Å velge et tema er en av de viktigste beslutningene du kan ta når du setter opp nettstedet ditt. WordPress-temakatalogen har lenge vært den første anløpshavnen for WordPress-brukere som ønsker å style nettstedet sitt, men det er sent kommet spørsmål om hvorvidt det er det beste alternativet for nettstedseiere – og temautviklere – å stole på.


En nylig nedbrytning av skillet mellom funksjonalitet og presentasjon av WordPress Theme Review Team har satt spørsmålet om WordPress.org fremdeles er den beste kilden til gratis WordPress-temaer under søkelyset. I denne artikkelen skal vi dekke bakgrunnen for den nylige kerfuffle, vurdere om WordPress.org fortsatt skal være standarddestinasjonen for å finne gratis WordPress-temaer, og trekke oppmerksomheten til noen nyttige alternativer. La oss starte med litt bakgrunn!

Hva handler alt om deg??

Et tilsyn under migrering av innhold er kjernen i mye av det nylige dramaet. Som WP Tavern påpekt, temagjennomgangsteamet har hatt en etablert policy for ganske lang tid som forbyr temaforfattere å definere generering av brukerinnhold. Begrunnelsen bak dette er særdeles fornuftig: brukere skal ikke potensielt miste data når de endrer temaer.

Dessverre under prosessen med å flytte temakrav fra Codex til deres nye hjem i Temaanmeldingshåndbok, dette kravet ble utelatt. Chip Bennett la ut et sammendrag av de manglende seksjonene tilbake i mai 2015. Den spesielt relevante delen er sitert nedenfor:

Presentasjon versus funksjonalitet
Siden formålet med temaene er å definere presentasjonen av brukerinnhold, må temaene ikke brukes til å definere generering av brukerinnhold, eller til å definere temauavhengige nettstedalternativer eller funksjonalitet.

For å kutte en lang historie, var resultatet av alt dette at temaer ble gjennomgått inkonsekvent på WordPress.org i en periode, mens to versjoner av kravene fløt omtrent online samtidig.

Da WordPress-teamet (i ettertid) strammet opp etter inkonsekvent anvendte retningslinjer, begynte mange gratis temautviklere naturlig nok å føle klypen, da tidligere aksepterte temaer plutselig ble nektet, og de står overfor dyrt tilleggsutviklingsarbeid for å få ting riktig.

Codeinwp gikk så langt som å gi ut et nylig tema Parallax One gratis, men utelatt det fra WordPress-temakatalogen helt – i stor grad som svar på å bli utpekt i Theme Review Teams opprinnelige diskusjon om saken. De dekket emnet i noen dybde i sin gjennomsiktighetsrapport fra juli. Så hva har alt dette innen baseball å gjøre med deg eieren av nettstedet? La oss gå videre og vurdere det.

Hvorfor skal nettstedseiere bry seg om bransje som krangler om gratis temaer?

Det er to takeawayer fra alt det ovennevnte som nettstedseiere kan slå over:

  1. Inkonsekvente standarder har åpenbart tidligere blitt brukt på opptak til den offisielle temakatalogen. Dette er ikke bare ulempe for utviklere, det kan potensielt få støtte for eksisterende temaer som blir styggere så mye vanskeligere. Ideen om at et tema kan være gyldig i dag og slått av i morgen er også bekymringsfull.
  2. Noen legitime temautviklere som for eksempel har begynt å liste over gratis temaer helt adskilt fra den offisielle katalogen, så det er tydeligvis ikke lenger det eneste showet i byen.

Legg til det faktum at mange nettstedseiere ganske enkelt ikke vil bry seg om forskjeller mellom presentasjon og funksjonalitet så lenge et tema tilfredsstiller deres behov, og du kan se hvorfor folk kanskje begynner å tenke på å lete andre steder etter gratis temaer. La oss undersøke noen av alternativene der ute.

Alternative kilder for gratis WordPress-temaer for kvalitet

Et advarsel før du begynner å søke etter gratis WordPress-temaer utenfor de koselige rammene til den offisielle katalogen: det er et ekstra ansvar på skuldrene dine når det gjelder vurdering her. Du går bort fra den ekstra komforten og sikkerheten som det å ha et dedikert teamtemautvalg gir deg. La oss se på noen solide gratis temakilder.

WPExplorer.com

Beste gratis WordPress-temaer

Forhåpentligvis nå vet du at vi tilbyr gratis temaer bare for leserne våre! Alle temaene våre er opprettet med sikker og gyldig kode, pluss temaer som Zero WordPress-temaet inkluderer premiumfunksjoner gratis. Vi har mange flotte gratis temaer for virksomhet, blogging og porteføljer pluss live demoer, slik at du kan se alle temafunksjonene i aksjon. Ønsker mer? Mange av temaene våre har førsteklasses versjoner på Creative Market som har ekstra tematilpassingsalternativer og premium temastøtte.

JustFreeThemes

Bare gratis temaer.

JustFreeThemes lever opp til løftet om navnet sitt med over 400 gratis temaer av høy kvalitet oppført, inkludert favoritter som Zerif Lite og livsstil. Live- og admindemoer er tilgjengelige for de fleste temaer, slik at du kan sparke dekkene før du begir deg. Du kan også bla gjennom kategorier som blogging eller e-handel hvis du ønsker en spesifikk løsning.

FabThemes

Fab-temaer

FabThemes ser ganske solid ut ved første øyekast, med over hundre stilige, gratis temaer om bord. Du kan søke etter individuelle kategorier som e-handel og mat, og muligheten til å søke etter farge er også velkommen. Et femstjerners rangeringssystem er også innarbeidet for å gi deg litt mer innsikt i hvordan individuelle temaer har prestert for andre mennesker.

Når det gjelder gjennomgangen, var forhåndsvisningsalternativene for alle temaer ute av funksjon. Å klikke på en forhåndsvisningskobling resulterte ganske enkelt i en 404. Vi er sikre på at det er en midlertidig hikke, men samtidig er det ikke et problem du kommer til å støte på på WordPress.org!

Bør nettstedseiere bevege seg bort fra WordPress.org?

Hvis du er ute etter et gratis tema, er WordPress.org fremdeles den ledende kilden der ute, og det vil sannsynligvis ikke endre seg snart. De tre alternative gratisleverandørene vi har fremhevet ovenfor tilbyr virkelig interessante temalternativer, men de kan ganske enkelt ikke konkurrere med dybden på alternativene som vises i den offisielle temakatalogen.

Hvor mye ressurser som går til å lage temaer i den offisielle katalogen av høy kvalitet, sikker og i samsvar med beste praksis, bør heller ikke undervurderes. Mens de alle hevder å gjennomgå temaer grundig, har ingen av de alternative gratis tematilbyderne den slags infrastruktur på plass som WordPress.org har.

Vi vil foreslå en fornuftig strategi for å gjennomgå de mest populære gratis-temaene på WordPress.org først og deretter ta en rask gjennomgang av de tre alternativene våre ovenfor. På den måten dekker du de fleste basene på så kort tid som mulig, og gir deg selv den beste sjansen til å finne et pålitelig gratis tema som samsvarer med dine behov.

Konklusjon

Den siste tiden oppstyret om akseptkriterier på WordPress.org var forvirrende. Men på lang sikt er det en seier for alle berørte. WordPress.org har blitt tvunget til å rydde opp i handlingen når det gjelder standardisering av akseptkriterier (gode nyheter for alle til slutt), og uavhengige gratis temaprodusenter har blitt ansporet for å utforske spennende nye oppføringsalternativer.

Nettsteder som WPExplorer og de andre som er nevnt ovenfor representerer et ekte alternativ for å finne gratis temaer, men deres inventar og gjennomgangsressurser er naturlig nok fortsatt et godt stykke bak den offisielle katalogen generelt. Foreløpig er WordPress.org fremdeles den beste generelle kilden til gratis temaer med tanke på stor mengde, men nettstedseiere oppfordres til å sjekke ut de andre alternativene siden du kan finne flere funksjoner og bedre kode andre steder.

Vi vil gjerne høre tankene dine. Tror du WordPress.org fremdeles er det eneste spillet i byen, eller har du begynt å sjekke ut alternative oppføringer? Ta kontakt og gi oss beskjed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me