A ju lejon InMotion të zotëroni faqen tuaj?

Për shumë prej nesh, veçanërisht për të rejat në faqen e internetit, çështja e pronësisë së faqes në internet mund të duket absurde. Shumë prej nesh do të mendojnë se pasi keni harxhuar sasi të konsiderueshme parash dhe pasi keni paguar për shërbimet e kërkuara për të operuar uebfaqen, ju jeni pronari i uebfaqes tuaj dhe të pyeteni se kush e zotëron faqen në internet tingëllon qesharake. Sidoqoftë, a jeni vërtet pronar i faqes tuaj të internetit? Ju mund t’i thoni menjëherë po kësaj pyetje, por jo gjithmonë kështu. Në qoftë se kontrata nuk përcakton në mënyrë të qartë që zotëroni faqen tuaj, teknikisht, nuk jeni kurrë pronar i saj.


Për të kuptuar më mirë në lidhje me këtë diskutim, është e rëndësishme që së pari të kuptojmë kuptimin e termit “vet”. Teknikisht, pronësia e domain është si të qenit pronar i numrit të telefonit të shtëpisë tënde, të cilën nuk e ke në pronësi asnjëherë por e jep me qira nga kompania e telefonit.
Sidoqoftë, kjo pyetje është mjaft e ndërlikuar pasi jo të gjitha kompanitë pritëse ju lejojnë të zotëroni faqen tuaj të internetit. Sipas Kushteve të Shërbimit / Marrëveshjes së Përdoruesit dhe Politikës së Privatësisë, Pjesa 4.ai, “Klienti është pronari ose licencuesi i vlefshëm i Përmbajtjes së Klientit dhe secilit element i tij, dhe Klienti ka siguruar të gjitha licencat, pëlqimet, lejet, heqjet dhe lëshimet e nevojshme për përdorimin e Përmbajtjes së Konsumatorit dhe secilit element të tij, përfshirë pa kufizime, të gjitha markat tregtare, logot, emrat dhe ngjashmëritë që përmbahen në të, pa asnjë detyrim nga kompania të paguajë çdo tarifë, mbetje, pagesa të repartit ose kompensim tjetër të çdo lloji për çdo person ose entiteti; ” (Www.inmotionhosting.com/terms-of-service). Kjo dispozitë do të thotë që klienti zotëron tërë përmbajtjen e faqes në internet, por jo vetë faqen e internetit, pasi i jepet me qira vetëm klientit.

Pse nuk mund të zotëroj në faqen time të internetit?

Ta themi thjesht, ju nuk mund të zotëroni faqen tuaj te internetit aq sa faqja juaj në internet është e përbërë nga shumë pjesë, disa prej të cilave i keni vetë dhe ndërsa të tjerët thjesht i merrni me qira nga ofruesi i pritjes. Këtu është një udhëzues i thjeshtë i asaj që ju bëni vetë dhe ju thjesht jepni me qira.

 •  Ju nuk zotëroni serverin në internet.
 •  Web serveri është kompjuteri që drejton platformën e serverit që po pret faqen tuaj të internetit. Zakonisht, qendra e të dhënave zotëron serverin në internet dhe ju jep me qira juve. Shtë e qartë që ju nuk zotëroni faqen tuaj të internetit përveç nëse blini një për veten tuaj.
 •  Ju nuk zotëroni Platformën e Web Serverit.
 •  Shembuj të kësaj përfshijnë Linux, Apache, MySQL, PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + dhe Microsoft SQL Server.
 •  Ju nuk zotëroni sistemin e menaxhimit të përmbajtjes (CMS) si WordPress, Joomla dhe Drupal.
 •  Ju mund të keni CMS tuaj, nëse autori i një kodi burim dhe që e keni shkruar vetë. Pronari i CMS është krijuesi i tij dhe ju jeni i licencuar vetëm ta përdorni atë.
 •  Ju nuk zotëroni Softuerin e Bazës së të Dhënave si MySQL.
 •  Asnjëherë nuk zotëroni softuerin e bazës së të dhënave gjithashtu do të thotë që ju nuk zotëroni gjithashtu bazën e të dhënave aktuale, por ju zotëroni të dhënat e internetit dhe përmbajtjen që ruhet në bazën e të dhënave me kusht që ta autorizoni atë.
 •  Në mënyrë tipike, ju nuk zotëroni faqen e internetit Kodin e Burimit, përveç nëse e autorizoni vetë.
 •  Një kod burimi është një program i krijuar në gjuhën e Platformës së Web-serverit që përmban lidhëset me programe të tjera dhe përdoret gjithashtu për të komunikuar me serverët e jashtëm të sistemit. Përdoret për të gjeneruar skriptin HTML / CSS / Java që shfletuesi të funksionojë në ekranin tuaj.
 •  Ju nuk e zotëroni shfletuesin, ju jeni vetëm i licencuar ta përdorni.
 •  Mostuditërisht, nuk e zotëron emrin tënd të domain-it.
 •  Tani kjo mund të vijë si befasi, por në të vërtetë nuk e zotëroni emrin e domain, megjithëse jeni pronar i regjistruar i emrit të domain. Ju vetëm po e merrni me qira.

Dofarë duhet të zotëroj atëherë?

Të qenit “pronar” i faqes suaj të internetit thjesht do të thotë që të zotëroni sa më poshtë:

 •  Ju jeni pronari i gjuhëve të skriptit HTML / CSS / Java, blloqet e ndërtimit të faqes tuaj të internetit dhe gjuhëve që shfletuesit i kuptojnë.
 •  Ju vetë Dizajnimi Vizual i uebfaqes tuaj.
 •  Kjo përfshin paraqitjen dhe pasuritë grafike siç janë ngjyrat, tipografia, fotografia e përdorur në krijimin e ndërfaqes së përdoruesit, përmbajtja e lexueshme e faqes në internet dhe imazhet dhe videot që ai përmban.
 •  Ju zotëroni përmbajtjen e tekstit të faqes tuaj.
 •  Kjo përfshin të gjitha të lexueshme, të formatizuara, të afta për tu kopjuar dhe ngjitur si dhe mund të indeksohet në tekstin e faqes në internet të motorit të kërkimit që mund të jepet në shfletuesin tuaj. Kjo do të thotë që ju duhet të jeni autor i përmbajtjes së tekstit për ta bërë atë tuajin.
 •  Ju zotëroni fotografitë e faqes tuaj.
 •  Kjo gjendje është e vërtetë, nëse dhe vetëm nëse keni marrë vetë fotografitë, përndryshe, nëse thjesht i kopjoni ato nga diku, fotografia është vetëm e licencuar për ju.

Farë duhet të kuptoj në lidhje me ligjshmërinë e pronësisë së faqes në internet?

Ju mund të habiteni kur mësoni se nuk jeni pronar i faqes tuaj të internetit. Mund të tingëllojë qesharake që pasi të keni shpenzuar kohë dhe para për faqen tuaj të internetit, duhet të informoheni se nuk i zotëroni ato.
Më poshtë janë faktet e rëndësishme që ju duhet të kuptoni në lidhje me realitetin juridik të pronësisë së faqes suaj të internetit. Një, ju duhet të mbani mend që kurrë nuk mund të zotëroni me ligj platformën e serverit në internet, emrin e domain tuaj, platformën e internetit, softuerin e bazës së të dhënave, CMS dhe madje edhe gjuhën që përdoret për të ndërtuar faqen tuaj të internetit. Dy, ju kurrë nuk do të zotëronit serverin që po pret faqen tuaj të internetit dhe se ju jepet vetëm licenca për të përdorur Pronësinë Intelektuale të krijuesit të faqes së internetit dhe platformën që përdoret për ndërtimin e saj. Sidoqoftë, ju zotëroni ligjërisht përmbajtjen e faqes tuaj në internet, nëse dhe vetëm nëse, ju keni autorizuar në veten tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me