Hvis du har drevet en egen webside i noen tid, er det en veldig god sjanse for at du begynner å tenke på å lage et tilpasset tema for å skille seg ut fra mengden. Selv om premiumtemaer og rammer vil ta deg langt, er det ingenting som å ha et tema utviklet til dine nøyaktige krav.


Du har kanskje prikket med et tema for å få det til å se slik du vil, men det er nesten alltid noe som bare ikke stemmer. Tilpasningene du gjør til et eksisterende tema, vil nesten aldri få nettstedet ditt til å se nøyaktig ut som du vil.

Problemet har en tendens til å være at du er for opptatt med å drive siden. Du har ikke tid eller tålmodighet til å lære å kode eller gjøre endringene på egenhånd. I stedet for å bli fanget i utviklingsaspektet av WordPress, hvorfor ikke ta den fornuftige tilnærmingen og ansette deg en WordPress-temautvikler for å lage et tilpasset tema for deg?

Beslutninger om å ta før du ansetter en utvikler

Det er et par ting du bør bestemme deg for før du begynner å lete etter en utvikler for å lage ditt tilpassede tema.

For det første: Du må bestemme deg for om du skal finne noen til å designe begge og utvikle temaet ditt, eller om du skal dele den jobben i de to distinkte delene.

Ikke alle utviklere vil gjennomføre den komplette prosessen med en tematilberedning. Det er langt mer sannsynlig for en utvikler å ta en PSD-fil med det ferdige designet og lage et fungerende tema fra det.

Jeg vil anbefale deg å dele opp prosjektet i de separate design- og utviklingsstadiene. Dette lar deg finne mennesker som spesialiserer seg på hvert aspekt. Du kan samarbeide med en designer for å lage ditt temas blikk ned til minste detalj der de vil kunne tilby konstruktive og dyktige råd.

Når du har fullført temaets design, kan det overføres til en utvikler som bare har fokus på å gjøre det designet til et fungerende tema. Dette frigjør dem fra alle designbeslutninger og diskusjoner om å konsentrere seg om det de er best på.

For det andre, og sannsynligvis viktigst, må du vite hva du vil fra et nytt tema. Det er ikke noe poeng å gå inn på dette uten en klar idé om hvordan du vil at nettstedet ditt skal se ut og fungere.

Detaljene kan endres når du diskuterer temaet med en designer, men kjernenes utseende, design og funksjonalitetsvalg for nettstedet bør være klart i tankene dine helt fra begynnelsen.

Finne temautviklere

Når du har en fullstendig PSD-fil med nettsteddesignet, kan du nå begynne å lete etter noen som vil sette alt sammen for deg.

Det er flere steder du kan gå for å finne en utvikler som skal utføre arbeidet. Et av de beste stedene å begynne er å faktisk spørre designeren du jobbet med om de kan anbefale noen.

Det er veldig vanlig at designere og utviklere jobber sammen og anbefaler hverandre til klienter. Hvis designeren din har noen de stoler på for å gjøre en god jobb, er det absolutt verdt å snakke med dem. De er kanskje ikke ideelle for deg å jobbe med, men siden de allerede kommer med en anbefaling fra noen du stoler på, kan du hoppe over flere potensielle hinder.

Et annet alternativ for å finne en utvikler er å bruke et av budgivningssidene som f.eks Upwork. Eller du kan prøve Envatos siste servicebaserte nettsted Envato Studio. Disse nettstedene er ikke bra for å finne utviklere av høy kvalitet, da de fleste lar dem ligge igjen når de bygger en anstendig portefølje av arbeid. Imidlertid kan det hende du finner en ny utvikler som er opptatt av å bygge en portefølje og vil gjøre arbeidet langt billigere enn du forventer andre steder. Personlig ville jeg unngå dette alternativet, men hvis du jobber med et lite budsjett, kan det være en god løsning for deg.

Et annet enkelt, men effektivt alternativ er å gjøre et Google-søk etter WordPress-utviklere i ditt område. Det kan virkelig være så enkelt. Du vil finne et mangfold av mennesker som er i stand til å gjøre jobben, og å bruke noen lokalt kan være et bedre alternativ for deg enn noen i et annet land.

Det lokale alternativet lar deg potensielt møte personen, eller i det minste snakke med ham over telefon med jevne mellomrom i løpet av prosjektet. Det er mulig at du kanskje ikke finner den dyktigste utvikleren for jobben hvis du bruker noen lokale, men det kan utlignes av din evne til å ha en ansikt til ansikt diskusjon med dem. Det avhenger virkelig av hva som gjør deg mest komfortabel når du kjører prosjektet.

Valg av temautvikler

Når du har et utvalg av utviklere, må du bestemme deg for hvordan du vil redusere det utvalget til personen du skal jobbe med.

Du må sørge for at de er i stand til å utføre arbeidet og er enkle å jobbe med. Den raskeste måten å gjøre det på er å se på nettstedet deres. En utviklers nettsted skal se profesjonelt ut og imponere deg. Hvis de har et dårlig nettsted, hvorfor skulle du stole på at de gjør en god jobb med deg?

Du bør kunne finne en portefølje av tidligere klienter på nettstedet deres, og ideelt om kundevurderinger. Det er langt lettere å stole på noen som har bevist at de kan gjøre jobben og har flere kunder som anbefaler dem.

Det er ikke å si at en utvikler som ikke har disse tingene er ikke bra. Det er rett og slett mye enklere å ansette noen som har adressert de første spørsmålene dine om kompetanse før du selv spør dem.

Angi prosjektretningslinjer og kontrakt

Når du har bestemt deg for utvikleren din, må du definere prosjektet og eventuelle milepæler skriftlig. Start aldri en jobb som denne uten en kontrakt og gebyravtale på plass. Noen gang.

Det er lurt å legge ut visse ting skriftlig før du begynner slik at både du og utvikleren vet hva som forventes av hver av dere.

Det er noen få ting du bør ta med i alle retningslinjer og kontrakter du har.

  • Full avgift for prosjektet og hvordan denne avgiften brytes ned (forskudd / milepæler / osv.)
  • Testing og revisjonskrav for temaet før det går live
  • At prosjektet er utleid og at all copyright opprettholdes av deg
  • Metoder og kommunikasjonsfrekvens (e-post / telefon / person)
  • Estimert tid for ferdigstillelse av prosjektet

Det kan være andre ting som er spesifikke for deg eller spesifikke for utvikleren som må settes inn i kontrakten. Det du bør huske er at dette er en forretningsavtale, og du bør gjøre den så spesifikk eller så avslappet som du trenger å være.


Å finne og samarbeide med en god utvikler trenger ikke være et vanskelig eller plagsomt prospekt. Det er tusenvis av gode utviklere der ute. Du vil jobbe med noen som er talentfulle, men mer enn at du vil samarbeide med noen som er pålitelige og en glede å takle.

Uansett hvor talentfull en utvikler er, hvis de ikke kan oppfylle en tidsfrist eller de er forferdelige å jobbe med, vil du angre på at du bruker dem.

Når du finner en utvikler som gjør en god jobb og fungerer godt med deg, må du holde deg til dem for andre prosjekter. Anbefal dem til vennene dine og andre mennesker i nettverket ditt når de leter etter utviklere. Hvis du kan bygge et godt forhold til noen, vil de sannsynligvis gå det ekstra steget for å hjelpe deg, noe som bare kan gjøre arbeidet deres bedre.

Har du laget et tilpasset tema for nettstedet ditt? Hvordan fant du en utvikler, og hvilke råd og anbefalinger har du for prosessen? Vi vil gjerne høre om det i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me