bbPress Forums for WordPress: En rask guide

Diskusjonsfora har eksistert nesten like lenge som internett. Selv før World Wide Web ble populært, delte folk informasjon og diskuterte emner ved bruk av terminalserverens oppslagstavelsystemer. Faktisk, mine aller første erfaringer med Internett tilbake i 1998 dreide seg om chatterommene og diskusjonsforaene på AOL (gutt ser jeg nostalgisk tilbake på de halcyon-dagene).


Det moderne diskusjonsforumet beholder kjerneideen om det som nå er et veldig veletablert konsept – å dele informasjon og diskutere emner – men har utviklet seg til en lett plugin for WordPress som kan installeres i løpet av minutter.

Jeg snakker om bbPress – de WordPress forum programvare bygd av veldig gutta som opprettet WordPress selv. I dette innlegget skal jeg forklare nøyaktig hva bbPress er, hvorfor du kanskje trenger det, og også vise deg hvordan du installerer det.

Hvorfor du trenger bbPress

Totalt WordPress Theme & bbPress

Funksjonssettet med bbPress er ikke i nærheten så omfattende som dedikert forum-programvare som phpBB eller vBulletin, så hvorfor bruke det? Det er noen få overbevisende grunner til det.

 1. Det er lett. Forumprogramvare er tradisjonelt oppblåst, full av sikkerhetshull og et virkelig avløp på serveren din. Den siste versjonen av bbPress (v2.5.13) er enkel å bruke og åpen kildekode – slik at du kan finpusse pluginen etter behov.
 2. Den er fullt integrert med WordPress. Denne fordelen går ut over det enkle å installere. bbPress drar fordel av WordPress-brukerhåndteringssystemet, og har tilgang til det enorme WordPress-plugin-depotet, hvor du finner et anstendig antall spesifikke bbPress-kompatible plugins. En av disse er Buddypress, en mal for et WordPress-basert sosialt nettverk som faktisk bruker bbPress til å drive forumene.
 3. Tilpasning er enkelt. bbPress har en unik fordel i forhold til annen forumprogramvare når det gjelder å tilpasse stylingen for forumet ditt. Siden det er bygget for WordPress er det mange fantastiske temaer (som Total WordPress Theme) designet spesielt for bbPress, så å endre utseendet til forumet ditt er like enkelt som å endre temaet ditt.

Hvis du vil starte et tradisjonelt oppslagstavle eller nytt sosialt nettverk, er bbPress sannsynligvis ikke noe for deg (selv om du sjekker ut BuddyPress som et grunnlag for det siste!)

Hvis du imidlertid vil legge til et fellesskapselement til en eksisterende blogg eller et støtteområde for kundene dine, vil du bli hardt presset på å finne noe som er bedre egnet enn bbPress.

Hva er bbPress?

Enhver nettstedseier bør forstå hva som foregår i pluginsene deres. bbPress er ganske enkelt tre tilpassede innleggstyper, noen layoutmaler, et system med kortkoder, et par widgeter og CSS-kode. Det er derfor det kalles lett!

Egendefinerte innleggstyper

De tre tilpassede innleggstypene er:

 1. Forum: som inneholder hvert diskusjonsforum du oppretter, slik at det kan opprettes et hierarki med fora
 2. emner: som holder hver diskusjonstråd (tittelen og åpningsinnlegget)
 3. svar: som inneholder hvert enkelt svar på et emne

oppsett

Standard layoutmaler passer for de fleste tilfeller. For eksempel vil emneoppsettet vise en liste over emner med følgende informasjon:

 • Emne navn
 • Hvem startet emnet og i hvilket forum de startet det
 • Antall personer som er engasjert i samtale (stemmer)
 • Antall svar på emnet
 • (Og muligens) Hvor lenge siden var det siste svaret, og hvem som kom med det

bbPress emneside

De forskjellige elementene kan utformes med CSS for å passe bedre til bloggen din, men hvis du vil gjøre vesentlige endringer i strukturen, må du være komfortabel med PHP eller kjøpe et tema som Total som tilbyr tilpassede stylingsalternativer innebygd.

Snarveier og widgeter

bbPress gjør det enkelt å vise de forskjellige elementene i forumet uansett hvor du vil gjennom en serie kortkoder og widgeter. Dette er faktisk en utrolig kraftig funksjon, som lar deg vurdere brukervennlighet og responsiv design.

For eksempel kan du opprette en side som viser de siste emnene med et utvalg av de mest populære innleggene som er uthevet i sidefeltet ved å bruke bare en kort kode og en widget. Hvis du bestemmer deg for å foretrekke en mer tradisjonell forumlayout som viser kategoriene, kan du bytte om på få minutter.

For å gi deg en følelse av fleksibiliteten, sjekk ut kodeksen for å se alle 19 bbPress kortkoder.

De medfølgende widgetene er:

 • Forumliste
 • Nylige svar
 • Nyere emner
 • Liste over emner
 • Søk
 • Påloggings widget
 • Statistikk

Innloggingswidgeten er spesielt nyttig, og viser et påloggingsskjema for besøkende og en profilkobling til påloggede brukere.

Installasjon

Hvis du bestemmer deg for å gi bbPress en gang, kan installasjonen ikke være enklere.

Installer bbPress via WordPress Directory

Bare søk etter bbPress i WordPress-plugin-katalogen, treff install, og du er ferdig (eller hvis du vil bruke plugin-en som grunnlag for utvikling, eller bare se nærmere på, kan du laste ned en kopi fra WordPress plugin repository).

bbPress WordPress Forums

Installer bbPress via et WordPress Theme

Det andre alternativet ditt er å installere plugin via WordPress-temaet ditt (hvis det tilbyr alternativet). For eksempel er Total WordPress-temaet ikke bare fullt kompatibelt med bbPress, men det inkluderer en klar til å gå, enkel import bbPress-demo.

Installer Total bbPress Demo

Bare gå over til Themeforest og kjøp Total (et av de høyest rangerte og populære dra & slipp WordPress-temaene på nettet), installer og aktiver det, og naviger deretter til Temapanel> Demoimportør (Merk: Dette er unikt for Total, de fleste temaer vil ikke omfatte denne kjempeflotte og brukervennlige funksjonen).

Herfra søker du etter “bbpress” og klikker på demoen for å begynne.

Installer bbPress-plugin

Når du klikker Total, vil du be deg om å installere eventuelle nødvendige plugins, som i dette tilfellet inkluderer bbPress. Bare klikk på hver plugin for å installere og aktivere.

Importer total bbPress-innhold

Med det ferdige gir Total deg muligheten til å spesifisere hvilke deler av demoen du vil importere. For Total bbPress-demo, sørg for at alle bokser for XML-eksempeldata, bilder, innstillinger for tematilpasning og widgets er satt til at nettstedet ditt skal se identisk med live-demoen..

Total bbPress-demoimport fullført

Når importen er fullført, bør du se en melding som den ovenfor. Dette betyr at prøveinnholdet og bbPress er klare til å gå!

Grunnleggende bbPress-oppsett

Når bbPress er installert og aktivt, vil du legge merke til de tre nye tilpassede innleggstypene i admin-menyen, og en bbPress-side i Innstillinger-menyen.

Før du dykker inn og lager forumet for drømmene dine, kan du bruke litt tid i innstillingsmenyen. Navigere til Innstillinger> Fora.

bbPress Spaminnstillinger

Spesielt vil du finjustere spam-innstillingene, inkludert:

 • Gass tid: minimum antall sekunder som er tillatt mellom nye svar fra samme bruker
 • Tillat anonym posting: Deaktiver dette for å kreve at en bruker registrerer seg for en konto for å legge ut et emne eller et svar

Når du har gjort dette, er det bra å lage en rekke eksempler på forum, emner og svar (gjerne fra flere forskjellige brukerkontoer) før du begynner å finpusse designen. Med dummy-data vil du ha større sannsynlighet for å oppdage ting som må fikses med CSS, spesielt på mobile enheter. Heldig for deg, hvis du har valgt å bruke den totale temaprøven-demoen, er du klar til å gå videre til tilpasninger!

Tilpasse bbPress

For å tilpasse bbPress trenger du virkelig å være en utvikler … eller bruke en av følgende juksemetoder for å tilpasse forumstyling uten å vite hvordan du skal kode.

Alternativ 1: Bruk temainnstillingene

For det første, hvis du bestemte deg for å bruke et tema som tilbyr ekstra bbPress-alternativer, bør du se der først. Navigere til Utseende> Tilpass for å redigere alternativer.

bbPress Live Customizer Alternativer

Spesielt under bbPress for å velge standard sideoppsett for fora, emner og brukersider. Bruk deretter innstillingene under typografi for tilpassede skrifter og under Generelle temalternativer for aksentfarger, Sideoverskriftstittel valg, skjemaer styling, Koblinger og knapper tilpasninger og mer for å få designet til å stemme overens med merkevarebyggingen din.

Alternativ 2: Bruk en Live CSS Editor Plugin

Hvis temaet ikke tilfeldigvis tilbyr noen stylingalternativer, eller ganske enkelt ikke de du leter etter, kan det være lurt å vurdere et live CSS-redigeringsprogramtillegg. Disse pluginsene lar deg peke, klikke og redigere elementer på nettstedet ditt ved hjelp av enkle stylingsalternativer (ingen kode kreves). Her er våre to favoritter:

 • Gul blyant: Denne pluginen er en av favorittene våre. Bare installer og klikk på “La oss starte” for å begynne å tilpasse nettstedet ditt! Vil du lære mer? Ta en titt på vår komplette bruksanvisning for Yellow Pencil for å se hvordan plugin fungerer og hvilke funksjoner som er inkludert.
 • CSShero: I likhet med forrige plugin, tilbyr CSShero et superenkelt å bruke pek- og klikkgrensesnitt for å redigere stiler, farger, skrifter, mellomrom og mer. Ta en titt på hvordan denne pluginen fungerer i CSShero-guiden vår for å tilpasse WordPress.

Anbefalte plugins for bbPress-tillegg

Som nevnt tidligere er bbPress enkelt å utvide gjennom et stort antall plugins. Her er en håndfull vi tror du kanskje vil vurdere å legge til flere funksjoner og alternativer til forumene dine.

Ultimate Member bbPress Addisjon

Legg til alternativer for enkel brukerpåmelding, avanserte profiler og til og med medlemskap med Ultimate Member-plugin. Dette utvidelige alternativet integreres fullt ut med bbPress slik at du kan tilby forummedlemmene mer å glede seg over.

Mer om Ultimate Member →

bbp Style Pack

Vil du legge til noen grunnleggende stylingsalternativer for bbPress-forumet ditt? Prøv bbp Style Pack. Denne gratis plugin-en legger til alternativer for å tilpasse styling, lenker, visningsfunksjoner og mer.

Mer om bbp Style Pack →

bbPress varsling (ingen spam)

Denne pluginen sender en e-postvarsling til brukere når nye emner og / eller svar legges ut. Det er nyttig hvis du for eksempel driver et supportforum og trenger en bestemt person til å svare på spørsmål i et bestemt forum.

Mer om bbPressvarsler →

GD bbPress Verktøy

En av de mer omfattende bbPress-pluginsene som er tilgjengelige, dette legger til BBCode-støtte, brukersignaturer, ekstra tilpassede visninger, svar i anførselstegn, pluss noen ekstra administratorfunksjoner.

Mer om GC bbPressverktøy →

Den beste forumløsningen?

Den er lett, rask og enkel å installere, men er bbPress den beste forumløsningen for WordPress-bloggen din? Det er bare en måte å finne ut av det – ta en kopi, installer den på nettstedet ditt og begynn å eksperimentere!

Nå er det på tide å få tilbakemeldinger. Er du en bbPress-bruker? Anser du bbPress som den beste forumløsningen for WordPress-brukere, eller foretrekker du en alternativ løsning? Hva er din opplevelse av å legge til et fellesskapselement til bloggen din?

Gi oss svarene dine på spørsmålene ovenfor i kommentarfeltet nedenfor. Alternativt, hvis du har andre kommentarer eller spørsmål, vennligst avskjed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me