Cum să personalizați rezultatele paginilor de căutare în WordPress

Când căutați pe un motor de căutare obișnuit, precum Google, este foarte puțin probabil să nu obțineți rezultate (decât dacă căutați ceva complet nesensibil, dar chiar și atunci …). Cu toate acestea, acest lucru se poate întâmpla mai regulat decât s-ar dori când se folosește funcția internă de căutare a unui site WordPress.


Mulți dintre vizitatorii site-ului dvs. vor dori să găsească mai multe informații despre dvs., afacerea dvs. sau produsele dvs. Dacă au accesat o pagină goală după ce au introdus o interogare în bara de căutare, cu toate acestea, sunt șanse să părăsească site-ul. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunt obișnuiți cu Google sau cu un motor de căutare similar.

Utilizatorii de Internet se așteaptă la anumite site-uri pe care le vizitează anumite funcții. Este important să lucrați cu așteptările lor atunci când vine vorba de căutare. Dacă aveți o pagină de căutare personalizată care include articolele pe care le-au folosit, vă va ajuta să îi mențineți interesați și implicați în conținutul dvs..

În această postare, vom discuta care sunt paginile cu rezultatele căutării și de ce sunt importante. Apoi, vom prezenta modul în care puteți personaliza pagina cu rezultatele WordPress pentru a include funcționalitățile pe care le așteaptă cititorii. Să începem!

Ce sunt paginile cu rezultatele căutării WordPress (și de ce contează)

Pagini cu rezultate de căutare WordPress

Exemplu de rezultate pentru „căutare”

Când unul dintre cititorii dvs. introduce un cuvânt sau o frază în căsuța de căutare de pe site-ul dvs. WordPress, va vedea o pagină care conține tot conținutul care se potrivește interogării lor. Aceasta este cunoscută sub numele de pagină cu rezultatele căutării. Desigur, o pagină internă a rezultatelor căutării este diferită de rezultatele pe care le vedeți pe un motor de căutare precum Google. În primul rând, pagina internă va enumera numai elementele care sunt disponibile pe site-ul dvs., mai degrabă decât pe întregul internet.

O pagină internă de rezultate de căutare este importantă pentru orice site care conține text și este accesibil prin motoarele de căutare standard. În general, unul dintre cele trei lucruri se va întâmpla atunci când cineva aterizează pe site-ul dvs. dintr-o căutare de bază pe internet. Vor găsi imediat ce caută, vor folosi căutarea dvs. încorporată pentru a găsi informațiile sau vor părăsi site-ul dvs. Prin urmare, șansa dvs. de a păstra cititorii pe site-ul dvs. se bazează pe capacitatea lor de a găsi rapid ceea ce caută. Permiterea vizitatorilor să caute și să vizualizeze rezultatele pe site-ul dvs. este una dintre cele mai ușoare metode de a le păstra în timp pentru mai mult timp.

De ce ar trebui să vă personalizați paginile cu rezultatele căutării WordPress

Vizitatorii vin pe site-ul dvs. web cu anumite așteptări. Deși nu caută aceleași rezultate pe care le-ar obține de la Google, este posibil să se aștepte să vadă funcții similare. Aceasta poate include ortografii, sugestii de conținut bazate pe căutarea lor inițială și multe altele.

Dacă aveți o pagină de rezultate ale căutării personalizate, puteți menține cititorii angajați cu site-ul și conținutul acestuia, chiar și atunci când căutările lor se usucă. În plus, veți oferi cititorilor dvs. tot ceea ce așteaptă de la un motor de căutare standard. Imitând motoarele de căutare populare, puteți, de asemenea rate mai mici de respingere pe site-ul dvs..

Dacă este făcut corect, o pagină cu rezultate personalizate oferă mai multe avantaje suplimentare. Poate:

  • Ajută-i pe vizitatori să găsească ceea ce caută
  • Mențineți vizitatorii pe site-ul dvs. mai mult timp
  • Informații legate de ofertă Căutătorii de informații pot să nu știe că au nevoie
  • Arata o anumita personalitate
  • Arată-ți că îți pasă de lucrurile mărunte, inclusiv să fii de ajutor

La final, personalizarea rezultatelor căutării dvs. WordPress pentru a imita mai îndeaproape un motor de căutare tradițional creează valoare pentru dvs. și vizitatorii dvs. Cel mai bine, îl puteți realiza cu ușurință prin utilizarea pluginurilor!

Cum să vă personalizați paginile cu rezultatele căutării dvs. WordPress

Versatilitatea WordPress vă permite să vă personalizați cu ușurință rezultatele căutării. Puteți utiliza codul pentru a modifica search.php fișier, de exemplu, sau puteți utiliza un plugin. Recomandăm această din urmă abordare, deoarece pluginurile sunt mai ușoare pentru majoritatea utilizatorilor WordPress de a instala și întreține.

Există mai multe opțiuni pe care le puteți utiliza pentru a vă personaliza paginile cu rezultatele căutării interne. În timp ce te-ai putea cufunda întotdeauna în search.php cod (deși acest lucru este cel mai bine lăsat pentru utilizatorii experimentați confortabil cu codarea PHP și CSS), există mai multe pluginuri pe care le puteți utiliza pentru a implementa modificări simialr. Găsirea funcționalității care funcționează cel mai bine va depinde de dvs. și de site-ul dvs. Site-urile personale mici pot beneficia de pluginuri gratuite, în timp ce site-urile mai mari ar putea avea nevoie de o soluție premium.

Ca întotdeauna, vă recomandăm, de asemenea, să faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. WordPress înainte de a efectua actualizări sau modificări. Să ne scufundăm!

1. Includeți sau evidențiați termenul de căutare ca amintire a căutării originale

Plugin de căutare

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am auzit vreodată despre paginile cu rezultatele căutării pe site-uri interne este cu cât puteți să le faceți să pară mai aproape de paginile standard ale rezultatelor căutării Google, cu atât mai bine. Un mod de a face acest lucru este să includeți termenul de căutare pe care l-a căutat vizitatorul dvs. în partea de sus a paginii cu rezultatele căutării. Aceasta este o tehnică simplă pentru a arăta vizitatorilor o căutare făcut apar chiar dacă a apărut gol (și poate că o dactilografie a fost vinovatul). De asemenea, permite cititorilor dvs. să verifice dublu dacă au introdus fraza potrivită și că au scris corect cuvintele.

Search Everything este un plugin gratuit care funcționează cu funcția implicită de căutare pentru WordPress. Acesta va permite utilizatorilor să caute fiecare pagină protejată fără parolă de pe site-ul dvs. În plus, dacă oferă funcționalități care fac posibilă evidențierea termenilor de căutare în paginile cu rezultate, oferind utilizatorilor informații valoroase.

Includeți termenul de căutare în paginile cu rezultatele căutării

Pentru a face acest lucru manual, va trebui să începeți creând o temă pentru copii (dacă nu sunteți sigur cum, consultați ghidul nostru despre cum să creați o temă pentru copii WordPress).

Apoi, creați o search.php fișați în noua dvs. temă copil și copiați peste cod din vechea dvs. temă (puteți găsi acest lucru fie prin deschiderea fișierelor tematice pe serverul dvs. prin FTP, fie din tabloul de bord WordPress sub Aspect> Editor> Search.php). Acum puteți înlocui titlul implicit din tema copilului dvs. search.php cu următoarele:

found_posts; ?> : ""

Aceasta va afișa titlul cu numărul de postări găsite urmate de termenul căutat. Deci, ar arăta ceva ca „15 rezultate de căutare găsite pentru: interogarea mea de căutare”.

Evidențiați termenul de căutare în rezultate

Evidențiați pluginul Termeni de căutare

Un alt lucru pe care ați dori să îl faceți este să evidențiați termenul de căutare în rezultatele căutării. În acest fel, atunci când vizitatorilor site-ului dvs. li se prezintă rezultate de căutare, termenul lor de căutare este evidențiat în rezultatele individuale. Pluginul Evidențiați căutarea termenilor servește bine acest rol. Este simplu, dar vă poate ajuta să vă direcționați vizitatorii mai exact spre ceea ce caută.

2. Adăugați ortografii sugerate în cazul tipurilor

Relevanssi Mai bine pluginul de căutare

Datorită popularității Google și a altor motoare de căutare, majoritatea vizitatorilor de pe site se așteaptă să vadă sugestii de ortografie atunci când interacționează cu funcția dvs. de căutare. Adăugarea acestei funcții la paginile de rezultate îmbunătățește experiența utilizatorului, ajutându-i să găsească ceea ce caută, chiar dacă nu știu să o scrie.

Cu peste 100.000 de instalări active, Relevanssi este unul dintre cele mai populare plugin-uri WordPress pentru căutare. In timp ce Căutați totul funcționează cu funcționalitatea implicită a WordPress, Relevanssi înlocuiește cu totul funcția de căutare. Serviciile sale gratuite sunt perfecte pentru site-uri mici sau personale, în timp ce versiune premium oferă funcționalități uimitoare pentru manageri mari și multi-site. Pe lângă funcția de ortografie sugerată, acest plugin oferă o serie de opțiuni, inclusiv posibilitatea de a căuta etichete, comentarii și categorii.

3. Adăugați pagini sugerate pentru a menține interesul pentru site-ul dvs.

Plugin de căutare și filtrare WPSOLR

Una dintre cele mai bune metode de a utiliza paginile de rezultate, în afară de furnizarea informațiilor căutate, este să furnizați conținut similar cu ceea ce utilizatorii caută. Dacă ai căutat vreodată Amazon pentru un produs, ați văzut probabil sugestii pentru alte produse pe baza acestei căutări. Această metodă de a pune conținut prețios în fața vizitatorilor poate spori timpul pe care îl petrec pe site-ul dvs. Și sugerând pagini pentru cititori să se adreseze – chiar dacă nu are legătură cu interogarea lor de căutare – puteți face multe pentru a reduce rata de respingere.

Dacă sunteți în căutarea funcționalității de căutare care se comportă așa cum face Amazon sau eBay, vă recomandăm pluginul WPSOLR. Vă va permite să prezentați conținut conexe căutătorilor și multe altele. WPSOLR este un alt plugin freemium și oferă funcții la nivel de întreprindere care se îmbunătățesc doar odată cu achiziționarea versiunilor sale premium. În timp ce acest plugin poate funcționa pentru majoritatea site-urilor, poate doriți să luați în considerare versiunea premium pentru comerțul electronic sau site-urile mari, în special.

Mai bun plugin de căutare

O altă opțiune simplă pentru aceasta este pluginul Better Search. Odată instalată, puteți introduce o hartă de căldură pentru cele mai populare căutări sub forma unui widget. Acest lucru va asigura vizitatorilor li se vor oferi o mulțime de opțiuni pentru a merge unde urmează.

4. Adăugați o casetă de căutare

Adăugați căutare în meniul plugin

Un alt mod de a menține oamenii pe site-ul dvs. și să se angajeze în căutările lor este să adăugați o casetă de căutare în pagina cu rezultatele căutării, dacă nu există deja una inclusă în tema dvs. Acest lucru este util în special dacă nu se returnează rezultate și doriți să solicitați utilizatorilor să încerce o altă interogare de căutare. O modalitate ușoară de a adăuga o casetă de căutare este prin intermediul pluginului gratuit Adăugare căutare în meniu – trebuie doar să instalați și să utilizați setările pluginului pentru a vă personaliza formularul de căutare și rezultatele..

Puteți adăuga, de asemenea, o casetă de căutare direct în orice pagină (prin tema copilului dvs., așa cum s-a menționat mai sus) folosind funcția principală WordPress „get_search_form ();”.

Aceasta va afișa forma de căutare așa cum este definită de searchform.php fișierul tematic sau dacă nu există unul, WordPress va scoate HTML pentru un formular de căutare standard. Puteți afla mai multe la adresa CODEX.

Acest lucru va face astfel încât vizitatorii dvs. să nu aibă scuze pentru a pleca de pe pista dvs. pe site. Când le întorci întotdeauna în direcția corectă, te asiguri că faci partea ta pentru a îmbunătăți experiența oamenilor pe site-ul tău. Și vă pot asigura chiar acum, că acest tip de atenție asupra detaliilor nu trece neobservat sau neapreciat.

5. Ajutați-vă căutarea

Ajax Search Lite Plugin

Ultima opțiune pe care vrem să o menționăm astăzi pentru a menține cititorii angajați cu site-ul dvs. este să adăugați rezultatele căutării Ajax, astfel încât cititorii dvs. să poată utiliza o căutare „live”. Pluginul gratuit Ajax Search Lite permite utilizatorilor să caute pe site-ul dvs. cu rezultate actualizate pe măsură ce tastează. Pluginul include opțiuni suplimentare pentru filtrul de categorii, completarea automată Google și sugestiile de cuvinte cheie.

Pentru mai multe opțiuni, luați în considerare actualizarea la Ajax Search Pro. Versiunea premium a pluginului adaugă suport pentru bbPress, BuddyPress, WooCommerce și JigoShop, astfel încât utilizatorii să poată căuta toate tipurile dvs. de postări personalizate. În plus, există funcții pentru memorie în cache, câmpuri personalizate, peste 100 de teme de design, 4 machete și multe altele.

Instrumentul de căutare

Sau ia în considerare utilizarea Instrumentului de căutare. Pe lângă suportul pentru rezultatele căutării Ajax, pluginul adaugă alte tone de opțiuni pentru filtre, rezultate bazate pe hartă, machete de grile și liste, paginare și multe altele.

Concluzie

În timp ce mulți utilizatori WordPress se gândesc să adauge widgetul de căutare la bara laterală a site-urilor lor, mulți uită de care va fi rezultatul unor astfel de căutări. Și aceasta este o supraveghere majoră.

Vrei să te asiguri că fiecare pagină a site-ului tău lucrează din greu pentru tine – chiar și paginile cu rezultatele căutării. În timp ce majoritatea cititorilor pot fi interesați de pagina principală sau de ofertele de bază, ei vin probabil pe site-ul dvs. în căutarea a ceva specific. Deși probabil că site-ul dvs. nu este un motor de căutare, cel mai bine este să oferiți ajutorului și funcționalității vizitatorilor. Nu știi niciodată cum poate afecta o singură pagină utilizatori individuali. Prezentați-l vizitatorului potrivit cu informațiile potrivite la momentul potrivit și stați să nu numai că îl păstrați pe vizitatorul dvs. pe site pentru o perioadă mai lungă, dar îi transformați într-un client fidel.

Ați făcut vreo personalizare în paginile cu rezultatele căutării dvs.? Dacă da, ce a fost cel mai bine pentru tine? Care ați găsit a fi cel mai eficient plus? Ca întotdeauna, anunță-mă în comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me