Cum să vă proiectați site-ul dvs. WordPress cu conținut dinamic

Cum pot face ca site-ul meu să arate profesional? Este o întrebare pe care mulți construitori de site-uri aspiranți își pun singuri când își planifică proiectul. Răspunsurile evidente vor include îmbunătățirea designului sau adăugarea multor funcții fanteziste.


Dar, de fapt, una dintre cele mai eficiente metode de a îmbunătăți cu adevărat site-ul dvs. de bază și de a-l face unul profesional, personalizat este prin adăugarea de conținut dinamic. Conținutul dinamic va oferi utilizatorilor dvs. o experiență mult mai satisfăcătoare pe site-ul dvs. web.

Introducere dinamică a conținutului

Ce este conținut dinamic exact?

Conținut dinamic se referă la conținut web interactiv care se schimbă în funcție de timp, locație și utilizator. Când un utilizator navigează pe un site web dinamic, WordPress va trage informațiile corecte din baza de date pentru a le afișa utilizatorului, în funcție de ce pagină se află.

Cu conținut static, ceea ce vedeți pe front-end nu se va schimba. De fapt, veți avea nevoie mai mult decât probabil de ajutorul unui dezvoltator dacă doriți să faceți modificări. Cu toate acestea, proprietarii de site-uri web cu conținut dinamic pot edita totul pe back-end instantaneu, fără codificare. Înseamnă că informațiile se pot schimba în funcție de ceea ce privește utilizatorul, oferind o experiență mult mai interactivă.

Pentru a ilustra, dacă vă aflați pe un site de gimnastică, poate doriți să consultați diferitele săli de sport disponibile. Desigur, fiecare sală de gimnastică va avea diferite informații, cum ar fi numele propriu, adresa și lista de facilități. Prin urmare, când faceți clic pe fiecare sală de sport, veți vedea un conținut diferit de acesta, pe care nu îl veți găsi pe celelalte pagini.

Balanță Gimnastică

Clubul energetic

Avantajele conținutului dinamic

Conținutul dinamic aduce multe avantaje site-ului dvs. web pe care conținutul static nu îl poate oferi.

 • O experiență de utilizator mai bună. Utilizatorii vor putea vedea conținut care este adaptat acestora, cum ar fi diferite oferte care se vor schimba în funcție de comportamentul lor.
 • Îmbunătățiți-vă API-urile. Cu un conținut dinamic, puteți îmbunătăți conversiile și reduce rata de respingere pe site-ul dvs. web prin crearea de conținut adaptat.
 • Navigare lină. Conținutul dinamic oferă o experiență perfectă printr-un site web comparativ cu conținut static, deoarece puteți găsi cu ușurință conținutul pe care îl căutați.
 • Ușor de actualizat. Puteți pur și simplu să vă editați pagina pe back-endul WordPress fără a fi nevoie să angajați un dezvoltator expert.
 • Răspunde la dimensiunile ecranului. Un site web dinamic se adaptează cu ușurință diferitelor dimensiuni ale ecranului în comparație cu unul static.

Există două modalități prin care vă recomandăm să creați conținut dinamic. Mai jos vă vom arăta cele două opțiuni și exact cum puteți crea site-urile dvs. cu ambele.

1. Creați conținut dinamic cu blocuri de instrumente și Gutenberg

Set de scule

Info și descărcare

Lansarea lui Blocuri de instrumente oferă un nou mod de a crea conținut dinamic pe WordPress folosind editorul său de blocuri, Gutenberg.

De la lansarea sa cu un an în urmă, Gutenberg s-a îmbunătățit semnificativ, oferind un mod simplu și intuitiv pentru a vă proiecta și implementa site-urile web. Partea cea mai bună este că non-codificatorii pot acum să construiască cu ușurință exact ceea ce aveau în minte folosind Gutenberg și plugin-uri integrate.

Aceasta include conținut dinamic pe care constructorii de site-uri îl pot crea cu Gutenberg, grație Toolset Blocks.

Cum funcționează blocurile de seturi de instrumente?

Toolset Blocks este un nou plugin pe care îl puteți utiliza pe două fronturi:

 1. Creați funcții personalizate și avansate, cum ar fi șabloane de conținut, arhive și Vizualizări.
 2. Susțineți surse dinamice pentru blocuri care face ca câmpurile dvs. personalizate și taxonomiile să fie disponibile pentru a fi afișate în paginile dvs..

Prin urmare, puteți utiliza Toolset Blocks pentru a adăuga conținut dinamic ușor la orice postare, pagină sau șablon, fără nici o codificare.

Mai jos am creat un exemplu de șablon de conținut pentru un site de demonstrație pentru săli de sport, care asigură că fiecare post de gimnastică va avea același design, dar conținut diferit datorită conținutului dinamic.

Model de conținut set de instrumente

Cum să creați un șablon de conținut cu conținut dinamic folosind blocuri de seturi de instrumente

Să creăm un șablon pentru tipul de post personalizat de la Gimnasii pe site-ul nostru web.

Va trebui sa instalați Seturi de blocuri de instrumente înainte de a începe și asigurați-vă că cunoașteți elementele de bază ale utilizării editorului Gutenberg.

Există două surse principale din care puteți desena conținut dinamic folosind blocuri de instrumente. Puteți utiliza fie o sursă din postarea curentă, fie dintr-un câmp personalizat. Mai jos vom parcurge ambele opțiuni pentru a arăta când ar putea fi necesar să le utilizați.

Afișarea conținutului dinamic dintr-o postare curentă

Capul spre Set de instrumente> Tablou de bord și faceți clic pe butonul Creați șablon de conținut opțiune de lângă tipul de postare pentru care doriți să creați un șablon de conținut.

Creați șablon de conținut

Acum putem începe să adăugăm blocurile noastre pentru a crea șablonul nostru de conținut. Să ne imaginăm că vreau să adaug o imagine. Mai întâi selectați + opțiune din partea stângă sus pentru a adăuga un bloc.

Set de instrumente Creați un bloc

Derulați în jos până găsiți lista blocurilor de instrumente Toolset și adăugați Bloc imagine.

Bloc de imagini set de instrumente

Acum veți vedea o întrebare care vă solicită dacă doriți sau nu să utilizați surse dinamice. Clic da.

Sursă dinamică a imaginii setului de instrumente

Selectați sursa pentru imaginea dvs. Acest lucru determină ce conținut WordPress va trage în funcție de ce opțiune selectați. Vreau să afișez în cadrul blocului imaginile prezentate ale fiecărei săli, așa că voi selecta Date de imagine prezentate opțiune.

Set de instrumente Date de imagine prezentate

În bara laterală din dreapta puteți ajusta imaginea în continuare dacă doriți să schimbați sursa conținutului dinamic sau stilul imaginii, de exemplu.

Setări imagine set de instrumente

Afișarea conținutului dinamic dintr-un câmp personalizat

Putem utiliza același șablon de conținut ca înainte pentru a crea blocuri cu conținut dinamic dintr-un câmp personalizat. De data aceasta voi adăuga câmpul personalizat pentru evaluările fiecărei săli de sport ca conținut dinamic.

Intrați în lista de blocuri de set de instrumente și adăugați Un singur câmp de bloc.

Set de instrumente Bloc de câmp unic

În bara laterală din dreapta sub Sursa de câmp, selectează Câmp personalizat tip de câmp.

Sub Grupuri de câmp personalizate derulant alege Săli de sport tip post. Rețineți că va fi orice tip de post personalizat de la care doriți să extrageți câmpul personalizat.

Sub Câmp personalizat selectați câmpul personalizat pe care doriți să îl afișați. Am selectat evaluare opțiune.

Set de instrumente personalizate câmpuri

Dacă treceți între diferitele posturi de gimnastică din partea frontală, veți vedea că fiecare post afișează prețul corect pentru acea sală, datorită conținutului dinamic. Observați cum nu a fost nevoie să utilizăm coduri pentru a crea conținutul nostru dinamic.

Am adăugat câteva alte blocuri cu conținut dinamic în șablonul meu de conținut. Vezi cum arată acum pe front-end.

Exemplu de instrument de gimnastică

2. Crearea conținutului dinamic cu total

Un alt mod la fel de eficient de a crea conținut dinamic este folosind tema Totală pentru a crea șabloane de post dinamice încorporate.

Ce caracteristici oferă total?

Total este una dintre cele mai populare teme de pe WordPress și vine la pachet cu o serie de funcții pe care le puteți configura cu ușurință, fără a fi nevoie să descărcați mai multe pluginuri pentru a efectua aceste sarcini.

 • Importator demo ușor – Transformați site-ul dvs. gol într-un site web complet funcțional, încărcat cu conținut într-un singur clic atunci când alegeți să importați una dintre cele 40+ demo-uri pre-construite ale Total.
 • Glisați și fixați creatorul de pagini – Total este integrat cu popularul constructor de pagini WPBakery pentru a vă oferi un constructor intuitiv de drag and drop, astfel încât să puteți construi site-ul dvs. cu ușurință.
 • 100 de elemente de constructor de pagini – Profitați de sutele de elemente de constructor de pagini Total pentru a vă personaliza paginile.
 • Ușor de personalizat – Utilizați setările personalizate live pentru a schimba o serie de elemente de pe site-ul dvs., inclusiv culori, fonturi, lățimi și multe altele.
 • Dezvoltator prietenos – Totalul este livrat cu o serie de cârlige și filtre încorporate care vă facilitează modificarea temei cu peste 450 de fragmente disponibile din documentația online.

Și, desigur, puteți crea conținut dinamic folosind Total. Mai jos vă vom arăta un exemplu despre ceea ce puteți obține făcând un element simplu din portofoliu.

Cum să creați un șablon dinamic de conținut cu total

Capul spre Visual Composer> Șabloane și faceți clic pe Adăuga nou. În continuare, dați un nume șablonului.

Schema totală a postului de portofoliu

Mai întâi voi adăuga Post Media element care va afișa orice suport adăugați la postările dvs. Pentru portofolii, aceasta ar putea fi imaginea, galeria, video etc..

În continuare, voi include Postează conținut modul care va afișa orice conținut adăugat la postările din editor.

Total post media

Cu Total puteți include o serie de elemente de postare în șablonul dvs. dinamic. Adăugați titlul postului, meta date, articole conexe, etichete, legături sociale și multe altele. Când terminați clic, faceți clic Publica.

Acum trebuie să alocăm șablonul dinamic tipului nostru de post personalizat din portofoliu. Pentru a face acest lucru, accesați WordPress Customizer, apoi îndreptați-vă spre Portofoliu și selectați șablonul pe care tocmai l-ați creat Șablon dinamic (avansat).

Șablon dinamic total

Acum puteți vedea media dvs. în acțiune. Clic Salvați și publicați iar conținutul dvs. dinamic ar trebui să fie gata.

Frontend total dinamic

Crearea de șabloane dinamice este o opțiune deosebit de grozavă dacă creați site-uri web pentru clienți. Folosindu-le, puteți crea o șablon o singură dată și o puteți atribui instantaneu tuturor articolelor din portofoliu. Nu numai că, dar dacă trebuie să schimbați un aspect, tot ce trebuie să faceți este să editați șablonul și toate articolele din portofoliu vor fi, de asemenea, actualizate.


Spune-ne experiența ta de a crea conținut dinamic! Acum aveți două metode pentru crearea de conținut dinamic. Puteți descărca fie Blocuri de instrumente sau Total Tema astăzi și începeți să luați site-ul dvs. de la bază la personalizat.

Ați folosit vreun instrument pentru a adăuga conținut dinamic pe site-ul dvs. web? Spuneți-ne cum a funcționat pentru dvs. în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me