Cum să preveniți spamul și să vă protejați blogul WordPress

Secțiunea dvs. de comentarii vă oferă un mod convenabil de a interacționa cu cititorii site-ului dvs. web. Din păcate, deschiderea site-ului dvs. către comentarii înseamnă că va trebui să vă ocupați de spam. Cu excepția cazului în care sunteți tipul de blogger care nu solicită feedback prin comentarii și trackbacks / pingbacks, va trebui să vă ocupați de el la un moment sau altul.


Dar întrebarea este, Cum? Pe măsură ce roboții de spam (și spam-urile umane) devin mai sofisticați, este din ce în ce mai dificil să vă păstrați blogul curat de conținuturi irelevante și inadecvate.

Din fericire, WordPress vine cu funcții încorporate și suplimente gratuite pentru a ajuta la controlul și combaterea spamului, inclusiv Akismet și listele negre pentru comentarii. Și mai bine, există multe plugin-uri terțe disponibile pentru a oferi protecție suplimentară împotriva spamului.

În această postare vom analiza în detaliu problema spamului pe blogurile WordPress, impactul negativ pe care îl poate avea pe site-ul dvs. dacă este lăsat necontrolat și cum poate fi gestionat și prevenit. Vom arunca o privire și asupra instrumentelor disponibile în WordPress pentru a combate această problemă. În cele din urmă, vom încheia câteva recomandări de pluginuri pentru a vă modera spamul la nivelul următor. Să ne scufundăm!

Ce este spam-ul de comentarii WordPress

Screenshot de comentarii spam

Aceste comentarii automate de tip spam vă pot depăși baza de date WordPress.

Poate fi emoționant atunci când apar noi comentarii pe blogul tău. Cu toate acestea, acel prim fard de emoție dispare adesea când vedeți răspunsuri necorespunzătoare pentru conținutul dvs. Aceste răspunsuri, desigur, sunt cunoscute și sub numele de spam. Dicționarul îl definește pur și simplu ca „mesaje irelevante sau inadecvate trimise pe Internet către un număr mare de utilizatori„. Mi se pare corect.

Spamul pe blog este născut din aceeași familie cu spam-ul de e-mail atât de familiar, dar are propriul său scop unic – pentru a obține backlinks. Indiferent dacă este vorba de un comentariu pe blog, un trackback sau un pingback, scopul spam-ului blogului este de a publica un link pe site-ul dvs., care indică un alt site. Site-ul în cauză este, de obicei, lipsit de importanță pentru nișa dvs. și, de cele mai multe ori, de slabă calitate.

Aceste mesaje nesolicitate reprezintă un fapt al vieții dacă permiteți comentarea postărilor. Din fericire, identificarea acestuia este relativ simplă, deoarece de obicei ia una dintre cele trei forme primare.

1. Spambots

Acestea sunt comentarii postate automat folosind un script sau bot care parcurg web-ul în căutarea de ținte pentru a inunda cu comentarii. Nu există o implicare directă a omului în aceste comentarii și, de obicei, sunt destul de ușor de observat pentru ochiul uman. Spambotele sunt probabil cei mai mari vinovați de comentarii irelevante.

2. Comentarii manuale

Acest lucru este atunci când oamenii sunt angajați pentru a posta manual comentarii pe site-uri. Calitatea acestor comentarii poate varia de la evident evident la discutabil, ceea ce oferă, desigur, o durere de cap mare pentru oricine încearcă să eradice spam-ul de pe site-ul lor. Acestea vor include aproape întotdeauna link-uri în comentarii și pot fi un pic mai ciudat decât roboții (am văzut comentarii cu linkuri discutabile adăugate la spații necompletate în textul comentariilor).

3. Trackbacks & Pingbacks

Așa cum este definit de Google, un trackback este „unul dintre cele trei tipuri de metode de returnare pentru ca autorii site-urilor să solicite notificări atunci când cineva se leagă la unul dintre documentele sale”. În scopurile noastre, puteți presupune că pingbacks-ul este în esență același lucru. Probabil că ați văzut trackback-uri înainte. Ele există ca o listă de link-uri, de regulă în secțiunea de comentarii sau sub comentariile de pe o postare pe blog. În scopul unui spam, obiectivul este simplu – menționează o postare pe blog în propria postare și obține un link înapoi.

Fiecare dintre aceste tipuri de spam este problematic și de multe ori veți primi mai mult de o singură categorie. Împreună, vă pot înfunda secțiunea de comentarii și pot provoca tot felul de probleme.

Cât de mult afectează Spam-ul dvs. site-ul dvs. WordPress

Trackback spam

Spammerii folosesc trackback-uri pentru a crea link-uri către site-uri irelevante.

Puteți considera că spamul nu este altceva decât o supărare. Cu toate acestea, dacă este lăsat necontrolat, acesta poate avea consecințe negative pentru site-ul dvs. web. Pe lângă faptul că furnizează o experiență de utilizator slabă pentru cititorii dvs., spam-ul de comentarii poate dăuna site-ului dvs. în multe feluri, cauzând:

 • Pierderea clasamentului motorului de căutare. Google vizează link-uri rele pe site-ul dvs. în scopuri de clasare, chiar și în comentarii.
 • Riscuri potențiale pentru cititorii tăi. Linkurile din comentariile spam pot duce la site-uri dăunătoare.
 • Probleme legate de viteza și timpul de încărcare a site-ului. Prea multe comentarii pot supraîncărca baza de date WordPress și încetinește site-ul.

Fiecare blog care permite comentarii este vulnerabil la spam. Un plan de acțiune pentru reducerea și combaterea acestuia este singurul mod de a vă proteja site-ul și cititorii.

Cum să combateți spam-ul de comentarii WordPress

În timp ce spam-ul de comentarii este inevitabil, există o veste bună. Puteți combate acest strop moderând comentariile și utilizând Instrumente încorporate WordPress.

În primul rând, asigurați-vă că ați activat moderarea comentariilor. Făcând acest lucru, vă permite să aprobați orice comentariu înainte de a posta pe site-ul dvs. Dacă nu aveți timp să examinați fiecare comentariu, puteți seta parametri pe baza mai multor factori. De exemplu, sub Setări> Discuție poti:

 • Semnificați un comentariu ca spam în funcție de numărul de linkuri pe care le are.
 • Comentatorii din lista neagră ca reacție la spam-ul anterior.
 • Dezactivează trackbacks-urile și pingbacks-urile.
 • Permiteți utilizatorilor înregistrați să posteze comentarii.

Nu uitați cea mai mare armă din arsenalul dvs. implicit: plugin-urile. Există o mulțime de plugin-uri gratuite gratuite și open source pe care le puteți adăuga la instalarea dvs. WordPress pentru a verifica comentariile și a filtra tot ceea ce pare a fi spam.

Reduceți spam-ul de comentarii pe site-ul dvs. WordPress cu un plugin

Unul dintre cele mai bune lucruri despre utilizarea WordPress este cât de ușor este personalizarea. Când vine vorba de comentarii pe blog, puteți utiliza pluginuri WordPress antispam pentru a vă asigura securitatea. Iată trei pluginuri care vă ajută să preluați controlul asupra mesajelor spam de comentarii.

1. Akismet

plugin anti-spam akismet

Cum nu am putea să menționăm Akismet? Acest plugin este instalat în mod implicit pe blogurile WordPress și este liber de utilizat pentru bloggerii personali (cu un abonament comercial lunar stabilit la 5 dolari pe lună și soluții de întreprindere disponibile la 50 USD pe lună).

În utilizarea unei soluții de tip spam-ul „catch-all” precum Akismet, trebuie să acceptați că unele comentarii legitime pot fi marcate ca spam. Este pur și simplu un cost pentru blogging și utilizarea unui blocant automat de spam. Problema provine în principal de la spammeri umani. Spamul unei persoane este un comentariu legitim al altei persoane, deci dacă oamenii nu pot fi de acord cu 100% din timp, ce șanse are un plugin?

in orice caz, în cea mai mare parte, Akismet face o treabă excelentă. Păstrează o cantitate enormă de spam pe blogul meu, doar comentarii legitime ocazionale fiind surprinse. În plus, are grijă și de spam-ul trackback – un bonus imens.

Caracteristici cheie:

 • Blochează comentariile și spamul de urmărire.
 • Verifică automat toate comentariile.
 • Istoricul comentariilor, astfel încât să puteți verifica ce comentarii au fost blocate de plugin sau de moderatori.
 • Include setările „Renunțați” pentru a bloca automat cel mai rău spam.

Preț: Akismet este un plugin gratuit și poate fi instalat deja pe blogul tău.

Obțineți Akismet

2. Antispam Bee

albine antispam

Acest plugin utilizează tehnica „ghiveci de miere” pentru a prinde în mod invizibil roboții. Oamenii nu vor vedea captcha-uri, dar bot-urile vor fi apoi prinse ca spam. Antispam Bee acționează ca un firewall pentru a bloca spamul automat și direcționat. Deoarece blochează aceste comentarii înainte de a ajunge la baza de date, nu trebuie să vă faceți griji pentru încetinirea site-ului dvs..

Caracteristici cheie:

 • Blochează spamul de trackback și pingback.
 • Împiedică spam-ul din partea anterioară a site-ului, deci nu lovește niciodată baza de date WordPress.
 • Funcționează cu toate instrumentele majore pentru crearea de forme.

Preț: Antispam Bee este un plugin gratuit.

GET AntiSpam Bee

3. Titan Anti-spam

plugin antispam și securitate wordpress

Anti-spam folosește captcha invizibile pentru a bloca toate spam-urile din comentariile tale. Versiunea pro blochează, de asemenea, spam-ul transmis manual. Cu toate că acest plugin face o treabă excelentă de a opri comentariile nedorite, însă nu protejează alte tipuri de formulare de pe site-ul dvs. Acest lucru înseamnă că s-ar putea să doriți să utilizați acest plugin cu altceva pentru a obține o protecție suplimentară de formular. Cu toate acestea, este încă o opțiune ușoară excelentă.

Căutați mai multe opțiuni de protecție? Anti-Spam Pro include setări adăugate pentru protecția manuală împotriva spam-ului, astfel încât să puteți împiedica automat comentariile care se clasează pe o scară a punctelor de spam (cu mai mult de un număr setat de link-uri, cuvinte sau cu semne spam).

Caracteristici cheie:

 • Blochează implicit trackback-urile.
 • Împiedică accesul spamului automat la baza de date WordPress.
 • Versiunea Pro blochează spam-ul manual.

Preț: Anti-spam este gratuit, iar versiunea pro disponibilă pentru 25 de dolari.

GET Titan ANTI-SPAM

4. WPBruiser

wp bruiser wordpress plugin anti-spam

WPBruiser promite să funcționeze din a doua o instalați. Acest plugin combină protecția împotriva atacului de forță brută cu blocarea spamului în comentarii. Îl puteți folosi pentru a vă proteja toate formele, iar cititorii dvs. nu vor trebui să folosească niciodată un captcha. În general, este o opțiune completă și ușor de utilizat.

Caracteristici cheie:

 • Include protecție împotriva atacului de forță brută.
 • Vă permite să blocați adrese IP dăunătoare.
 • Este compatibil cu WordPress Multisite.
 • Oferă extensii care funcționează cu toate instrumentele majore de formulare.

Preț: WPBruiser este un plugin gratuit cu extensii opționale.

Obțineți WPBruiser

5. Ascundeți trackback-urile

Acest ultim plugin este foarte simplu, deoarece face pur și simplu ceea ce afirmă titlul – ascunde trackback-urile. În timp ce puteți dezactiva complet trackbacks-urile, este important să vă ascundeți pur și simplu dacă doriți să urmăriți cine se leagă de dvs. Acest plugin elimină trackback-urile din partea frontală, dar vă permite totuși să le vedeți pe tabloul de bord WordPress.

Preț: Ascunde Trackbacks este complet gratuit.

Ascundeți trackbacks-urile


Comentariul spam este un fapt simplu al vieții pe internet, cu excepția cazului în care intenționați să dezactivați complet comentariile. Protejarea site-ului dvs. împotriva comentariilor necorespunzătoare este crucială pentru sănătatea și performanța sa generală. Prin eliminarea comentariilor spam, puteți păstra baza de date clară, menține o experiență solidă a utilizatorului și puteți îmbunătăți implicarea.

Aveți întrebări despre cum să gestionați spam-ul pe site-ul dvs. WordPress? Sau sfaturi de adăugat la listă? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me