Dorëzimi në Historinë e Web Hosting

Web hosting është një shërbim që u siguron njerëzve një “hapësirë” në universin e gjerë që quhet internet. Shtë ekuivalent me atë tokë që është për pasuritë e paluajtshme. Kompanitë që ofrojnë shërbime pritëse janë pronarë ndërsa personat që marrin me qira “hapësirën” janë qiramarrësit. Ky është shpjegimi i laikut se çfarë ka të bëjë me këtë lloj shërbimi.


Ju, si qiramarrës, përdorni hapësirën e siguruar nga faqja pritëse për të postuar gjithçka që ju nevojitet për të postuar, në mënyrë që njerëzit në të gjithë botën të mund t’ju gjejnë dhe të dinë më shumë rreth asaj që ju ofroni. Postimi juaj mund të jetë në lidhje me një formë të shërbimit, një produkt ose thjesht informacion që doni të tregoni botës.

Shërbimet e strehimit këto ditë mund të lejojnë njerëzit të krijojnë faqet e tyre me lehtësi. Mimi i shërbimeve të pritjes ka zbritur në mënyrë të konsiderueshme, kështu që çdo Tom, Dick dhe Harry me një lidhje në internet mund të bëjnë faqen e tyre të internetit dhe të postojnë ndonjë gjë nën diell. Disa ofrues të shërbimeve madje i japin shërbimet e tyre falas. Me të gjitha këto përparime në teknologji, do t’ju bëjë të pyesni veten pse jo të gjithë kanë faqen e tij të internetit dhe po reklamojnë markën e tij. Shtë një ide e mirë të hidhni një sy në lidhje me historinë e web hosting-it.

Pritja e hostimit është një industri e madhe, shumë miliardë dollarëshe sot. Por përsëri gjatë ditës, ajo ishte thjesht një koncept në mendjen e një J.C.R. Licklider nga MIT. Në 1962, Licklider kishte një vizion për një rrjet mbarëbotëror të kompjuterëve që janë të ndërlidhur në mënyrë që të gjithë mund të kenë qasje në të. Ai parashikoi një hapësirë ​​ku njerëzit mund të ndajnë burime dhe informacion dhe e quajti atë një “Rrjet Galaktik”. Kjo dukej plotësisht nga kjo botë në 1962, por siç e dini të gjithë është ajo që po ndodh sot. Licklider u rekrutua më pas për të kryesuar Agjencinë e Projekteve të Kërkimit të Avancuar (ARPA) e cila është një program shkencor kompjuterik në MIT për të ndihmuar në sjelljen e konceptit të tij të rrjeteve të kompjuterëve në jetë..

J.C.R. Licklider

Megjithëse për disa mund të tingëllojë si një program i thjeshtë universitar, ARPA u zhvillua në të vërtetë nga ushtria amerikane si një mjet për të komunikuar me njerëzit brenda rrjetit ushtarak. Ata përdorin konceptin e ndërrimit të paketave për të transferuar të dhëna përmes linjave telefonike në formën e “paketave” të imëta që do t’i tregojnë marrësit një grup koheziv informacioni, të transmetuar plotësisht. Këto pako janë aq të vogla sa mund të ekzekutohen në sfond pa përdorur shumë bandwidth. Kështu, personi mund të përdorë të njëjtin kompjuter për gjëra të tjera pa sherr.

1965 Lawrence G. Roberts dhe Thomas Merrill ishin në gjendje të lidhnin me sukses një kompjuter TX-2 në Massachusetts me një kompjuter Q-32 në Kaliforni. Ata përdorën atë që quhet një telefon me dial-up të siguruar nga AT&T. Megjithëse lidhja është jashtëzakonisht e ngadaltë, me 2.4 kbps jo më pak, kjo lidhje midis dy kompjuterëve në lokacione të ndryshme sinjalizoi epokën e rrjetëzimit të kompjuterave ka filluar.

Një vit pasi lindi rrjeti i parë, Lawrence G. Roberts doli me planin e parë të gjerë të rrjetit të gjerë të quajtur “ARPANET”. Në vitin 1969, ai dhe ekipi i tij e bënë realitetin këtë plan. Ata ishin në gjendje të lidhnin së bashku kompjuterat në Institutin e Kërkimeve Stanford, UCLA, Universitetin e Kalifornisë Santa Barbara dhe Universitetin e Utah. Computerdo kompjuter më pas u bë ai që quhet “Pritës” ose i njohur gjithashtu si një nyje në lidhje që lejon secilin prej tyre të bashkëveprojë me njëri-tjetrin. 2 vitet e ardhshme panë 19 hoste të tjerë të lidhur me këtë rrjet të vogël.

1970 pa bumin e internetit. Programi i postës elektronike u integrua në rrjet dhe së shpejti njerëzit brenda rrjetit po shkëmbejnë postë elektronike. TELENET u prezantua gjithashtu në vitet ’70 si një version komercial i internetit. TCP / IP i cili nënkupton Protokollin e Kontrollit të Transmetimeve / Protokolli i Internetit gjithashtu u zbatua gjatë kësaj kohe për të ndihmuar rregullimin dhe unifikimin e të gjitha rrjeteve që kanë filluar mbirjen shpejt pas.

TCP është protokolli që përdoret nga kompjuterët në lidhjen pritës për të pritur ndërsa IP përdoret për të kaluar pako informacioni midis kompjuterave të rrjetuar. Në 1980, u prezantua Sistemi i Emrave të Domainëve ose DNS. Uebfaqet tani kanë .gov (qeveri), .mil (ushtarak), .com (komercial), .org (organizatë) dhe .net (burimet e rrjetit) për të ndihmuar në diferencimin e qëllimit dhe përdorimit të tyre. Deri në këtë kohë, mijëra faqe janë shfaqur, por shërbimet e pritjes ishin akoma të kufizuara për ata që kanë para për të blerë serverat e tyre.

1991 ishte viti kur biznesi i pritjes hyri vërtet në foto, megjithëse akoma në fazën e tij të fillimit. Në këtë vit, Fondacioni Kombëtar i Shkencave (NSF) hoqi kufizimet tregtare në internet. Kjo lindi tregti elektronike ose tregtia elektronike e cila i bëri kompanitë të shikojnë në internet pritje në një dritë të ndryshme. Ata panë potencialin e asaj që shërbimi pritës mund të bëjë për të ardhmen e internetit.

Në të njëjtin vit, CERN hapi Rrjet i gjere boteror (www) duke përdorur HTML të Tim Berners-Lee (Gjuha e Shenjave HyperText). HTML përdor specifikimet për URL-të (gjetësit e burimeve uniforme) që tani është standardi i përdorur për gjetjen e faqeve të internetit.

ibm 360 e plotë

Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz u lidhën në internet, kërkesa për gjithnjë e më shumë hapësirë ​​u rrit. Kompanitë e mëdha filluan të blejnë serverë të mëdhenj për të akomoduar kompaninë e tyre duhet të jenë gjithnjë të dukshëm dhe të disponueshëm 24/7 për klientët e tyre. Biznesi i pritjes u rrit dhjetëfish jo vetëm për kompanitë e mëdha, por edhe për sipërmarrësit më të vegjël.

Kompanitë e pritjes së Internetit tani ju lejojnë të krijoni markën tuaj dhe faqen e internetit për një tarifë që është shumë më e ulët se ajo që shpenzoni në Latte tuaj në mëngjes në një muaj. Disa madje ofrojnë shërbimet e tyre falas. Tani mund të krijoni faqen tuaj të internetit ose faqen e tregtisë elektronike me disa klikime të një butoni. Ju nuk duhet të keni një diplomë shkencore kompjuteri vetëm për të krijuar një të tillë. Ka më shumë se një pjesë e vogël e informacionit në internet për mënyrën sesi mund të filloni faqen tuaj duke përdorur shërbime falas të disponueshme tregtare të disponueshme tregtare. Vërtetë, tani është më lehtë se kurrë të lidhesh me njerëzit në të gjithë botën. Këtu mund të kontrolloni listën tonë të hosteve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me