Viitorul WordPress

Viitorul WordPress este luminos ca o mie de soare, din lipsă de un simil mai bun. Odată ce a funcționat platforma de blogging de la fabrică, WordPress se transformă în mod eficient într-un cadru de aplicații care răspunde pundit-uri și nou-veniți de pe web..


Cu ceva timp în urmă, am prezentat cum a ajuns WordPress și cum a devenit un sistem de gestionare a conținutului (CMS) care alimentează peste 75 de milioane de site-uri web, inclusiv marci de nume mari precum CNN, Jay-Z și multe altele.

În momentul scrierii, WordPress este o platformă destul de puternică ceea ce, odată cu sosirea de noi tehnologii, care, să o înțelegem, par să provină din filmele Sci-Fi. Dacă vă întrebați, vom renunța la câțiva termeni care v-ar putea prăji creierul, dar vă rugăm să nu fugim.

În schimb, rămâneți întrucât ceea ce am aliniat astăzi înseamnă tot felul de lucruri grozave pentru afacerea dvs. bazată pe WordPress. Dacă priviți în jur, sunteți obligat să găsiți discuții aprinse despre fiare, cum ar fi API Rest WordPress, WP-CLI, Calypso și compatibilitatea înapoi, printre altele.

Viitorul WordPress Dincolo de 2017

Ei bine, acestea sunt genul de lucruri care au sens doar dezvoltatorilor. Heck, subiecți precum API-ul REST WordPress confundă și prostiile din mai mulți dezvoltatori, așa că vă vom scuti de acest fel de torturi. Ceea ce împărtășim astăzi este modul în care tehnologiile menționate te pot ajuta să obții mai multe cu WordPress.

Această premisă deschide porțile către un viitor de WordPress văzut niciodată. Acum, te rog să-mi ia mâna și să ne cheme Ahn Wee, clarvăzător chinez hipster care trăiește în interiorul fiecărei bile de cristal. Glume deoparte, haideți să terminăm asta.

1. Îmbunătățiri ale utilizatorului de utilizator WordPress

Nu cu mult timp în urmă, administratorul WordPress a fost o vedere. Acest lucru îl știm de prima dată pentru că am urcat pe blestema mașină a timpului și am descoperit cum a evoluat interfața de utilizator admin WordPress. Și în timp ce interfața utilizator (UI) nu are nimic pe un instrument precum Ghost, este mult îmbunătățită.

Dar ce părere are pentru noi viitorul WordPress în ceea ce privește interfața de utilizator admin? Ai ghicit corect dacă te aștepți ca administratorul WordPress să se schimbe în bine. Dacă Calypso nu are dovezi suficiente, nu știu ce este.

Prietenii mei jamaicani ar fi de genul: „La naiba e omul Calypso?” Dacă nu ați vizitat WordPress.com într-o perioadă, veți lipsi din noua interfață Calypso. Nu dețineți un blog WordPress.com? Ei bine, Calypso a oferit blogurilor WordPress.com o transformare extremă în ceea ce privește interfața de utilizator admin.

viitorul wordpress calypso

Este frumos și super-rapid să spun cel mai puțin (înapoi la fantoma dvs.) și puteți utiliza cu ușurință și liber Calypso pentru a gestiona blogurile dvs. self-hosting dintr-o locație centrală. Singura cerință este să activați Jetpack și aplicația pentru desktop WordPress.com. Apoi, din nou, vă puteți gestiona site-urile care vă găzduiesc singuri din contul WordPress.com.

Cu Matt înclinat pentru o experiență mai prietenoasă pentru utilizator, Calypso este probabil să treacă pe viitor la WordPress-ul propriu. Aceasta sau echipa de design WordPress va veni cu o UI mai bună, dar de ce să reinventați roata când aveți deja Curse americane?

În orice caz, ne așteptăm la un administrator WordPress îmbunătățit și mai rece și mai rapid decât ceea ce avem în acest moment. Acest lucru poate însemna lucruri grozave pentru afacerea dvs. WordPress doar pentru că viteza este bună. Există, de asemenea, o posibilitate distinctă de a vedea tablouri de bord personalizate datorită API-ului REST.

2. WordPress ca cadru pentru aplicații

API-ul WordPress Rest

Cred cu tărie că interfețele bazate pe JavaScript și API sunt viitorul nu doar al WordPress, ci al web-ului. – Matt Mullenweg

Acest lucru, a spus Matt la State of the Word încă din 2015. Astăzi este foarte mult o realitate, cu atât mai mult cu API-ul REST fiind contopit în nucleul WordPress. Ce este cu aceste cuvinte dure om? Care este REST API? Și cum este important, roagă-ți spune, este important?

Ei bine, în forma sa cea mai de bază, API REST este pur și simplu codul care vă permite să trimiteți și să preluați date de pe WordPress indiferent de aplicația pe care o aveți. Aceasta înseamnă că puteți utiliza WordPress ca cadru pentru a gestiona conținutul pentru orice aplicație web de acolo.

Spune salut tuturor posibilităților mari pentru dezvoltatorul WordPress de viitor. Puteți construi aplicații mobile pe WordPress la fel de ușor pe măsură ce creați site-uri web. Puteți avea aplicații native pentru iPhone sau Android care rulează pe WordPress deoarece – API REST.

Dacă nu aveți idee, acel animal Calypso pe care tocmai l-am menționat este pur și simplu o interfață personalizată care comunică cu WordPress prin – așteptați-l – API REST!

3. Compatibilitate multiplă platformă

WordPress & Javascript

Aceasta înseamnă, de asemenea, că puteți crea teme WordPress foarte personalizate și multe altele. Mai simplu spus, API REST aduce o mulțime de posibilități pe masă, ceea ce înseamnă că viitorul WordPress a devenit și mai luminos. Imaginează-ți crearea aplicațiilor în orice limbaj de programare și folosind backend-ul puternic WordPress pentru a conduce totul. Sună grozav, nu?

Singurul dezavantaj este că, în calitate de dezvoltator WordPress, trebuie să îți dezvolți abilitățile JavaScript pentru a profita din plin de API-ul REST. Da, WordPress va continua să funcționeze pe PHP în viitor, dar o mare parte a dezvoltării front-end va depinde de JavaScript.

Băieți, WordPress nu mai este doar un CMS, acum este un cadru complet de aplicații care poate face practic orice. Matt, într-o Reddit AMA, spus:

Cred că (WordPress) este un cadru excelent pentru orice lucru bazat pe conținut. Pentru lucruri cum ar fi mesageria care nu se potrivesc bine cu modelul de date al WP, puteți să o faceți doar pentru a crea câteva tabele noi, nu încercați să o păstrați în cele standard.

La sfârșitul zilei, API-ul REST este un plus uimitor pentru nucleul WordPress, ceea ce înseamnă că nu veți merge nicăieri în curând.

Continuați rapid …

4. O bucată mai mare a plăcii de bază pentru utilizatori

Site-uri viral WordPress

WordPress alimentează o cantitate importantă de site-uri web. Este cel mai popular cadru de aplicații (da, acesta sună mai bine decât CMS) de aici până pe Marte și nu numai. Multe alte soluții vor avea nevoie de zeci de ani de dezvoltare doar pentru a pune capăt.

Și cu toate aceste noi actualizări care scad tot timpul, vă puteți aștepta ca tot mai mulți oameni să sară pe bandwagonul WordPress. Desigur, viitorul WordPress înseamnă o platformă mai prietenoasă pentru începători, care îi face pe toată lumea. Rezultatul? Se alătură mai mulți începători.

Începătorii nu vor împărți părul la bord și dezvoltatorii de pe web nu vor mai crede că WordPress este doar o platformă de blogging. Mulțumită API-ului REST, toți dezvoltatorii vor ști că puterea nestrămutată a WordPress este la îndemâna lor și apelează ori de câte ori. Rezultatul? Dezvoltatorii din toate categoriile de viață se alătură.

Speculațiile efectuate de acești experți au făcut ca WordPress să alimenteze peste 35% din web până în 2020. Aceasta este o cifră uriașă, având în vedere că WordPress rulează deja 1 din 5 site-uri web în 2017. Aveți nevoie de noi să vă spunem care este baza de utilizatori din această proporție. înseamnă pentru afacerea dvs. legată de WordPress?

Dacă aveți nevoie ca noi să ne ținem de mână în acest sens, înseamnă multe oportunități de afaceri, o comunitate mai mare și mai bună și multe altele. Comunitatea este unul dintre costumele puternice ale WordPress și forța motrice din spatele celor mai multe (dacă nu toate) produselor WordPress.

Dimensiunea uriașă a pieței și comunitatea de dezvoltare din jurul WordPress sunt două motive pentru care este excelent să îți bazezi afacerea în jurul WordPress. – Muhammad Haris

5. Proiectarea conținutului front-end

Editor compozitor frontend vizual

Odată cu apariția și popularitatea constructorilor de pagini WordPress, cum ar fi Beaver Builder, Visual Composer și aceste instrumente de construire a site-ului (prin intermediul Website Builder Insider), este evident că există o fracțiune de utilizatori WordPress care sunt în designul conținutului front-end. Tendința a migrat către teme WordPress, cu cea mai bună livrare cu construitori de pagini full-blown.

Acum, nu trebuie să știți o linie de cod pentru a bifa design-uri frumoase precum un șef. Ce spune asta despre viitorul WordPress? Ne putem aștepta să vedem mai mulți constructori front-end să intre pe piață. Acestea pot fi plugin-uri sau buildere independente care sunt integrate în teme.

În afară de aceasta, este dificil să proiectăm pagini în editorul autohton WordPress. Acest lucru nu se schimbă dacă utilizați editorul vizual sau comutați la editorul de text, acesta din urmă solicitând unele abilități de codare. Odată cu aspectul lucrurilor și pentru ca cei mai mulți începători să se înțeleagă, WordPress ar putea fi livrat cu un constructor de pagini încorporat în viitor.

Ei bine, nu ar fi rupt un os pentru a crea pagini uimitoare chiar din interiorul WordPress. Și pe măsură ce mai mulți dezvoltatori adaptează API-ul REST și devin conștienți de toate lucrurile nemaipomenite pe care le înseamnă JavaScript pentru front-end, o mare parte din lucrările de proiectare vor trece de la backend.

Acest lucru înseamnă că nu veți petrece ore întregi pentru a antrena clienții cum să schimbe un font aici și ceva culoare acolo. Este totul bun, atâta timp cât respectăm cele mai bune standarde și facem ca codul să se umfle din trecut. Crearea de conținut de glisare și plasare nu este un moft, este aici pentru a rămâne.

6. Concentrați-vă pe receptivitatea și performanța mobilă

WordPress mobil gata

Când a fost întrebat despre cea mai mare provocare cu care se confruntă WordPress, Matt a spus că a face WordPress mai mobil prietenos este extrem de important. Cuvintele sale exacte au fost:

Cred că mobilul este foarte provocator, deoarece este fundamental pe platforme închise.

Primul design web receptiv și mobil a fost neașteptat în urmă cu câțiva ani. Într-o lume în care majoritatea oamenilor navighează pe dispozitive mobile, nu îți poți permite să rulezi un site rigid. Cu toate acestea, există companii cu site-uri care sunt la fel de rigide pe cât de rigide.

Dezvoltatorii WordPress elimină produse responsive în zilele noastre, iar rezultatele sunt impresionante. Accesarea administratorului WordPress de pe un telefon mobil nu este tocmai bună. Puteți face atât de puțin pe un dispozitiv mobil.

Este nevoie de mai multă muncă în acest domeniu și cu cât WordPress este mai receptiv (în special în domeniile care contează cu adevărat), cu atât rata de adopție este mai mare în rândul utilizatorilor de telefonie mobilă. Ne putem aștepta ca WordPress să devină mai receptiv în viitor.

7. Performanță

Viteza WordPress

În ceea ce privește performanțele, echipa WordPress se concentrează intens pe stabilitate, capacitatea de utilizare și viteză. Sau după cum spune Matt:

În primul rând, cele mai importante lucruri pentru o platformă sunt stabilitatea, viteza și securitatea. Pentru a le face bine, aveți nevoie de posibilitatea de a împinge actualizări și remediere cât mai aproape de timp real. Și trebuie să funcționeze în fiecare limbă. Autentificarea utilizatorului, datele și abstractizarea în cache.

El are câteva sfaturi pentru dezvoltatorii de teme și plugin-uri aspirante:

Designul și capacitatea de utilizare sunt mai importante ca niciodată. Urmăriți un prieten sau un membru al familiei care încearcă să utilizeze pluginul dvs. de la început până la sfârșit și vă va oferi o mulțime de idei despre cum să îl îmbunătățiți.

Mai mult, WordPress utilizează dezvoltarea bazată pe pluginuri, în sensul că noile funcții sunt testate ca pluginuri pentru a primi feedback de la utilizatori. Acest lucru oferă o mulțime de spațiu pentru actualizările de performanță, care înseamnă doar lucruri grozave pentru viitorul WordPress.

Când toate acestea sunt spuse și făcute, accentul principal pe WordPress este acela de a face platforma utilă Joe obișnuit, oferind în același timp utilizatorilor de energie instrumentele de care au nevoie pentru a îndoi cadrul, oricum doresc. Este greu, așa că vă rugăm să vă contribuiți deja.

8. WordPress va sprijini mai multe limbi

Traduceri WordPress

Poliglotii WordPress lucrează din greu pentru a transpune platforma în cât mai multe limbi posibile și acest lucru continuă în viitor. Mai multe teme și plugin-uri devin gata de traducere în viitorul WordPress Ahn Wee vede ��

Dacă ți-ar plăcea să folosești WordPress în propria limbă, aceasta ar putea fi șansa ta de a crea WordPress, cu care vei fi mândru să le arăți copiilor tăi. Am acoperit traducerea WordPress cu privire la modul de a contribui la WordPress, deci nu vă rețineți.

9. Mai mult accesibilitate

Accesibilitate WP

Nu ne putem lăsa pe frații și surorile noastre cu deficiențe senzoriale, deoarece acestea alcătuiesc și viitorul WordPress. Datorită interfețelor bazate pe API, dezvoltatorii au mai multă libertate de a crea un WordPress care funcționează pentru utilizatori „… cu deficiențe senzoriale, cu opțiunea de a activa și dezactiva funcțiile specifice de accesibilitate folosind JavaScript”- wpmudev.

WordPress a lansat propriul său Manual de accesibilitate dar există sute de alte resurse open source pentru dezvoltatori pe web (cum ar fi gratuit Plugin WP Accesibilitate). Cu aceste instrumente, dezvoltatorii își pot perfecționa produsele pentru a fi siguri că temele și pluginurile lor pot fi utilizate de toată lumea. Un exemplu excelent dacă tema Total WordPress, care integrează noi funcții de accesibilitate cu fiecare actualizare (unul dintre motivele principale pentru care Universitatea din Hawaii alege să utilizeze Total).

Ce ar dori să vadă utilizatorii WordPress în versiunile viitoare?

Ne-am uitat în jur și am găsit câteva conversații interesante în jurul viitorului WordPress. Fiecare utilizator pe care l-am întâlnit este destul de optimist în legătură cu viitorul WordPress. Iată un cuplu:

Cred că wordpress este nemaipomenit, dar ceea ce este necesar pentru a asigura supraviețuirea este un editor de design integrat similar cu unele dintre plugin-uri – cum ar fi vc – pentru a deveni parte a platformei. Vagonul wix / ss este o afacere extrem de profitabilă și wp amenință existența lor de bază. – raybees

Atunci noi avem…

Experiență de utilizator mult mai bună, în primul rând pentru începători, precum și o interoperabilitate mult mai bună între pluginuri / teme / WordPress în sine, astfel încât nu experimentăm oprirea site-urilor frecvente după actualizările site-urilor. – Ivica Delic

Și, în sfârșit…

Abilitățile de dezvoltare WordPress devin rapid una dintre acele abilități cu o cerere ridicată, nu numai de la clienți, dar și de la potențiali angajatori. Din ce în ce mai mulți, oamenii văd marea oportunitate de a folosi WordPress ca un adevărat sistem de gestionare a conținutului. – Ed. Nailor

Despre viitorul WordPress, Matt spune:

Știi, la care mă întorc și este un pic înțelept și puțin abstract, dar WordPress poate fi într-adevăr un sistem de operare, nu doar pentru web, ci pentru web deschis. Unul dintre lucrurile pe care le ador odată cu creșterea și pe măsură ce devenim mai de succes și obținem mai mult din acea cotă de piață este faptul că schimbăm web-ul spre mai deschis, doar prin prisma lucrurilor încorporate în WordPress. API-urile, modul în care facem totul, se alimentează. – Matt, WCEU, 2016

Ceva de păstrat în minte

Doar aruncă asta acolo …

În timp ce cercetam această postare, mi-am dat seama că există atât de multe lucruri de învățat despre modul în care funcționează WordPress. Aceasta înseamnă că trebuie să mă perfecționez asupra abilităților mele de codare și vă sfătuiesc să faceți la fel dacă doriți să aprofundați mai mult în WordPress.

Dacă nu ați făcut-o deja, aflați HTML și CSS de bază. În plus, găsiți un curs JavaScript și învățați-vă. Hei, nu uitați și de PHP, pentru că asta este ceea ce conduce WordPress. Dacă aveți nevoie doar de o temă WordPress pentru a configura un site web de afaceri, vă recomandăm propria noastră temă Total WordPress.

Este randul tau…

Acestea sunt doar cei 2 centi. Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile despre viitorul WordPress. Unde vezi WordPress în următorii 5 ani? Și mai bine, ce ți-ar plăcea să vezi în următoarea versiune a WordPress?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me