Cum să vă personalizați tabloul de bord WordPress

Mașini personalizate. Te vor duce din punctul A la B la fel ca orice alt automobil. Sunt fabricate din aceleași materiale și ard galoane de gaz la fel ca orice alt vehicul cu motor. Cu toate acestea, noi (sau cel puțin pasionați de mașină printre noi) avem o dragoste profundă pentru mașina făcută la comandă. De ce?


 • Acestea arată mult mai bine decât omologii lor direct de pe linia de asamblare
 • Sunt optimizate pentru o mai bună performanță

WordPress este unul dintre cele mai mari vehicule pe care le puteți folosi pentru a vă realiza visele online. Vine cu un tablou de bord excelent, iar din cutie, WordPress vă va ajuta și / sau clienții dvs. să construiți site-uri web grozave în cel mai scurt timp.

Panoul de bord al admin WordPress este prea „mainstream” în sensul și aspectul. Vreau să spun că, deși este frumos, nu este exact un stil personal. Este un pic generic și probabil nu va impresiona un client care a folosit platforma înainte. Heck, nu va impresiona un client care apreciază stilul personal sau o asemănare cu brandul.

Pe de altă parte, tablourile de bord personalizate de pe WordPress sunt personale și vor oferi clienților factorul de simț suplimentar care îi ține să dorească mai mult. Puteți să vă construiți sau să ajustați tabloul de bord WordPress în funcție de nevoile clientului dvs., lăsându-vă un produs minunat care vine în ambalaj excelent – propriul dvs. ambalaj personalizat. În postarea de astăzi, vom:

 • Eliminați widgeturi și meniuri inutile pentru a crea un tablou de bord personalizat mai curat și mai ușor
 • Personalizați linkul de subsol al tabloului de bord
 • Scapă de elemente generice, cum ar fi sigla WordPress
 • Atingeți opțiunile ecranului
 • Atingeți câteva pluginuri pe care le puteți utiliza pentru a personaliza tabloul de bord

Până la sfârșitul acestei postări, ar trebui să poți crea frumoase și personale tablouri de bord WordPress care să rezoneze cu clienții tăi sau să-ți consolideze prezența brandului online. Bucurați-vă până la sfârșit și uitați-ne cu gândurile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos!

Aștepta! Înainte de a începe, creează o temă pentru copii

Puteți edita fișierele cu temă principală sau puteți utiliza Editorul în aparență în tabloul de bord cu tema dvs., dar asta ar însemna să nu vă actualizați niciodată tema WordPress. Înainte de a face modificări la fișierele cu temă, ar trebui creați o temă pentru copii. În acest fel, atunci când actualizați tema principală, toate modificările dvs. vor rămâne la tact. Iată câteva etape rapide pentru a vă configura doar pentru acest tutorial, dar avem, de asemenea, un ghid complet de creare a temelor pentru copii sau puteți face referire la Codex WordPress pentru mai mult ajutor.

 1. Creați folderul cu tema copilului dvs.: Conectați-vă la instalarea WordPress și localizați wp-content / teme / yourthemename pliant. În acest folder adăugați un nou folder și numiți-l „child-theme” sau „yourthemename-child” (veți primi ideea).
 2. Creați fișierul CSS al temei copilului dvs.: Acum că aveți un nou folder cu tema pentru copii, puteți adăuga fișiere noi pentru a regla sau a înlocui stilul și funcția temei actuale. Creează mai întâi un nou fișier style.css în folderul cu tema copilului, apoi editează noul fișier pentru a adăuga câteva informații de bază pentru titlu (doar pentru ca tu sau dezvoltatorii ulterior să știi ce se întâmplă):
  / *---------------------------------------------------
  Numele temei: Numele folderului Tema pentru copil aici
  Descriere: Tema copilului pentru numele părinților aici
  Autor: numele tău aici
  Model: Nume temă părinte aici
  ----------------------------------------------------* /

  După rubrică, puteți adăuga tot CSS-ul dvs. minunat pentru a schimba aspectul temei părinte, folosind tema copilului.

 3. Creați fișierul PHP al temei copilului dvs.: În interiorul noului dvs. folder cu tema copil, creați un fișier funcții.php. Următoarea modificare a noului fișier funcții pentru a adăuga cod care va încărca stilul original al temei „părinte”:

  Doar asigurați-vă că adăugați modificările funcției.php după ultima etichetă PHP deschisă.

Desigur, puteți adăuga multe mai multe la tema copilului dvs. pentru a modifica modificările șabloanelor pentru antetul, subsolul sau orice altceva cu adevărat. Însă, în scopul acestui tutorial, sunteți totul setat! Deci, aici mergem …

Eliminarea widget-urilor WordPress Dashboard inutile

După ce vă conectați la tabloul de bord WordPress, veți observa câteva secțiuni (widgeturi), cum ar fi Dintr-o privire, Statisticile site-ului, Proiect rapid, și Știri WordPress printre alții. Majoritatea acestor widget-uri de bord sunt adăugate de WordPress, dar numărul de widget-uri afișate ar putea să urce sau să coboare în funcție de tema și / sau de plugin-urile dvs. Unele teme și pluginuri adaugă propriile widget-uri la tabloul de bord.

Deși unele dintre aceste widget-uri sunt utile, clienții dvs. trebuie să le vadă? Trebuie să vedeți fiecare dintre aceste widgeturi de fiecare dată când vă conectați? Poate că a trebuit să te descurci cu widgeturile, pentru că nu aveai cum să scapi de ele. Astăzi este ziua voastră norocoasă. Puteți elimina cu ușurință atâtea widget-uri de bord pe care doriți, folosind câteva linii de cod:

// Eliminați widget-urile de bord
function remove_dashboard_meta () {
if (! current_user_can ('manage_options')) {
remove_meta_box ('dashboard_incoming_links', 'tablou de bord', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_plugins', 'tablou de bord', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_primary', 'tablou de bord', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_secondary', 'tablou de bord', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_quick_press', 'tablou de bord', 'lateral');
remove_meta_box ('dashboard_recent_drafts', 'tablou de bord', 'side');
remove_meta_box ('dashboard_recent_comments', 'tablou de bord', 'normal');
remove_meta_box ('dashboard_right_now', 'tablou de bord', 'normal');
remove_meta_box ('tablou de bord_activitate', 'tablou de bord', 'normal');
}
}
add_action ('admin_init', 'remove_dashboard_meta'); 

Copierea codului de mai sus în fișierul funcții.php al temei copilului dvs. (găsit la wp-content / teme / yourthemename / copil-tema / functions.php) și salvarea modificărilor va elimina toate widget-urile de bord cu excepția celor adăugate de tema sau plugin-urile. Din codul de mai sus, toți utilizatorii cu mai puțin de capabilități admin nu va vedea widget-urile datorită acestei părți a codului:

if (! current_user_can ('manage_options'))

… Care verifică dacă utilizatorul are capacitatea („manage_options”) disponibilă numai administratorilor. Poate că nu vrei să scapi de tabloul de bord de toate widget-urile. Puteți utiliza în schimb următorul cod:

// Creați funcția pe care să o utilizați în cârligul de acțiune
function wpexplorer_remove_dashboard_widget () {
remove_meta_box ('dashboard_quick_press', 'tablou de bord', 'lateral');
}
add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpexplorer_remove_dashboard_widget');

Copiați codul de mai sus în fișierul dvs. funcții.php și salvați modificările pentru a scăpa de Proiect rapid widget. Pentru a elimina orice alt widget, trebuie doar să înlocuiți „Dashboard_quick_press”, „tablou de bord”, „parte” cu slug corespunzător pentru fiecare widget. Alte bare standard de widget includ:

 • dashboard_incoming_links
 • dashboard_plugins
 • dashboard_primary
 • dashboard_secondary
 • dashboard_quick_press
 • dashboard_recent_drafts
 • dashboard_recent_comments
 • dashboard_right_now
 • dashboard_activity

Dar s-ar putea să aveți widgeturi suplimentare adăugate de tema părintească, de alte pluginuri pe care le-ați instalat sau chiar de găzduire (WP Engine adaugă unul numit wpe_dify_news_feed). Pentru a găsi slug-ul pentru aceste widget-uri adăugate, utilizați un inspector de browser (ne place cel din Chrome – este o parte a instrumentelor lor de dezvoltatori web implicite, așa că tot ce trebuie să faceți este să faceți clic dreapta pe un element și să alegeți „inspectați”), apoi copiați ID-ul div pentru widgetul pe care doriți să îl eliminați.

Adăugarea de widget-uri WordPress Dashboard

Acum, după cum puteți elimina widget-urile de bord, vă place să încercați să adăugați propriile noastre widget-uri personalizate. Puteți afișa orice doriți cu widgetul dvs., așa că nimic nu vă împiedică să creați tabloul de bord personalizat al viselor voastre. Partea cea mai bună este că este super duper ușor adăugând un widget în tabloul de bord WordPress. Adaugă doar codul următor wp-content / teme / yourthemename / copil-tema / functions.php fişier:

/ **
* Adăugați un widget în tabloul de bord.
*
* Această funcție este conectată la acțiunea „wp_dashboard_setup” de mai jos.
* /
function wpexplorer_add_dashboard_widgets () {
wp_add_dashboard_widget (
'wpexplorer_dashboard_widget', // Widget slug.
„Widgetul meu personalizat de bord”, // Titlu.
'wpexplorer_dashboard_widget_function' // Funcția afișării.
);
}
add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpexplorer_add_dashboard_widgets');

/ **
* Creați funcția pentru a scoate conținutul widgetului dvs. de bord.
* /
function wpexplorer_dashboard_widget_function () {
ecou "Bună ziua, sunt un mare widget de bord. Editează-mă!";
}

Salvează modificările. Desigur, puteți edita pluginul pentru a se potrivi nevoilor dvs. Puneți-vă HTML, PHP sau orice alt loc aveți:

ecou "Bună ziua, sunt un widget de bord excelent. Editează-mă!";

Noul dvs. widget personalizat va apărea în partea de jos absolută – sub toate widget-urile – care ar putea fi în afara ecranului dacă aveți mai multe widget-uri. Puteți, totuși, să trageți și să plasați widgetul în partea de sus (sau oriunde altundeva pentru asta).

Pagina personalizată WordPress Dashboard

Să presupunem că sunteți interesat să creați un tablou de bord cu totul diferit. Una care vine cu propriul dvs. HTML personalizat, PHP și chiar stil. Dacă doriți să depășiți doar adăugarea / eliminarea de widget-uri de bord, vă rugăm să consultați Cum se creează o pagină de bord personalizată WordPress de Remi Corson.

El a creat un plugin excelent care vă va ajuta să accelerați crearea propriei pagini de bord personalizate (custom-dashboard.php). Trebuie să vă dezvoltați abilitățile de dezvoltare PHP pentru a furniza pluginul pentru a se potrivi nevoilor dvs. specifice. În total, am încercat Dashboard personalizat dulce și este uimitor. Panoul dvs. de bord personalizat ar putea fi o instalare departe :). Doriți să vă personalizați mesajul de bun venit, consultați postarea noastră despre Personalizarea mesajului de întâmpinare a tabloului de bord WordPress.

Eliminarea meniurilor de bord WordPress

Putem adăuga sau elimina widget-urile de bord WordPress și chiar putem schimba modul în care tabloul de bord arată în întregime (mulțumită Remi), Acum trecem la următoarea parte: eliminarea elementelor nedorite din meniu.

De ce? Doriți să eliminați anumite meniuri pentru a oferi clienților un tablou de bord mai slab și să le împiedicați să acceseze zone „restricționate”. Dacă un client nu cunoaște drum în jurul WordPress, ar putea sfârși prin ruperea site-ului dacă vizitează și schimbă opțiunile din pagini precum Setări sau Pluginuri. Adăugați următorul cod la fișierul dvs. funcții.php:

function wpexplorer_remove_menus () {
remove_menu_page ('theme.php'); // Aspect
remove_menu_page ('plugins.php'); // Plugin-uri
remove_menu_page ('utilizatori.php'); // Utilizatori
remove_menu_page ('tools.php'); // Instrumente
remove_menu_page ('options-general.php'); // Setări
}
add_action ('admin_menu', 'wpexplorer_remove_menus');

Codul de mai sus elimină legăturile de meniu către Setări, pluginuri, Aspect, Utilizatori și Instrumente pentru toți utilizatorii. Puteți elimina și submeniuri. Iată exemplul de cod care elimină submeniul Widgets din Aspect:

function wpexplorer_adjust_the_wp_menu () {
$ pagina = remove_submenu_page ('theme.php', 'widgets.php');
}
add_action ('admin_menu', 'wpexplorer_adjust_the_wp_menu', 999);

În exemplul de mai sus, utilizatorii vor accesa toate submeniurile din aspect, cu excepția widget-urilor. Puteți elimina câte meniuri sau submeniuri doriți. Amintiți-vă doar că acest lucru nu va opri utilizatorii să acceseze aceste pagini direct. Adică, dacă un utilizator intră, de exemplu yourdomain.com/wp-admin/options-general.php, va accesa pagina Setări. Bun lucru pe care majoritatea utilizatorilor nu îl vor deranja dacă articolul nu se află în meniu.

Dacă nu puteți sau nu doriți să editați fișierul funcții.php, puteți instala întotdeauna Plugin Editor Editor de meniuri, ceea ce vă oferă un control complet asupra meniurilor. Se livrează cu câteva caracteristici interesante, inclusiv restricții de meniu bazate pe roluri, capacitatea de a ascunde meniurile și de a crea elemente de meniu personalizate printre alte funcții cool.

Personalizarea subsolului de bord WordPress

Până în acest moment, am făcut personalizare „semnificativă” în tabloul de bord de admin WordPress. Este corect să beneficiezi de credit pentru toate lucrările strălucitoare pe care le faci. Personalizarea subsolului („Vă mulțumim pentru crearea cu WordPress.”) Vă poate ajuta în continuare să vă consolidați marca (sau clientul). Să schimbăm subsolul dvs. în „Construit cu dragoste după numele tău”. Trebuie doar să adăugați următorul fragment în fișierul dvs. funcții.php și să salvați modificările:

// subsol de administrator personalizat
function wpexplorer_remove_footer_admin () {
ecou 'Construit cu dragoste de WPExplorer„;
}
add_filter ('admin_footer_text', 'wpexplorer_remove_footer_admin');

Înlocuiți „Numele dvs.” cu numele dvs., site-ul web, adresa de e-mail etc și adresa dvs. de domeniu.com cu numele dvs. de domeniu real. Trecând peste…

Personalizarea formularului de autentificare

Până în prezent, aveți tot ce aveți nevoie pentru a vă personaliza tabloul de bord WordPress. Haideți să facem un pas mai departe și să personalizăm pagina de conectare, astfel încât utilizatorii dvs. să poată avea o experiență cu adevărat personalizată din start. La urma urmei, de ce să te deranjezi să personalizezi tabloul de bord WordPress doar pentru a fi dat de pagina de autentificare?

Cu această pagină, trebuie să personalizăm două elemente: sigla implicită WordPress și linkul wordpress.org care vine cu aceasta. Înainte de a-ți arăta codul ��, poți să-ți personalizezi ușor pagina de conectare folosind oricare dintre aceste 15 cele mai bune pluginuri personalizate pentru pagina de conectare pentru WordPress. Acum, pentru sentimentul călduros care vine din jocul cu codul, copiați următoarele în funcțiile voastre.php:

funcția wpexplorer_login_logo () {?>

Înlocuiți logo.png cu numele dvs. de fișier logo personalizat, pe care ar trebui să îl încărcați mai întâi wp-content / teme / yourtheme / imagini. Păstrați logo-ul personalizat sub 80 x 80 pixeli, chiar dacă puteți schimba acest lucru cu unele CSS personalizate. Cu logo-ul de conectare personalizat în loc, este timpul să schimbați linkul care vine cu logo-ul original WordPress. Să ne legăm noul logo cu site-ul dvs. web. Copiați acest cod în fișierul dvs. funcții.php și salvați modificările:

function wpexplorer_login_logo_url () {
return esc_url (home_url ('/'));
}
add_filter ('login_headerurl', 'wpexplorer_login_logo_url');

function wpexplorer_login_logo_url_title () {
returnați „Numele și informațiile site-ului dvs.”;
}
add_filter ('login_headertitle', 'wpexplorer_login_logo_url_title');

Amintiți-vă, puteți întotdeauna stilează-ți pagina de autentificare așa cum dorești folosind CSS. Sau puteți pur și simplu să începeți cu o temă minunată, cum ar fi tema WordPress Multi-purpose & Responsive, care oferă opțiuni încorporate pentru o pagină de autentificare personalizată și un site de marcare.

Personalizați tabloul de bord WordPress: Opțiuni de ecran

Dacă nu doriți să vă aruncați în cod sau să instalați pluginuri, puteți profita de Opțiuni de ecran pentru a crea un tablou de bord personalizat. Doar conectați-vă la tabloul de bord WordPress și în partea de sus a ecranului din dreapta, veți vedea un meniu derulant Opțiuni de ecran. Faceți clic pe aceasta pentru a extinde și verifica / debifați pentru a activa / dezactiva widget-urile. Puteți apoi trage și arunca widget-urile pentru a le aranja așa cum doriți.

Singurul dezavantaj este că această metodă vă salvează setările în funcție de fiecare utilizator, ceea ce înseamnă că nu vă va face prea bine dacă aveți un blog multi-autor. De asemenea, nu îi puteți împiedica pe utilizatori să reactiveze în mod dorit widget-urile.

Bonus: utilizați un plugin

Ne-am petrecut majoritatea timpului acoperind opțiuni de cod. Dar dacă sunteți prins de timp, un plugin poate fi util.

Opțiunea 1: Ultimate Tweaker Plugin pentru WordPress

Ultimate Tweaker pentru WordPress

Mai întâi, ceva puțin diferit: Ultimate Tweaker pentru WordPress, disponibil de la CodeCanyon. Opțiunea de plugin cu adevărat finală pentru modificarea administratorului WordPress (anunțează alte câteva funcții WordPress).

Majoritatea pluginurilor acceptă funcționalitatea pentru un scop specific, dar nu Ultimate Tweaker; acest plugin este unul versatil, similar cu care nu am mai văzut. În esență, Ultimate Tweaker acceptă 240 de trucuri, trucuri și instrumente WordPress diferite pentru a vă face viața mai ușoară. Acest lucru îl face util în mai multe moduri: îmbunătățirea eficienței, eliminarea părților WordPress care vă enervează și extinderea funcționalității de bază a WordPress dincolo de ceea ce credeți că este posibil..

Aceste 240 de hacks sunt cu adevărat diverse și pot fi defalcate în 35 de categorii diferite. Pentru a vă face o idee despre ce poate face Ultimate Tweaker, iată doar câteva dintre „hacks-urile sale”.

 • Adăugați un logo deasupra unui meniu al barei laterale
 • Rebrand WordPress tabloul de bord și pagina de conectare
 • Dezactivați butonul dreapta sau clic pe butonul Print Screen de pe site-ul dvs. web
 • Creșteți securitatea adăugând reCaptcha 2 la ecranul dvs. de conectare
 • Setați calitatea JPEG pentru a reduce dimensiunea fișierului de imagini
 • Activați shortcodes în widget-urile text
 • Creați un număr minim de cuvinte pentru postări
 • Dezactivați parola „shake” greșită pe ecranul de conectare
 • Adăugați codul Google Analytics pe site-ul dvs. web
 • 19 noi comenzi rapide de la tastatură pentru WordPress
 • Creați o pagină personalizată 404
 • Dezactivați actualizările automate de WordPress

Multe dintre aceste hack-uri WordPress sunt lucruri la care am apelat cu toții la Google la un moment sau altul. Cele mai multe dintre ele sunt relativ minore de la sine, dar cu o listă cuprinzătoare de câteva sute, colectivul plugin poate oferi foarte multă valoare. Comunitatea WordPress este de obicei foarte vocală despre ceea ce ar dori să vadă din nucleul WordPress, așa că sper că dezvoltatorii ascultă comunitatea și să pună în aplicare unele sugestii în viitoarele actualizări ale acestui plugin.

Opțiunea 2: Pădure - Revoluție Tema de administrare WordPress

Tema de administrare WordPress WordPress

Vrei doar să schimbi branding-ul backend-ului site-ului tău? Deși recomandăm în mod obișnuit să folosim un pic de cod, puteți folosi și un plugin. Dacă vă plictisiți de aspectul implicit al tabloului de bord, tema de administrare Forest WordPress vă permite să îi oferiți un pic de facelift. Și pentru doar 9 dolari. Forest nu va schimba modul în care efectuați activități familiare în WordPress, cum ar fi adăugarea de postări / pagini, va face doar WordPress uite mai bine când le faci! Pluginul vă permite, de asemenea, să modificați pagina implicită de autentificare WordPress.

Captura de ecran a temei Forest Admin

Forest vă permite să adăugați propria imagine de fundal în tabloul de bord WordPress - sau puteți utiliza una dintre cele șase imagini furnizate gratuit, inclusiv cea din imaginea de mai sus. Puteți personaliza tabloul de bord utilizând propria creativitate (folosind culori nelimitate) sau folosind una dintre schemele de culori implicite WordPress. Puteți personaliza în continuare tabloul de bord alegând propria dvs. tipografie din peste 600 de fonturi Google. Pluginul acceptă o piele deschisă la culoare și întunecată și puteți configura nivelurile de opacitate ale fiecărui element. Dacă există unele butoane în tabloul de bord pe care nu îl folosești, le poți chiar ascunde - acest lucru este excelent pentru site-urile web ale clienților în care prea multe opțiuni le-ar putea suprasolicita.

Notă: Forest nu va schimba în niciun fel aspectul site-ului tău live, ci doar pentru back-end.

Resurse pentru personalizarea WordPress Dashboard

Cauți să aflați mai multe despre personalizarea tabloul de bord WordPress? Iată câteva resurse suplimentare pentru setul tău de instrumente profesionale:

Este randul tau…

Crearea unui tablou de bord personalizat WordPress este una dintre cele mai bune modalități de a consolida imaginea de brand și de a oferi clienți cu experiență personalizată. Este simplu și nu îți va lua foarte mult timp. Deci ce mai aștepți? Obțineți personalizare.

În afară de asta, ce ai învățat astăzi aici? Ați creat vreodată un tablou de bord personalizat WordPress? Partajează cu comunitatea noastră dornică în comentariile de mai jos. Noroc!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me