Ați putea să vă amintiți postarea pe care am scris-o despre cum puteți schimba legăturile permalente fără să perturbați structura de bază o vreme în urmă. Ei bine, am decis că este timpul să revizuim un pic subiectul respectiv și să petrec mai mult timp trecând în detaliu cum puteți îmbunătăți structura site-ului dvs. WordPress în general. Iată o recapitulare rapidă a primei mele postări:


  • Permalink-urile sunt adresele URL ale postărilor / paginilor site-ului dvs. web.
  • Permalink-urile sunt esențiale pentru performanța SEO a site-ului dvs., deoarece sunt utilizate de motoarele de căutare pentru a localiza postările sau paginile dvs. pentru căutări relevante..
  • Sintaxa permisiunilor dvs. de legătură este crucială și garantează o gândire atentă.
  • Puteți utiliza redirecții Simple 301 pentru a repara 301 redirecționări după ce ați modificat structura de legături permanente.

În această postare, voi explora modalități de a îmbunătăți în continuare structura de legătură permanentă a site-ului dvs. WordPress. Pentru început, cu excepția cazului în care aveți motive întemeiate să vă schimbați structura de legături permanente, în general, ar trebui să o lăsați intactă. Cel mai bine se face atunci când site-ul dvs. este nou, altfel rămâneți să pierdeți poziția site-ului dvs. Nu e bine! Dar dacă pur și simplu trebuie sa schimbați permisiunile, citiți mai departe.

Cele mai frecvente structuri Permalink

Teoretic, WordPress permite până la zece legături permanente etichete de structură puteți utiliza pentru a crea permalinkuri unice, dar în realitate, majoritatea site-urilor WordPress utilizează mai puțin de cinci etichete de structură, inclusiv: Post Name, Day and Name, Category and Name, and Month and Name.

Structura site-ului WordPress și legături permanente

Numele postului

Post Name (/% postname% /) este probabil cea mai populară etichetă de structură folosită astăzi, deoarece oferă URL-uri scurte și frumoase, ușor de memorat. Multe bloguri folosesc această etichetă de structură din acest motiv simplu. În plus, Post Name nu specifică data publicării, ceea ce îl face ideal pentru crearea de conținut „atemporal”, care va rămâne relevant pentru mult timp.

Datorită popularității numelui de poștă, majoritatea oamenilor presupun în mod greșit că este cea mai bună etichetă de structură pentru SEO, dar adevărul este că nu există fapte credibile pentru a susține aceste afirmații. Numele de post pare pur și simplu o preferință personală pentru mulți proprietari de site-uri WordPress.

Ziua și numele

O extensie de tipuri pentru eticheta Numele postării, Ziua și Nume (/% an% /% lună% /% zi% /% nume postare% /) este de obicei utilizată pe blogurile unde este necesară o specificitate ridicată în ceea ce privește timpul de publicare. Această structură de legături permanente include ziua, luna și anul în care a fost publicată o bucată de conținut. Day and Name este folosit mai ales pe site-urile de știri care publică mai multe articole pe zi.

Categorie și nume

Categorie și nume (/% categorie% /% postname% /) ușurează utilizatorilor să poată trece prin conținut pe un site web pe baza categoriilor. De asemenea, permite introducerea majorității cuvintelor cheie în adresele dvs. URL. Dacă alegeți această structură, păstrați-vă slabele de categorie scurte și expresive. Dacă sunt utilizate corect, Categorie și Nume pot face minuni pentru SEO.

Acestea fiind spuse, există câteva motive pentru care ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a utiliza această structură. În primul rând, nu veți putea muta o postare într-o altă categorie în viitor, deoarece unele alte site-uri web pot face legătura cu acea postare. În al doilea rând, cuvintele cheie utilizate în numele dvs. de poștă primesc mai puțină greutate în motoarele de căutare, deoarece sunt împinse până la sfârșitul adresei URL. Cu cât este mai departe de numele de domeniu de nivel superior, cu atât greutatea este mai mică.

Luna și numele

Luna și numele (/% an% /% lună% /% postname% /) este o altă structură de permalink utilizată pe scară largă, foarte asemănătoare cu ziua și numele în termeni de SEO. Cele două împărtășesc practic beneficii și capcanele similare. La fel ca în ziua și numele, luna și numele afișează numele și data postării (de data aceasta, luna) în adresa URL, dar adresele URL generate sunt mai scurte decât Ziua și Nume de două caractere.

Structura personalizată

Permisele personalizate vă permit să vă personalizați structura de legături permaline așa cum considerați potrivite pentru blogul dvs. Cele mai frecvente structuri personalizate sunt /% postname% /% post_id% / și /% postname% /.

Utilizatorii WordPress sunt în mare parte împărțiți în legătură cu legături permalink personalizate. Pe de o parte, unii jură că structura personalizată de legătură permanentă este cea mai bună pentru SEO, atunci când este utilizată corect. Între timp, alții susțin că nu există nicio diferență semnificativă în ceea ce privește SEO. Cel mai bun mod de a afla este să îl încercați singur, în mod ideal, pe un nou blog. Experimentarea câștigă ziua!

Deci, ce structură ar trebui să adopți?

Cu excepția structurii implicite, toate structurile permalink WordPress sunt prietenoase cu SEO și vor da rezultate SEO mai mult sau mai puțin similare. Practic, se rezumă la preferințele personale și la scopul sau tipul de blog pe care îl derulați. Linia de bază este că, indiferent de structura de legătură permanentă pe care o alegeți, asigurați-vă că poate fi citită de oameni și cuvintele cheie principale sunt cât mai aproape de domeniul de nivel superior..

Tweaks mici pot face diferența

Permalink Tweaks

Prin urmare, am văzut că simpla schimbare a structurii dvs. de legături permanente nu va da rezultate semnificative dacă SEO este obiectivul dvs. principal. Cu toate acestea, câteva modificări suplimentare pot îmbunătăți pregătirea motorului de căutare a site-ului dvs. și pot asigura vizibilitatea viitoare a rezultatelor căutării. După cum sa menționat deja, toate structurile de permalink WordPress sunt destul de bune din punct de vedere SEO. Puteți utiliza o gamă întreagă de variabile cu orice structură pe care o alegeți. Și pentru permalinkuri personalizate, puteți crește o notch mai mare folosind valori personalizate.

Care sunt valorile personalizate, te-ai putea întreba? Dacă aveți nevoie de rezultate SEO semnificative din structura dvs. de permalink, este posibil să doriți să utilizați o structură URL avansată care vă permite să adăugați valori personalizate în legăturile dvs. permalink prin intermediul postărilor și câmpurilor personalizate. Cu toate acestea, acest lucru necesită unele modificări ale funcțiilor interne ale WordPress, ceea ce înseamnă, în final, cheltuirea de bani pentru a angaja un dezvoltator sau pentru a vă abilități în abilitățile de codare..

Performanţă 

Dacă dețineți un blog care primește mult trafic precum un site web de comerț electronic sau un tip de afacere online, atunci performanța site-ului este crucială, deoarece afectează experiența generală a utilizatorului. Performanța este în esență viteza site-ului dvs. sau timpul de încărcare a paginii. Vitezele slabe de încărcare a paginilor vă pot afecta rata de conversie și, în final, vânzările.

Deci, înapoi la obiect; în timp ce structura legăturilor are un efect redus asupra performanțelor pentru site-urile mici, aceasta poate afecta viteza de încărcare a paginilor pentru site-uri web mai mari cu baze de date mari. Aceasta este o problemă chiar mai mare atunci când utilizatorii caută site-ul dvs. web pentru conținut specific.

Atunci când un utilizator emite o interogare de căutare pe un site WordPress, PHP nu caută în întreaga bază de date; în schimb, ea caută prin tabele care au aceeași ștampilă de date (an, lună și zi). Același lucru este valabil și pentru linkurile care conțin categorie și arhivă. Din acest motiv, structura dvs. de legătură permanentă ar trebui să conțină în mod ideal ștampila de date, cum ar fi /% an%% /% lunar% /% nume post%% /.

Doar pentru structurile care conțin câmpuri de text, WordPress caută în toată baza de date, deoarece „lucrează mai mult” încercând să distingă între pagini și postări, deoarece nu există variabile. Ca atare, viteza de încărcare a paginii va fi afectată. Acesta este motivul pentru care ar trebui să evitați utilizarea categoriei înainte de numele postului în structura dvs. de legătură permanentă.

Rețineți că există mulți alți factori care pot afecta performanța site-ului dvs. WordPress și ar trebui să-i optimizați și pe aceștia. În plus, diferențele de performanță referitoare la structura permalink sunt mai pronunțate pe site-urile WordPress cu o cantitate relativ mare de conținut, așa că țineți cont de acest lucru atunci când porniți site-uri noi!


Oricare dintre structurile permalink pe care le oferă WordPress, cu excepția celei implicite, va fi suficientă pentru blogurile obișnuite sau personale. Factori constanți, toate structurile dau rezultate identice și, în ciuda mai multor afirmații, nu există dovezi că o structură particulară este mai bună decât cealaltă pentru site-urile web relativ mici.

Dacă aveți nevoie de o structură de permalink personalizată mai avansată, trebuie să faceți modificări ale unor funcții interne, astfel încât să utilizați valori personalizate în adresele dvs. URL, ceea ce poate duce la îmbunătățirea SEO. Și pentru site-urile WordPress ocupate cu o cantitate considerabilă de conținut, o structură URL care conține ștampila de date ar putea îmbunătăți ușor viteza de încărcare a paginii atunci când căutați prin conținut.

Ce structură de permalink utilizați pentru site-ul dvs. web? Ați găsit unul ca fiind mai eficient decât oricare altul? Cum v-a afectat structura de legătură permanentă SEO sau performanța? Mi-ar plăcea să vă aud gândurile despre acest subiect în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me