Cum să utilizați ferestrele de tip pop-up fără a dăuna SEO

Să scoatem un lucru din cale. Pop-up-urile pot fi foarte enervante pentru cititori, dar sunt un favorit al webmasterilor. Sunt minunate pentru conversii, astfel încât nu există niciun dorință pentru a elimina ferestrele de tip pop-up. Adevărata provocare constă în afișarea pop-up-urilor într-un mod care este cel mai eficient pentru conversii și, în același timp, nu este intruziv pentru cititori. În această postare, să examinăm cum să utilizați ferestrele de tip pop-up în siguranță, fără a afecta SEO pe site-ul dvs. web.


De ce ar trebui să folosești ferestre de tip pop-up

Pop-up-urile sunt instrumente excelente pentru a atrage atenția cititorilor și a-l direcționa către anumite zone sau conținut al site-ului dvs. web. Ei pot convinge un client să cumpere un produs, să plătească pentru un serviciu, să se înscrie la un buletin informativ, să reînnoiască un abonament și multe altele. A studiu realizat de SumoMe a descoperit că pop-up-urile, în general, au o rată de conversie de 3,09%. Această cifră poate ajunge până la 9,28 când vine vorba de pop-up-uri performante.

Pop-Up Rata de conversie

Sursa: SumoMe.com

Puteți utiliza, de asemenea, ferestre pop-up pentru a direcționa vizitatorii către orice buton de apelare la acțiune, pentru a face anunțuri și a oferi informații.

Cum să proiectați un pop-up care se transformă

În studiul de mai sus, este posibil să fi observat că nu toate ferestrele pop sunt la fel de eficiente în conversie. Ratele de conversie cresc semnificativ pentru ferestrele pop-up performante. Deci, să ne luăm timpul necesar pentru a înțelege ce înseamnă crearea unui pop-up extraordinar. Iată 8 aspecte ale unui pop-up bun:

 1. Un captivant și relevant titlu care transmite imediat despre pop-up (Abonează-te! Vânzarea Black Friday! etc).
 2. Un clar Descriere asta nu lasă cititorii ghicirea este esențială. Ar trebui să dezvăluiți pentru ce este pop-up-ul dvs. nu numai pentru că ar putea fi considerată publicitate înșelătoare (care FTC nu permite), dar și pentru că arată spammy – oamenii vor să știe ce fac clic. Ați face clic pe o fereastră care a spus doar GRATUIT, fără alte detalii? Probabil ca nu.
 3. Apel vizual este, de asemenea, cheie. Folosiți culori, imagini și fonturi care ies în evidență doar aveți grijă să nu treceți peste bord. Graficele nebune sau stilurile datate pot face ca un optin să arate ca spam, astfel încât să țineți cont de tendințele actuale de design, precum și aspectul propriului site web atunci când creați pop-up-ul dvs..
 4. Pop-up trebuie să fie relevant la contextul paginii web pe care apare. Trebuie să folosiți mai întâi pagina pentru a crea valoare, apoi să utilizați acea valoare pentru a crea interes în fereastra pop-up. De exemplu, pe o pagină de blog, ați putea cere cititorilor să Abonați-vă la blog în timp ce vă aflați în magazin, este posibil să le cereți Abonați-vă pentru oferte.
 5. Alături de relevanță, pop-up-ul dvs. ar trebui plasat într-un Locație are sens. Majoritatea cititorilor nu se vor abona la blogul dvs. înainte de a citi ceva, astfel încât adăugarea unui optin de tip slide-in odată ce au ajuns la jumătatea paginii sau un pop-up când au terminat articolul ar fi probabil mai bine. Gândiți-vă logic când alegeți cum și unde vă plasați pop-up-urile.
 6. Oferiți ceva care este de valoare cititorilor tăi. Faceți că merită să faceți clic pe pop-up. Reducerile, accesul la conținut mai valoros, abonamentele gratuite, link-urile pentru lectură ulterioară pot face ca vizitatorii să facă clic pe fereastra pop-up.
 7. Pop-up ar trebui să fie o Link direct la conținutul dorit. Cititorul nu trebuie să facă clic de prea multe ori sau să efectueze mai multe acțiuni după ce faceți clic pe fereastra pop-up. Dacă oferiți un abonament la newsletter, cititorii ar trebui să poată introduce informațiile și să trimită pe o pagină de urmărire utilă, conexă, care confirmă abonamentul sau chiar împărtășește mai mult conținut de care se bucură. Dacă oferiți un cupon, faceți clic pe trebuie să aplicați (sau să copiați) codul și să-l duceți pe utilizator la magazinul dvs..
 8. Crearea unui element din curiozitate poate, de asemenea, face ca un cititor să facă clic pe un pop-up. Dar, după cum am menționat anterior, acțiunea ar trebui să conducă la ceva demn. Așa că, în timp ce o reducere de mister sau sfaturi „secrete” pentru reușită sunt niște click-momeală, asigurați-vă că vă promiteți.

Pe lângă acești factori, trebuie să acordați atenție statisticilor atunci când aveți în vedere modul de utilizare a ferestrelor pop-up. Deși putem împărtăși sfaturi pentru a vă ajuta să vă creați fereastra pop-up, nu vă putem spune ce va funcționa cel mai bine pentru site-ul dvs. web în nișa dvs. specifică. Utilizați raportarea sau analizele pentru pluginul sau software-ul dvs. optin pentru a urmări care se transformă ferestrele pop-up și pentru a face îmbunătățiri de acolo.

Google penalizează site-urile cu ajutorul ferestrelor de tip pop-up?

Răspunsul rapid este poate – depinde dacă pop-up-ul dvs. este considerat intruziv. Chiar dacă reușiți să vă optimizați complet ferestrele pop-up, nu înseamnă că puteți merge mai departe și să completați paginile web cu ele. Cel puțin, nu dacă vrei să fii găsit de Google. Unii vizitatori închid pur și simplu fereastra și se îndepărtează de site-ul dvs. web, dacă au șansa unui pop-up. Pentru a-i determina pe vizitatori să rămână mai mult timp pe paginile dvs. web și să-l determine pe Google să vă enumereze într-un rezultat al căutării, trebuie să vă asigurați că ferestrele pop-up nu sunt intruzive pentru utilizator.

Începând cu 10 ianuarie 2017, Google a început să penalizeze pop-up-urile (interstiții) pe pagini web mobile care sunt intruzive pentru cititor. Google vrea să fie sigur că conținutul care este furnizat utilizatorilor este ușor de accesat indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc pentru a naviga pe web.

Metodele de căutare ale Google și ale altor motoare de căutare sunt în continuă evoluție. Astăzi, trafic de pe dispozitive mobile întrece traficul de pe desktop-uri. În conformitate cu această creștere a traficului mobil, Google include factori de clasificare care pun accent pe experiența mobilă a utilizatorului. Dispozitivele mobile utilizează unele metode de căutare diferite, cum ar fi căutarea locală și căutarea vocală. Motoarele de căutare sunt influențate foarte mult de aceste obiceiuri de căutare ale utilizatorilor de telefonie mobilă. De fapt, Google a trecut la mobil-prima indexare, și în orice căutare, botii Google se uită acum la paginile dvs. web mobile înainte de conținutul de pe desktop.

Pentru a face conținutul mai ușor accesibil pe telefoane mobile, Google a pus la dispoziție linii directoare mobile care explică ce pop-up-urile sunt acceptabile pe telefoane mobile și ce nu. Regula de bază este că ferestrele de tip pop-up și orice alt tip de interstiții care sunt intruzive pentru cititori sunt un NU mare. Aceasta se aplică numai paginilor web mobile.

Exemple de ferestre de tip pop-up acceptabile

Pop-up-urile acceptabile nu vor dăuna SEO

Google oferă exemple de pop-up-uri neintruzive. Pop-up-urile similare cu acestea sunt în regulă și sunt considerate perfect acceptabile de Google,

 • Pop-up-uri ca răspuns la cerințele legale, cum ar fi verificarea vârstei sau utilizarea cookie-urilor. Același lucru este valabil și pentru ferestrele pop-up care necesită autentificare pentru a accesa conținut blocat.
 • Pop-up-uri care ocupă un spațiu rezonabil al ecranului și sunt ușor demisibile.
 • Mesaje mai mici, cum ar fi bannere, inline sau diapozitive, sau conținut ascuns în spatele file.

Din lista ilustrativă de mai sus, poate fi sigur să concluzionăm că inclusiv conținutul extensibil, cum ar fi acordioanele sau casetele expandabile, sunt opțiuni sigure.

Exemple de ferestre de tip pop-up inacceptabile

Pop-up-urile proaste vor dăuna rangului SEO

Google nu acceptă pop-up-uri care afectează în mod semnificativ sau împiedică oamenii să folosească site-ul dvs. web. Aceasta include:

 • Anunțuri clasice interstițiale și anunțuri splash care întrerup utilizatorii în timp ce navighează între pagini și / sau înainte de a ajunge pe pagina dvs. de pornire.
 • Ferestre emergente noi care se deschid imediat ce un utilizator face clic pe pagina ta.
 • Pop-up-uri care acoperă conținut pe care utilizatorii sunt obligați să le închidă pentru a continua să citească.
 • Interstiții autonome care trebuie respinse înainte ca utilizatorii să poată accesa conținutul tău.
 • Dispuneri de pagini înșelătoare a căror porțiune de mai sus arată ca un interstițial.

Din aceste exemple, putem trage concluzia că următoarele tipuri de interstiții nu vor găsi favoare pentru Google,

 • Spammy, dificil de respins pop-up-uri care redirecționează vizitatorii care fac clic accidental pe ele sau diminuează experiența utilizatorilor.
 • Suprapuneri pe ecran complet, covorașe de bun venit și modale de anunțuri.
 • Anunțuri intrusice lightbox.
 • Interstiții care cereți unui utilizator să instaleze o aplicație mobilă.

În timp ce acest lucru poate suna un pic dur, are sens. Google este axat pe experiența utilizatorului și există modalități prin care vă puteți crește în continuare audiența cu ferestrele de tip pop-up, fără a intra pe partea proastă a Google..

Cum să utilizați ferestrele de tip pop-up fără a dăuna SEO

Dacă ați ajuns la acest punct, ar trebui să aveți o idee despre cum să utilizați ferestrele de tip pop-up și o înțelegere corectă a tipurilor de ferestre pop-up care probabil nu vor afecta SEO-ul site-ului dvs. Puteți lua în considerare utilizarea următoarelor orientări largi atunci când adăugați ferestre de tip pop-up pe site-ul dvs..

Schimba cu pop-up-uri intenție de ieșire. Google John Mueller a confirmat că interstițiile declanșate de intenția de ieșire sunt încă permise. Sunt doar interstiții care apar între clicul de căutare și accesarea conținutului care au un impact negativ asupra clasamentului. În consecință, ferestrele care apar în timp ce treceți de la o pagină la alta sau pop-up-uri de intenție de ieșire nu vor afecta clasamentul.

Întârziere apariția pop-up-ului. Așteptați până când cititorii dvs. sunt implicați cu conținutul dvs. și asigurați-vă că pop-up-ul se închide automat. Puteți utiliza Google Analytics pentru a afla timpul mediu în care un utilizator rămâne pe o pagină web. Multe plugin-uri optin includ funcții de declanșare a timpului de configurare sau de declanșare bazate pe interacțiune pentru ferestrele pop-up, ceea ce face ușor să le întârzie până când cititorul este implicat în conținutul site-ului dvs..

De asemenea, este o idee bună să menții mult timp intervale între cele două apariții ale pop-urilor tale. Utilizatorii nu doresc să fie bombardați cu solicitări de „abonare” la fiecare pagină pe care o vizitează. Pop-up bun folosește cookie-uri, astfel încât să puteți detecta și retargeta utilizatori specifici pentru a oferi diferite ferestre de tip pop-up, oferte speciale pentru utilizatori care returnează sau chiar urmărirea bazată pe interacțiune..

Puteți, de asemenea, să luați în considerare pur și simplu să vă ascundeți ferestrele pop-up pe dispozitive mobile și să le afișați doar pe desktop. Sau puteți crea și defini anumite ferestre de tip pop-up campanii pentru diferite dispozitive astfel încât să puteți utiliza în continuare stilul de mată de bun venit suprapus.

OptinMonster pentru Opțiuni avansate pop-up

Deci, cum folosiți toate aceste sfaturi pentru a crea și implementa efectiv optini nemaipomenite care nu vor avea ca rezultat o penalizare Google? Sau vă întrebați cum să utilizați pop-up-uri cu WordPress în mod special? Vă recomandăm OptinMonster. Acest puternic generator de plumb oferă tone de optin și funcții pentru a vă personaliza complet pop-up-urile, covorașele de bun venit, glisați în optini, blocare de conținut, oferte personalizate și multe altele. Cel mai bine este ușor de utilizat și implementat cu WordPress.

OptinMonster Review and Setup Guide

Puteți citi recenzia noastră OptinMonster pentru a vedea mai multe capturi de ecran și o plimbare completă, deși începeți, dar pentru a rezuma, OptinMonster vă face atât de ușor să creați, personalizați și gestionați propriile dvs. optini și pop-up pentru WordPress..

Personalizări OptinMonster Optin

Crearea actuală a optinelor se întâmplă pe site-ul lor web, unde puteți utiliza constructorul de aruncare și plasare, opțiuni de styling încorporate (deși acceptă CSS personalizate), opțiuni mobile, efecte personalizate și setări de campanie pentru a vă proiecta ferestrele de tip pop-up. Puteți selecta, de asemenea, opțiunile generale de cronometrare, precum și intenția de ieșire mai avansată, declanșarea defilării, inactivitatea, programarea și multe altele. Aceasta se adaugă abilității de a viza anumite utilizatori pe baza trimiterilor, a geolocalizării, a dispozitivului sau chiar a cookie-urilor pentru campanii personalizate.

Instalați pluginul OptinMonster

Când optinul dvs. este gata, trebuie doar să instalați pluginul, conectați-vă la contul dvs. OptinMonster și selectați optinele pe care doriți să le activați. Și deși există multe alte funcții grozave pe care le-am putea menționa, ultima pe care o vom atinge este analiza încorporată. Puteți vedea rapid dintr-o privire ce convertesc ferestrele pop-up și optinele, testarea modificărilor cu testare split A / B și urmărirea performanței de pe tabloul de bord.

Deci, dacă sunteți interesat să adăugați ferestre de tip pop-up pe site-ul dvs. web și doriți să vă asigurați că evitați penalitățile Google, OptinMonster oferă toate funcțiile și opțiunile pe care le puteți dori.

În concluzie

Pop-up-urile și alte interstiții au multe lucruri pentru ei. Nimic nu atrage atenția cititorului ca un pop-up, dar mulți utilizatori și roboți Google nu le iau cu drag. Dacă ați observat o creștere a ratei de respingere pe site-ul dvs. în luna ianuarie a acestui an, pop-urile dvs. pot fi un motiv posibil pentru asta.

Mai departe, ca la momentul scrierii acestui post, Google a anunțat că, începând cu data de 15 februarie 2018, blocajul publicitar încorporat al Chrome va începe să blocheze reclame care nu sunt plângând standardele setat de Coaliția pentru reclame mai bune, din care Google este membru. Aceste standarde acoperă atât experiențe desktop cât și mobile. Exemple de astfel de reclame sunt reclame pop-up, reclame mari lipicioase și reclame care redă audio în mod neașteptat. De acum, site-urile web vor trebui, de asemenea, să verifice dacă pop-up-urile lor sunt conforme cu standardele stabilite de Coaliția pentru reclame mai bune..

Dacă aveți alte întrebări sau mai multe sfaturi pentru a adăuga cum să utilizați ferestrele pop-up, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me