WordPress er akkurat som et cynosure-paradigme blant ulike CMS-plattformer. Bruken og fordelen med denne spesielle sjangeren har alltid vært etterspurt. Likevel, det være seg en liten skala virksomhet, medium eller en individuell håndtering; alle er den eneste gründeren av denne typen. Betydelig har en attributt blitt oppmuntret i WordPress-systemet, som motiverer en bruker til å utføre Multisite-tildeling på samme brukernavn eller domene. Denne spesifikke påstanden har ført til en ny epoke med utvikling av nettsteder, der hver teknisk-besatt og lekmann bruker gleder seg over muligheten.


Funksjonen som tilskrives er kjent som WordPress Multisite. I denne artikkelen vil vi begynne med en oversikt over WordPress Multisite, hvorfor du kanskje trenger det, hvordan du aktiverer multisidesupport i WordPress, og de forskjellige fordelene ved å bruke multisite for din WordPress-installasjon. La oss begynne!

WordPress Multisite Oversikt

Multisite er en avansert algoritme innenfor WordPress-plattformen, introdusert i 2010, som lar en bruker opprette flere kontoer for blogging eller relaterte nettsteder. På grunn av denne allsidige funksjonen kan du enkelt opprette mer enn 1000 blogger innen en WordPress-installasjon. Videre kan en sammenslåing av forskjellige nettsteder for store virksomheter administreres juridisk ved å dra nytte av dette særegne systemet. Ulike innholdstilbehør som kan administreres her inkluderer sosiale nettverk, blogginnhold, flere underdomeneroppslag, og så videre.

Innen en server er alt styrket; Siden 2010 har det skjedd visse endringsendringer som blir fremhevet nedenfor for brukernes kunnskap:

 • WordPress MU, som tidligere var kjent som Multisite eller MS, blir nå referert til som WordPress med Multisite aktivert
 • bloggen er kjent som et nettsted (det vil si en blogg som en bruker kan bruke til registrering)
 • EN Nettstedet blir referert til som nettverk (det vil si en klynge blogger støttet av farsbloggen der registreringer gjøres). En installasjon med flere nettsteder har bare ett nettverk med mindre en bruker bruker en spesiell plugin som muliggjør mer enn ett nettverk
 • Nettstedsadministrator blir referert til som Super Admin, som ivaretar tilgangen til alt via komplett nettverk
 • Nettverksadministrasjonspanel er kjent som en nøkkelendring med utgivelsen av WordPress 3.1. Super Admin-feltet flyttes til et uavhengig instrumentpanel. Dette området er tilgjengelig ved å klikke på fanen Nettverksadministrator som presenteres på WordPress-administratorfeltet
 • Nettstedadministrator-instrumentbord er WordPress admin-området som vanlige besøkende og brukere ser, og hvor all standard WordPress-funksjonalitet lett kan nås

Den neste delen av dette innholdet fremhever det grunnleggende kravet til en WordPress Multisite. Generelt er det to typer scenarier der en bruker krever flere nettsteder for sitt domene, for eksempel:

 1. Inviterer publikum til vertssidene: En multisitekonto kan helt sikkert opprettes av en person uten kamp med hjelp av administrator. Og “blogger” eller undersider vil være vertskap på site.com/newsite eller new-site.site.com (underkataloger eller underdomener), avhengig av innstillinger / oppsett.
 2. Vertskap for en intern nettkjede: I denne kategorien oppretter en liten eller en stor skala sin Multisite-innlogging på WordPress-plattform for å utføre den samme oppgaven som innholdsstyring. Mange nettsteder initieres gjennom en WordPress-installasjon, som gjør hele prosessen brukervennlig og risikofri. For eksempel kan en skole som har forskjellige grener kreve en Multisite-plattform for å gi tjenesteinnholdet og holde det oppdatert.

Slik aktiverer du WordPress Multisite

Det tredje aspektet av denne artikkelen understreker et hovedpoeng: hvordan aktivere WordPress Multisite? En kort konnotasjon av tildeling av en Multisite blir perkolert, som er beskrevet i de følgende seks trinn.

Trinn 1: Opprett en ny WordPress-installasjon med egen vert

Dette er det første trinnet mot reisen for å tillate en Multisite i nettverket (hvis du ikke allerede har WordPress installert). Følgelig, hvis du allerede har en WordPress-installasjon, kan du fremdeles konvertere den til en flerside, bare sørg for å deaktivere (om bare midlertidig) alle de aktive pluginsene dine for å forhindre mulige konflikter (du kan alltid reaktivere dem etter at det flersidige nettverket er satt opp).

Trinn 2: Aktiver Multisite

For å autorisere menyfunksjonen for nettverksoppsett, må du først aktivere Multisite i wp-config.php-filen. For å gjøre dette åpner du wp-config.php-filen og setter inn følgende kode over der den viser / sier “Det er alt, slutt å redigere! Glad blogging ”:

/ * Multisite * /
define ('WP_ALLOW_MULTISITE', true);

Når dette er gjort, logger du på WordPress-dashbordet, eller hvis du allerede var logget inn, oppdater siden for å fortsette til neste trinn.

Trinn 3: Installere et nettverk

Trinnet ovenfor autoriserer nettverksoppsettselementet i Verktøy-menyen, slik at du kan bla til Administrator / Verktøy / Nettverksoppsett i WordPress-dashbordet, hvor du finner den nye “Opprett et nettverk av WordPress-nettsteder” -siden, slik at du kan sette opp ting.

Wordpress Multisite oppsett

Bildet over er for en lokal vertsinstallasjon. Du vil se at du får valg av underdomener og underkataloger (ofte tilbys ikke valget når eksisterende serverinnstillinger forbyr ditt valg – den lokale installasjonen sett over bruker en katalog). EN sub-domene er en domenebasert nettverksplattform, der on-demand nettsteder brukes. EN sub-katalogen er en bane som er basert på nettsteder på forespørsel. Velg hvilken du foretrekker, kan du også konfigurere nettverkskontoen din til å bruke et av valgene etter installasjon. (Omkonfigurasjon kan være litt tussel)

Nettverksdetaljene er som standard fylt, men man kan sikkert gjøre endringer:

 • Server adresse: Domenenavn som en person bruker for å få tilgang til WordPress-installasjonen
 • Nettverkstittel: Tittelen på nettverket du bruker som en helhet
 • Admin e-postadresse: Brukernes e-postadresse som superadministrator for nettverket

Til slutt, sjekk gjenstandene på nytt og klikk på installasjonen!!

Merk: Installasjonssystemet kan utføre en sjekk for et underdomened for jokertegn når du ikke har konfigurert dem. Vennligst ignorér denne typen advarsler hvis den ikke har tilknytning til nettverkene dine. Dessuten foreslås det alltid for nybegynnere å gå gjennom Server-kravet, og før du oppretter en nettverksside med informasjon om underkardomenet-funksjonen.

Trinn 4: Aktivere nettverket

For å aktivere nettverket ditt, følg bare instruksjonene gitt av WordPress som det vises på skjermen som er uthevet nedenfor.

Wordpress Multisite

Sikkerhetskopier nå tilgjengelige wp-config.php- og .htaccess-filer før du gjør følgende redigeringer, bare hvis noe går galt.

1. Legg til de nedenfor nevnte linjene i wp-config.php-filen:

define ('MULTISITE', true);
definere ('SUBDOMAIN_INSTALL', falsk);
definere ('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'wordpressintegration.com');
definere ('PATH_CURRENT_SITE', '/');
definere ('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
definere ('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

2. Legg til de nedenfor nevnte linjene til .htaccess-filene dine:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]

# legg til en etterfølgende skråstrek til / wp-admin
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? Wp-admin $ $ 1wp-admin / [R = 301, L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (Wp- (innhold | admin | inkluderer). *) $ 2 [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (. * \. Php) $ $ 2 [L]
RewriteRule. index.php [L]
Merk: Hvis du ikke har en .htaccess-fil, må du opprette den i samme katalog som wp-config.php-filen. Og hvis det er en .htaccess-fil, bytter du ut eksisterende WordPress-linjer med disse nye. Sørg for å kopiere koden nøyaktig slik den er på skjermbildet til administratorpanelet, koden over er et eksempel, men er kanskje ikke 100% det samme som det du trenger.

Etter å ha initialisert og utført disse trinnene, logg deg på igjen ved å bruke koblingen som følger med. Man kan tømme nettleserens hurtigbuffer og informasjonskapsler for å logge på.

Trinn 5: Innstillinger for nettverksadministrator

Nå søker du koblingen Nettverksadministrator i rullegardinmenyen My Site-alternativet eller på WordPress-administratorfeltet.

WordPress Dashboard

Gjennom dette kan man på en passende og rask måte endre nettverksadministratoren til nettstedadministratorpanelet. Dette gjøres ved å klikke på alternativet for dashbordlink til noen av dine foretrukne nettsteder under Mine nettsteder.

Eksempel 4

Trinn 6: Administrasjon

Du har opprettet et Multisite Network! Det er litt mer informasjon du må gå gjennom. Vennligst se over Multisite Network Administration guide opprettet av WordPress for å hjelpe deg med å forstå hvordan den nye flerstedsinstallasjonen din fungerer.

Konklusjon

WordPress multisite er et flott verktøy med mange fordeler. Bare noen få av de ulike fordelene ved å ha en WordPress Multisite inkluderer:

 • Automatisk oppretting av blogger eller nettsteder for alle typer brukere (det være seg individuell, liten eller stor skala)
 • Ubegrenset nettstedutvikling for en bruker
 • Ulike temaer på forskjellige deler av nettstedet ditt
 • Brukere har muligheten til å plassere widgets, overskrifter, bakgrunn og menyer på sitt respektive nettsted uavhengig av tema
 • Nettsteder kan integreres med hverandre eller skilles ut
 • Dette komplette systemet og prosedyren er risikofri og brukerdefinert, noe som holder en lekmann på absolutt letthet

Så i nedleggelsen kan man med sikkerhet si at en WordPress Multisite er en bemerkelsesverdig plattform, som har gjort det mulig for mange brukere å lage komplekse nettsteder av mange årsaker. La oss vite hvordan flersideprosessen går for deg i kommentarene nedenfor. Eller del hvordan du har brukt flerside for WordPress-installasjonen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me