Cei mai mulți dintre noi sunt îndepărtați atunci când lansăm un site web, entuziasmul nostru ne-a determinat să credem că ne putem descurca de noi înșine – și, într-o măsură, de dvs. poate sa in primele zile.


Cu toate acestea, pe măsură ce blogul tău crește, să rămâi în fruntea tuturor devine mai dificil. La un moment dat, veți dori să predați alte persoane responsabilitatea pentru anumite sarcini. Acest lucru vă permite să vă petreceți timpul concentrându-vă asupra lucrurilor la care sunteți bine. Desigur, aceasta are două avantaje principale:

  • Îți eliberează timpul
  • Sarcinile pot fi efectuate de specialiști

Când ați terminat corect, a avea o echipă la îndemână pentru a lucra pe site-ul dvs. web poate adăuga multă valoare și vă poate ajuta site-ul să crească mai rapid. Pe partea de flip, vă oferă un alt lucru de luat în considerare: modul în care veți gestiona echipa.

Din fericire, WordPress are o mulțime de plugin-uri dedicate de gestionare a proiectelor disponibile, ceea ce înseamnă că puteți organiza, comunica și colabora cu echipa dvs. cu minimă tampenie. Iată câteva dintre pluginurile mele preferate de gestionare a proiectelor WordPress.

WP Project Manager Plugin WordPress

WP Project Manager

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de gestionare a proiectelor low cost, este esențial Plugin WP Project Manager poate fi descărcat gratuit. Versiunea gratuită a pluginului are o funcționalitate destul de limitată, dar oferă o modalitate de bază de a crea sarcini și de a comunica cu membrii echipei tale.

Pluginul vă permite să creați proiecte noi, apoi să alocați utilizatori relevanți acelui proiect. După acest lucru, membrii echipei pot comunica în tabloul de bord WordPress și pot partaja fișierele unul cu altul. Puteți adăuga, de asemenea, liste de activități în cadrul unui proiect și să alocați utilizatori individuali fiecărei sarcini – există chiar și o bară de progres care vă va arăta cum decurg lucrurile.

Dacă vă place funcționalitatea de bază a pluginului, puteți face upgrade la Pro. Există un calendar vizual care vă arată când se termină anumite sarcini și cine este responsabil pentru fiecare sarcină. Dacă lucrurile se schimbă, puteți glisa și arunca o sarcină pentru a schimba data scadentă. De asemenea, aveți mai mult control asupra nivelurilor de permisiuni ale utilizatorului, permițându-vă să determinați cine poate vedea și face anumite lucruri. Pentru o funcționalitate și mai mare, WP Project Manager acceptă suplimente premium, inclusiv un tracker de timp util, o soluție de facturare și integrarea WooCommerce.

Plugin WordPress Orbis

Orbis

Plugin Orbis acceptă o serie de funcții potrivite pentru conducerea unei afaceri mici, inclusiv capabilitățile de management de proiect – pluginul este util și pentru managementul relațiilor cu clienții. Cadrul principal Orbis poate fi descărcat gratuit. Este ideal pentru aceia dintre voi care lucrează cu mai multe companii: puteți adăuga oameni și crea proiecte, apoi puteți atribui fiecare unei companii specifice. Acest lucru vă permite să rămâneți la curent cu ceea ce trebuie să faceți pentru fiecare dintre clienții dvs. și până la ce dată.

Puteți adăuga funcționalități mai sofisticate cadrului Orbis folosind una dintre numeroasele extensii Orbis. În prezent există opt extensii disponibile – patru extensii gratuite și patru premium, care costă 39 € fiecare. Din perspectiva managementului de proiect, unele dintre cele mai utile extensii Orbis includ Sarcini Orbis (care vă permite să creați sarcini, să alocați membrii echipei și să specificați termenele) și Orbis Finance (care adaugă funcționalitate financiară la Orbis, ceea ce vă ajută să rămâneți la prețul costurilor unui proiect).

CollabPress WordPress Plugin

CollabPress

Dacă bugetul dvs. este limitat, CollabPress este un plugin complet gratuit de gestionare a proiectelor Open Source. Acesta vă oferă un mod ușor de a gestiona toate proiectele într-un singur loc, permițându-vă să creați un număr nelimitat de proiecte în tabloul de bord WordPress. În cadrul fiecărui proiect, aveți capacitatea de a împărți lucrurile în sarcini mai mici și de a discuta sarcinile individuale și proiectul general cu membrii echipei – pentru a ajuta la menținerea întregii echipe la zi, puteți activa și notificările prin e-mail care sunt trimise când se adaugă o nouă sarcină sau comentariu la un proiect la care sunt abonați.

Pluginul CollabPress acceptă, de asemenea, o vizualizare la îndemână a calendarului, care vă permite să vizualizați atunci când anumite sarcini sunt necesare. Dacă vă îngrijorează confidențialitatea, pluginul include un Jurnalul de activitate astfel încât să puteți monitoriza care este echipa dvs. Pentru un plugin gratuit, CollabPress este surprinzător de bogat în caracteristici și poate fi complet integrat cu BuddyPress.

Proiect Panorama WordPress Plugin

Panorama proiectului

Project Panorama este pluginul ideal de management al proiectului pentru cei care doresc să vizualizeze progresul unui proiect. La fel ca în majoritatea pluginurilor de management de proiect, puteți obține gratuit funcționalitatea de bază – disponibilă prin descărcare Proiect Panorama Lite. Această versiune gratuită a pluginului vă permite să creați proiecte, să setați datele de început și de încheiere, să conțineți reperele cheie și să urmăriți progresul. De asemenea, vă oferă interfața pentru a discuta proiecte individuale cu membrii echipei.

În timp ce Project Panorama Lite vă permite să vedeți cum progresează un proiect folosind o varietate de diagrame și grafice elegante, dacă doriți gama completă de funcții a pluginului, va trebui să faceți upgrade la Versiunea Pro – o licență de un site costă 50 USD, dar dacă doriți să utilizați Project Panorama pe toate site-urile web ale clienților dvs., licența nelimitată de site costă 75 USD.

Pluginul complet al proiectului Panorama vă permite să descompuneti fiecare proiect în sarcini și etape mai mici. De asemenea, vă oferă o confidențialitate mai mare, deoarece puteți proteja proiectele cu parolă, precum și restricționarea accesului la proiecte pentru membrii echipei individuale. În cele din urmă, pluginul premium vă oferă un loc pentru încărcarea și stocarea fișierelor necesare membrilor membrilor echipei.

TaskFreak! Plugin WordPress

TaskFreak!

Dacă doriți un plugin de management de proiect care acceptă doar funcționalitatea pe care o aveți absolut nevoie, merită să verificați TaskFreak! conecteaza. Pluginul este ușor de utilizat și vă permite să vă gestionați proiectele chiar din tabloul de bord WordPress.

TaskFreak! vă permite să creați sarcini, apoi să atribuiți membrii echipei în funcție de rolurile lor de utilizator WordPress – puteți controla sarcinile individuale în acest fel. De asemenea, puteți deschide sarcini publicului și abonaților dvs. prin crearea de sarcini publice. TaskFreak! interfața facilitează discuțiile dintre membrii echipei și chiar oferă o modalitate simplă de a încărca și partaja documente. Cel mai bun lucru despre acest plugin? TaskFreak! este complet gratuit.

Gânduri finale

Dacă doriți să vă asigurați că echipa dvs. lucrează în cel mai eficient mod posibil, un plugin de management de proiect este într-adevăr o necesitate. Nu numai că îi menține pe toți în mișcare în aceeași direcție, dar face mult mai ușor să atribuie sarcini și să discute progresul cu membrii echipei.

Dacă nu sunteți sigur ce valoare va adăuga un plugin de gestionare a proiectului pentru compania dvs., majoritatea pluginurilor vin cu o versiune gratuită cu funcționalitate limitată. Acest lucru este excelent pentru webmaster-urile conștiente de buget și vă recomand foarte mult să testați unul, apoi să faceți upgrade la versiunea premium dacă doriți interfața pluginului – și, desigur, dacă funcționalitatea suplimentară se simte ca ceva de care aveți nevoie..

Aveți un plugin preferat de gestionare a proiectelor? Împărtășește-ți gândurile în spațiul de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me