Deci, ați decis că doriți să începeți să vindeți independent pluginul sau tema WordPress. S-ar putea să aveți deja produse listate în directoarele WordPress ca ale noastre, dar acum doriți un control complet asupra canalelor dvs. de distribuție – o șansă de a trece peste dezordine și de a permite utilizatorilor să se concentreze asupra avantajelor utilizării produsului dvs..


Să fim primii care vă felicităm pentru incursiunea dvs. în antreprenoriat!

În acest moment, cea mai mare parte (sau toate) a muncii este terminată pe partea de dezvoltare. Aveți toate produsele dvs. demo, documentația și licențele dvs. toate în control; aveți programate actualizări periodice și un sistem de asistență pentru clienți în loc. Acum, este timpul să ne gândim la marketing.

Sperăm că aveți în minte data lansării unui produs. De asemenea, veți avea nevoie de o soluție de comerț electronic. Vindeți un singur produs? Aveți de gând să vindeți mai multe în viitor? Ce zici de un logo? Ai cărți de vizită? V-ați gândit cum veți lansa oficial produsul dvs. WordPress?

Deși este foarte mult de luat în considerare, lansarea unui produs WordPress nu este la fel de dificilă pe cât pare. WPExplorer a oferit o serie de sfaturi și instrumente care să vă ajute să executați o lansare de succes a produsului WordPress. Dar mai întâi, să discutăm logistica vânzării.

Alegerea unei platforme de comerț electronic

Alegerea unei platforme de comerț electronic

Înainte de a putea începe strategia lansării, va trebui să vă dați seama cum veți vinde pluginul sau tema WordPress. Aceasta implică alegerea și integrarea unei soluții de comerț electronic pentru site-ul dvs. web.

Există un număr de furnizori din care să aleagă. Înainte de a vă cântări opțiunile, WooCommerce ar putea fi primul care vă vine în minte, datorită integrării sale grele cu majoritatea temelor WordPress. Cu toate acestea, există o alternativă ieftină care vă oferă suportul și personalizarea de care aveți nevoie pentru a începe pluginul sau afacerea tematică.

De ce să alegeți Shopify

Dacă nu ai auzit, Shopify este lider în software-ul de comerț electronic – alimentând peste 300.000 de magazine pe tot globul (și web). Unul dintre cele mai convingătoare motive pentru a alege Shopify este suportul 24/7 pe care îl oferă comercianților – cu capul și umerii deasupra asistenței de luni până vineri, între 9 și 5 oferite de WooCommerce.

De asemenea, Shopify oferă un tezaur de documentare pentru a vă ajuta să vă personalizați experiența la fiecare pas, și se mândrește cu o rețea de sprijin a comercianților activi care caută mereu conectați-vă cu colegii antreprenori și împărtășesc perlele lor de înțelepciune de comerț electronic.

Și hei, este posibil să găsești chiar și un client nou undeva pe parcurs. Programul de parteneri al Shopify îi ajută pe dezvoltatorii de teme Shopify, dezvoltatorii de aplicații, geniile de marketing și alți dezvoltatori WordPress să își dezvolte afacerea. Este un ecosistem robust de conexiuni noi care ar putea beneficia de noul produs sau magazin.

Plugin WordPress Shopify vs. Magazin Shopify

Veți observa că Shopify are două opțiuni pentru configurarea funcționalității de comerț electronic pe site-ul dvs. web: descărcați pluginul Shopify WordPress sau configurați o funcție completă Magazin Shopify.

Orice ai alege depinde complet de obiectivele tale de comerț electronic. De exemplu, pluginul Shopify WordPress este perfect dacă intenționați să vindeți câteva produse pe paginile dvs. web sau blog-ul existent. Folosește back-end-ul Shopify pentru a produce fragmente de cod care pot fi plasate oriunde pe site-ul dvs., obținând metadate ale produselor, cum ar fi imaginea și prețul, direct de la Shopify.

Shopify Lite

Aceste fragmente sunt complet personalizabile și au toate elementele necesare pentru a începe vânzarea produselor WordPress online. Acestea includ butoanele de cumpărare, un coș de cumpărături și metode de plată sigure. Dacă decideți să parcurgeți această rută, va trebui să achiziționați un abonament Shopify Lite (care costă 9 USD / lună).

Dacă aveți planuri mai mari pentru afacerea dvs., un magazin Shopify poate fi soluția mai potrivită. Din nou, un magazin Shopify este complet personalizabil, poate fi integrat cu ușurință cu canale de vânzare dezirabile precum Facebook și are capacitatea de a urmări tendințele de vânzări și creștere – toate elementele de bază pentru începerea unei noi afaceri. Această rută necesită achiziționarea unui abonament de bază Shopify (care costă 29 USD / lună).

În cele din urmă, Shopify are produse pentru întreprinderile de toate dimensiunile – cel pe care decideți să îl implementați pentru lansarea produsului dvs. WordPress depinde de câte produse doriți să vindeți și de cât de rapid doriți să extindeți porțiunea de comerț electronic. a afacerii tale.

Pregătirea pentru o lansare de succes

Pregătirea pentru o lansare de succes

Acum, după ce v-ați dat seama ce vindeți și cum îl veți vinde, a venit momentul să luați în considerare marca. Ar trebui să aveți deja numele de mărci și de produse alese de acum, dar aici sunt câteva elemente care vă vor ajuta să sortați totul înainte de lansarea oficială a produsului WordPress:

1. Declarația de poziționare a mărcii

Ce diferențiază afacerea și produsele dvs. de concurenți? Ce face ca modul în care ați conceput tema sau pluginul dvs. să fie superior celorlalte produse din aceeași categorie? Ce le oferiți clienților dvs. că alte pluginuri sau dezvoltatori de teme nu le oferă?

Răspunsul la aceste întrebări nu numai că vă lasă o declarație puternică de poziționare a mărcii, dar oferă o bază solidă pentru toate celelalte active ale brandului. Dacă aveți nevoie de inspirație, MilesHerdon oferă câteva sfaturi utile în articolul lor despre cum să scrieți o declarație de poziționare a mărcii în 3 pași simpli.

2. Logo-ul

Mult timp și efort ar trebui să intre în logo-ul dvs.; la urma urmei, este reprezentarea vizuală a mărcii tale. Înțelegem, însă, uneori viața iese în cale, iar lansarea unui produs are un termen strict, sau un designer grafic este „plăcut de avut”, mai degrabă decât un lucru obligatoriu.

Când creezi o afacere de unul singur (sau cu o echipă slabă), uneori recurgi la instrumentele gratuite oferite de tine – cum ar fi producătorul de logo al Shopify. Simplu și curat, această resursă de logo va face trucul și până când începeți să generați venituri, trebuie să creați ceva adevărat pentru marca și poziționarea dvs..

După ce ați pus în funcțiune, puteți lua în considerare și externalizarea logo-ului dvs. către un partener Shopify sau un expert.

3. Cărți de vizită

Acum, după ce vindeți propriile produse WordPress, este important să vă gândiți la vizibilitate. Unul dintre cele mai cruciale instrumente de marketing pentru creșterea gradului de conștientizare în jurul mărcii și afacerii dvs. sunt cărțile de vizită. Sunt accesibile, creează un punct de contact între dvs. și potențiali clienți / alți dezvoltatori și sunt o modalitate excelentă de a vă recunoaște la evenimentele din industrie, precum WordCamps.

Încercați să folosiți Generatorul de cărți de vizită al Shopify ca bază pentru designul cardului dvs..

4. Manere de socializare

Dacă nu ați făcut-o deja, asigurați-vă că salvați numele mărcii dvs. ca un mâner de utilizator pe toate rețelele de socializare pe care le veți utiliza pentru a vă angaja cu publicul dvs. (și creșteți primirea lansării de produse WordPress).

Luați în considerare crearea unui cont de marcă pentru următoarele:

  • Stare de nervozitate
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Alte canale de socializare, cum ar fi Google+, Pinterest sau Tumblr, ar trebui să fie luate în considerare numai dacă ați făcut cercetarea dvs. și să știți că publicul dvs. le va folosi. Cu toate acestea, nu simți că nu poți adăuga aceste medii sociale la strategia ta în viitor.

5. Mesagerie

Coerența este importantă, mai ales când vine vorba despre modul în care veți comercializa tema sau pluginul dvs. WordPress. Ray Sylvester, specialist în conținut la RocketCode, are 6 sfaturi pentru crearea unei copii web excelente care se transformă; folosiți-le pentru a crea mesagerie unificată pentru canalele de social media, marketing prin e-mail, angajamente de presă și orice alte comunicări despre lansarea produsului..

Crearea zilei de lansare a unui succes

Crearea zilei de lansare a unui succes

Ziua lansării este punctul cel mai crucial în călătoria dvs. de la dezvoltator la persoană de afaceri – este ziua în care în sfârșit puteți elibera pluginul sau tema și veți primi feedback real al clienților cu privire la produsul dvs., modelul de prețuri și poziționare..

Aveți numele dvs. de marcă, sigla, declarația de poziționare a mărcii și cărțile de vizită. Ai pregătit conturile sociale în pregătirea lansării. Aveți soluția dvs. de comerț electronic integrată cu site-ul dvs. existent și ați testat procesul de achiziție pentru a vă asigura că totul funcționează fără probleme din punct de vedere al utilizatorului..

Cu alte cuvinte, este timpul!

Iată câteva sfaturi finale pentru a afla cuvântul despre noua dvs. temă sau plugin WordPress și pentru a face ca primul dvs. produs să fie lansat cu succes.

1. Obținerea presei

Bloggerii și jurnaliștii tehnici pot fi foarte buni pentru a crea conștientizare pentru lansarea viitoare a produsului. Dacă nu ai mai scris niciodată un ton pentru acest tip de public, iată câteva indicatoare:

Faceți-vă cercetările – Elaborați o listă de bloggeri și jurnaliști de tehnologie care scriu despre teme, pluginuri, WordPress, design web sau dezvoltare web. Puteți găsi cu ușurință aceste informații consultând conturile lor de Twitter sau LinkedIn. Scriitorii care abordează diferite subiecte sunt mai puțin susceptibili să ofere acoperire pentru lansarea dvs..

Personalizează – După ce ai lista ta, aruncă o privire la articolele scrise anterior ale fiecărui autor. Acest lucru vă va oferi o idee despre ce unghiuri de poveste le atrag cel mai mult pentru ei.

Fii concis – Asigurați-vă că sunteți clar și concis cu privire la ceea ce vă aruncați, pentru a stabili mai întâi dacă există interes pentru povestea dvs. Nu uitați, niciun jurnalist nu dorește un e-mail care să descrie un produs în 10 paragrafe – dar să fie întotdeauna gata să urmărească toate informațiile de care ar putea avea nevoie jurnalistul pentru a acoperi lansarea produsului. eu

Dacă scrierea unui ton pare a fi intimidantă sau doriți o idee despre modul de formatare a tonului dvs., vă puteți referi la Alex Crevar, The Art of the Pitch.

2. Coduri promoționale

Dacă ați ales să creați un magazin Shopify, veți putea crea coduri de reducere. Utilizați aceste coduri pentru a vă promova tema sau pluginul și atrageți clienții potențiali și recenzorii să descarce produsul dvs. la un preț premium – exclusiv pentru lansarea dvs..

3. E-mailuri obligatorii

Marketingul prin e-mail este o tactică importantă pentru a stimula publicul pentru lansarea dvs. Este ieftin și are o acoperire largă, mai ales dacă aveți deja o listă de corespondență a contactelor din industrie și a clienților precedenți.

Iată patru e-mailuri pe care ar fi trebuit să le creați înainte de lansare:

Confirmarea comenzii – Pentru a anunța clienții dvs. că comanda lor digitală a trecut.

Abandonarea coșului – Pentru a permite potențialilor clienți, care nu finalizează tranzacția, să știe că ar trebui să finalizeze achiziția. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate de a oferi un cod promoțional pentru a încuraja conversiile.

Buletin informativ – Formatați un buletin de știri cu toate noutățile și actualizările din jurul produsului dvs., precum și toate noutățile din domeniu. Stabiliți-vă ca un lider de gândire și ghidați-le către alte resurse importante care le pot interesa – acesta va oferi clienților un motiv bun pentru a vă deschide newsletter-ul în fiecare lună. Menținerea legăturii cu clienții dvs. este un instrument de comunicare excelent.

Actualizări de asistență – Creați un șablon despre cum doriți să arate actualizările de asistență. Acest lucru va facilita expedierea fiecărei piese de comunicare după ce a fost făcută o actualizare.

Dacă doriți să aflați mai multe despre comerțul electronic și marketingul prin e-mail, Shopify are de asemenea două articole excelente despre cum să faceți obțineți mai multe vânzări cu tactici de marketing cu chitanțe, și e-mailuri esențiale pentru proiectarea magazinului dvs. de e-commerce.

4. Deschideți canale pentru feedback

Asigurați-vă că sunteți receptivi la feedback-ul utilizatorilor și anunțați clienții! La urma urmei, cu cât veți primi mai multe feedback, cu atât vă puteți face mai bine produsul. De asemenea, afișarea unor recenzii pozitive pe site-ul dvs. web poate încuraja potențialii clienți să își finalizeze achiziția.

Cine știe, dacă sunteți în permanență priceputi să răspundeți la feedback și să vă îmbunătățiți produsul, puteți crea chiar și avocați ai mărcii care vor folosi produsul dvs. ca obiectiv pentru toate proiectele viitoare..

Felicitări!

Ați cercetat și integrat o soluție de comerț electronic în site-ul dvs. web, ați creat o bază solidă pentru marca dvs., ați gândit tactici promoționale pentru a obține vizibilitate pentru lansarea dvs. și ați lansat produsul dvs. WordPress.

Felicitări! Sunteți oficial un antreprenor. Încântător, nu-i așa?

V-am spus că crearea unei lansări de succes a produsului WordPress nu este atât de dificilă pe cât ar putea părea (mai ales nu atunci când utilizați o platformă puternică de comerț electronic precum Shopify). Este nevoie doar de muncă asiduă, dăruire și câteva sfaturi și instrumente utile.

Care este sfatul tău preferat pentru ziua lansării? Sau poate aveți și alte sfaturi utile pe care doriți să le transmiteți? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me