Dacă aveți un scriitor independent de calitate, produce articole pentru blogul dvs. poate aduce numeroase avantaje. Articolele bine cercetate și bine scrise contribuie la creșterea traficului pe site-ul dvs. și la crearea unei comunități de cititori implicate. Angajarea de scriitori este un cost normal pentru a construi un site WordPress, iar faptul că unii altcineva îți scriu postările îți vor elibera timpul, permițându-ți să îți concentrezi eforturile pe alte domenii ale afacerii. Dar cum să mergeți despre găsirea și păstrarea unui freelancer de succes și de încredere?


În acest articol, vom discuta unde puteți găsi un scriitor independent și ce ar trebui să căutați atunci când utilizați unul. Este important să ne gândim la ce termeni ar trebui să discutați cu un freelancer înainte de a începe să scrie pentru dvs..

Unde să găsești un scriitor independent

Există o serie de moduri de a găsi un scriitor independent și există o mulțime de scriitori care așteaptă să fie găsiți. Cu toate acestea, cheia este să te uiți la locul potrivit, astfel încât să termini cu un scriitor de cea mai bună calitate, potrivit pentru nișa ta.

Plasați un anunț
oDesk

O modalitate de a găsi un scriitor independent este de a plasa o reclamă pe un site proeminent oDesk, PeoplePerHour, sau Pro Blogger. Aceste site-uri au un număr mare de freelanceri care își desfășoară periodic paginile în căutare de concerte. În funcție de ceea ce căutați, puteți găsi pe cineva cu abilitățile potrivite setate pe unul dintre aceste site-uri.

Cu toate acestea, publicitatea pentru un freelancer poate ajunge să fie un proces îndelungat. Ca răspuns la anunțul dvs., veți fi inundați de solicitanți. Printre candidați, poate fi cineva care să fie foarte potrivit pentru blogul tău. De asemenea, vor exista o mulțime de răspunsuri improprii, persoanele care își încearcă norocul într-o zonă de scriere în care nu au experiență. Adesea, identificarea celor mai buni scriitori poate necesita foarte mult timp.

Caută scriitori

autor-box

Căutarea scriitorilor poate fi uneori o modalitate mai bună de a găsi freelanceri de înaltă calitate. Uită-te la blogurile din nișa ta pentru a vedea cine scrie pe ele. Verificați căsuțele bio ale autorului de la sfârșitul unui articol, deoarece acestea conțin de obicei un link către site-ul web al scriitorului.

O căutare Google este un alt mod de a găsi un scriitor independent. Căutând scriitori independenți în câmpul dvs., poate exista o selecție de site-uri web ale scriitorului pe care le puteți naviga.

Ce trebuie să căutați atunci când angajați un scriitor independent

Atunci când selectați un scriitor independent, uitați-vă întotdeauna la site-ul lor web pentru a obține o idee despre ceea ce fac și ceea ce oferă. Dacă la primele impresii, acestea sunt compatibile cu blogul dvs. și cu nevoile acestuia, puteți continua cu verificări suplimentare.

Pagina de portofoliu

Portofoliul de pagini

Când angajați un scriitor independent, doriți în mod ideal pe cineva care are experiență în domeniul dvs. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să verificați dacă acestea cel puțin scriu la standardul pe care îl căutați.

A pagina de portofoliu pe site-ul unui scriitor afișează o selecție a operei lor. Ar trebui să arate lucrul de pe diferite site-uri și, dacă este posibil, din diferite genuri. Aici veți putea evalua stilul și calitatea acestora, ceea ce vă va ajuta să decideți dacă acest scriitor este potrivit pentru site-ul dvs..

Dacă este posibil, încercați întotdeauna să priviți pagina de portofoliu a unui scriitor înainte de a le contacta. Acest lucru vă poate economisi atât timp, cât și atât timp pierdut, dacă se dovedește că nu sunteți pasionați de munca lor.

Citiți Mărturii

recenzie pagină

Majoritatea site-urilor web ale scriitorilor vor include o pagină cu mărturii. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cu ce lucrează scriitorul, dacă sunt fiabili, punctuali și exacti cu lucrarea în care se ocupă.

Cu toate acestea, dacă site-ul web al unui scriitor nu are multe mărturii, nu va fi oprit. Marturiile pot fi trecute cu vederea daca lucrarile din pagina portofoliului sunt de calitate.

Verificați prețul și disponibilitatea

Freelancerii vor avea cu toții un preț de bilet pe care îl scriu. O ofertă va fi pe articol sau pe cuvânt, în funcție de ceea ce ceri sau ce preferă. Întrebați întotdeauna tarifele lor în e-mailul inițial pentru a nu pierde timpul. Aceștia pot fi un scriitor uimitor, dar dacă nu îți poți permite prețurile, atunci nu mai are rost.

Nu încercați niciodată să reduceți prea mult ratele unui scriitor. Deși s-ar putea să fie de acord cu prețul dvs. mai mic, munca dvs. nu va fi prioritatea lor. Iar când vine un concert mai bine plătit, vei fi primul client care va fi renunțat.

La fel și prețul, întrebați întotdeauna despre disponibilitatea unui scriitor sau stabiliți ce fel de aranjamente căutați. Mulți scriitori sunt foarte ocupați, dar vor acorda prioritate lucrărilor obișnuite asupra articolelor unice. Dacă oferiți muncă lunar, atunci un scriitor își poate redacta programul pentru a face spațiu pentru dvs..

Ce să discutați cu un freelancer înainte de a le angaja

După ce ați găsit un freelancer care credeți că este potrivit pentru site-ul dvs. web, este timpul să discutați despre elementele suplimentare care să permită o relație de lucru bună.

Comunicare
skype

Discutați înainte de mână cum aveți de gând să rămâneți în legătură cu scriitorul. Ați dori o dată lunară Skype? Compania dvs. folosește Slack sau Trello? Dacă niciunul dintre voi nu are preferință, e-mailul va fi suficient.
Instrucțiuni

Aveți ghiduri clare despre ceea ce doriți. Mulți angajatori creează un Ghid de stil pentru scriitorii lor, așa că este clar ce se așteaptă. Aceasta ar trebui să includă specificații precum tipurile de titlu și dimensiunile imaginii etc. Acest lucru va ajuta la creșterea șanselor de a obține ceea ce doriți într-un articol finalizat.

Termenele limită

Unii angajatori le place ca un articol să fie trimis până la o dată stabilită. Alții sunt bucuroși pentru că articolele vor fi predate până la sfârșitul lunii. Dacă aveți un anumit orar, spuneți scriitorului dvs. și veniți la un aranjament care vi se potrivește amândurora.

revizuiri

Verificați dinainte dacă scriitorul dvs. este fericit să facă revizii la un articol dacă există o problemă cu acesta. Majoritatea scriitorilor vor examina un articol dacă este necesar. Cu toate acestea, dacă întoarceți articole în mod regulat, atunci trebuie să vă uitați din nou dacă scriitorul dvs. este într-adevăr o potrivire cu blogul dvs. sau dacă sunteți prea agitat..

In plus

Dacă există elemente suplimentare pe care doriți să le completeze scriitorul, în afară de scriere, faceți acest lucru clar la început. Vrei să răspundă la comentarii pe blogul tău sau să-și împărtășească munca pe rețelele de socializare? Cei mai mulți scriitori vor fi fericiți să facă asta, dar ar trebui discutat la început, astfel încât toată lumea să fie clară în așteptări.

Ghostwriting

Majoritatea scriitorilor preferă să publice conținut sub numele propriu. O cutie bio a autorului din fiecare articol, care conține informații personale și un link către site-ul lor web, este o practică comună. Dacă doriți ca cineva să scrimească pentru dvs., atunci trebuie să specificați acest lucru atunci când contactați pentru prima dată cu scriitorul. Poate că trebuie să plătești mai mult pentru ca cineva să scrie sub numele tău, deci discută mai devreme.

Metoda de plată

Verificați întotdeauna metoda de plată înainte de a începe orice scriere. Majoritatea scriitorilor independenți folosesc PayPal, deci dacă utilizați o altă metodă de plată, verificați mai întâi cu acea opțiune. Nu uitați, unii scriitori independenți trăiesc peste mări și nu vor avea acces la conturile bancare americane.

De asemenea, verificați când scriitorul dvs. dorește să fie plătit. Unii sunt fericiți să trimită o factură la sfârșitul lunii. Alții vor dori să fie plătiți săptămânal sau după fiecare articol. Dacă vă solicită plata în avans, asigurați-vă că sunteți mai confortabil cu acordul.

Cereți un articol de testare

Dacă sunteți tipul precaut, este mai mult decât acceptabil să ceri unui scriitor să producă un articol de testare. Acesta este un articol unic pentru a verifica calitatea muncii lor. Dacă sunteți mulțumit de rezultate, îl puteți publica și apoi lucrați cu scriitorul la postările viitoare. Dacă sunteți interesat să parcurgeți traseul articolului de testare, rețineți că ar trebui să vă oferiți întotdeauna să plătiți un scriitor pentru un tester.

Gânduri finale

Un scriitor independent de înaltă calitate și de încredere își merită greutatea în aur. Așadar, după ce ați găsit unul, asigurați-vă că le țineți. Faceți legătura cu ei în mod regulat, oferiți-le feedback util și plătiți-le la timp.

Și nu uitați, tarifele scriitorilor cresc în timp. Dacă aveți un scriitor independent pe care doriți să îl țineți și care lucrează de ceva timp, asigurați-vă că le oferiți o creștere a salariilor.

Care a fost experiența dvs. cu colaborarea cu scriitor freelance? Vă rugăm să împărtășiți comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me