn nå. Sett opp en “Ansett meg” -side – lik en “Om” -side, men rettet mot å overbevise en potensiell kunde om hvorfor de ønsker å ansette deg.

Ansett meg sidetips

En god “Ansett meg” -side bør bestå av disse elementene:

 • en god overskrift som oppfordrer folk til å nå ut til deg
 • tjenester du tilbyr
 • sosialt bevis (antall kommentarer / delinger du får)
 • attester
 • Kontakt skjema

10. Har ikke en e-postliste

“For mange nettstedseiere vil sannsynligvis over 75% av besøkende ikke en gang se på nettstedet ditt.” –Adam Connell av Bloggveiviser

Det er akkurat slik det er på nettet. Det er rett og slett for mye distraksjon overalt for at folk kan holde seg lenge. En av få effektive måter å få dem tilbake på er imidlertid å ha et e-post abonnementsalternativ. Når noen abonnerer, kommer de på nyhetsbrevlisten din. På det tidspunktet kan du gi dem beskjed via e-post hver gang du publiserer en ny artikkel. Det vil effektivt få en prosentandel av disse menneskene tilbake til nettstedet ditt.

Heldigvis for alle, i disse dager er det ganske enkelt å sette opp et nyhetsbrev. Vi skrev om plugins for å utvide e-postlisten og dryppkampanjer via e-post for ikke så lenge siden. Gå gjerne gjennom disse innleggene for å få full beskrivelse.

Er det noe annet du bør bekymre deg for?

Jada, det er mange ting som kan forårsake problemer fra et teknisk synspunkt. Heldigvis har vi dekket mange av dem i de tidligere innleggene våre, så i stedet for å liste alt her igjen, vil jeg bare gi deg koblingene:

 • De vanligste WordPress SEO feilene
 • Vanlige feil av WordPress nybegynnere
 • Vanlige WordPress-sikkerhetsfeil Mange nettsteder lager
 • 22 Konverteringsdrap på ditt WordPress-nettsted
 • 15 WordPress feil å unngå for enhver pris

Selv om det er mye som kan gå galt, ikke bli motløs. La oss ikke glemme at WordPress er et ekstraordinært stykke programvare, og at det ganske enkelt vil ta litt tid før du blir dyktig til det. Foreløpig er det bare å begynne med å bli kjent med tingene som er beskrevet her, og gjør deg klar for andre del. I det vil vi dekke en helt annen måte å rote bloggen din på.

Som er den dødeligste?

Så nå som vi har gått gjennom hele listen over ti trinn, la oss ta et øyeblikk å prøve å velge den største bloggdrapsmannen av dem alle. Hva er din mening? Er det noen av de tekniske problemene? Eller kanskje er du mer som meg og tenker at det ikke er enda mer dødelig å tjene penger på bloggen over lengre tid? Uansett, ta gjerne del i kommentarene, og enda viktigere, føl deg fri til ikke gjør noen av disse feilene på bloggen din.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me