Ce sunt temele și pluginurile WordPress?

Platforma principală WordPress oferă o gamă decentă de opțiuni pentru personalizarea site-ului dvs. web. De asemenea, vă permite să adăugați și să modificați codul site-ului dvs., în orice mod considerați de cuviință. Cu toate acestea, dacă doriți o flexibilitate reală, dar nu aveți timpul sau experiența necesară pentru a face modificări manual, veți avea nevoie de câteva instrumente suplimentare.


Cu alte cuvinte, ar trebui să consultați lumea extinsă de teme și plugin-uri WordPress. Acestea sunt suplimente care vă permit să personalizați cum arată și funcționează site-ul dvs., iar mii sunt disponibile. Indiferent ce doriți să faceți – gestionați un forum, construiți un magazin online sau schimbați complet designul site-ului dvs. – există un instrument specific pentru WordPress, care vă va ajuta să îndepliniți sarcina cu minime.

Dacă încă nu știți nimic despre teme și pluginuri, nu vă faceți griji. Pentru a vă ajuta, vă vom explica ce sunt, unde să le găsiți și cum să începeți să le utilizați în avantajul dvs. Să începem cu elementele de bază!

Care sunt temele și pluginurile WordPress?

Tema Total WordPress.

Total este un exemplu de temă WordPress care vă poate ajuta să personalizați aspectul site-ului dvs..

Înainte de a discuta despre cum să găsiți și să instalați teme și pluginuri, permiteți să vorbim despre ce sunt acestea. Până la urmă, dacă sunteți nou la WordPress, este posibil să nu fi auzit niciodată acești termeni.

Pe scurt, temele și plugin-urile sunt piese individuale de software care funcționează ca suplimente la platforma principală WordPress. Puteți instala o temă sau un plugin pentru a avea acces la funcții suplimentare. Un site web WordPress are nevoie o temă existentă, dar nu are nevoie de pluginuri. Acestea fiind spuse, probabilitatea de a elimina pluginurile este extrem de îndepărtată.

Teme WordPress

A Tema WordPress este un add-on controlează aspectul site-ului dvs. – cum arată și cum este prezentat. Unele teme sunt foarte simple și pot schimba doar lucruri de bază despre designul site-ului dvs., cum ar fi culorile și fonturile. Cu toate acestea, multe teme oferă o varietate de machete și stiluri noi. Oricum, de obicei, aveți capacitatea de a vă personaliza tema pentru a se potrivi nevoilor dvs. Puteți găsi teme flexibile adaptabile la multe situații (cum ar fi propriul nostru Total) sau puteți căuta o temă cu opțiuni și machete specifice tipului de site pe care îl creați (cum ar fi teme WordPress de afaceri sau educație WordPress teme).

Pluginuri WordPress

Dacă doriți să schimbați ceva despre modul în care vă este site-ul funcții, cu toate acestea, va trebui un Plugin WordPress. Scopul unui plugin înseamnă să adăugați noi funcții sau funcționalități pe site-ul dvs. (sau să extindeți ceea ce există deja). Indiferent ce vrei să faci cu site-ul tău, există aproape sigur un plugin care îl poate face posibil. Unele permit modificări simple, cum ar fi adăugarea de widget-uri noi pentru utilizare în barele laterale, în timp ce altele vă oferă acces la funcții complet noi, cum ar fi un calendar de evenimente WordPress sau un magazin online. Există, de asemenea, pluginuri care vă pot ajuta cu sarcini practice, cum ar fi asigurarea securității site-ului dvs..

Este imposibil să descrieți toate diferitele opțiuni de temă și plugin. Acum că înțelegeți cum funcționează aceste instrumente cruciale, să vorbim despre cum să le găsiți pe cele pe care le doriți.

Unde să găsești cele mai bune teme și plugin-uri WordPress

Există mii de teme și pluginuri disponibile online și sunt disponibile în mai multe varietăți – gratuite și premium, simple și complexe. Adesea puteți găsi cele de care aveți nevoie, efectuând o simplă căutare. Cu toate acestea, din moment ce oricine dorește să poată construi o temă sau un plugin, poate fi dificil să știi care sunt fiabile și nu vor avea un impact negativ asupra site-ului tău..

Acesta este motivul pentru care poate fi util să vizitați un director în care sunt enumerate, evaluate și comentate teme și plugin-uri. De asemenea, puteți merge direct pe site-ul unei companii de renume, care este cunoscut pentru crearea de suplimente de încredere. Iată doar un eșantion de câteva locuri excelente pentru a căuta teme și pluginuri:

  • WordPress.org: Site-ul oficial WordPress are ambele un director tematic și un director de pluginuri.
  • WPExplorer: Oferim multe teme și plugin-uri de înaltă calitate pe site-ul nostru.
  • ThemeForest și CodeCanyon: Acestea sunt site-uri surori care oferă teme și, respectiv, plugin-uri.
  • ThemeIsle: După cum sugerează și numele, aceasta este în primul rând o resursă pentru teme.
  • Piața creativă: Aici veți găsi o mulțime de teme și o mică selecție de pluginuri.
  • Teme elegante: Un alt site de membru care oferă teme populare cum ar fi Divi.
  • StudioPress: Acești tipi oferă o mică selecție de alegeri teme solide, subliniată de Geneza.

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, vă recomandăm să consultați mai întâi directoarele oficiale WordPress – totul este complet gratuit și puteți vedea evaluările de la alți utilizatori. De asemenea, aruncați o privire la postările noastre anterioare despre cum să cumpărați o temă și cum să alegeți cel mai bun plugin pentru sfaturi care să vă ghideze în căutarea dvs..

Cum să instalați teme și plugin-uri WordPress

Dacă căutați suplimente de la WordPress.org, puteți instala teme și pluginuri direct de la capătul WordPress. În caz contrar, va trebui mai întâi să descărcați fișierul pe care îl doriți și să îl salvați pe computer, apoi urmați instrucțiunile relevante de mai jos. Fișierul ar trebui să fie completat cu fermoar – nu îl extrageți!

Instalarea unei teme WordPress

Pentru a instala o temă, navigați mai întâi la Aspect> Teme în spatele WordPress. Apoi, faceți clic pe butonul Adăuga nou butonul din partea de sus a ecranului:

Secțiunea Teme din partea din spate a WordPress.

De aici puteți răsfoi temele gratuite oferite de WordPress. Dacă există unul pe care îl conectați, faceți clic pe albastru Instalare apoi butonul Activati buton pentru a utiliza tema.

Sau puteți încărca propria temă WordPress pe care ați fost descărcată de pe site-ul terț sau de pe piață (cum ar fi Themeforest). Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul Încărcați tema buton și selectați Alege fișierul. Navigați până la locul în care ați salvat fișierul cu temă închisă și deschideți-l. Veți fi dus înapoi la Adăugați teme ecran, unde puteți selecta Instaleaza acum:

Opțiunea de instalare a unei noi teme.

Instalatorul va dura un moment pentru a rula, după care veți primi un mesaj care vă va spune că tema a fost instalată cu succes. În acest moment puteți previzualiza tema sau puteți alege Activati pentru a începe să-l utilizăm imediat:

Un mesaj care spune că tema dvs. a fost instalată cu succes.

Asta e! Noua ta temă este gata de plecare. Puteți urma, de asemenea, împreună cu Ghidul Clipboard WP care acoperă instalarea temelor gratuite și încărcarea temelor prin FTP.

Instalarea unui plugin WordPress

Plugin-urile sunt instalate în esență în același mod cu temele. Începeți navigând pe Plugin-uri și alegerea Adăuga nou în partea de sus a ecranului:

Secțiunea Teme din partea din spate a WordPress.

La fel ca în cazul temelor, puteți găsi toate plugin-urile gratuite WordPress.org enumerate aici pentru a vă convinge. Pentru a instala un plugin gratuit, ai fi lins pe Instalare apoi Activati butoane.

Sau încărcați un plugin folosind Încărcați pluginul buton și selectare Alege fișierul. Găsiți și deschideți fișierul cu pluginuri zipped pe computer, apoi faceți clic pe butonul Instaleaza acum buton:

Opțiunea de instalare a unui nou plugin.

După un moment, va apărea un mesaj care vă va spune dacă pluginul a fost instalat cu succes. În acest moment, faceți pur și simplu clic pe Activați pluginul:

Un mesaj care spune că tema dvs. a fost instalată cu succes.

Noul tău plugin este gata de utilizare! Este posibil ca unele pluginuri să necesite o configurație suplimentară o dată activată – verificați dacă pagina este necesară pentru a descărca pluginul de pe site-ul dezvoltatorului sau de pe site-ul dezvoltatorului..


Disponibilitatea gata de teme și pluginuri este unul dintre motivele cele mai convingătoare pentru a utiliza WordPress. Platforma de bază este destul de fantastică, însă, atunci când începeți să includeți teme și pluginuri, aveți dintr-o dată acces la opțiuni aproape nelimitate. Indiferent de tipul de site pe care doriți să îl creați, lumea mai largă a WordPress oferă un instrument pentru a finaliza treaba – cel mai probabil într-un mod simplu și accesibil.

Pentru a începe să profitați de teme și plugin-uri WordPress, mai întâi doriți să consultați un director fiabil. Unele opțiuni excelente sunt WordPress.org, ThemeForest și CodeCanyon și site-ul nostru propriu. Asigurați-vă că știți cum să selectați cea mai bună temă și să alegeți pluginul potrivit pentru nevoile dvs. Apoi, puteți pur și simplu să urmați indicațiile noastre de mai sus pentru a instala noua temă sau pluginul dvs. și veți fi toate setate!

Aveți întrebări despre cum să începeți cu teme și plugin-uri WordPress? Postează-ți întrebările în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me