1. 1. Cum se instalează WordPress în Microsoft Azure
 2. 2. Acum citesc: Cum se instalează WordPress pe Google Cloud
 3. 3. Instalați WordPress în AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Introducere în cloud computing cu WordPress
 5. 5. Cum se instalează WordPress în DigitalOcean

Astăzi vom arunca o privire asupra modului de instalare a WordPress ca imagine cu un singur clic în Google Cloud – infrastructura cloud propriu a Google. Printre principalii furnizori de cloud de pe piață, Google are una dintre cele mai competitive politici de prețuri în comparație cu Amazon Web Services și Microsoft Azure. Rețeaua cloud este alimentată de propria infrastructură Google care se ocupă peste 40.000 de interogări de căutare pe secundă.


Unul dintre lucrurile care îmi plac la WordPress este că este pe scară largă popularitate. Datorită acestui motiv, aproape fiecare companie de cloud computing oferă utilizatorilor săi o „instalare cu un singur clic” a WordPress. Unii o numesc „aplicație”, în timp ce alții o numesc „șablon” sau „imagine”. Numiți-vă ceea ce veți dori – dar cel mai important este că configurarea WordPress în cloud are doar câteva clicuri.

NOTĂ: Un punct important înainte de a începe. Dacă acesta este al tău prima data instalarea WordPress în cloud – adică de la un furnizor de cloud actual, nu vă găzduiți imediat site-ul dvs. web live. Îți sugerez să testezi totul cel puțin 2-4 săptămâni înainte de a migra blogul sau site-ul tău WordPress către cloud.

DE CE? Furnizorii de cloud precum Google Cloud, AWS și Microsoft Azure au suport limitat doar pentru site-ul dvs. WordPress. Dacă vă confruntați cu un conflict de pluginuri sau cu unele probleme de găzduire sau malware, va trebui să fie necesar rezolvă-l singur.

Din fericire, există o soluție pentru dumneavoastră. Puteți:

 • Accesați un furnizor de cloud gestionat de către terți precum Cloudways (consultați recenzia noastră) sau
 • Accesează găzduirea WordPress administrată ca WPEngine (noi la WPExplorer folosim WPEngine și ne place!)

Unele ceaiuri tehnice

Există câțiva termeni de bază pe care trebuie să-i învățăm înainte de a primi tutorialul. Ideea din spatele acestui lucru este să vă informăm despre diferitele produse pe care Google Cloud le oferă. După ce vă dezvoltați și vă interesați de ceea ce vedeți, puteți începe să construiți propriile aplicații în ele!

proiecte

google-nor-WordPress-002-proiect-ecranTabloul de bord al proiectului

Orice și tot ceea ce doriți să faceți în Google Cloud este inclus (sau încapsulată) în cadrul unui proiect. În cadrul unui proiect, puteți utiliza sau implementa diferite sub-produse Google Cloud trebuie să ofere. Acestea includ App Engine, Compute Engine, API-uri Google, Google Cloud Storage, BigQuery sau instalează direct o soluție pre-construită. (Mai multe despre asta un pic mai târziu)

Conturi de facturare

Fiecare proiect pe care îl creați trebuie sa fi legat de un cont de facturare. Google Cloud vă permite flexibilitatea de a avea mai multe conturi de facturare – fiecare dintre ele putând utiliza un card de credit / debit diferit. Ideea din spatele acestui lucru este de a pune în aplicare pay-as-you-go politica mediului cloud computing.

NOTA 1: Nu puteți utiliza un card de credit / cash în avans în contul dvs. de facturare. Am încercat acest lucru și contul meu împreună cu toate proiectele legate de acesta temporar blocat. Am îndepărtat imediat cardul preplătit și l-am schimbat într-un card de credit valid. Contul a fost reactivat după câteva zile lucrătoare.

google-nor-WordPress-003-nor-proces-300SERP pentru „Google Cloud Trial” de pe Google.com

NOTA 2: Google oferă în prezent un proces de 300 USD pentru oricine care se înscrie la Google Cloud. Acum nu aveți nicio scuză pentru a nu încerca Google Cloud haha!

Produse Google Cloud

Am vorbit despre diferitele sub-produse Google Cloud trebuie să ofere. Să aruncăm acum o privire asupra fiecăruia dintre ei.

Motorul de aplicații Google

google-nor-WordPress-001-app-motorMotorul de aplicații Google

Majoritatea software-ului sunt construite folosind un anumit limba și (opțional) pe baza a cadru. Un exemplu clasic ar fi a aplicație listă de activități, care este construit pe JavaScript și bazat pe cadrul jQuery. jQuery, după cum puteți ghici, este un cadru pentru JavaScript, care este limba.

În mod similar, o mulțime de aplicații sunt scrise în limbi populare cum ar fi Piton, Java și PHP. Fiecare dintre aceste limbi necesită o configurare inițială pe sistemul de gazdă, pentru a rula aplicațiile scrise în limba respectivă. De exemplu, aplicațiile scrise în Java necesită instalarea Java Virtual Machine (JVM) în sistemul țintă.

Google App Engine are grijă de această sarcină. Instalează și configurează aceste limbi în infrastructura cloud, astfel încât pur și simplu să vă încărcați codul și să continuați procesul de dezvoltare. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la configurarea limbii sau la reducerea sistemului de gazdă pentru aplicație. Algoritmii de echilibrare a sarcinilor Google Cloud au grijă automat de acesta. Cu Google App Engine, trebuie doar să selectați limba în care aveți nevoie și să implementați aplicația în ea.

Motorul de calcul Google

google-nor-WordPress-003-Compute-motorGoogle Compute Engine (GCE)

Google Compute Engine (GCE) este un alt nume pentru mașinile virtuale din cloud. Fiecare VM este tratat ca o instanță a unui GCE. VM-urile pot rula aproape orice software doriți. Oferă mai multă flexibilitate decât App Engine și este destinat mediilor personalizate.

API-uri Google

google-nor-WordPress-003-google-apiAPI-uri Google

Google are peste 100 de API-uri pentru multitudinea sa de produse. Această caracteristică cloud vă permite să accesați aceste API.

Stocare in cloud

google-nor-WordPress-003-google-nor-stocareGoogle Cloud Storage

După cum sugerează și numele, Cloud Storage vă permite să economisiți volume mari de date nestructurate și semi-structurate, numite seturi de date, cu disponibilitate ridicată (practic termeni geeky pentru aplicațiile Big Data).

BigQuery

google-nor-WordPress-003-google-big-interogareGoogle BigQuery

BigQuery este propria implementare Google a unei limbi adecvate pentru transmiterea de date mari. Deși acest lucru nu este nici măcar legat de la distanță cu tutorialul nostru, este un lucru fascinant pentru a experimenta!

Pachete software pre-construite

google-nor-WordPress-008-google-precompilate-appsLista imaginilor de instalare cu un singur clic

De aici începe distracția! Uită de toți acei termeni complicați. Google a respectat o listă cu cele mai populare software, cadre și limbi și le-a oferit ca pachete software pre-construite. Ghici ce?

WordPress este unul dintre ele!

Vă amintiți că am discutat că fiecare dintre aceste limbi sunt instalate într-o mașină virtuală (sau o instanță a Calculatorului)? Ei bine, același lucru este valabil și aici. Când creați sau un pachet software WordPress, mai întâi va trebui să selectați o mașină virtuală, dimensiunea și regiunea acesteia pentru a continua instalarea. Pachetul software este în esență un set de instrucțiuni care instalează software-ul respectiv într-o mașină virtuală recent creată.

Instalarea WordPress în Google Cloud

Faza 1: Găsirea drumului tău

google-cloud-wordpress-009-creează un nou proiectCreați un nou proiect

Pasul 1: În primul rând, trebuie creați un nou proiect. Poți vizita Consola Google Cloud pentru a incepe.

contul de facturare google-cloud-wordpress-010-addAdăugați un cont de facturare

Pasul 2: Adăugați un cont de facturare la proiect. Puteți alege, de asemenea, centrul de date dorit. În prezent, Google Cloud are două centre de date majore pentru Motorul de aplicații Google – SUA și UE. În acest tutorial, am ales centrul de date din SUA. Selectați Creare pentru a continua.

notificare creată de noul proiect google-cloud-wordpress-011Crearea unui proiect nou finalizat (indicat cu bifă verde)

Pasul 3: Acum, va fi creat un proiect. După finalizare, veți primi o notificare așa cum se arată în imaginea de mai sus.

panoul proiectelor pre-construite google-cloud-wordpress-012-selectGăsirea Managerului de implementare

Pasul 4: Acum trebuie să găsim pagina care arată lista pachetelor software pre-construite, numită și Manager de implementare. Puteți face acest lucru în trei moduri:

 • 4.1 – Din meniul din stânga, selectați Implementare și administrare> Faceți clic pentru a implementa
 • 4.2 – Selectați bannerul de lângă numărul 2, așa cum se arată în imaginea de mai sus
 • 4.3 – Click aici pentru WordPress pentru Google Cloud

google-cloud-wordpress-013-select wordpressWordPress ca imagine implementată cu un singur clic

Pasul 5: Odată ajuns în pagină, veți vedea o listă uriașă de software. Derulați în jos și selectați WordPress (deocamdata). Te poți juca cu restul cât vrei mai târziu! ��

Faza 2 – Instalarea și configurarea WordPress

google-cloud-wordpress-013-select wordpress 2

Pasul 6: Bine, deci acum ați localizat în cele din urmă opțiunea de instalare WordPress. E timpul să te prăpădești. Selectați Implementați pentru a începe procesul.

parametrii de instalare google-cloud-wordpress-013-wordpressParametri de instalare WordPress pe Google Cloud

Pasul 7: Aici este un pas crucial. Să săpăm. Vă rugăm să consultați ecranul la fiecare pas.

 •  Nume implementare poate conține doar caractere alfanumerice.
 • În Zona, există trei zone majore – SUA, UE și Asia. În acest tutorial am ales ne-central1-f. Puteți alege orice zonă vă place.
 • Tipul mașinii este direct proporțional cu cantitatea de putere de care aveți nevoie. În scopuri experimentale, a n1-standard 1 instanța mașinii ar face. Are 1 CPU virtual (vCPU) și 3,7 GB RAM, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a încerca WordPress.
 • Am ales Tip de disc la fel de Discul persistent SSD. Aceasta deoarece SSD-urile sunt de 5 până la 10 ori mai rapide decât HDD-urile tradiționale.
 • Minimul Dimensiunea discului este 10 GB, ceea ce este suficient.
 • E-mail administrator trebuie introduse corect.
 • Verifică Instalați phpMyAdmin și Activați monitorizarea Google Cloud Opțiuni.
 • Lăsați restul setărilor așa cum este.
 • Click pe Implementați WordPress pentru a începe instalarea WordPress.

configurarea google-cloud-wordpress-013-wordpressManagerul de implementare configurând WordPress

Pasul 8: Managerul de implementare Google Cloud va crea acum instanța selectată și va instala WordPress pe ea.

Instalarea google-cloud-wordpress-013-wordpress finalizatăAcredențele de acces arată post-instalare

Pasul 9: WordPress instalat acum. Dar aceasta este doar 70% din proces. Acum avem următoarele sarcini în fața noastră:

 1. Notă parola de administrare WordPress
 2. Rețineți parola MySQL și phpMyAdmin

google-cloud-wordpress-013-wordpress permit traficul httpsPermiterea traficului HTTP și HTTP

Faza 3: Fuga de acasă!

Pasul 10: Acum trebuie să permitem traficului HTTP și HTTPS extern să treacă prin adresa IP a serverului nostru WordPress. (Google Cloud dezactivează acest lucru în mod implicit în scopuri de securitate). Cu alte cuvinte, va trebui să adăugăm o regulă pentru firewall pentru adresa noastră IP atribuită.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe adresa IP a serverului localizată sub IP extern. Ar trebui să se deschidă o casetă de dialog. Selectați ambii Permiteți traficul HTTP și HTTPS să treacă prin serverul dvs. Click pe aplica să comită modificările.

google-cloud-wordpress-013-wordpress care actualizează regulile firewall-uluiRegulile firewall-ului au fost actualizate cu succes

După ce regulile firewall-ului sunt actualizate cu succes, ar trebui să poți accesa WordPress de la adresa IP dată.

google-cloud-wordpress-013-wordpress făcutWordPress este servit

Concluzie

Dacă ați observat, nu am văzut nicio captură de ecran pentru celebra instalare WordPress de cinci minute – cunoașteți faza de configurare în care setați numele site-ului, numele de utilizator, parola, etc..?

Ei bine, Google Cloud este un click Scriptul de implementare WordPress elimină acești pași și îi configurează cu valori implicite. Ar trebui să accesați setările WordPress și să le schimbați în funcție de valorile dorite.

Încercați WordPress pe Google Cloud (traseu gratuit de 300 USD)

Sper că v-a plăcut acest tutorial, atât cât mi-a plăcut să-l scriu. Dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm să le lăsați în secțiunea de comentarii de mai jos sau să-mi trimiteți un e-mail la @souravify – Multumesc pentru citit! Trasee fericite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me